Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok. Mi lehet (18 db)

Ez vajon mi lehet? 11 hetes vagyok és apro nyilalások vannak a samba nem is tudom pontosan hol néha néh a elöjöna nap folyamán. Kicsit idegesit mi lehet ez vegyek be magnéziumot erre?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is voltak nyilallások a hasamban, azt orvosom azt mondta, ez kisugározhat a szeméremcsont irányába és felfele a rekeszizom vagy a szegycsont irányába is. 11 hetesen 3x1 magneb6-ot javasoltak nekem. Állítólag a méhszalagok nyúlása miatt lehet ez (vagyis azért, mert nõ a méh).

Szia! Nekem is voltak nyilallások a hasamban, azt orvosom azt mondta, ez kisugározhat a szeméremcsont irányába és felfele a rekeszizom vagy a szegycsont irányába is. 11 hetesen 3x1 magneb6-ot javasoltak nekem. Állítólag a méhszalagok nyúlása miatt lehet ez (vagyis azért, mert nõ a méh).

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

11 hetes terhes vagyok. Mi lehet velem?

Iszonyatosan szúr a szívem és egy kis lépcs?zést?l már fulladok. Hízni még nem híztam, tehát biztosan nem súlyprobléma miatt van.

Legjobb válasz: Nincs semmi bajod, csak a szíved már két embert lát el és több vért is kell pmpálnia. (4l helyett 7l vért). Kicsit vegyél vissza a tempóból és ne stresszelj!Az elején nekem is voltak heves szívveréseim és szúrt a szívem. Nyugi! Boldog babavárást! 20 hetes km

Nincs semmi bajod, csak a szíved már két embert lát el és több vért is kell pmpálnia. (4l helyett 7l vért). Kicsit vegyél vissza a tempóból és ne stresszelj!Az elején nekem is voltak heves szívveréseim és szúrt a szívem. Nyugi! Boldog babavárást! 20 hetes km
Nekem is szúrt a szívem az elején, voltam miatta én is kardiológián, de szerencsére nincs semmi bajom. Szerintem neked is csak átalakul a szervezeted a baba érdekében, nem hinném, hogy gond lenne.
Ne nyugodj meg!!!! Orvos!!! Súlyos toxémiával szültem magas vérnyomás miatt, mindkét terhességemnél magas volt a vérnyomásom, el is vetélhetsz, meghalhat a babád, ha ez nincs kezelve! Nem hinném, hogy normális, ha valakinek "iszonyatosan" szúr a szíve. Még akkor sem, ha most a szervezeted a baba miatt többet dolgozik. Inkább nézesd meg és úgy nyugodj meg, nehogy késõbb felelõtlenséggel vádold magad, ha baj történik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon megnyugtattál. Gondoltam, hogy talán ez lehet a probléma, de így, hogy más is mondja, már hihetõbb. Olyan nehezen jött össze a baba, most pedig annyira aggódom minden miatt, hogy talán túlzásba is viszem néha.
Én is így voltam ennyi idõsen:) De nyugi hamarosan elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Már azon gondolkodtam, hogy orvoshoz megyek holnap reggel, de most megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de már nem idegeskedem, mert a vérnyomásom nekem mindig is jó volt. Most is 110 / 70. Felhívtam apukám szívsebész barátját és azt mondta, hogy nincs baj, de ha gondolom bemehetek hozzá. Normális a vérnyomásom és a pulzusom is, tegnap estére enyhült a fájdalom, ma reggelre pedig már teljesen elmúlt.
Igen, igen...:-) Jól tetted, hogy beszéltél egy szívorvossal, mert sosem lehet tudni. Nekem is uez volt az elején, és addig nyúztam a dokim, míg elküldött kardiológiára, szerencsére semmi nincs, tényleg csak az van, hogy ilyenkor alkalmazkodik a szervezetünk a nagy változáshoz! szió, jó egészésget!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, lehet, hogy meglátogatom a dokit a héten, biztos ami biztos alapon.

Most este pisilés után, mikor megtöröltem magam, a papíron egy narancssárgás halványbarnás nyálkát találtam. 11 hetes vagyok, ilyen még nem fordult elő velem. Van jelentősége? Mi lehet ez?

Bocsánat, ha tudatalannak t?nök, de els? terhességem és nehezen is jött össze, emiatt aggódom kicsit. Szerintetek mi ez?

Legjobb válasz: Szerintem is jobb,ha elmész dokihoz, ha nincs semmi, akkor te is megnyugszol, így meg azért csak aggódni fogsz. Ha változik a színe, sötétedik, pirosabb lesz, akár ügyeletre is menj! Inkább a nyugi! és sok pihi, mert ez lehet figyelmeztetés is, hogy ha sokat dolgozol...

Szerintem is jobb, ha elmész dokihoz, ha nincs semmi, akkor te is megnyugszol, így meg azért csak aggódni fogsz. Ha változik a színe, sötétedik, pirosabb lesz, akár ügyeletre is menj! Inkább a nyugi! és sok pihi, mert ez lehet figyelmeztetés is, hogy ha sokat dolgozol...
Nekem azt mondták, hogy az elsõ 3 hónapban lehet barnás folyás akkor mikor amúgy megjönne, ha nem lenne a baba!Nekem is volt egy kis ilyen, egybõl mentem a dokihoz, de megnyugtatott!Most 19.hetes vagyok:) !
Az elsõ trimeszterben elõfordulhat barnázás. Ha ennek a mennyisége nem sok, illetve nincsenek görcseid, akkor nincs okod aggódni. Hormonváltozás miatt lehet. De ha megnyugszol, akkor menj el dokihoz, õ majd megnyugtat, de nem lesz semmi baj!
Menj el holnap a dokihoz.Az en tapasztalatom sajnos az hogy a veteles jele elenkpiros szinu ver, februarban veszitettem el a babat, ez biztos nem az ne ijedj meg!
A kérdező hozzászólása: Az egyik Anyák Lapjában azt írják, hogy nem kell még pecsételõ vérzés esetén sem dokihoz futni. Emiatt azt gondolom, talán nem lehet baj, ha egy kis nyálkás vmi jött, ami n.sárga és nem véres. Vagy mégis? De mi lehet ez?? Mitõl lehet??

A babám bőre, arca csalánkiütéses lett most először.11 hetesek vagyunk. Nem akar múéni, és mindig kiszárad, biztos viszkethet szegénynek. Mit lehet rákenni?

Van olyan krém ami kimondottan babáknak arcra.ilyesmire van?

Legjobb válasz: Szia. Ilyen volt a babámnak is,a Sanatopic testápoló krémet ajánlották,kipróbáltam és tényleg nagyon jó!Patikákban lehet kapni(1200Ft),de a Babe testápoló is jó. Ha nem vagy nyugodt,inkább mutasd meg dokinak.

Szia. Ilyen volt a babámnak is, a Sanatopic testápoló krémet ajánlották, kipróbáltam és tényleg nagyon jó!Patikákban lehet kapni(1200Ft), de a Babe testápoló is jó. Ha nem vagy nyugodt, inkább mutasd meg dokinak.
A kérdező hozzászólása: múlni

Fejfájásra mi lehet szedni? Panadol? 11 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem ma fájt a fejem, egyszerû ALGOPIRINT vettem be és elmulasztotta. Szerintem Önnek is használni fog. 17/L.

Nekem ma fájt a fejem, egyszerû ALGOPIRINT vettem be és elmulasztotta. Szerintem Önnek is használni fog. 17/L.
Viszont elõbb olvasson el még több választ. Hátha olyanok is írnak, akik terhesek, õk jobban tudják. Én csak az általános fejfájásra írtam, nem tudom árthat-e a babának.
nekem a doki az algopirint javasolta
amikor terhes voltam én nem mertem semmiyen rendes gyógyszert bevenni!így maradtak a természetes gyógymódok.nekem mindig segített ha a talpam külsõ részét(a kisujjad felõl)a férjem erõsen masszírozta 5 percig, utána a másikkal ugyan ez!rá 10 percre elmúlt a legerõsebb is!próbáld ki!
Panadolt teljesen nyugodtan bevehetsz, nekem is azt ajánlotta az orvos. Ibuprofen tartalmú gyógyszert viszont semmiképpen ne vegyél be (pl: algoflex). A panadolt is azért lehet bevenni, mert paracetamolt tartalmaz.
Nekem azt mondta a dokim hogy csak paracetamol tartalmú gyógyszert szabad be venni.Tehát Algopyrin kilõve de jó a Rubophen és a panadol.
Rubophen NE Panadol Alogopirin üdv 26 hkm
ezek szerint minden doki mást mond...

11 hetes babós vagyok! Mit lehet csinálni majd, hogy a szülés könnyebb legyen?

Legjobb válasz: Szülésznõm javasolta! ÉN különbözõ homeopátiás golyókat szopogattam. Ha kell megtudom adni, hogy melyikeket kellett nekem szedni. Málnalevélteát ittam, napi két bögrével.

Szülésznõm javasolta! ÉN különbözõ homeopátiás golyókat szopogattam. Ha kell megtudom adni, hogy melyikeket kellett nekem szedni. Málnalevélteát ittam, napi két bögrével.
kismamajóga, légzéstechnika kismamatorna málnalevél tea a végén homeopátiás golyócskák vajúdáskor + tudatos felkészülés, a fájdalom elfogadása
elõszõr is 11hetesen nem ezen agyalni.mi lesz a finisben?nem megbántásból, de próbálj még ne a szülésre gondolni, élvez ezt a szép állapotot. sok boldogságot 4hónapos kisfiú anyukája
A golyókat és a málnalevélteát csak a 36 héttõl szabad fogyasztani. de még ráérsz ezen gondolkodni. élvezd a babavárás szép pillanatait. Nem szabad ezen rágnod magad, mert attól rosszabb lesz a végén.
11 hetesen is nyugodtan gondolkodhatsz azon, hogy mivel segitesz majd magadon es a baban, amikor itt lesz az ido. A kismamajoga allitolag nagyon jo. A pilateszt is ajanljak. En speciel kismama uszasra jarok, ami nagyon szeretek. Es termeszetesen mindaz, amit az elottem szolok is irtak.
A dokiddal mindenképpen beszéld meg, hogy mit szeretnél az elõttem szólók lehetõségeibõl! Az is nagy könnyítés, hogy az legyen a szülõszobán, amit Te szeretnél! Ha finisben vagy, nézd meg (vagy elõbb) a szülõszobát, hiszen ott is vannak szüléskönnyítõ dolgok! A gondolati felkészülés nagyon fontos! Az én esetemben volt homeo (szülõszobán is), málnalevél tea, vajúdó kád. Esetemben apuka bent volt, õ adagolta a homeot, adta az ásványvizet, a szõlõcukrot. Szerintem se járjon még ezen a fejed! Élvezd a várandósság pillanatait! Én imádtam! Lesz lehetõséged a szülésre felkészülni az idõ múlásával! A lehetõségeket az élet tárja eléd kismama- és babamagazin formájában:) . Üdv 3 hós baba anyukája

Legközelebb 11 hetesen kell vissza mennem uh-ra! Akkor már látni a baba formáját? Vagy mit lehet látni akkor?

Legjobb válasz: Akkor már látszik kis karocska lábacska, orrocska szóval szinte mindene van és ha nem alszik akkor nagy hancúrozás lesz amit te még nem érzel. Nekem olyan bulit rendezett, hogy már röhögtek az ultrahangosok. Oldalra riszálta a fenekét és járt keze lába.

Akkor már látszik kis karocska lábacska, orrocska szóval szinte mindene van és ha nem alszik akkor nagy hancúrozás lesz amit te még nem érzel. Nekem olyan bulit rendezett, hogy már röhögtek az ultrahangosok. Oldalra riszálta a fenekét és járt keze lába.
Szia!Nekem a 11 hetes uh nagyon nagy élmény volt, mert már teljesen kisbaba formájú volt a babóm, 4d-n már láttuk a kis arcát és azt is, h szopta az ujját és mozgolódott egyfolytában.A doki megméregette a down szûrés miatt mindenét és megszámoltuk, hogy megvan minden ujjacskája.Nagy élmény lesz meglátod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:) ! Már nagyon várom hogy újra lássam a kis manocskánkat:D!
Hát az enyém se aludt, úgy kalimpált, hogy csak na 12. héten voltam.Mindene látszik és jó felvételt készítettek róla.A drága...

11 hetes terhes vagyok. Mi lehet ez?

11 hetes terhes vagyok, és a napokban megfigyeltem, hogy ütemesen dobog a hasam. Olyan, mintha a szívem lecsúszott volna. :) Eddig csak szemmel lehetett érzékelni a dobogást, de ma már ha ráteszem közben a kezem, kézzel is érzékelem. Mi lehet ez? Anyum szerint az idegek mozognak.

Legjobb válasz: Az a hasi fõütõér.

Az a hasi fõütõér.
Csak az ütõeredet érzed.Nyugi ez normális.
hat igen a tobbieknek igaza van. Most kezd el joan noni a meged es ezert latszik es erzed az utoeret. Ez mar igy marad mig ki nem jon a picurkad :D 23 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!