Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok. Szeretnék (4 db)

Infókat, véleményeket szeretnék DR. Sándor Csaba nőgyógyászról, a miskolci Semmelweiben van, ha jól tudom? Semmit nem találok neten róla, de azt hallottam, jó doki, 11 hetes vagyok, és szeretnék már orovost választani! Köszönöm a segítségetket!

Legjobb válasz: 3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt,14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.

3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt, 14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.
mi is hozzzá mentünk elõször. de nem vállal már szülést.
jajj, benéztem! a mostani dokid Leskó! :) kicsit figyelmetlen vagyok :$
A kérdező hozzászólása: Fintor Zsófi!egy régebbi hozzászólásodat néztem, a kombinált tesztrrõl. szeretném én is megcsináltatni, a hétenvagyok 12 hetes, úgyhogy minél hamarabb ha tudsz válaszolni, azt megköszönöm. A megyeiben hol csináljék? mert telefonon, azt mondták a szüleészeten hogy a labor, a laborban azt hogy a szüláészet csinálja. :) jó, mi? szóval , kérdeésem, hogy kit kell keresni, hol, milyen osztály, hogy történik a fizetés. Nincs még orvosom, sem megyeibõl, sem semmelweisbõl.segíts lágyszi! Köszike! Szilvi
szia! nekem úgy volt, h. akkor még a dokim megyeis volt, és õ vitt be. ahogy bemész a szülészet fõbejáratán, túlnész az uh folyosón, talán egy lépcsõvel találod szemben magad, balra van egy másik folyosó, ki van írva, h. babamozi. nah nekem ott csinálták az uh-t, meg a vérvételt is ott csinálták volna, ha sikerül levennie a nõnek. sajnos nem tom hol kell idõpontot kérni, ha nincs dokid :( de nem a laborban voltam, az tuti. fizetés úgy zajlik, h. ha végeztek az uh val és a vérvétellel, kapsz egy csekket 16e ftról, befizeted, vissza viszed a befizetett csekket és maj postán megküldik az eredményt. asszem ennyi.
nah tuti a szülészeten csinálják, ne hagyd, h. félre vezessenek !
A kérdező hozzászólása: Köszike! HOgy kell oda bejutni, vagy mit kell vinni? na, tudom, hogy hol van, de se beutalóm, se semmi... ? :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom hogy 2szer írtál, olcasom is mindjárt :)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam! Köszönöm a gyors válaszodat! Még este megkértdem a dokimat, aki még Leskó...
Leskót tényleg sokan szeretik, bár én nem ismerem, remélem bejön neked és jó doki lesz!
A kérdező hozzászólása: Jaj, még 5-ös válaszoló, Szemánnak is van magánrendelõje, aszem valahol a Batóházban, de ha megtudom pontosan, megírom!
Ha Gubásról valaki talál negatív véleményt, annak megpusszantom a lábaujjaközét ;)
3. vok. Oké-oké, nem akartam kötözködni csak ajánlottam. Hát igen, szinte mindegyikrõl vannak negatív és pozitív tapasztalatok is.
teljes szívbõl ajánlom nektek Gubást! 1 hónapja szültem nála. imádtam. maximálisan elõvigyázatos, az õ kismamái pl. heti 2x járnak nst-re, túlhordásban naponta. ez csak egy példa. éjjel 1kor hívták, h. szülök, sztem fél órán belül ott volt. magánrendelése a villanyrendõr sarkán lévõ bank (talán budapest bank...) elõtti kapualjba ha bemész, jobbra fel a lépcsõn, az elsõ emeleten van a gangról nyílik a rendelõ.(szörnyû az az épület, mi bolyongtunk ott vagy 10 percet, de lehet mi voltunk bénák.) a 25. hétig 6000-et kért tõlünk, a 30-tól 8000-et. 20. 5 hetente hív rendelésre, de engem pl. a 20.-on a kórházba hívott. ha érdekli valamelyikõtöket, szívesen megadom a számát. (zárójelben még azt azért megjegyzem, hogy 2-3 ajtócsapkodást is megérne :D)
3. vagyok. Vannak olyan dokik is, akiknek magánrendelésük is van. Pl. Hajas, Vrastyák, Steierhoffer. Ezek közül nem gondoltál esetleg választani?
Szia.En is ot szerettem volna de sajnos nem vallal mar semmi ilyet, csak a Mav rendelobe es a Misekben rendel.Ketsegbe vagyok esve mert mindenkirol hallani jot is rosszat is.Nyilvan senki sem tokeletes. Szeman, Vrecenar, Gubas es Dudas akiken gondolkodom. Fontos lenne a maganrendeles, de azt hiszem egyik sem csinal ilyet.De ha megis orommel vennem ha irnanak ide akik tudnak valamit. (Ha nem gond) Tovabba kedves kerdezo ird mar meg majd hogy kit valasztottal vegul es mi a velemenyed, nekem 2-3hetrm meg van.koszonom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Sajnálom, pedig talán még õ jöhetett volna sba..., most tanácstalan vagyok.Róla olvastam tök jókat. Hm, lehet, hogy akkor Szemánt fogom választani. Köszi mégegyszer!
Szuper doki, én nagyon csíptem. De tényleg nem vállal sem szülést, sem pedig nõgyogyi mûtétet.
ha ennek ellenére is választanád, akkor a máv rendelõben van a magánrendelése h-cs 18-19-ig. 5000+1000 cytológia.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszolünak: végre választottam, Leskó segítségével, akinek a véleményében ugye maximálisan megbízom. Szóval DR. Szalmás Attila fõorvos lesz, a Semmelweiben van, 50 éves annyit tudok, és állítólag lelkiismeretes, nyilván szakmailag is jó.jövõhét szerdán megyek hozzá, ha gondoldod megírom a tapasztalatomat.írj, ha méf egyáltalán olvasod ezt :)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

11 hetes terhes vagyok es azt szeretnem tudni mivel jon a nyar szabad egy terhes anyukanak furodni jarni? Mar ugy ertem egy medencebe idegen emberekkel stb. mivel nem szeretnek fertozest sem kapni!

Legjobb válasz: Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D

Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D
A kérdező hozzászólása: koszike a valaszt, termesztesen okvetlen megkerdem az orvosom, es ha nem lehet akkor a kislanyomnak az apucival marad a pancsi anyucinak meg a husoles es az uldogeles, amugy mink evente egy helyre jarunk ahol meleg gyogyviz van es nem kloros:)
Én orvosként csak a természetes vizeket ajánlom. Ritkán okoz gondot egy medence, de ha igen, akkor nagyon nagyot. Épp ezért az úszást sem ajánljuk egxébként kismamáknak. A klór miatt sem és a potenciális felszálló fertõzés miatt sem.
A természetes víz jó, de szerintem a medencés strandokat hanyagold, nem ér annyit hogy kapj egy fertõzést és elmenjen a baba.
Nekem meg pont nem ajánlotta a védõnõm.Ahány védõnõ annyi félét mond.A Balatont én imádom, de terhesen tuti nem mennék bele.Mert legyünk õszinték nem a legtisztább.A medence meg...Sok klór stb.Én is nyáron voltam terhes de én inkább nem mentem sehova fürdeni.De nem is vagyunk egyformák, van akinek nem lesz semmi baja van aki meg kényesebb. De ahogy látom akik azt írták ne fürödj azokat szépen le is pontozzák.Gondolom én is számíthatok rá.
Az én nõgyógyászomnak semmi kifogása nem volt az úszás ellen. Nyilván nem egy nagy néplavórba mész bele, hanem egy higiénikus úszómedencébe. A meleg ülõfürdõt, termált kerüld. Szerintem a természetes vizek (Velencei tó, Balaton) is megengedett, ha egyébként nincs semmi gond. Ja, egyébként nekem az orvosom is meg a védõnõm is azt mondta, hogy aki hajlamos a fertõzésekre, annak kell jobban vigyáznia, akinek sosem volt (nekem szerencsére), az nem valószínû, hogy elkap valamit, ha betartja a szabályokat.
Én direkt rákérdeztem a védõnõmnél. Azt mondta nyugodtan lehet menni hisz jelenleg panaszmentes vagyok, csak a meleg (36-37 fok feletti) meg a nagyon hideg vizeket kerüljem. A kismamáknak amúgy is jót tesz az úszás. Szóval én biztosan megyek. 30hkm
Én nem mennék fürödni más helyre, mert könnyen lehet fertõzést kapni! Inkább otthon felfújhatós medencében fürödnék, ha nincs nyitva a méhszáj!
ha nem lehet fürdeni max. láblógatás lesz, én is így vagyok :) én még nem beszéltem az orvossal a Balcsi miatt, de max. majd addig megyek be, hogy a lábam benn legyen és kész :) ki nem hagynám ezért a nyaralást, elvégre is nem betegek vagyunk :) 10+3 hkm
Elõre is bocsánat, hogy belekérdezek. Ha külsõ méhszáj van nyitva egy ujjnyira, akkor sem ajánlott pl. a Balatonban fürödni?
4. válaszoló vagyok, szépen lepontozva. :) Tudjátok, nem halálos a medencében fürdés, valóban csak úgy 100 kismamából 1-nél okoz gondot. De ha a kérdezõ lesz az, számít-e majd neki a statisztika? Ha õ lesz az az egy, akinél egy felszálló infekció koraszüléssel vagy vetéléssel végzõdik, akkor mi van? Ezt kell átgondolni, és az orvosok körében népszerû kockázat-elõny mérlegelést is lehet alkalmazni. Egy nyarat ki lehet bírni strand nélkül annak érdekében, hogy kiküszöböljük ezt a veszélyforrást.
A kérdező hozzászólása: koszonom a hozza szolasokat, en azt hiszem az idei nyaron megleszek a furdes nelkul mivel mar vesztettem el babat most nem szeretnek ujra elvetelni, tenlyeg nem er annyit az egesz:)
látom eldöntötted:) de ha megnézed sokan küzdenek ilyenkor a gombás vackokkal stb és én pl akármikor voltam strandon mindig összeszedtem vmit.na ha ez terhesen történik frászt kapunk és jön az önhibáztatás, h elkerülhettem volna.fõleg, h neked is volt már vetélésed.de ezt mki maga dönti el, h megy vagy marad:)
Második vagyok, Nekem még soha nem volt semmilyen gombás fertõzésem. Vetélésem sem volt, pedig az elõzõ két terhességemmel is rendszeresen jártam strandra, Balatonra, uszodába. Sõt mikor faros volt a babám még a 38. héten, külön a doki ajánlotta az uszodát, hogy hátha a vízben még megfordul és igaza lett, pedig akkor január volt :-D és rá 2 hétre 4500 grammos babám született természetes úton :-D Szerintem mindenki ismeri magát annyira, hogy el tudja dönteni, hogy hajlamos-e fertõzéseket összeszedni vagy sem. Vagy ha nem biztos magában, akkor kérdezze meg az orvosát.
Kedves utolsó! Szerintem nem kéne ennyire erõltetned hogy fürödjön a kérdezõ.Õ már eldöntötte, és jól döntött.Te szerencsés vagy, nem lett semmi bajod.De lehet hogy a kérdezõnek meg lenne.Én úgy gondolom, hogy jobb félni mint megijedni.Nekem az hogy megmaradjon a babám többet érne egy strandolásnál.


Szerintem megkockáztathatod, de a szaunát mindenképpen hagyd ki!
A pezsgõfürdõt én nem javasolnám.
Hááát.... nem nagyon szokták javasolni az elsõ 12 hétben se a szaunát, se a pezsgõfürdõt. A különbözõ masszázsokat nem tudom, de én inkább kihagynám és más pihenési mód után néznék. Úszni azt hiszem lehet, a melegvizes fürdõ, gyógyfürdõ szintén nem jó.
Nekem csak annyit mondott az orvos, hogy 27-29 C-nál ne legyen melegebb a víz.
Pezsgõfürdõt, szaunát ne használd és a termálvizes medencét se. Túlságosan lazítja a simaizmokat, tágítja az ereket, esetleg baj lehet belõle. A jobb helyeken van külön kismamamasszázs, arra nyugodtan befizethetsz. Én amúgy a hétvégét biztos nem hagynám ki, legfeljebb a lábamat lógatnám a vízbe. szerintem meleg vizes fürdés nélkül is nagy élmény az ilyesmi
A melegvizes medencékkel vigyázni kell. Ott nagyobb a fertõzésveszély is. A Termálvizet abszolút nem ajánlják, és a túl forrót sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!