Találatok a következő kifejezésre: 11 hetesen el lehet (9 db)

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

Milyen problémákat okozhat terhesség alatt az ajakherpesz a babának? El is lehet tőle vetélni? 11 hetes vagyok. Szóltatok a nődokitoknak vagy csak el kezdtetek herpesz kenőcsöket használni?

Legjobb válasz: Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)

Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)
Nekem soha nem volt herpeszem, de amikor terhes lettem akkor alig akart 1 hónap alatt is elmúlni. A szervezet ezzel jelzett az új "idegen" anyagra a testemben:-) Gyógyszertárban kapott krémet használtam, egy erõsebbet és semmi baj eddig. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor megnyugodhatok, mert nekem már többször volt herpeszem, igaz az elsõ terhességem alatt szerencsére nem volt, ezért ijedtem meg most...

Most este pisilés után, mikor megtöröltem magam, a papíron egy narancssárgás halványbarnás nyálkát találtam. 11 hetes vagyok, ilyen még nem fordult elő velem. Van jelentősége? Mi lehet ez?

Bocsánat, ha tudatalannak t?nök, de els? terhességem és nehezen is jött össze, emiatt aggódom kicsit. Szerintetek mi ez?

Legjobb válasz: Szerintem is jobb,ha elmész dokihoz, ha nincs semmi, akkor te is megnyugszol, így meg azért csak aggódni fogsz. Ha változik a színe, sötétedik, pirosabb lesz, akár ügyeletre is menj! Inkább a nyugi! és sok pihi, mert ez lehet figyelmeztetés is, hogy ha sokat dolgozol...

Szerintem is jobb, ha elmész dokihoz, ha nincs semmi, akkor te is megnyugszol, így meg azért csak aggódni fogsz. Ha változik a színe, sötétedik, pirosabb lesz, akár ügyeletre is menj! Inkább a nyugi! és sok pihi, mert ez lehet figyelmeztetés is, hogy ha sokat dolgozol...
Nekem azt mondták, hogy az elsõ 3 hónapban lehet barnás folyás akkor mikor amúgy megjönne, ha nem lenne a baba!Nekem is volt egy kis ilyen, egybõl mentem a dokihoz, de megnyugtatott!Most 19.hetes vagyok:) !
Az elsõ trimeszterben elõfordulhat barnázás. Ha ennek a mennyisége nem sok, illetve nincsenek görcseid, akkor nincs okod aggódni. Hormonváltozás miatt lehet. De ha megnyugszol, akkor menj el dokihoz, õ majd megnyugtat, de nem lesz semmi baj!
Menj el holnap a dokihoz.Az en tapasztalatom sajnos az hogy a veteles jele elenkpiros szinu ver, februarban veszitettem el a babat, ez biztos nem az ne ijedj meg!
A kérdező hozzászólása: Az egyik Anyák Lapjában azt írják, hogy nem kell még pecsételõ vérzés esetén sem dokihoz futni. Emiatt azt gondolom, talán nem lehet baj, ha egy kis nyálkás vmi jött, ami n.sárga és nem véres. Vagy mégis? De mi lehet ez?? Mitõl lehet??

Már vagy 3 hete olajozom és mosom koszmó elleni samponnal a 11 hetes babám fejét. Nagyon lassan múlik el. Lehet, hogy újra termelődik?

Az olaj az puhítja, a Babe sampon meg szárítja?Lehet, hogy csak az egyiket kéne használnom?

Legjobb válasz: Minden fürdésnél de lehet többször is fésüld meg. A fésülgetés serkenti keringést és mulasztja a koszmót. Segít a fenti két dolognak:))

Minden fürdésnél de lehet többször is fésüld meg. A fésülgetés serkenti keringést és mulasztja a koszmót. Segít a fenti két dolognak:) )
Én úgy tudom, hogy ezt a sampont hetente csak egyszer kell használni, mégpedig úgy, hogy fürdés elõtt jól bedörzsölöm a baba fejét , majd egy babahajkefével, vagy esetleg egy puhább fogkefével átkefélem, így eltávolítom a koszmót. Hajmosáskor pedig jól átmasszírozom a fejét a samponnal, ami a kiújulást gátolja, és megöli a gombákat. Nekünk három alkalom (három hét) után elmúlt.
Bocsi, az elõzõ válaszoló vagyok. Olajjal dörzsölöm be a baba fejét fürdés elõtt.
én a BABe-val amig koszmos volt naponta mostam és mikor elmult utánna már csak hetente mert nem lehet amugy sûrûn használni mert kiszáritja a fejbõrt. Sztem csak az EGYIKET használd sztm a sampont! Fürdés elõtt 10percel kend be fejét vele jol maszirozd bele és füréskor pedig alaposan mosd le utánna babahajkefével fégüld át. Nekünk 3nap alatt elmult pedig csunya volt a feje nagyon a koszmotol. Azota hatente egyszer mosom csak neki vele.
az olaj azért sem jo (bõrre sem arra inkább fürdetõkrém) mert elzárja a polusokat és nem tud szellõzni a bõr, fejbõr ezáltal a keringés sem az igazi és alakul ki a fejen a koszmo
SZERINTEM VIDD EL GYEREK ORVOSHOZ MERT VAN RENDES KRÉM AMI ERRE VALÓ.ÉS HA HOSSZÚ A HAJA NYUGODTAN VÁGD LE NEKI HAGY SZELLÖZZÖN A BUKSIJA

A 11 hetes babám az utóbbi 1 hétben nem hízott! Mi lehet a baj, mikor kezdjek el aggódni?

Nem vettem észre semmilyen változást rajta. Ugyanúgy szopik, nevet, pisis-kakis pelenka rendben. Talán a tejcsivel lenne a gond?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy idõnként stagnál a baba súlya... Ja, és mindíg ugyanazon a mérlegen kell mérni, mert lehet eltérés a mérlegek között! (Amúgy nekem nincs is itthon mérleg. Fölösleges. Csak elbizonytalanít. Mi 7 hónaposak vagyunk, és nem volt semmi baj!)

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy idõnként stagnál a baba súlya... Ja, és mindíg ugyanazon a mérlegen kell mérni, mert lehet eltérés a mérlegek között! (Amúgy nekem nincs is itthon mérleg. Fölösleges. Csak elbizonytalanít. Mi 7 hónaposak vagyunk, és nem volt semmi baj!)
A tej tökéletesen lefedi a baba szükségleteit! Csak ügyelj rá, hogy mindíg mellre tedd ha kéri a pici! Ja, és akkor kezdj el aggódni, ha a doktornõ azt mondja! :-) Nekem volt hogy 2 hét alatt alig hízott valamit a lányom, mégsem mondta senki, hogy az baj lenne! Aztán késõbb be is hozta!
Egy csecsemõnek egy éves korára kell elérnie a 10 kilót! A tied már most hat! Nincs semmi baj a tejjel, (erre a pelenka a tanu), és szerintem nem kell aggódnod!
Én úgy tanultam, hogy hol hízik, hol nõ. Amikor hízik sokat eszik, kevesebbet alszik, amikor nõ akkor sokat alszik és nem akar enni. :) Egy hét nem hízás? Malacot hízlalsz? :) )) Ne aggódj! Ha a pelus rendben van akkor biztos lehetsz benne, hogy a tejjel minden rendben és szépen fejlõdik.
mivel nagyon kicsi testû kutyáról van szó, én felhívnám az állatorvosomat a helyedben.
Orvost hívd fel!
Tápoldat címkéjét keresd elõ, mikor beszélsz a dokival.
Szia! Szerintem semmi baj!:) Pihenj le és vegyél be egy Magne B6-ot!
Szió! A folyásod teljesen normális, a legtöbb kismamánál elõfordul. Ha legközelebb mész az orvoshoz, említsd meg neki, vesz majd hüvely kenetet, s elküld egy vizelet vizsgálatra. A terhesség végéig meg is maradhat.Sõt erõsödhet is. A poci fájás, általában a 14. hét után elmúlik, ha nem szerintem is szedjél MagneB6-ot! 40. hetes kismama
Nekem is van néha folyásom és miután megfigyeltem, hogy milyen idõközönként, rájöttem hogy akkor, amikor esedékes lenne a mensim. De amúgy én is azt hallottam, hogy a kismamáknál sûrûbben elõjön a folyás. Van, akinek szinte végig van. A pocifájásra tényleg jó a MagneB6, vagy Magnerot (én ezt szedem). A dokinak azért említsd meg, hogy neked van ilyen. Minden jót! 20 hetes kismami

11 hetesen is el lehet vetélni?

Ma nagyon "erölködtem" a wc-n (bocs, nem tudom másképp írni, nagyon szorulásom volt) és után kis id? múlva jött egy kevés fehér váladék, amiben volt egy rózsaszínes kis csík. A hasam nem fáj, de nagyon megijedtem. Az er?lködést?l volt, vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Inkább rengeteg zöldség,mozgás és egy kis mlegvizes ülõfördõt alkalmazz ne az erölködést.De egy pici rózsaszínes csík még nem gát.Inkább 1-2 napot most próbálj meg pihenni. Szülésnél pont úgy kell nyomni,mint egy borzasztó székrekedésnél...így vigyázz,neh baj legyen.

Inkább rengeteg zöldség, mozgás és egy kis mlegvizes ülõfördõt alkalmazz ne az erölködést.De egy pici rózsaszínes csík még nem gát.Inkább 1-2 napot most próbálj meg pihenni. Szülésnél pont úgy kell nyomni, mint egy borzasztó székrekedésnél...így vigyázz, neh baj legyen.
El lehet vetélni 11 hetesen is.A te esetedben nem valószínû.Inkább arról van szó, hogy ilyenkor megnõ a szervezetben a vér mennyisége, ill.van akinek érzékenyebb a hüvelye, talán ez volt az a rózsaszín csík.Ne ijedj meg én is jártam így.Viszont nem ajánlatos erölködni, mert ugyanaz, mint a hasprés.Próbálj meg sok joghurtot enni, inni.Sok folyadékot.Stb. próbáld megelõzni a székrekedést!
Szia, Vetélésrõl sztem szó sincs.Szorulásra nekem bejött a rozskenéyr reggelire vagy pedig az este elfogyasztott körte vagy vmi más rozstartalmú gyümölcs.. 15 hetes kismama
Egész 12 hetes korig lehet elvetélni. És utána sem árt vigyázni. Az erõlködést kerüld. Hidd el tudom milyen a székrekedés...meg kell elõzni. Szilvalekvár, aszalt szilva, barna kenyér (nem a savanyú), magvas ételek/pékáru, savanyú káposzta (leve is), zabkása (tejbegrízhez hasonló). Sok rostos (zöldség, gyümölcs). Sok sikert:) 36 hetes kismami
Vetéli végig lehet, erre nincs mentesség. De nálad nincs szó ilyenrõl!! a székrekedéssel pedig kezdeni kell valamit, sok rostos, tej, joghurt, barnakenyér, és a mozgás is nagyon fontos!!

11 + 5 hetes terhes vagyok és kislányomtól elkaptam egy csúny ahörghurutot. Fél éve hetekig húzódó vírusfertőzés miatt veszítettem el a kisbabámat az orvos szerint. MIt tegyek? Lehet ilyenkor már antibiotikumot szedni, érdemes egyáltalán?

Mert ha vírus akkro antibio nem használ...

Legjobb válasz: VÍrusra felesleges az antibiotikum. Vírusra a legjobb a hatalmas adag c-vitamin. MÁs vitamint ne egyél (semmilyet se, mert a kórokozóknak is az a tápanyag!), csak c-vitamint. Naponta legalább egy liter citromos tea, vagy limonádé, plusz szedj mellé tablettában is c-vitamint. 5-7 nap alatt teljesen el fog múlni. Mielõbbi gyógyulást!

VÍrusra felesleges az antibiotikum. Vírusra a legjobb a hatalmas adag c-vitamin. MÁs vitamint ne egyél (semmilyet se, mert a kórokozóknak is az a tápanyag!), csak c-vitamint. Naponta legalább egy liter citromos tea, vagy limonádé, plusz szedj mellé tablettában is c-vitamint. 5-7 nap alatt teljesen el fog múlni. Mielõbbi gyógyulást!
Ha köhögsz is akkor ajánlom a Stodal szirupot. Homeopátiás, azt szedhetik kismamák is. Torokfájásra pedig Tantum verde spray-t. Ha lázad van, feltétlen csillapítsd, a legjobb ilyenkor a hûtõfürdõ. DE!!!! A legjobb persze az lenne, ha látna doki. Van olyan antibiotikum amit szedhetnek kismamák is.
Minden esetre menj el orvoshoz. Talán Semicilint írtak fel nekem, ha jól emlékszem. Érdemes szedni, ha nem vírus. Bár nekem egyszerre volt hörghurutom és influenzám, be is kerültem a kórházba 7 hetesen, nagyon paráztam, hogy valami baj lesz. De adtak gyógyszereket és meggyógyultam. Én nem kockáztatnék.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Én karácsony körül beteg voltam 7 hetesen, köhögtem, bár nekem sem lázam, sem hörghurutom nem volt, csak köhögtem meg folyt az orrom. Én Hustensaftot ettem. Ez egy lándzsásutifû szirup, kanalas. Gyógyszertárban lehet kapni, brutálisan jó hatása van. Napi 2 evõkanállal ettem és gyönyörûen felszakadt két nap alatt a köhögésem és kb 4 nap alatt rendbe jöttem. De ha a hörgõiden van a hurut már akkor mindenképp menj dokihoz, mert azután már jöhet tüdõgyuszi. Akkor inkább adjon gyógyszert mert a súlyosabb gyulladástól még nagyobb veszélybe kerülhet a babó!Jobbulást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!