Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes lányom, (17 db)

11 hetes lányomnak már 4. napja nincs széklete. Azt tanácsolták adjak kamillateát. Mennyit ihat?

Legjobb válasz: Az én lányom ilyenkor már a 2 deciket is bevágta,semmi baja nem lesz,legyen langyos és világosra fõzött,picit édes.Legfeljebb lazább lesz a széklete és többet pisil.

Az én lányom ilyenkor már a 2 deciket is bevágta, semmi baja nem lesz, legyen langyos és világosra fõzött, picit édes.Legfeljebb lazább lesz a széklete és többet pisil.
Én hozzátenném, ha még hétfõig sem lesz széklete akkor irány a doki, mert van pezsgõkúp ami segíthet, de lehet, hogy a tejed tartalmatlan és hozzápótolni kell. tehát ne bízd a véletlenre 4nap már sok.szerintem.
nekünk is ilyen volt, a 3dik napig nem aggódtam, de a 4en-krémes fülpiszkával egy picit a popsit ingerelheted.nem guszta-de totál hatásos

Tudok anyatejet venni valahol, ha csak azért szeretnék, hogy minél kevesebb tápszer kelljen a 11 hetes lányomnak?

Még van valamennyi tejem, de örülnék, ha a kiegészítést is meg lehetne oldani anyatejjel.

Legjobb válasz: Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.

Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, köszi!!!!!!
Szia! kérdezd meg a védõnõdet, esetleg õ tudhat olyan anyukát akinek sok tejcsije van és szívesen neked adná a 'felesleges' mennyiséget.
Mindenképp olyan helyrõl vegyél anyatejet, ahol be van vizsgálva!!! Ezt a védõnõdnek tudnia kell!!! Akik anyatejet adnak más babáknak, sok szûrésen átesnek, mivel a hepatitis és HIV is átkerülhet az anyatejbe, meg megannyi tünetmentes betegség. Én még ismerõstõl sem vennék anyatejet vizsgálatok nélkül. Nehogy baja legyen a picinek.
Azért van kevés tejed, mert tápszert adsz. Fejjél még szoptatás után (nem érdekes, ha nincs rögtön tej) - és lesz több, ne félj.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, azért adok tápszert, mert kevés a tejem! Én nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni és elfogadni. Fejek, a baba már átalussza az éjszakát, de én éjszaka is felkelek fejni, homeopátiás szerezek, sokat iszom, tejserkentõ teázom, mindet kipróbáltam, túl vagyok a More Milken, madártejeken, köménymagos leveseken, gyakori mellretételen, mégsincs több. És ha a te babád is fogyott volna, akkor azért szerintem te is a tápszerhez nyúltál volna.
Kedves kérdezõ.Ne magyarázkodj.Azért mert vannak olyan emberek, akik állandóan lelkiismeretfurdalás okozva hülyeségeked válaszolnak azért nem kell neked idegeskedni.Sztem nincs mivel foglalkoznia.Te lelkiismeretes vagy mert nem éhezteted a gyermeked, hanem azt megelõzve táplálod.Felesleges ezeket a válaszolat el is olvasni, mert ezzel is csak a babádtol veszed el az energiát.Az elsõ válaszolónak üzenem az volt a kérdés hogy hol tud venni anyatejet.6 hónapos tápszeres kisfiu édesanyja.

11 hetes lányom körmén a sarkokat is ki kell vágni, vagy csak elég csipesszel egyenesen levágni a végét?

Nem fog akkor ben?ni neki a sarok? Mert azt olvastam, hogy azt nem kell vágni, csak a végét egyenesen, de akkor meg annyira éles marad a körme sarka, hogy azzal még jobban bántja magát.

Legjobb válasz: Semmiképpen ne vágd be a sarkoknál, maximum csak annyira hogy éppen a élét veszítse el. Sajnos nekem így vágták gyerekkoromban és ezért mai napig azzal szenvedek, hogy benõ a körmöm. Már nem is tudom máshogyan vágni csak így, aztán minden manikûr után betadin stb nehogy begyulladjon vagy gombám legyen!

Semmiképpen ne vágd be a sarkoknál, maximum csak annyira hogy éppen a élét veszítse el. Sajnos nekem így vágták gyerekkoromban és ezért mai napig azzal szenvedek, hogy benõ a körmöm. Már nem is tudom máshogyan vágni csak így, aztán minden manikûr után betadin stb nehogy begyulladjon vagy gombám legyen!
ollóval szoktuk és egyenesre. Ráér még a kerekitgetés. Tényleg benõhet ha kerekíted és az fájdalma neki ha begyullad. Nem sértik meg magukat, majd meglátod.
Egyes szakirodalmak azt írják, hogy a kéz körmeit célszerû lekerekíteni, hogy ne karmolja össze magát. A láb körmeit egyenesen célszerû vágni, a benövés ellen. Ha félsz, hogy benõ a kezén a köröm, és nem akarod lekerekíteni, de összekarmolja magát, akkor húzhatsz a kezére valami zoknit, vagy babakesztyût. De a kéz körmei nem szoktak benõni, vagy ha mégis, akkor az nagyon ritka!


11 hetes terhes vagyok, most csütörtökön megyek 12 hetes ultrahangra, ott már nagyobb felbontású monitorral nézik a babát? Ekkor már lehet látni, hogy fiú vagy lány, és a fejét, újjacskáit is lehet látni?

Legjobb válasz: A fejét, testét, kezei, lábai mozgását már látni fogod. Általában ilyenkor még nem szeretnek mondani semmit a dokik, hogy fiú-e vagy lány. Nekem a 19. hetin mondták azt, hogy valószínûleg fiú, de nem 100%.

A fejét, testét, kezei, lábai mozgását már látni fogod. Általában ilyenkor még nem szeretnek mondani semmit a dokik, hogy fiú-e vagy lány. Nekem a 19. hetin mondták azt, hogy valószínûleg fiú, de nem 100%.
Az hogy filú lesz-e vagy lány, azt majd csak a 18-9-dik héten tudod meg, a többit meg már rendensen látod majd (kezek, ujjak, fej. :9 Gratulálok.

Mekora overált vegyek a lányomnak, ha most 11 hetes és 62-68as ruhákat hord?

Legjobb válasz: Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.

Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.
74
A kérdező hozzászólása: Tél végére sem növi ki? Egyébként 50cm-vel született és most 63 körül van.
Én úgy tapasztaltam, hogy az overálok nagyobbra vannak szabva, mint az azonos méretû ruhák. Az én lányom 5 hónapos volt amikortól már overál kellett. 6-9 hónapos méretût vettem neki, és szinte elveszett benne. Még egy évesem is jó lett volna rá. Érdemes tehát rápróbálni a gyerekre, mert csalós lehet az overál méretezése.
50 %.
Olyan fura olvasni, hogy valakinél már ilyen korán megmondják :) Nekem még egyáltalán semmit nem mondtak a nemérõl, holnapután megyek 19. heti genetikai uh-ra, remélem, most már én is megtudhatom. Egyébként szerintem semennyire sem biztos, a kisöcsémre a 31. hétig esküdöztek az orvosok, hogy lány.
Lehet, hogy lány lesz. De ez attól még csak tipp.. 11-12 hetesen kezd nõni a hímvesszõ, de nem a legjobb minõségû UH gépen még nem láthatja biztosra, de szerintem jobbal sem még 11 hetesen.
Én is pont aznap kezdtem a 11 hetet és fiút mondott az orvos, bejött!! :-)
14 hetesen a doki azt mondta, hogy valószínûleg lány, de nem látta rendesen, mert takarta magát. Most 31 hetes vagyok, és még mindig lányos, de már mutatja magát :)
Ilyen korán azért az még egyáltalán nem a biztos kategória.
Kb. semennyire. Nekem a 18. hétig 6 orvos, köztük a férjem esküdött meg rá, hogy fiú, mindegyik jó géppel, jó orvosok, nagyon megnéztük, én is láttam. Lány lett. Pedig elvileg fiút könnyebb belõni. :) Ne éld bele magad.
háát ez még nagyon korai. szóval ne vedd tutira!
semennyire
Szerintem ne vedd kézpénznek az ekkor meghatározott nemet, mert ebben az idõben mindkét nem egyformán néz ki... :o) Ezen az oldalon láthatod is milyen a fiú és a lány ekkor (egyforma... :o))))) [link]

Lány babánál is előfordulhat hüvelyi váladékozás? 11 hetes.

születését követ? 1-2 napban volt és most pár napja, de nem sok.

Legjobb válasz: Én is tapasztaltam már a lányomnál hasonlót, csak neki inkább fehérres váladék jött. Nem emlékszem pontosan, hogy ennyi idõse volt-e neki, de késõbb amikor már pár hónapos volt akkor elõfordult.

Én is tapasztaltam már a lányomnál hasonlót, csak neki inkább fehérres váladék jött. Nem emlékszem pontosan, hogy ennyi idõse volt-e neki, de késõbb amikor már pár hónapos volt akkor elõfordult.
Játszál vele az udvaron.Etesd ott.Tedd számára az udvart pozitív hellyé!:)
Teljesen normális, hogy az udvaron van. most még lehet, hogy az emberek közelsége miatt akar bent lenni. játsz vele sokat kint, és ne engedd, hogy bemenjen. :) ja, és persze ne bent etetsd, mert akkor nyilván oda akar majd menni.

S. O. S.11 hetes babának milyen tápszert vehetek recept nélkül? A tejem egyszer csak elfogyott, és hiába szoptatok és fejek is szinte semmi nincs. A lányom nem lakik jól

Legjobb válasz: Mit értesz azon, hogy egyszer csak elfogyott? Egyik napról a másikra nem szokott általában elmenni, max. valamiért lecsökken a mennyisége. De akkor meg elõször arra kéne koncentrálni. (Persze nem baj, ha tápszerrel is felkészülsz a rosszabbik eshetõségre, csak megvan az esélye, hogy "túl korán" fogsz hozzányúlni..)

Mit értesz azon, hogy egyszer csak elfogyott? Egyik napról a másikra nem szokott általában elmenni, max. valamiért lecsökken a mennyisége. De akkor meg elõször arra kéne koncentrálni. (Persze nem baj, ha tápszerrel is felkészülsz a rosszabbik eshetõségre, csak megvan az esélye, hogy "túl korán" fogsz hozzányúlni..)
Bármilyet. Elõször lehetõleg HA-s tápszert vegyél, nehogy érzékeny legyen. MIvel a tápszer esetén lutri, hogy a babádnak melyik jön be, így bökj rá egyre és próbáld ki, néhány nap alatt kiderül, bírja-e. Mi annak idején a milumil ha start-al kezdtünk, az bevált, maradtunk is ennél. Az összes létezõ tápszert megveheted recept nélkül, csak recepttel olcsóbb.
Hívd fel a védõnõt/gyerekorvost, hogy õk mit javasolnak. A lányunk a Humana 1-et eszi, recept nélkül 1100 ft körül van.
Nálunk a Beba Pro HA vált be, de nagyon változó, hogy melyik baba mit szeret. Arra figyelj, hogy az életkorának megfelelõt vegyél, ez rá van írva a dobozra. Start/0 és 1-est lehet adni újszülött kortól 2-est 6 hónapostól 3-ast 10 hónapostól
Nekünk a doki beba ha start pro-t írt fel, gyógyszertárban receptre két doboz 4400ft körül van. Nem a legolcsóbb, de a lányunk szerette. Én is megkóstoltam, nem keserû. Amit most kap, az is ha, de az milumil, annak szerintem rosszabb íze van, kicsit kesernyésebb. Én a beba-t ajánlanám, de ha olcsóbb kell, akkor a gyógyszertárban kérdezz rá, melyik mennyibe kerül. És mindenképpen ha-s legyen!
A HA jelzésû tápszerek hipoallergének, vagyis nem allergizálnak, mindenképp ilyet adj a babának, szerintem is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Este már csak a Sparban tudtam tápszert venni( HIPP bio combiotic 1), de hála Istennek nem volt rá szükségünk. Úgy 4 napja vettem észre, hogy csökkent a tej mennyisége (eddig kb. 150-200 ml fejtem egy mellbõl, tegnap viszont csak 120-at sikerült a kettõbõl)de ma reggelre minden a régi lett! :) További szép estét Mindenkinek!! :)

Meddig lehet húzni a 2 hónapos oltást, lehet olyan, hogy a végén nem kapja meg? 11 hetes a lányom, még nem kapta meg a 2 hós oltást nátha meg gyulladt szeme miatt és a szeme most megint gyulladtnak tűnik.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt ilyen, csak a 3 hónapos elõtt betegedett meg a fiam. A 3 hónaposat 5 hónaposan, a 4 hónaposat fél évesen kapta meg. A dokink egyáltalán nem aggódott. Szerintem kérdezd meg Te is! Jobbulást!

Szia! Nálunk is volt ilyen, csak a 3 hónapos elõtt betegedett meg a fiam. A 3 hónaposat 5 hónaposan, a 4 hónaposat fél évesen kapta meg. A dokink egyáltalán nem aggódott. Szerintem kérdezd meg Te is! Jobbulást!
Az oltást mindenképp meg kell kapnia. Tehát amikor egészséges lesz meg fogja kapni. Mivel ez egy oltás sorozat és ha egy kimarad beteg lehet. Vagy ha nem lesz beteg fertõzhet... Egyébként meg ha nem adatod be neki a kötelezõ oltást eljárást lehet indítani ellened. De most nem errõl van szó. mivel ha beteg nem lehet beadni egyelõre nem fogja megkapni. Az orvos ezt tudja és nem fogja beoltani a legkisebb fertõzéskor sem. S neki kell tudnia, hogy ezt hogyan oldja meg. Mivel ez az oltás ennyire csúszik , majd a következõt is csúsztatni fogja. Emiatt ne izgulj.
Szia! 11-én lesz 2 hónapos a kislányom, 30-án kell mennünk oltásra.Én nem aggódok, doki biztos tudja... :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!