Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes vagyok, és már napok (3 db)

11 hetes kismama vagyok, és már napok óta borzalmasan fáj a fejem, és szédülök. Valósznűleg az alacsony vérnyomás jele. Hogyan lehetne a vérnyomásomat helyre zökkenteni, a Babócára ártalmatlan módszerekkel?

Legjobb válasz: szia, Én is alacsony vérnyomású vagyok, nekem is nagyon fájt a fejem elinte, de lehet a hormonoktól is. Próbálj sok folyadékot inni. Ha nem múlik beszélj a dokiddal, de próbáld meg kihúzni gyógyszer nélkül. Sok sikert, kellemes babavárást kívánok.

szia, Én is alacsony vérnyomású vagyok, nekem is nagyon fájt a fejem elinte, de lehet a hormonoktól is. Próbálj sok folyadékot inni. Ha nem múlik beszélj a dokiddal, de próbáld meg kihúzni gyógyszer nélkül. Sok sikert, kellemes babavárást kívánok.
Szia. Nekem is alacsony volt a 11. hét körül és kb. 2 hétig tartott. Az alacsony vérnyomásra egyáltalán nincs gyógyszer, nekem is a sok folyadékot javasolták. Egy tipp: okozhatja még vashiány, nézesd meg a vérképedet, mert ha ez okozza vas tablettát lehet szedni.
Alacsony vérnyomásra nagyon jó a feketeribizli, leginkább szörp formájában. Próbálj meg beszerezni azt, lehetõleg házilag készítettet. Nekem is alacsony a vérnyomásom és a feketeribizli termékek mindig helyrehoznak.
Igyál sokat és mozogj. A kávé nem jó megoldás, az biztos. Van egy zöld növény-talán a lucerna, de nem esküszöm meg rá-ami emeli természetes módon a vérnyomást. Én akkor ettem, mikor diétáztam, nem tudom terhesen jó-e, ennek utána kéne nézni. De legalább 3 liter folyadékot igyál, elsõ lépésnek jó:-)
Használhatsz kínai olajat (bedörzsölésre), valamint homeopátiás golyócskákat is szedhetsz. Fejfájásra nekem a Belladonna vált be.
Nekem is szokott izomláz szerû érzésem lenni, én lent érzem a méhemnél.Én a méhnövekedésre gondolok, hogy azért van.
Szia nekem mindig volt izomláz-szerû érzésem, amikor hirtelen nagyot nõtt a hasam. Három alkalommal volt, azt hiszem, a 20. hét elõtt. Az elsõ alkalommal napokig nem bírtam kiegyenesedni, görnyedve jártam. Azt mondják, a méhszalagok nyúlnak ilyenkor. Könnyû terhességet kívánok!

S. O. s szült már valaki ugy hogy cipralexet szedett? én most vagyok 11 hetes és képtelen vagyok letenni a gyógyszert 8 éve vagyok pánik beteg és napi 3/4 cipralexet szedek. Szült már valaki így antidepivel? és nem volt semmi gond?

Legjobb válasz: van,amelyik nõdoki azt mondja, hogy többet árt, ha leteszed,mintha szednéd,mert a babát nem biztos,hogy károsítja,de azért figyelni kell majd jobban. Van,aki meg a letételére esküszik... A pszichiátereddel és a nõdokiddal egyeztess 3 majd a gyerekorvossal és a kórházi csecsemõsökkel is, hogy jobban figyeljenek a babádra. Pszichológussal is kéne próbálkoznod, õ sokat tudna segíteni a letételben, bár az biztos, hogy nem 6-7 hónap alatt.

van, amelyik nõdoki azt mondja, hogy többet árt, ha leteszed, mintha szednéd, mert a babát nem biztos, hogy károsítja, de azért figyelni kell majd jobban. Van, aki meg a letételére esküszik... A pszichiátereddel és a nõdokiddal egyeztess 3 majd a gyerekorvossal és a kórházi csecsemõsökkel is, hogy jobban figyeljenek a babádra. Pszichológussal is kéne próbálkoznod, õ sokat tudna segíteni a letételben, bár az biztos, hogy nem 6-7 hónap alatt.
Finnországban a Cipralex a legáltalánosabb SSRI-gyógyszer, amit a lakosság szed. Az orvosok egyöntetûen azon a véleményen vannak, hogy nem káros a babára és nem tanácsolják az elhagyását, csak az utolsó hetekben az adag esetleges csökkentését, hogy a babának ne legyenek elvonási tünetei, különben az elején sírós lesz. 15+3 kismama vagyok. 1, 5 tablettát szedek. Ha csökkentem az adagot, alvási gondjaim vannak és mivel buszvezetõ vagyok, nem igazán szerencsés.
Szia! Én is Cipralexet szedek. Érdekelne hogy mi lett a genetikai vizsgálattal? Hogy vagy most? Hogy fejlõdik a baba? Én eztán szeretnék gyereket, ezért érdekelne hogy boldogulsz!
menni fog!
A kérdező hozzászólása: Szorítsatok nekem ma csökkentetem újra a gyógyszer adagomat, már csak este egy fél cipralex.:) remélem menni fog..
én vagyok megint a két-részletbenírós :) voltam pszichiáteremnél, rákérdeztem erre a gyógyszerre, azt mondta, van ennél enyhébb változat is, amivel kihúzhatod, de tuti nem lesz egyszerû dolgod.mellette kell pszichológus segítsége. jó lenne, ha lenne ilyen csoportos terápia olyan nõknek, mint mi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hozzászolásokat.ezek eröt adnak nekem mindenféle képpen megprobálom lecsökkenteni mert fontosabb a picikém, remélem sikerülni fog.
8 év pánikbetegen... az igen! Pszichoterápiát próbáltál már?! Gondolom a pánikbetegség mellett van más is.. Terhesség tervezésekor már jó lett volna a terápiára átállni.
jajj de hülye vagyok, nem fejeztem be! szóval, mivel csak depresszióm van, de durván, viszont most ellensúlyozódik azzal a boldogsággal hogy baba lesz, na meg relaxálok, (találtam kellemes zenével tájcsít, nem megerõltetõ de marha jó) az elsõ trimeszterben megpróbáljuk gyógyszer nélkül. ez úgy volt, hogy lecsökkentettük a miligrammot, aztán elhagytam, most egész jól vagyok. ha rosszabbodna az állapotom, akkor visszatérünk a gyógyszerre, de agyilag próbálom magam programozni, hátha bejön! mondjuk ha odáig eljutok, hogy olyan szorongásom van, hogy boltba vagy dokihoz nem tudok elmenni, akkor egyértelmûen gyógyszer! bekattanni nem akarok! na befejeztem, bocs, ha hosszúra sikerültem :)
A barátnõm is pánikbeteg, teherbeesés elõtt egyeztetett a nõgyógyászával és a pszihiáterével is. Õ egész terhessége alatt szedte a gyóygszert, folyamatos ellenõrzés mellett. Õ napi félre csökkentette az adagját. Idõre született a kisfia, makk egészségesen, de tovább maradtak a kórházban, mert a babát megfigyelés alatt tartották, hogy nincsennek e elvonási tünetei, stb, de szerencsére semmi nem volt. Viszont õ nem szoptatta a babát, mert az viszont nem javasolták neki. Terhesség alatt azért a méhlepény megszûr valamennyi káros anyagot, a tejbe viszont nagyon is átmegy. Szóval egyeztess a dokiaiddal! Kívánom, hogy egészséges és erõs babád szülessen!
Kedves kérdezõ, mi van veled? Megszületett a babád egészségesen? Az enyém nagyon aranyos, minden rendben, születése után sem tértem vissza a gyógyszerekre :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!