Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok. Mit (83 db)

Az utolsó menstruációm szerint szerdán (18-án) lennék 12 hetes várandós, viszont a kiskönyvem szerint 11 hetes vagyok. Mikor mehetek a 12 hetes ultrahangra?

Legjobb válasz: Amit az orvos ír, ahhoz számold. Nekem is 1 héttel elcsúsztatta a szülés idõpontját, a baba mérete alapján. Ha nem vagy biztos, hívd fel az orvosod!(elsõ voltam)

Amit az orvos ír, ahhoz számold. Nekem is 1 héttel elcsúsztatta a szülés idõpontját, a baba mérete alapján. Ha nem vagy biztos, hívd fel az orvosod!(elsõ voltam)
Szerintem is akkor menj amikor a doki szerint betöltöd már a 12 hetet. Mondjuk én is akkor mentem de 15 hetes voltam mivel az elején 2 héttel kisebbnek nézték (napra pontosan tudom mikor "csináltuk" a kicsit) de hiába álltam volna le vitatkozni a dokival.... Persze ettõl még semmi baja nem lett a babának :-) 30hkm
Míg be nem töltöd a 12. tehet addig 11 hetes vagy. Ha szerdán töltöd a 12. hetet akkor onnantól mehetsz UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért vagyok kicsit megkavarodva, mert az utolsó menstruáció szerint 1 hét eltérés van ahhoz képest amit a nõgyógyász írt a papírra.
Szia! Nekem is ugyanez van! Én utolsó menstruáció alapján pénteken töltöttem a 12. hetet, viszont a doktornõ mindig egy héttel kisebbnek írt, így engem akkor hívott vissza, amikor már a 13.hetet betöltöttem. Kérdeztem, hogy nem baj-e, hogy egy héttel késõbb jövök, hiszen a crl méret is egyezik az utolsó menstruáció szerint betölött korral, de azt mondta, majd a "12.heti" Uh-on mond pontos terhesséig kort. (Egyébként a 13. héten is lehet menni a 12.hetire) Nem mondta az orvos, hogy mikor kell visszamenned?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor az lesz hogy a jövõhéten megyek az ultrahangra. Akkor mindenhol betöltöm már a 12 hetet :)
minek csinálnál?
hasprést felülést? Szerintem semmiképpen ne.
bolond ez tuti nem a gyereked a fontosabb
Szerintem se. Olyat ne csinálj, amivel a hasad erõlteted.
most a terhességed a legfontosabb és a baba. örülj neki, hogy kismami vagy, van aki egy csomó ideig próbálkozik és nem sikerül neki, Te meg már áldott állapotban vagy. Ennek örülj, és legyetek nagyon boldogok, de ne csinálj olyat, ami a hasadat terheli. Inkább legyél büszke arra, hogy hamarosan látszódni is fog. Majd, ha a baba már nagyobbacska lesz, és elõbújt, akkor tornázhatsz.
én sem értelek. kockás kismami hasat szeretnél? boldog babavárást
Szerintem szerezz be egy kismamatorna videókazit, vagy DVD-t. És az azon lévõ gyakorlatokat végezd. Vigyázz magatokra!!!
Kizárólag kismamatornát. Hasprést, felülést eszedbe ne jusson!
Rubint Rékára tornáztam régen, ami gyilkos.Most a terhes tornálát csinálom és nagyon óvatos és még a picinek is segít.3része van:1-2-3trimeszter.Hasazást nem szabad.Lábemelések vannak és guggolások.De én csak 2hete nyomom és most vagyok 15hetes.Az elején még vigyázni kellett a vetélések miatt, meg rosszul is viseltem.A vérnyomásom alacsony, annak is jót tesz a torna.Csak akkor csináld ha a hasad nem fáj, nem feszül.Simogasd a torna alatt.Még terápiának is jó és közelebb érzem magamhoz olyankor a picit.Ha a pici is élvezi veled együtt akkor nincs gond.Próbáld ki.

A dokimat négyszemközt kérdezzem meg az árról? Mindíg ott van az aszisztense is. Csak a szülésért kell fizetni, 11 hetes vagyok. Mikor beszéljek vele?

Legjobb válasz: Szerintem még ráérsz vele, de ez náluk mindennapos lehet, csak nekünk furcsa ilyet kérdezni, amikor ott az asszisztens.

Szerintem még ráérsz vele, de ez náluk mindennapos lehet, csak nekünk furcsa ilyet kérdezni, amikor ott az asszisztens.
Én a terhességem legelején mindent letisztáztam a dokival. Így nincsenek félreértések. Jobb ezen elöbb túllenni. Még azt is, hogy mikor szándékozik nyaralni menni, mert én nyáron szültem.:) Egy 8 hós manó anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Én ha igaz októberben szülök majd. A legközelebbi találkozásnál megkérdezem tõle. :)

Ez vajon mi lehet? 11 hetes vagyok és apro nyilalások vannak a samba nem is tudom pontosan hol néha néh a elöjöna nap folyamán. Kicsit idegesit mi lehet ez vegyek be magnéziumot erre?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is voltak nyilallások a hasamban, azt orvosom azt mondta, ez kisugározhat a szeméremcsont irányába és felfele a rekeszizom vagy a szegycsont irányába is. 11 hetesen 3x1 magneb6-ot javasoltak nekem. Állítólag a méhszalagok nyúlása miatt lehet ez (vagyis azért, mert nõ a méh).

Szia! Nekem is voltak nyilallások a hasamban, azt orvosom azt mondta, ez kisugározhat a szeméremcsont irányába és felfele a rekeszizom vagy a szegycsont irányába is. 11 hetesen 3x1 magneb6-ot javasoltak nekem. Állítólag a méhszalagok nyúlása miatt lehet ez (vagyis azért, mert nõ a méh).

11 hetes vagyok. Holnap kell mennem vérvételre, mire számíthatok?

Az éhgyomori vércukrot nem a 24.hét körül nézik?Vagy Debrecenben máshogy van?Mert az van a papíromon+ vizelet+ sima labor.Nektek mikor nézték?És tej+zsömle vagy az a cukros lötty??

Legjobb válasz: nekem az elsõ vérvétel olyan 7hetesen volt. A második pedig 16 hetesen (AFP). Bár nem értem hogy 11 hetesen miért kell menned vérvételre, de biztos hogy nem a terheléses cukorvizsgálatot csinálják, azt a 24. hét körül szokták. De nekem azt mondták hogy minden vérvételre éhgyomorra kell mennem. Üdv 20heteske

nekem az elsõ vérvétel olyan 7hetesen volt. A második pedig 16 hetesen (AFP). Bár nem értem hogy 11 hetesen miért kell menned vérvételre, de biztos hogy nem a terheléses cukorvizsgálatot csinálják, azt a 24. hét körül szokták. De nekem azt mondták hogy minden vérvételre éhgyomorra kell mennem. Üdv 20heteske
Most egy sima labor lesz szerintem, ott is nézik a cukrot, de ez nem cukorterhelés. Az valóban a 24.hét környékén szokott lenni. Nekem az elsõ vérvétel Bp-en a 9-10.héten volt, akkor néztek ellenanyagot, vércsoportot is, kb 5 fiolával vettek le, ha jól emlékszem.
Mire számíts? Elszorítják a karod, tût szúrnak a vénádba és már kész is...bocsi, vicceltem. Felmérik, hogy milyen általános állapotban vagy, egy jótanács. Ha van rá módod, kérd meg a vért vevõ személyt, hogy jelölje be pluszba a magnéziumot, kalciumot és még amit fontosnak érzel, mond, hogy gyenge vagy stb mert maguktól a legfontosabb dolgokat meg sem nézik. Nálunk nagyon cuki a néni, aki veszi, mindig szólok, hogy mi a panasz és jelölget...

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

11 hetes vagyk és reggel torokfájásra ébredtem. Nagyon nehezen tudok nyelni. Most mézes teával próbálkozom, de nem sok sikerrel. Esetleg van valami ötletetek, hogy mivel enyhíthetném még a torokfájást?

Van olyan gyógyszer, amit a terhesség ilyenkorai szakaszában is lehet használni?

Legjobb válasz: Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km

Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km
Nekem is egy hét volt mire meggyógyultam, de én nem ettem semmi gyógyszert, csak mézet, meg negrót, meg sok sok gyümit, citromot.
Lándzsás útifû szirup.
Homeogene 9 torokfájásra való homeppátiás tabletta. Igaz én szpotatás alatt szedtem nemrég, de elmulasztotta, vagy esetleg próbáld ki az infralámpát.
Nekem a sós vizes gurgulázás szokott használni! Semmibe nem kerül! Persze csak ha birod, mert van aki öklendezik tõle, hidd el nagyon hatásos napi 4 gurgulázás és 2nap alatt kutya bajod!
Szia! Ospamox-ot az egész terhesség alatt lehet szedni, ez a betegtájékoztatón is fel van tüntetve. Csak receptre adják ki. Ez mellé pedig én is a Tantun Verde szopogatós pasztillát javaslom, mert ez egy kicsit érzésteleníti a fájós területet. Jelenleg 37 hetes terhes vagyok, eddig háromszor volt torokgyulladásom. A dokim mindig ezt a kettõt javasolta, 2-3 nap alatt teljesen elmúlt a torokfájásom. Jobbulást és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Várok még további ötleteket! :)

11 hetes vagyok. Jövő héten megyek a terhesgondozáson belül ultrahangra. Itt mit fognak nézni a korán kívül?

Legjobb válasz: A biomarkeres (PAPP-A, fB-hCG)vérvételeredménnyel kell menni, ami a Down-szûrés része. Azt már levették? Az ultrahangon elsõsorban a tarkóredõt mérik, ezen kívül fejtetõ-farok távolság, koponyaátmérõ, combcsont méret ill.orrcsont megjelent-e (utóbbi is a Down miatt). Orvostól függ miket mér még le, de ezek a legfontosabbak a 12.hetes genetikai UH-n.

A biomarkeres (PAPP-A, fB-hCG)vérvételeredménnyel kell menni, ami a Down-szûrés része. Azt már levették? Az ultrahangon elsõsorban a tarkóredõt mérik, ezen kívül fejtetõ-farok távolság, koponyaátmérõ, combcsont méret ill.orrcsont megjelent-e (utóbbi is a Down miatt). Orvostól függ miket mér még le, de ezek a legfontosabbak a 12.hetes genetikai UH-n.
A magándokik alaposabbak, és általában jobb felbontású UH készülékük van, mint a kórházi (sajnos). Szerintem megnyugtatóbb, ha külön is eljár az ember, ahol ráadásul havonta vizsgálják a méhszáj állapotát, mert ahogy olvasom, a terhesgondozások keretében legtöbbször ez elmarad.
Most mindent fognak nézni, ez lesz az elsõ genetikai uh-tok, tarkóredõmérés, és a baba méreteit nézik még! Boldog babavárást 15+4 kismami:)
A kérdező hozzászólása: Vérvétel eredményt még nem kell vinnem, az biztos, mert ma mondta az orvos a terhesgondozáson, hogy csütörtökön menjek uh-ra délelõtt. A down-szûrésre pedig adtak egy külön tájékoztatót, amit nem lehet ingyenesen elvégezni, csütörtökig kell eldöntenem, hogy azt kérem-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a terhesgondzáson belül végzett vizsgálatok elengendõek? Eddig magánorvoshoz jártam (3x voltam, elõször a 6. hétben, aztán a 8., és utána a 11.). Akkor a magánorvosi rendelésekre nem is kellene ezentúl járnom, itt minden fontos dolog meg lesz nézve amikor kell és ha emellett még járok magánorvoshoz is, az akkor csak "pénzkidobás" ?

Ha nagyon fáj a torkom, mit lehetne bevenni? Szopogatós tablettákat? (Mebukain? ) Vagy inkább tűrjem, nehogy valami baja legyen a babának.11 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem is fájt a torkom nem rég. A gyógyszertárban Tantum Verde szopogatós tablettát adtak, szedhetik terhesek. Kérdezz rá a gyógyszertárban, ha biztos akarsz lenni benne, hogy nem árt. 38 hetes pocakos

Szia! Nekem is fájt a torkom nem rég. A gyógyszertárban Tantum Verde szopogatós tablettát adtak, szedhetik terhesek. Kérdezz rá a gyógyszertárban, ha biztos akarsz lenni benne, hogy nem árt. 38 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
narancsos mebucaint szedhetsz, mentolosat nem!!! kortyolhatsz 3-4 orankent (de max napi 5x) landzsas utifu szirupot, engem az gyogyitott meg. mézes negrót szintén ehetsz! ("hagyományosat" nem!!)
Nekem a méz szokott segíteni.
Szia! Neharagúdj, de miért gyógyszert vennél be rá ha terhes vagy?1-3 hónap kritikus idõszak. Az elõttem válaszolóval egyetértve méz. Tudom, hogy nagyon rossz lehet a torokfájás. Tehát sok meleg tea mézzel és szedd a vitaminokat!Ne hagyd hogy kiszáradj. gyógyulj meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!