Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok,1 hete (9 db)

11 hetes terhes vagyok, 1 hete hajnali 3kor felébredek és utána már nem tudok aludni, csak forgolódok. Nincs hányingerem sem. Mitől lehet? Tegnap este megittam 2 pohár alkoholmentes sört. Most jól is aludtam. Nem ártok ezzel a babának?

hallottam,hogy az alkoholmentes sörben is vannak káros anyagok.

Legjobb válasz: én 23 hetes terhes vagyok és kb. a 4. héttõl menetrendszerûen hajnal 2tõl fenn voltam. 20 hetesen felirt a doki pipolphent mert keményedett nagyon a hasam. na attól aztán aludtam éjjel nappal. nem is szedtem utána csak a magneb6-ot. de a mai napig vannak olyan éjszakák amikor megébredek és utána csak forgolódom. szerencsére egyre ritkábban:)kitartás!

én 23 hetes terhes vagyok és kb. a 4. héttõl menetrendszerûen hajnal 2tõl fenn voltam. 20 hetesen felirt a doki pipolphent mert keményedett nagyon a hasam. na attól aztán aludtam éjjel nappal. nem is szedtem utána csak a magneb6-ot. de a mai napig vannak olyan éjszakák amikor megébredek és utána csak forgolódom. szerencsére egyre ritkábban:) kitartás!
19 hetes vagyok es egy honapja nekem is ez a gondom, pont 3kor vagy utana egy kicsivel megebredek es nem tudok visszaaludni.A dokim harsfateat ajanlott..
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem az utolsó trimeszterben jött elõ, és még most is tart... nekem az vált be, hogy felkeltem és ettem valamit, néztem a tévét, vagy olvastam. Egy óra múlva úgy aludtam reggel 8-ig, mint a bunda! Ez szinte mindennapos, nem baj, legalább megszokjuk, hogy több részletben alszunk! :) ) Kellemes babavárást! Egy 36. hetes mami
Szia! Én úgy értelmeztem, inkább az alkoholmentes sör kérdése érdekel, nem a többiek alvászavarai. :) Azt nem tudom, attól aludtál-e jobban, de szerintem nyugodtan megihatsz belõle 2 pohárral. A sörben víz árpamaláta és komló van, esetleg antioxidánsok. Nem hiszem, hogy ez ártalmasabb lenne, mint mondjuk egy májpástétom. :) Egyébként kaphatóak teljesen "szûz" 0, 0%-os sörök, mert néhány alkoholmentes sör is tartalmaz 0, 5 % alkoholt. Ez persze szinte semmi. Ja, én is 11 hetes vagyok és én is megiszok 1-2 pohárral. :)

11 hetes vagyok, lett 1 kis barnás pettyem adoki nem hallot szivhangot az embriom 21mm-es mekora az átlagos embrio méret ilyen idősen kb? De azota semmi barázás csak akor 1 petty de állitolag elhalt tőbb hete, holnap mütenének nem lehet, hogy lusta?

Legjobb válasz: sajnos nem... :( ha nincs szívhang, és elõtte már volt, akkor nem). azt én is furcsállom, hogy nincs vérzés, mûtét elõtt beszéld rá a dokit még 1 uh-ra, meg kell, hogy csinálja. Sajnálom.

sajnos nem... :( ha nincs szívhang, és elõtte már volt, akkor nem). azt én is furcsállom, hogy nincs vérzés, mûtét elõtt beszéld rá a dokit még 1 uh-ra, meg kell, hogy csinálja. Sajnálom.
Szia! Én 10 hét 6 naposan voltam elõször, akkor volt 38 mm.-es és volt szívhang. Elõtte én 2x elvetéltem úgy, hogy mindkétszer elhalt az embrió. A mûtét elõtt elvileg mindenképpen csinálnak még egy ellenõrzõ uh-t, de sajnos általában csak igazolni szokta az elõzõ diagnózist. Nagyon sajnálom! Sajnos sokunkkal megtörténik :-( De ne adjátok fel! A következõ biztosan összejön! Ancsa 22+5 km
11 hetesen 44 mm-t ír a neten. Sajnálom:( Ha nincs szívhang, akkor már sajna nincs mit tenni, velem is megtörtént már, tudom szörnyû érzés!
Csak csatlakozok az elõttem szólókhoz. Sajnálom. Velem is megtörtént. Egészen biztosan elhalt.Ne add föl! Majd legközelebb...
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm mindenkinek a hozzászólását.

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Ma vagyok 11-hetes és mára rendeltek be uh-ra. A doki 10hetesnek látja, sok a magzatvíz és gyanús a koponyaforma. Vissza 1 hét múlva kell menni. Mennyi esélyem van, hogy a következő Uh-n nem lát rendellenességet a doki?

Legjobb válasz: Hát erre szerintem nem lehet válaszolni. Hogy mit látott a doki, azt õ tudja és amennyit nõ 1 hét alatt a baba már jobban fogja látni, hogy mi a helyzet. Remélem nem lesz semmi baja a babócádnak.

Hát erre szerintem nem lehet válaszolni. Hogy mit látott a doki, azt õ tudja és amennyit nõ 1 hét alatt a baba már jobban fogja látni, hogy mi a helyzet. Remélem nem lesz semmi baja a babócádnak.
Szia! Írtam privit!

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.
nem lehet h csak a hüvelyváladékot fokozódott?terhesség során szokott....
Próbáld ki az intim segítség nevû csodakrémet, nekem ez jött be, amikor fertõzésem volt. Abszolút veszélytelen a babódra nézve, és nekem pár nap alatt teljesen rendbe jöttek a "lenti dolgok" :) Én gyógyszertárban vettem, de azt hiszem lehet neten is rendelni, ha beírod a keresõbe, hogy intim aid, szerintem kidobja. Gyors gyógyulást!
Szerintem menj be a terhes ambulanciára és mondd meg, hogy az orvosod szabin van, de neked van panaszod és szeretnéd ha megvizsgálnának.

11 hetes terhes vagyok és utrogestan hüvelykapszulát használok, az orvosom felírt még 1 dobozzal amit most kezdek, és azt mondta hogy mindet használjam el.12. hét után használhatom egyáltalán azt?

Legjobb válasz: Szia Nekem fokozatosan kellet abba hagynom a 12.hétig. Elviekbe addig kell használni de itt is olvasgattam hogy vannak akiknek azt mondta az orvosuk hogy kicsit tovább használják .....

Szia Nekem fokozatosan kellet abba hagynom a 12.hétig. Elviekbe addig kell használni de itt is olvasgattam hogy vannak akiknek azt mondta az orvosuk hogy kicsit tovább használják .....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. remélem nem lesz gond.
Én is használtam, de nekem is fokozatosan kellett abbahagynom a 12. hétig.Utánna nem lett semmi gond.Viszont úgy tudom, hogy ha a 12. hét után szedi valaki akkor az vesekárosodát okozhat. 23 heteske
Vegyél be Renidet, a patikába lehet venni, terhesek is használhatjúk nyugodtan!
Szia! Terhestanácsadáson mindenképp szólj a védõnõnek, ha szükséges infúzióra beutalhatnak a kórházba!
Próbálj háztartási kekszet rágcsálni. Az leköti a savat. Vagy a kenyér héja. Sokszor egyél, egyszerre keveset. Kortyonként negyed-fél óránként igyál, szintén egyszerre keveset. Ha továbbra is nagyon hánysz, keresd fel vele a dokidat vagy a védõnõt.
Lehet b6-ot is enni, az hányingercsillapító, és van akinek a rennie vált be, azt is lehet enni. De próbálj mindig keveset, valami mindig legyen a gyomrodban, hátha attól jobb lesz. Inni is kell, még ha úgy érzed, hogy nem is marad benned. Az nem baj, hogy fogytál, az ilyenkor természetes. És már nem lehet sok vissza belõle, 12 hét körül ezek a gondok el szoktak múlni. És igen, a dokinak is szólni kell, súlyos esetben infúziót kapsz:)
Szia! Én is pont ilyen helyzetben voltam annak idején, együtt érzek veled! Én infúziót kaptam egy-két napig, utánna elmúlt ez a szörnyû rosszullét! Ne várj szerintem túl sokat, beszélj a védõnõddel, biztos segít!
Szia! Minél elõbb szólj az orvosodnak/védõnõnek/háziorvosnak, mindegy kinek, de ettõl nagyon hamar kiszáradhatsz, és akkor infúzió kell. Inkább kerülj kórházba, minthogy baj legyen (inkább neked lesz bajod, mint a babának, de vkinek ki kell õt hordani). Nem megijeszteni akarlak, csak nem szeretném, hogy bajod essen, mert ez komoly dolog. A jó a dologban, hogy a vetélés és koraszülés aránya vészesen hányó terheseknél a kutatások szerint sokkal kisebb.
Szia! Azt tudnám tanácsolni, hogy készits az ágyad mellé kétszersültet, és ha reggel felkelsz egyél belõle és csak aztán kelj fel az ágyból. A kétszersült jobb mint a keksz leköti a savat. A pároddal csináltass friss piritost és azt is eheted reggelire. Ha ez sem válna be irány a doki! Mielõbbi jobbulást!

11 éve dohányzom, most 6 hetes babás vagyok. Fele annyit szívok mint eddig és 1-2 hét alatt tervezem, hogy teljesen leteszem a cigit. Addig nem okozok nagy kárt a babának? Sajnos nem vagyok még rosszul a cigitől.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az elején is minimum annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb mint a késõbb. Elvégre ilyenkor alakul ki mindene. Nem szabad még 1-2 hétig sem füstölögnöd, most azonnal el kell hajítani.

Én úgy tudom, hogy az elején is minimum annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb mint a késõbb. Elvégre ilyenkor alakul ki mindene. Nem szabad még 1-2 hétig sem füstölögnöd, most azonnal el kell hajítani.
5 hetes voltam, mikor megtudtam, hogy babát várok, mire a 6ot töltöttem, már eszembe sem jutott a cigi. 7 évig szívtam elõtte. Egyszerûen csak magadban kell tisztáznod, hogy ezzel igenis sokat árthatsz a babádnak, hidd el sokkal könnyebb lesz letenni!
Szerintem hagyd abba legalább amíg meg nem születik, mert szegénynek nagy bajai lehetnek ebbõl :(:(
Hát mivel a betegségek nagy része 12 hetes kor elõtt alakulnak ki, de igen, tudsz nagy kárt okozni. Persze nem törvényszerû. Annál sem aki egész végig dohányzik. Tégy belátásod szerint.
Nem tudom h ki pontozgat le, de elmehet melegebb éghajlatra! Akkor a kedves kérdezõ és cigis társai szívják csak a büdös bagót, aztán majd azt hiszem, hogy lesz majd késõbb miért izgulniuk..... ha majd meglátják a beteg babáikat, akkor meg ne merjék kérdezni, hogy miért....és mit csináljak, mit tennétek a helyembe stb. kérdéseiket, gondoljanak arra, h de jó én élveztem a füstöt, a babám meg fuldokolt bennem! Majd ha asztmás és beteg lesz, akkor annak "örömére" is szívjanak el egy szálat! Nem értem, h lehet valaki ennyire gyenge és felelõtlen. Így is annyi szennyet, vegyszert eszünk meg, nem hiszem, h nincs annyi akaraterõ, h él bennem egy pici élet és legalább ennyivel csökkentem annak a kockázatát h beteg legyen. Most pedig kérem ismét lepontozni!
De igaza van a 17:51-esnek!Rövid, tömör, és lényegretörõ.
Mérgezed a gyerekedet. Biztosan jól esik neki, finom.
12 hetes korig a terhességet a sárgatest tartja fenn, tehát addig nincs "közvetlen kapcsolat" köztetek. 12. hét után alakul ki a méhlepény, akkortól lesz közös vérkeringésetek, azon keresztül viszont átmegy a nikotin is.
Egyrészt, mint a cikk is leírja, ez csak egy doktornõ véleménye. Másrészt, mint az szintén leírja a cikk: a doktornõ vizsgálata csupán a születési súlyra helyezte a hangsúlyt, és kihagyott olyan fontos dolgokat, mint a vetélés, koraszülés, bölcsõhalál, csecsemõkori asztma, amelyek mind-mind összefüggnek a terhesség alatti dohányzással.
Na itt pedig az van, hogy csak a születési súlyt befolyásolja, amúgy nem árt.Na akkor hogy is van ez? http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul..
15 evig dohanyoztam, de miutan megcsinaltam a tesztet azonnal leraktam, es azota egy szalat sem szivtam el.Sokkal tobbet jelent nekem a gyermekem egeszsege, mint a cigi.Mar egyebkent is le akartam tenni, de legalabb igy volt okom ra.
20:32!Orvos nem mond olyat, hogy dohányozzon csak kismama!Tán neked felírta receptre a napi 5 szál cigit??? Érdekes nekem 3 doki is mondta, hogy azonnal tegyem le, nem fokozatosan, azonnal, pedig én is szívtam 10 évig.De mire a doki mondta volna, már 2 hete nem szívtam. De azért látom sajnos több a dohányos "kismama", akik minden cigi ellenes választ lepontoztak. Tudod mi ösztönzött, hogy ne gyújtsak rá?A cigi pénzt félre tettem 4D uh-ra, mert ha továbbra is cigiztem volna, nem lett volna pénzem babamozira, pedig az egyik legnagyobb álmom volt.Jövõ héten megyünk másodszor.És csak az elsõ 1-2 hónap rossz cigi nélkül, aztán fokozatosan elfelejted. 25hetes pocis
Azért lettem lepontozva mert azt írtam, hogy mindenki a pozitiv tesztnél rakja le a cigit? ha terveztétek volna akkor már le kellett volna rakni elötte, szerintem...... Ha meg tervbe volt akkor ti is ugyanugy hibáztatok, mert ugyanugy veszélynek tettétek ki a babát!
Igen veszélynek tették ki a babát, az alatt a 4-5-6 hét alatt, amíg meg nem tudták, hogy terhesek. Viszont! Volt bennük annyi felelõsségtudat, hogy amint kiderült, hogy állapotosak letették, és nem mérgezték a babát még tovább. De ezen már felesleges is vitatkozni, mert az a lényeg, hogy a kérdés feltevõje megígérte, hogy leteszi a cigarettát, mert két és fél éve várnak erre a babára! És most ez a legfontosabb!
Szerintem fontosabb egy egeszseges gyereket a vilagra hozni mint a cigaretta. Plane igy, hogy mar evek ota vartatok ra. Ne legyel felelotlen, ha barmi gond lesz hidd el soha nem fogod magadnak megbocsajtani. Meg az agyonvizsgalt kismamaknak is szulethet rendellenesseggel babajuk, nemhogy aki dohanyzik! Az utcankban egy anyuka vegig szivta es a gyerek nyulszajjal es kicsit ertelmi fogyatekosan szuletett meg. Szukseg van erre?
Szia! Mi már egy éve szeretnénk kisbabát, egy éve próbáltam leszokni a cigirõl. Sikerült is hosszabb, rövidebb ideig. Amikor minden hónapban megjött és kicsit elkeseredtem, akkor általában rágyujtottam, persze már nem cigiztem annyit, mint egy évvel ezelõtt. A lényeg az, hogy most a héten derült ki, hogy kisbabát várok és egy percig nem gondolok arra, hogy rágyújtsak, sõt az is bánt, hogy eddig elszívtam pár szálat, mert most egyáltalán nem gondoltam azt, hogy sikerült. Szerintem mindenkédpp hagyd abba, mert a kisbabád egészsége a tét. Ha eszedbe is jutna rágyújtani, mindig gondolj a kisbabádra és arra, hogy milyen sokat vártál rá. Ha rágyújtanál, egyél inkább helyette gyümölcsöt.Sok sikert kívánok és boldog babavárást:-)
azonnal tedd le, oxigent vonsz el magadtol es a babadtol..ami pedig kell az egeszseges elethez, nem igaz?
A kérdező hozzászólása: Hatásos volt minden ami elhangzott itt és a link is amit valaki feltett. Nem szeretném hogy elmenjen a baba 2és fél éve várok rá. Mostantól kezdve hivatalosan is nem dohányzom.
Én voltam a 17.51 Sajnos másképp nem megy, csak drasztikus hangnemben, keményen, ne haragudj. Tudom, hogy nehéz, nekem most van 4 hete, hogy nem dohányzom. Pedig én gyereket sem várok(férfi lévén) csak már megundorodtam tõle és sokszor szúrt a szívem és rossz volt a vérkeringésem. A vérben folyik szépen a méreg mindenfelé. Nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. 17.51-es durva volt, de hatásos.
Gondolj arra, hogy minden szál cigarettát, amit elszívsz, valójában nem egyedül szívod el, hanem ketten szívjátok el. És szerinted a babád ezt akarja? A babád szerinted bagóra vágyik? Legyen benned annyi felelõsségtudat, hogy most azonnal leteszed azt a qurva cigarettát. Az egy dolog, hogy magadat mérgezed, de ha már terhes vagy, akkor felelõsséggel tartozol a kicsinek, és legalább õt ne mérgezd addig amíg várandós vagy, és addig sem, amíg szoptatsz. Véleményem szerint, ha idáig kibírod, akkor utána meg már teljesen felesleges visszaszokni rá. Csúnya dolog a cigaretta, nem mutatnál vele példát a gyerekednek, most meg csak mérgezed vele. Ne tedd.
Azt birom, hogy itt mindenki a pozitiv tesztnél rakta le a cigit, és persze utána okoskodik Ezek szerint senkinél nem volt terve a baba, mindenhol becsuszott, õk biztos nem is ártotak, 5-6 hét alatt, igaz? Kedves kérdezõ, kárt okozol igyis ugyis, te döntésed, lehet beteg lesz a babád lehet nem!Én nekem nincs bajom, pedig anyum elég rendesen adta nekem annó....
Nem rábeszélni akarlak a cigire, isten ments, de nekem annak idején a dokim mondta, hogy ha nehézkes a leszokás, akkor a megvonással járó stresszel sokkal többet ártok a babának, mintha szívom, de mértékkel!Nem sarlatán doki, egy nagyváros híres osztályvezetõ fõorvosa.Én sajnos nem tudtam letenni, szégyellem is magam miatta, de ez van, viszont lenyomtam napi 4-5 szálra, azzal elvoltam, és teleettem magam ellensúlyozásképpen vitaminokkal, gyümölccsel, szerencsére majdnem 4 kilós babám lett, túlhordott is volt, nem hogy koraszülött, és mára 3 éves eleven egészséges csibész!Persze lekopogom, és nem vagyok büszke rá, de nekünk így jött össze, a stressz tényleg többet árt sajnos, mint a cigi, utánaolvastam a neten is, és érdeklõdtem a témában annak idején.A legjobb, ha valaki le tudja tenni mellékhatások nélkül, és kérem, én kalapot is emelek elõtte!!!!!
Utolsó: Én speciel a stresszbõl írtam a szakdolgozatomat is, úgyhogy ne akard már itt bemagyarázni senkinek, és fõleg magadnak ne, hogy a stresszel többet ártottál volna! Mert ez nem igaz! Igaz, hogy az is ártalmas, de csak hosszú távon, míg a cigi azonnal. Nem értem, hogy voltál képes 4-5 szálat elszívni egy nap. Ennyit nem igaz, hogy nem lehet megtenni a gyerekünkért.
Szerintem ez nem az az oldal, ahol ítélkezünk más felett, én válaszoltam a kérdésére, neked meg semmi közöd az én életemhez, és nekem a doki mondta, de gondolom te még tõle is okosabb vagy.Szerinted egy megvonásos idegbetegség a befordulás nem ártott volna jobban?Örülj neki, hogy te nem szívod, és ennyi.
http://www.babazo.hu/szakertok/20080624-cigaretta-dohanyzas-.. Tessék, ezt olvasd el. És nem igaz, hogy többet ártasz a babának, ha nem szívod és emiatt feszült vagy. Akkor járj el jógázni, ahol megtanulhatod ellazítani magad. Nem te lennél az egyetlen. De az biztos - és kövezzetek meg nyugodtan, ha nem tetszik - , hogy amikor én egy terhes nõt cigarettázni látok legszívesebben odamennék, és úgy jól istenesen szájba verném, hogy mégis mit képzelsz te magadról? Hát hülye vagy b.meg?
Na a sok hülye bagós terhes asszony elkezdett lepontozgatni. Sorry, mi nem tehetünk arról, hogy nektek fontosabb leereszteni a füstöt a torkotokon, mint a gyereketek egészsége. késõbb mi lesz? Inkább bagóra költötök, mint gyógyszerre? A terhes nõk legaljai vagytok, nem érdemes rátok idõt pazarolni. Az ilyennek felesleges gyereket szülnie.
A kérdező hozzászólása: Én mint kérdezõ senkit nem pontoztam le. Csak szerettem volna tisztázni. Amúgy én mindenki megnyilvánulását köszönöm.
Bár én nem dohányzom, és nem tudtam volna rágyújtani terhesen, meg semmi olyat tenni ami árt a babának.DE. Azt gondolom hogy sok kismama itt nagyon eltúlozza ezt a kérdést.Akkor szerintem az utcra sem szabad kimenni, mert a levegõ köztel olyan szennyezett, mint az a pár szál cigi.Szerintetek miért van olyan sok vetélés?? Hát nem azért ha valaki elszív az elején pár szál cigit, mert általában azok vetélnek ez többször, mint pl. én is, pedig nem szívtam, nem ittam, egészségesen éltem, és mégis, sok kismama társam meg fél óránként lejárt bagózni a kórterembõl, és egészségesen hazaengedték õket, tõlem meg el kellett venni a picit mert elhalt, hiába feküdtem végig egy hetet. Akkor hol van itt az igaszság??? Szóval nem azt mondom hogy cigizni kell, de nem az a pár szál fog ártalmas lenni amit még egy két hétig fokozatosan elszív!!! Az a sok sz....r amit megetetnek velünk, meg megitatnak, azok is rohadt károsak, akkor meg ne együnk, ne igyunk?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!