Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok és azt (45 db)

Miért van az hogy eddig semmi hányingerem nem volt, most pedig 11 hetes vagyok és folyamatosan van?

Mindegy hogy milyen napszak van. Ugye nem baj? Eddig nem kívántam semmit, de legalább nem volt hányingerem se. Jöv?héten szerdán megyek a dokimhoz ha nem javul akkor kiírhat táppénzre? Egyébként a munkám is olyan ahol emelgetni kell(élelmiszerbolt) és már volt februárban egy vetélésem is. Köszönöm a válaszokat! 11 hetes km

Legjobb válasz: szia ez nem kérdés maradj otthon én 9 hetes vagyok és én se nagyon dolgozom csak beugros vagyok 1 preszoba nekem lerakják a nehezebb dolgokat hogy ne emeljek én se vagyok rosszul de még lehetek jolenne ha nem veszitenéd el !!!gondolj arra hogy lehet azért vetéltél el!!!!jo babavárást

szia ez nem kérdés maradj otthon én 9 hetes vagyok és én se nagyon dolgozom csak beugros vagyok 1 preszoba nekem lerakják a nehezebb dolgokat hogy ne emeljek én se vagyok rosszul de még lehetek jolenne ha nem veszitenéd el !!!gondolj arra hogy lehet azért vetéltél el!!!!jo babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Bízok benne, és igazából a szívem mélyén tudom hogy minden rendben lesz, kétszer nem történhet meg a rossz. Meg akkor már az elején bej volt, nem is alakult ki a pici szíve. De jövõhéten szerdán már a 12 hetes uh-ra megyek és alig várom hogy újra láthassam hogy dobog a szíve, mint a 7 hetes uh-n.
A kérdező hozzászólása: bocsi "baj"
Szia! Elsõ terhességemnél a 6.-18.hétig émelyegtem. Másodiknál a 6.-12. hétig émelygés, hányinger. Harmadik, jelen terhességemnél a 12. héttõl émelygek. Holnap lépek a 20. hétbe, de reggel még mindig émelygek. Ha nem eszek szilárdat, átcsap hányingerbe, öklendezésbe :S
szia!én a 6. héttõl émelyegtem, 10. héten kezdtem el hányni, most vagyok 17+6 hetes és még mindig elõfordul olyan nap, mikor nem bírok enni, sõt, még hányni is szoktam.
Ez teljesen normális. lehet a szél vagy éppen tágulnak a szalagok és a méh
Nekem is így volt. Ne aggódj, ez normális.
Nekem is volt ilyen érzésem még korábban, és semmi bajom nem lett. Csak a méh növekedése okozhatja. Bár én inkább akkor éreztem, amikor kicsit megerõltettem magam. Nem biztos, hogy van összefüggés.

11 hetes vagyok és még mindig megvannak a roszulléteim. Nagyon hányingeres vagyok és többször is hányok. Az orvos Dedalonette kúpot írt. Ha minden nap használom nem ártok vele a babának? És kb meddig tartanak ezek?

Legjobb válasz: én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.

én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.
Szia! Én mindegyik terhességemnél nagyon sokat hánytam (volt, hogy napi 30-szor. )Igazából a 17. hétre lettem teljesen jól. A 14. hét körülre kicsit már enyhülni szokott. Én nem szedtem semmit, mert még rosszabbul voltam, ha nem hánytam ki magamat. a dedalon kicsit erõs, de ha a doki mondta, s jó neked, akkor használd. Én bármit csináltam, csak az idõ oldotta meg! Most járok a 18. héten, s már!!! 3 napja nem hánytam! Sok kitartást, türelmet, nagyon átérzem a helyzetedet!!! Én már 4-szer csinálom végig.
Szrintem a 12-14. hétre elmúlik, ha szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.De az is természetes, hogy minden kijön?A fejem egyfolytában csak fáj és nincs erõm felkellni és kiülni egy kicsit a levegõre?
Szia! 2.válaszoló vagyok. Sajnos belõlem is kijött még a víz is. Se enni, se inni nem tudta, volt olyan terhességem amivel hetekig kórházban infúzióztak. Többnyire a 17. hétig még élni sem volt kedvem. Kitartás azért a 14. héttõl már kicsit jobb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást és a válaszokat.Nagyon remélem én is hamarosan túljutok ezeken, csak még nem látom az alagút végét, de remélem az is eljön hamarosan:)


11 hetes vagyok és elkaptam az influenzát! A babának lehet baja?

Legjobb válasz: A baba a te betegségedbõl a védettséget kapja meg. Ne szedj gyógyszert pihenj, izzadj, forró tea, sok gyümi és semmi baj nem lesz.-)

A baba a te betegségedbõl a védettséget kapja meg. Ne szedj gyógyszert pihenj, izzadj, forró tea, sok gyümi és semmi baj nem lesz.-)
Nem lesz tõle semmi baja, de a magas láz nem jó neki sem, beszéld meg a dokiddal mit szedhetsz, mert még ugye az elején vagy.Ha nem tudod levinni a lázad borogatással , langyos ülõfürdõvel, akkor valami kelleni fog.Nekem a gyógyszertárban mondták 13 hetesen a Rubophent.De inkább kérdezz rá.Jobbulást, és igyál sok sok folyadékot!
A vírus, a rossz közérzet, orrfolyás, torokfájás, köhögés, stb. nem ártanak a babának, de a tartós láz veszélyes lehet rá, ezért azt mindenképpen csillapítani kell! Rubophent szedhetsz, de kérdezd meg az orvosodat, õ mit ajánl!

Infókat, véleményeket szeretnék DR. Sándor Csaba nőgyógyászról, a miskolci Semmelweiben van, ha jól tudom? Semmit nem találok neten róla, de azt hallottam, jó doki, 11 hetes vagyok, és szeretnék már orovost választani! Köszönöm a segítségetket!

Legjobb válasz: 3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt,14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.

3.valaszolo Hajas egy szamomra bunko doki...a hugom nala szult nem reg. Nehez szules volt, 14orat szenvedett , csaszarozni kellett volna DE ehelyett vart majd kulcscsont toressel megszuletett a pici. Fogadott orvos volt ...de maganrendelesre sohasem hivta be de az 5ezreseket elvette azert kozben a Semmelweisbe ahol amugy ingyenes ott vizsgalta....en ot nem ajanlom.
mi is hozzzá mentünk elõször. de nem vállal már szülést.
jajj, benéztem! a mostani dokid Leskó! :) kicsit figyelmetlen vagyok :$
A kérdező hozzászólása: Fintor Zsófi!egy régebbi hozzászólásodat néztem, a kombinált tesztrrõl. szeretném én is megcsináltatni, a hétenvagyok 12 hetes, úgyhogy minél hamarabb ha tudsz válaszolni, azt megköszönöm. A megyeiben hol csináljék? mert telefonon, azt mondták a szüleészeten hogy a labor, a laborban azt hogy a szüláészet csinálja. :) jó, mi? szóval , kérdeésem, hogy kit kell keresni, hol, milyen osztály, hogy történik a fizetés. Nincs még orvosom, sem megyeibõl, sem semmelweisbõl.segíts lágyszi! Köszike! Szilvi
szia! nekem úgy volt, h. akkor még a dokim megyeis volt, és õ vitt be. ahogy bemész a szülészet fõbejáratán, túlnész az uh folyosón, talán egy lépcsõvel találod szemben magad, balra van egy másik folyosó, ki van írva, h. babamozi. nah nekem ott csinálták az uh-t, meg a vérvételt is ott csinálták volna, ha sikerül levennie a nõnek. sajnos nem tom hol kell idõpontot kérni, ha nincs dokid :( de nem a laborban voltam, az tuti. fizetés úgy zajlik, h. ha végeztek az uh val és a vérvétellel, kapsz egy csekket 16e ftról, befizeted, vissza viszed a befizetett csekket és maj postán megküldik az eredményt. asszem ennyi.
nah tuti a szülészeten csinálják, ne hagyd, h. félre vezessenek !
A kérdező hozzászólása: Köszike! HOgy kell oda bejutni, vagy mit kell vinni? na, tudom, hogy hol van, de se beutalóm, se semmi... ? :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom hogy 2szer írtál, olcasom is mindjárt :)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam! Köszönöm a gyors válaszodat! Még este megkértdem a dokimat, aki még Leskó...
Leskót tényleg sokan szeretik, bár én nem ismerem, remélem bejön neked és jó doki lesz!
A kérdező hozzászólása: Jaj, még 5-ös válaszoló, Szemánnak is van magánrendelõje, aszem valahol a Batóházban, de ha megtudom pontosan, megírom!
Ha Gubásról valaki talál negatív véleményt, annak megpusszantom a lábaujjaközét ;)
3. vok. Oké-oké, nem akartam kötözködni csak ajánlottam. Hát igen, szinte mindegyikrõl vannak negatív és pozitív tapasztalatok is.
teljes szívbõl ajánlom nektek Gubást! 1 hónapja szültem nála. imádtam. maximálisan elõvigyázatos, az õ kismamái pl. heti 2x járnak nst-re, túlhordásban naponta. ez csak egy példa. éjjel 1kor hívták, h. szülök, sztem fél órán belül ott volt. magánrendelése a villanyrendõr sarkán lévõ bank (talán budapest bank...) elõtti kapualjba ha bemész, jobbra fel a lépcsõn, az elsõ emeleten van a gangról nyílik a rendelõ.(szörnyû az az épület, mi bolyongtunk ott vagy 10 percet, de lehet mi voltunk bénák.) a 25. hétig 6000-et kért tõlünk, a 30-tól 8000-et. 20. 5 hetente hív rendelésre, de engem pl. a 20.-on a kórházba hívott. ha érdekli valamelyikõtöket, szívesen megadom a számát. (zárójelben még azt azért megjegyzem, hogy 2-3 ajtócsapkodást is megérne :D)
3. vagyok. Vannak olyan dokik is, akiknek magánrendelésük is van. Pl. Hajas, Vrastyák, Steierhoffer. Ezek közül nem gondoltál esetleg választani?
Szia.En is ot szerettem volna de sajnos nem vallal mar semmi ilyet, csak a Mav rendelobe es a Misekben rendel.Ketsegbe vagyok esve mert mindenkirol hallani jot is rosszat is.Nyilvan senki sem tokeletes. Szeman, Vrecenar, Gubas es Dudas akiken gondolkodom. Fontos lenne a maganrendeles, de azt hiszem egyik sem csinal ilyet.De ha megis orommel vennem ha irnanak ide akik tudnak valamit. (Ha nem gond) Tovabba kedves kerdezo ird mar meg majd hogy kit valasztottal vegul es mi a velemenyed, nekem 2-3hetrm meg van.koszonom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Sajnálom, pedig talán még õ jöhetett volna sba..., most tanácstalan vagyok.Róla olvastam tök jókat. Hm, lehet, hogy akkor Szemánt fogom választani. Köszi mégegyszer!
Szuper doki, én nagyon csíptem. De tényleg nem vállal sem szülést, sem pedig nõgyogyi mûtétet.
ha ennek ellenére is választanád, akkor a máv rendelõben van a magánrendelése h-cs 18-19-ig. 5000+1000 cytológia.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszolünak: végre választottam, Leskó segítségével, akinek a véleményében ugye maximálisan megbízom. Szóval DR. Szalmás Attila fõorvos lesz, a Semmelweiben van, 50 éves annyit tudok, és állítólag lelkiismeretes, nyilván szakmailag is jó.jövõhét szerdán megyek hozzá, ha gondoldod megírom a tapasztalatomat.írj, ha méf egyáltalán olvasod ezt :)
Nem.
Dehogy! Ennyire ne féltsd magad, mert nem fog burokban élni, ha megszületik.
Ne aggódj! Semmi baja nem lesz ettõl! Õ védve van!
MI BAJA LENNE??
??????
Ettõl nem lesz baja a babádnak! Az egyik barátnõm mesélte, hogy amikor õ nagyon megijed valami miatt, akkor a babája egy ideig passzív. Meghúzza magát. Bár te ezt még nem érezheted, mert még ilyenkor nem érezni a baba mozgását! Szóval valamit érezhetnek a babák, ahogy a hangulatunkat is, de nem lesz ennyitõl baja!!! Ne aggódj!

Nem lessz baja a babának? 11 hetes vagyok és szeretkeztünk. Az orgazmustol ugye nem lessz baja? Nemakarom elveszíteni ő az életem értelme

Legjobb válasz: Szia! Persze hogy nem. De ne idegeskedj, mert az viszont nem tesz jót neki:-)

Szia! Persze hogy nem. De ne idegeskedj, mert az viszont nem tesz jót neki:-)
Szia. Ha az orvos nem tilt el, nyugodtan szeretkezhettek. Ami neked jó, az jó a babának is. És akkor se ijedj meg, ha utána bekeményedik egy rövid idõre a hasad, mert az is normális. Üdv, 38 hetes kismama

Hogy lehet, hogy 11 hetes 4 napos vagyok és az ultrahang szerint pedig 13 hetes 2 napos? Most akkor melyik számít?

Ma voltam a genetikai ultrahangon és ott ezt hozta ki a gép, a CRL 66 mm, NT 1,9, BPD 2,0.Az orvos azt mondta ezek jó eredmények, de majd csak a vérvétel eredményével együttesen lehet értékelni...és a kor is kockázati tényez?...ebbe a bizonytalanságba meg lehet ?rülni:-(

Legjobb válasz: Az UH számít,általában ilyenkor (12.hét) tudják a legpontosabban belõni a terhességi kort.

Az UH számít, általában ilyenkor (12.hét) tudják a legpontosabban belõni a terhességi kort.
Az orvos az utolsó menszesz alapján számol, az uh, meg az eredmények alapján

11 hetes terhes vagyok es azt szeretnem tudni mivel jon a nyar szabad egy terhes anyukanak furodni jarni? Mar ugy ertem egy medencebe idegen emberekkel stb. mivel nem szeretnek fertozest sem kapni!

Legjobb válasz: Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D

Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D
A kérdező hozzászólása: koszike a valaszt, termesztesen okvetlen megkerdem az orvosom, es ha nem lehet akkor a kislanyomnak az apucival marad a pancsi anyucinak meg a husoles es az uldogeles, amugy mink evente egy helyre jarunk ahol meleg gyogyviz van es nem kloros:)
Én orvosként csak a természetes vizeket ajánlom. Ritkán okoz gondot egy medence, de ha igen, akkor nagyon nagyot. Épp ezért az úszást sem ajánljuk egxébként kismamáknak. A klór miatt sem és a potenciális felszálló fertõzés miatt sem.
A természetes víz jó, de szerintem a medencés strandokat hanyagold, nem ér annyit hogy kapj egy fertõzést és elmenjen a baba.
Nekem meg pont nem ajánlotta a védõnõm.Ahány védõnõ annyi félét mond.A Balatont én imádom, de terhesen tuti nem mennék bele.Mert legyünk õszinték nem a legtisztább.A medence meg...Sok klór stb.Én is nyáron voltam terhes de én inkább nem mentem sehova fürdeni.De nem is vagyunk egyformák, van akinek nem lesz semmi baja van aki meg kényesebb. De ahogy látom akik azt írták ne fürödj azokat szépen le is pontozzák.Gondolom én is számíthatok rá.
Az én nõgyógyászomnak semmi kifogása nem volt az úszás ellen. Nyilván nem egy nagy néplavórba mész bele, hanem egy higiénikus úszómedencébe. A meleg ülõfürdõt, termált kerüld. Szerintem a természetes vizek (Velencei tó, Balaton) is megengedett, ha egyébként nincs semmi gond. Ja, egyébként nekem az orvosom is meg a védõnõm is azt mondta, hogy aki hajlamos a fertõzésekre, annak kell jobban vigyáznia, akinek sosem volt (nekem szerencsére), az nem valószínû, hogy elkap valamit, ha betartja a szabályokat.
Én direkt rákérdeztem a védõnõmnél. Azt mondta nyugodtan lehet menni hisz jelenleg panaszmentes vagyok, csak a meleg (36-37 fok feletti) meg a nagyon hideg vizeket kerüljem. A kismamáknak amúgy is jót tesz az úszás. Szóval én biztosan megyek. 30hkm
Én nem mennék fürödni más helyre, mert könnyen lehet fertõzést kapni! Inkább otthon felfújhatós medencében fürödnék, ha nincs nyitva a méhszáj!
ha nem lehet fürdeni max. láblógatás lesz, én is így vagyok :) én még nem beszéltem az orvossal a Balcsi miatt, de max. majd addig megyek be, hogy a lábam benn legyen és kész :) ki nem hagynám ezért a nyaralást, elvégre is nem betegek vagyunk :) 10+3 hkm
Elõre is bocsánat, hogy belekérdezek. Ha külsõ méhszáj van nyitva egy ujjnyira, akkor sem ajánlott pl. a Balatonban fürödni?
4. válaszoló vagyok, szépen lepontozva. :) Tudjátok, nem halálos a medencében fürdés, valóban csak úgy 100 kismamából 1-nél okoz gondot. De ha a kérdezõ lesz az, számít-e majd neki a statisztika? Ha õ lesz az az egy, akinél egy felszálló infekció koraszüléssel vagy vetéléssel végzõdik, akkor mi van? Ezt kell átgondolni, és az orvosok körében népszerû kockázat-elõny mérlegelést is lehet alkalmazni. Egy nyarat ki lehet bírni strand nélkül annak érdekében, hogy kiküszöböljük ezt a veszélyforrást.
A kérdező hozzászólása: koszonom a hozza szolasokat, en azt hiszem az idei nyaron megleszek a furdes nelkul mivel mar vesztettem el babat most nem szeretnek ujra elvetelni, tenlyeg nem er annyit az egesz:)
látom eldöntötted:) de ha megnézed sokan küzdenek ilyenkor a gombás vackokkal stb és én pl akármikor voltam strandon mindig összeszedtem vmit.na ha ez terhesen történik frászt kapunk és jön az önhibáztatás, h elkerülhettem volna.fõleg, h neked is volt már vetélésed.de ezt mki maga dönti el, h megy vagy marad:)
Második vagyok, Nekem még soha nem volt semmilyen gombás fertõzésem. Vetélésem sem volt, pedig az elõzõ két terhességemmel is rendszeresen jártam strandra, Balatonra, uszodába. Sõt mikor faros volt a babám még a 38. héten, külön a doki ajánlotta az uszodát, hogy hátha a vízben még megfordul és igaza lett, pedig akkor január volt :-D és rá 2 hétre 4500 grammos babám született természetes úton :-D Szerintem mindenki ismeri magát annyira, hogy el tudja dönteni, hogy hajlamos-e fertõzéseket összeszedni vagy sem. Vagy ha nem biztos magában, akkor kérdezze meg az orvosát.
Kedves utolsó! Szerintem nem kéne ennyire erõltetned hogy fürödjön a kérdezõ.Õ már eldöntötte, és jól döntött.Te szerencsés vagy, nem lett semmi bajod.De lehet hogy a kérdezõnek meg lenne.Én úgy gondolom, hogy jobb félni mint megijedni.Nekem az hogy megmaradjon a babám többet érne egy strandolásnál.

11 hetes vagyok. Pár napja eléggé fáj a méhem, ha beveszek magneB6-t akkor elmúlik. Ez mitől lehet? Az létezik, hogy nő a méhem és azért?

Legjobb válasz: Szia. Nõ a méh, tágulnak a méhtartó szalagok, ez teljesen természetes. Amíg magnézium hatására elmúllik, nem kell aggódni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.

Szia. Nõ a méh, tágulnak a méhtartó szalagok, ez teljesen természetes. Amíg magnézium hatására elmúllik, nem kell aggódni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
Nekem a terhesség alatt végig volt ilyen panaszom és magne b6-ot szedtem a 36. hétig. Elõször kezdtem 3*1 tablettát, aztán 3*2, mert úgy hatásosabb volt.
Szia! Nekem is vannak görcseim, de nyugi csak nö a méhed. én is magne B6-ot szedek, reggel és este eggyet! Boldog babavárást!Üdv: 13hetes Kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!