Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok,1 (24 db)

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

4-5 naponta pisiles utan mindig elofordul hogy van ilyen sargas-barnas nyalkas valami. Nem folyamatosan de 4-5 naponta 1-1 napra. Lehet belole gond? 11 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Mindenképp menj el orvoshoz!Ha rendben találja a Babót,akkor biztosan felír valami hormontablettát!Én is szedtem duphastont.23 hetes Kismami

Szia!Mindenképp menj el orvoshoz!Ha rendben találja a Babót, akkor biztosan felír valami hormontablettát!Én is szedtem duphastont.23 hetes Kismami
Igen, beszélj az orvossal, nem lesz gond, de említsd meg neki.

11 hetes vagyok, lett 1 kis barnás pettyem adoki nem hallot szivhangot az embriom 21mm-es mekora az átlagos embrio méret ilyen idősen kb? De azota semmi barázás csak akor 1 petty de állitolag elhalt tőbb hete, holnap mütenének nem lehet, hogy lusta?

Legjobb válasz: sajnos nem... :( ha nincs szívhang, és elõtte már volt, akkor nem). azt én is furcsállom, hogy nincs vérzés, mûtét elõtt beszéld rá a dokit még 1 uh-ra, meg kell, hogy csinálja. Sajnálom.

sajnos nem... :( ha nincs szívhang, és elõtte már volt, akkor nem). azt én is furcsállom, hogy nincs vérzés, mûtét elõtt beszéld rá a dokit még 1 uh-ra, meg kell, hogy csinálja. Sajnálom.
Szia! Én 10 hét 6 naposan voltam elõször, akkor volt 38 mm.-es és volt szívhang. Elõtte én 2x elvetéltem úgy, hogy mindkétszer elhalt az embrió. A mûtét elõtt elvileg mindenképpen csinálnak még egy ellenõrzõ uh-t, de sajnos általában csak igazolni szokta az elõzõ diagnózist. Nagyon sajnálom! Sajnos sokunkkal megtörténik :-( De ne adjátok fel! A következõ biztosan összejön! Ancsa 22+5 km
11 hetesen 44 mm-t ír a neten. Sajnálom:( Ha nincs szívhang, akkor már sajna nincs mit tenni, velem is megtörtént már, tudom szörnyû érzés!
Csak csatlakozok az elõttem szólókhoz. Sajnálom. Velem is megtörtént. Egészen biztosan elhalt.Ne add föl! Majd legközelebb...
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm mindenkinek a hozzászólását.

Engem kb.1 hónapos terhesen megröntgeneztek (most 11 hetes vagyok), még én sem tudtam, hogy babát várok. De szerencsétlenségemre térdkalácsficamom volt. Mennyire árthat a babának?

Legjobb válasz: Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama

Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama
szia, nem tudom, midet röntgenezték.Nekem 8 hetesen a torkomat, de szóltam is, és nagyon féltem.Azt mondta a röntgenes, és nagyon kedves volt, hogy õk mindannyian röntgen sugárba hordták ki a gyereküket, nem lesz baj.Mindenhol máshol érnek bennünket sugarak.Igaz, jól körbebugyoláltak, mert kértem.Említsd meg a nõdokidnak, szerintem nem lesz gond

11 hetes vagyok. Utrogestan hüvelytablettát használok, 3*1-et. Terhestüneteim vannak, de rettegek, hogy valami baja van a babának. Megnyugtatnátok?

Utoljára 8 hetesen láttam, akkor minden rendben volt, pont akkora volt amekkorának kell lenni, dobogott a szíve. Folyamatosan rettegek, hogy valami baj van vele, annyi mindent olvastam itt, hogy a 12. heti ultrahangon derült ki, hogy nem él a baba, és mindebb?l a kismama semmit nem vett észre. Már ezzel álmodok:( Az Utrogestan okozhat terhességi tüneteket, mert azokat érzem (mellfeszülés, hidegrázás, hányinger)? Mivel tudnám magam megnyugtatni?

Legjobb válasz: Ne hülyéskedj már...így az egész terhességed egy rémálom lesz ezt így nem lehet mert a baba is megérzi. Mindenkiben vannak kétségek én is minden UH elõtt félek de ha bele gondolsz akkor miután megszületik még mennyi minden történhet! Hidd el a babád élni szeretne és meglátni a szüleit és sok boldogságot okozni nektek!

Ne hülyéskedj már...így az egész terhességed egy rémálom lesz ezt így nem lehet mert a baba is megérzi. Mindenkiben vannak kétségek én is minden UH elõtt félek de ha bele gondolsz akkor miután megszületik még mennyi minden történhet! Hidd el a babád élni szeretne és meglátni a szüleit és sok boldogságot okozni nektek!
Pl azzal, hogy nem olvasol rémtörténeteket. Miért lenne baj? Általában nem a baj a jellemzõ, az a ritkább eset. Emellett az Utro segíti, hogy a méhlepény átvegye a funkcióját, ez is jó. Nincs semmi félni valód. Nyugodj meg, mert az árthat csak igazán a babádnak. Sok boldogságot!
utrogestan-nal elkerülõd a bajokat, mert idegeség többet árt a babádnak
Én is szedtem és most itt rendetlenkedik a 4 hónapos kópé mellettem! Azt hittem, ha végre abbahagyom, megnyugodhatok. De nem, minden trimeszter tele van izgalommal. Inkább örülj, hogy lassan nõ már, és élvezd a várandósságot, keresd az örömeit, mert így bekattansz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, már csak 10-éig kell kibírnom, akkor megyek a 12 hetes uh-ra. Egy kicsit már nyugodtabb vagyok, próbálok, csak a jóra gondolni. Köszönöm mindenkinek és BUÉK!

Beba 1 Start Aktiv tápszer okozott valakinél szorulást, nehéz pukizást? 11 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nálunk igen, de mondták, hogy adjunk Laevolac-ot. Ez egy vény nélkül kapható, szirupszerû lötty, ami segíti az emésztést, mert csúszóssá teszi a bélfalat és könnyíti a kakit. hozzászokni nem fog, add neki nyugodtan. Kisfiam 9 hónapos, de néha most is adok neki.

Nálunk igen, de mondták, hogy adjunk Laevolac-ot. Ez egy vény nélkül kapható, szirupszerû lötty, ami segíti az emésztést, mert csúszóssá teszi a bélfalat és könnyíti a kakit. hozzászokni nem fog, add neki nyugodtan. Kisfiam 9 hónapos, de néha most is adok neki.
Nekünk nagyon nem vált be, szorulást nem okozott, de rettentõ hasfájást igen. Ebben van bifidusz és attól nagyon fájt kisfiam hasa. Kiegészítésnek írta fel a gyerekorvos anyatej mellé. Míg rá nem jöttünk, hogy mi a baj, minden este rettentõ nagy üvöltés volt órákon át. Amikor váltottunk sima BEBA HA-ra, azonnal elmúlt a hasfájása és nem is sírt olyan sokat.
mi is ezt esszük pótlásnak a tejcsi mellé, 3 hós a kislányom.amikor elkzdtük, hasfájás, üvöltés, nehezen kakilás volt, aztán adtam infacolt, és rendezõdtek a dolgok.elsõ válaszoló, aki laevolacot írtál:én úgí udom, az egy erõs hashajtó....de lehet hogyy tévedek...
igen, okozott szorulást a leavolacot inkább még ne próbáld ilyen csöpp babánál mi milupára váltottunk és nagyon bevált :) csak ajánlani tudom
A Laevolac NEM hashajtó!!!!! Az egy laktóz-szirup!!! Semmi természetellenes nincsen benne. Az én kisfiamnak sokat segített, na mindegy..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

11 hetes terhes vagyok, 1 hete hajnali 3kor felébredek és utána már nem tudok aludni, csak forgolódok. Nincs hányingerem sem. Mitől lehet? Tegnap este megittam 2 pohár alkoholmentes sört. Most jól is aludtam. Nem ártok ezzel a babának?

hallottam,hogy az alkoholmentes sörben is vannak káros anyagok.

Legjobb válasz: én 23 hetes terhes vagyok és kb. a 4. héttõl menetrendszerûen hajnal 2tõl fenn voltam. 20 hetesen felirt a doki pipolphent mert keményedett nagyon a hasam. na attól aztán aludtam éjjel nappal. nem is szedtem utána csak a magneb6-ot. de a mai napig vannak olyan éjszakák amikor megébredek és utána csak forgolódom. szerencsére egyre ritkábban:)kitartás!

én 23 hetes terhes vagyok és kb. a 4. héttõl menetrendszerûen hajnal 2tõl fenn voltam. 20 hetesen felirt a doki pipolphent mert keményedett nagyon a hasam. na attól aztán aludtam éjjel nappal. nem is szedtem utána csak a magneb6-ot. de a mai napig vannak olyan éjszakák amikor megébredek és utána csak forgolódom. szerencsére egyre ritkábban:) kitartás!
19 hetes vagyok es egy honapja nekem is ez a gondom, pont 3kor vagy utana egy kicsivel megebredek es nem tudok visszaaludni.A dokim harsfateat ajanlott..
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem az utolsó trimeszterben jött elõ, és még most is tart... nekem az vált be, hogy felkeltem és ettem valamit, néztem a tévét, vagy olvastam. Egy óra múlva úgy aludtam reggel 8-ig, mint a bunda! Ez szinte mindennapos, nem baj, legalább megszokjuk, hogy több részletben alszunk! :) ) Kellemes babavárást! Egy 36. hetes mami
Szia! Én úgy értelmeztem, inkább az alkoholmentes sör kérdése érdekel, nem a többiek alvászavarai. :) Azt nem tudom, attól aludtál-e jobban, de szerintem nyugodtan megihatsz belõle 2 pohárral. A sörben víz árpamaláta és komló van, esetleg antioxidánsok. Nem hiszem, hogy ez ártalmasabb lenne, mint mondjuk egy májpástétom. :) Egyébként kaphatóak teljesen "szûz" 0, 0%-os sörök, mert néhány alkoholmentes sör is tartalmaz 0, 5 % alkoholt. Ez persze szinte semmi. Ja, én is 11 hetes vagyok és én is megiszok 1-2 pohárral. :)

22+4 hetes kismama vagyok, 1, 74 m magas, es idaig hiztam 11 kg. Nagyon megijedtem mikor raalltam a merlegre. Nagyon nagy az etvagyam. Miket ehetek, mert fogykurazni sem akarok a kisbaba miatt?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a délutáni és az esti evést áld meg! Fogyókúrázni abszolút nem szabad max. orvos amit elõír, de az nem a Te esetedben van. Én sok plusszal kezdtem mert hormonkezeléssel lettem terhes (80-ról lettem 104 kg) de eddig 5 kiló van csak rajtam most 22 hetes vagyok Én is. 2-3 órától már nem eszek semmit. Ez hat valamennyire. Lelassult az anyagcseréd neked is? Attól is lehet hízni nagyon!!! Ja meg mivel hashajtót nem lehet szedni így ami engem meghajt az a meleg vagy jéghideg kakaó azt iszok 2 naponta mert amúgy nem megyek 8-10 napig wc-re.

Szia! Szerintem a délutáni és az esti evést áld meg! Fogyókúrázni abszolút nem szabad max. orvos amit elõír, de az nem a Te esetedben van. Én sok plusszal kezdtem mert hormonkezeléssel lettem terhes (80-ról lettem 104 kg) de eddig 5 kiló van csak rajtam most 22 hetes vagyok Én is. 2-3 órától már nem eszek semmit. Ez hat valamennyire. Lelassult az anyagcseréd neked is? Attól is lehet hízni nagyon!!! Ja meg mivel hashajtót nem lehet szedni így ami engem meghajt az a meleg vagy jéghideg kakaó azt iszok 2 naponta mert amúgy nem megyek 8-10 napig wc-re.
Egyél ami jólesik. Csak az édességgel bánj csínnyán. Van aki 25kg-ot is hízik és semmi baja sem neki sem a kicsinek nem lesz. 36km/16kg+
Szia 24 hetesen + 8 nál járok nekem azt tanácsolták naponta 5x kicsiket enni mint a cukrosoknál 7-10-13-16-19 órakkor ennni de ésszel sok vitamint zöldség gyümölcs csirkemell barnarizs graham kenyér stb...Enni muszály az nem jó ha 2-3 utánn nem eszel mert éhezik a baba is..:-((Ésszel egyél okosan zöldség mehet sok és a pipimell is.. Én 3 hete egy dkg ot sem hiztam ennek köszönhetõen egy próbát megér!Sok sikert ja és nem éhezem...ha édességre vágyom étcsoki 2-3 kocka de csak a 70% os vagytöbb mert az igazi csoki.Nekem a kakao megfogta a gyomrom anno nem tudtam wc re menni tõle...nem iszom csak tejcsit és eszem jogit kefirt szoval csak egészséges kaját uku szalonna kolbi ilyesmi de ha kivánod edd meg de ne sokat és ne mindig mértékletesség!Sok sikert!
Én az elsõnél 20-at híztam, a szülésnél lement belõle 10. A másik 10 fél éven belül és nem fogyóztam! Most 13 hetesen, már rajtam volt 4, 5 kg, pedig keveset ettem és kenyeret tésztát egyátalán nem. Szerencsére elromlott a mérleg és nem tudom mennyi vagyok.
Elsõvel 20at hiztam, másodikkal 30at.9 napja szültem, és már rámjön a farmerom. ja, és én csak 156cm vagyok, 50kg kezdtem, 80nal szültem.és azt ettem, amit kivántam.ha hizogatsz, inkább arra figyelj, hogy ne vizesedj, a vérnyomásod rendbe legyen, tehát a sóbol is fogj vissza egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a hozzaszolasokat! Jo babavarast mindenkinek!
nem lehet h csak a hüvelyváladékot fokozódott?terhesség során szokott....
Próbáld ki az intim segítség nevû csodakrémet, nekem ez jött be, amikor fertõzésem volt. Abszolút veszélytelen a babódra nézve, és nekem pár nap alatt teljesen rendbe jöttek a "lenti dolgok" :) Én gyógyszertárban vettem, de azt hiszem lehet neten is rendelni, ha beírod a keresõbe, hogy intim aid, szerintem kidobja. Gyors gyógyulást!
Szerintem menj be a terhes ambulanciára és mondd meg, hogy az orvosod szabin van, de neked van panaszod és szeretnéd ha megvizsgálnának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!