Találatok a következő kifejezésre: 11 hetesen késő (6 db)

Már kétszer voltam orvosnál 6 és 8 hetesen, minden rendben van, de csak 11 hetesen fog küldeni tovább laborokba stb. Nem késő ez? Vagy ráérek ilyenkor is menni pl védőnőhöz?

Legjobb válasz: Én elõször 10 hetesen mentem a védõnõhöz, elõtte kétszer voltam a dokimnál, a 9. héten mondta, hogy mostmár menjek a védõnõhöz. 12. héten van az elsõ kötelezõ uh, nálunk a védõnõk adják a beutalókat, nem tudom nálatok hogy van.

Én elõször 10 hetesen mentem a védõnõhöz, elõtte kétszer voltam a dokimnál, a 9. héten mondta, hogy mostmár menjek a védõnõhöz. 12. héten van az elsõ kötelezõ uh, nálunk a védõnõk adják a beutalókat, nem tudom nálatok hogy van.
Nem késõ! Nekem a mostani terhességem elõtt már volt két vetélésem, ezért(gondolom ezért) a dokim nem nagyon szorgalmazta hogy menjek a védõnõhöz. Azt mondta, várjuk meg a 12. heti uh-ot, majd utána. Pedig már a 7. héttõl volt szívhang és minden rendben volt. A 12. heti uh-om már majdnem a 13. héten volt, mire a védõnõhöz eljutottam mert egy héten csak egyszer vannak, már 14 hetes voltam. Elsõ vérvételem a 16. heti volt. Nem volt ezzel semmi baj, csak egyszerre több vért vettek le, mert mindent abból vizsgáltak. Ne aggódj, teljesen idõben vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem rágódom ezen, nekem nem volt még terhességem, ez az elsõ, és igy nem tudom mi a szokás:-)
Mehetsz már a védõnõhöz! Vidd a papírt a terhességedrõl és kitölti a kiskönyved.
A kérdező hozzászólása: Nem kell megvárni mig az orvos mondja hogy mehetek?
Én 10 hetesen mentem védõnõhöz, de a kiskönyvet csak a 12. UH után állította ki, és akkor mentem elõször laborba is, meg EKG-ra.

Nem késõ 11 hetesen menni az elsõ vizsgálatra?

Legjobb válasz: Mi van ha késõ? Akkor inkább nem mész el?

Mi van ha késõ? Akkor inkább nem mész el?
a vérvételed nem lesz kész a 12. hétre, ennyibõl késõ. De annál meg jobb, mintha el sem mész.
Hány hetes vagy? Jobb ha minél elõbb mész. De ha meg már 11 hetes vagy, akkor tök mindegy, menj el holnap.
én is 11 hetesen mentem el, semmi nem volt belöle..
Az elsõ igazán fontos és lényeges vizsgálat 12 hetesen van, akkor van ugyanis a 12 hetes genetikai ultrahang, amikor is tarkóredõt néznek. Szóval irány egybõl az orvos, ott megállapítják a terhességet és megkapod a papírokat, amikkel terhesgondozásra mehetsz és remélhetõleg kapsz úgy idõpontot a 12 hetes ultrahangra, hogy pont idõben juss oda.

Tudnátok segíteni? Ha a 11. napja késik és csak most teszteltem elõször pozitívat hány hetes lehetek kb 3?

Köszi elõre is!

Legjobb válasz: Mikor jott meg utoljara? Mert pl. nekem oktober 19. es tegnap voltam 5 hetes.

Mikor jott meg utoljara? Mert pl. nekem oktober 19. es tegnap voltam 5 hetes.
Annyi hetes vagy, ahány héttel ezelõtt volt az elõzõ menstruációd elsõ napja.Mondok egy példát:Nekem október 22.-én volt meg utoljára, ha most sikerült akkor 33 napos, az az 4hét 5 napos vagyok, mivel 33 nap telt el az utolsó menzeszem elsõ napja óta.
A kérdező hozzászólása: Okt 14.én jött meg utoljára, tudom, hogy onnan számítják, csak gondoltam fiatalabb, mert eddig nem érzékelte a terhességet a teszt, tehát akkor elvileg 5 hetes vagyok, de a baba fiatalabb, rendben köszi
A terhességi heteket az utolsó menzesz elsõ napjától számítják. Ez fix. Nálad majd viszont a magzat tényleges kora és a terhességi hét között valószínûleg lesz különbség, mert ha csak most teszteltél pozitívat, akkor egy nagyon késõi peteérésbõl fogant a baba. Mondok egy példát: Ha 10 hetes leszel az utolsó menzesz alapján, akkor az embrió méretei alaoján lehet hogy csak nyolc hetesnek felelsz majd meg. Ultrahanggal a doki majd mindig megtudja kb mondani hanyadik héten jársz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megyek majd dokihoz december elsõ hetében, és meglátjuk mi lesz.
szia a teszt kb 2hetes magzatot már mutat. Azaz 4-5hetes terhességet. Ez függ attol is hogy mikor volt peteérésed. nekem például késöi peteérésböl fogant és csak uh alapján mért adatokbol tudták a korát megállapitani mert menzesz szerint sose stimmelt. 6hetes volt menzi szerint mikor 4-5 hetet irtak a papirra. Most is 1héttel kisebb mert tudom h a 21-22ik ciklusnapomon volt a peteérés. Most menzesz szerint 24 hét 3naposak vagyunk, uh szerint 23hét 1nap.az orvos megmondja majd. Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

11 hetesen nem késő védőnőhöz menni?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja mikor küld el. Egyébként 8-10 héten szoktak küldeni. Jó babavárást!

Orvosa válogatja mikor küld el. Egyébként 8-10 héten szoktak küldeni. Jó babavárást!
nem késõ. A kiskönyvet szerezd meg, az orvoshoz viszont mindenképpen mej el, mert jövõ héten már komoly szûrések vannak.
Nem késõ, a lényeg, hogy legyen laborod, és 4-szer megjelenj még szülésig. Egyébként pl a lombikosok általában a 10-12. hétig nem is szoktak elmenni. Boldog babavárást! :o)
Nem késõ, éngem 12hetesen küldött orvos védõnõhöz, fontos vérvételre, meg uh-ra.Ne aggodj!:-)
En a 10 heten mentem, ugyhogy nem keso szeritnem. Sot aki nekem van oszinten megmondom tok felesleges is mennem hozza, de voltam mashol is egy eloadason es ott mind a ketto vedono annyira elvezte amit csinal, h nagyon jo volt mar csak hallgatni oket, En sajnos nem vagyok ilyen szerencses a vedonovel, es sajnos valasztani nem lehet. Boldog babavarast kivanok
Mért lenne késõ? Van aki csak 3-4 hónaposan tudja meg hogy babás, akkor azok nem mehetnének védõnõhöz.?. Volt egy ismerõsöm aki külföldön élt, és csak a 18. héten ment el itt orvoshoz, meg védõnõhöz.
Meg nyugtatlak én már 20hetes vagyok és majd csak jövõhéten megyek elõször! És nem aggódom, dokihoz rendszeresen járok!

Itt van még az a 21 éves zeneművészeti suliba járó lány, aki kb 11-12 hetes lehet már, itt tett fel kérdést, hogy vajon terhes-e, mert késik neki és ketten válaszolgattunk neki kb 40 válaszon át?

Bocsi, ha ilyen kérdést nem lehet feltenni, de nem tudom máshogy elérni a leányzót és érdekel mi újság vele. Én vagyok,aki jogi egyetemre jár és válaszolgattam neked:)

Nem késő már? Május 11-én lesz az AFP-s vérvételem, de megnéztem akkor már 16+6 hetes leszek.

Tehát már pont a végén leszek a 16. hétnek, ez nem baj eredmény szemponjából? Mert azt hallottam hogy nagyon fontos a pontos id?zítés, mert ha nem akkor veszik le amikor pont annyi vagy, akkor rossz lesz az eredmény, hiába esetleg nincs semmi baj. és feleslegesen nem idegesíteném magam.

Legjobb válasz: Szia.Nálam is pont akkor vették le mint tõled 16hetesen és 6naposan.Ne aggódj nem lesz gond,az a lényeg,hogy betöltött 16dik hét legyen de a 18hetet még ne érd el.Én most vércukorra megyek jövõhéten szerdán.Boldog babavárást.24hetes km.

Szia.Nálam is pont akkor vették le mint tõled 16hetesen és 6naposan.Ne aggódj nem lesz gond, az a lényeg, hogy betöltött 16dik hét legyen de a 18hetet még ne érd el.Én most vércukorra megyek jövõhéten szerdán.Boldog babavárást.24hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat és mindenkinek boldog babavárást! 7:45-ös!Nagyon jól viselem a terhességet eddig semmi panaszom nem volt, még a legelején sem nagyon.Én október 20-ára vagyok kiírva.Remélem te is jól vagy!
Szia!Nekem tegnap volt a legelsõ vérvételem 16+6 naposan, de azt mondták nem gond.Néztek AFP-n kívül terheléses vércukrot és csomó mindent.Összesen 7 ampulla vértõl szabadítottak meg.:(
Az AFP vizsgálat önmagában nem igazán ér sokat. Az idõzítés fontos lehet, de nem hiszem, hogy pár nap eltérésen sok múlik. Pont 16. hetesen nagyon kevés embertõl veszik le, mert közbe jöhet pl. egy hétvége. Illetve a pontos fogamzás dátumát általában nem tudja senki, tehát 16 hetesen sem biztos, hogy a baba is pont 16 hetes.
Szia!!Nálam is igy lesz.Én május 7.-én megyek afp-re és máj. 8.-án töltöm be a 17.hete.Szóval ugyanez mint nálad, de én nem gondolnám, hogy egy pár nap olyan szinten befolyásolná az eredményt.Én legalább is nagyon bizom az orvosomban és gondolom nem ezt a dátumot adta volna meg ha egy pár nap is komoly eltérést okozna. Ne aggódj, minden oké lesz:-) Mikorra vagy kiirva??Én okt.16.-ára. Hogy vagytok egyébként, jól viseled a terhességet?? Minden jót kivánok nektek:15 hetes km.
Szia! Nekem a genetikai vizsgálat miatt egy nappal csúszott, így pont 17 hetesen vették le. Igazán az AFP vizsgálat már eléggé elavult, így az orvosok nem veszik annyira komolyan, fõleg, ha a genetikai uh és a kombinált teszt jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!