Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes kb (30 db)

Honnan tudhatom, hogy a kutyám 11 hónapos nem bántaná az új kiskutyát kb 11 heteset?

Legjobb válasz: Szerintem onnan, hogy eddig te nevelted és ismered a viselkedését. Mivel rendesen szocializáltad, ezért találkozott eddig rengeteg mindenféle korú, nemû és fajtájú idegen kutyával. Ezekben a helyzetekben korrigáltad a helytelen viselkedést és megerõsítetted a helyeset. Amennyiben mégsem így történt, akkor teljesen felesleges neked mégegy kiskutya.

Szerintem onnan, hogy eddig te nevelted és ismered a viselkedését. Mivel rendesen szocializáltad, ezért találkozott eddig rengeteg mindenféle korú, nemû és fajtájú idegen kutyával. Ezekben a helyzetekben korrigáltad a helytelen viselkedést és megerõsítetted a helyeset. Amennyiben mégsem így történt, akkor teljesen felesleges neked mégegy kiskutya.
Onnan, hogy egy normális kutya nem bánt kölyköt.
A kérdező hozzászólása: Szocializációja megvolt. Csak durván játszik mivel nagytestû a nagy mancsával gyakran odacsap más kutyáknak.

11 hetes + 2 napos vagyok, idáig minden simán ment, ma reggel kb 2 pici pontot barnáztam, mi lehetett az? Elmegy a baba?

Legjobb válasz: Esetleg ha nem lenne a babó, nem most kéne megjönnie a menstruációdnak? Nekem pont így volt és én is nagyon megijedtem, de csak azért volt mert akkor kellett volna megjönnie. Azért hívd fel a dokid de szerintem nem lesz gond. Nyugodj meg! 39 hetes kismami

Esetleg ha nem lenne a babó, nem most kéne megjönnie a menstruációdnak? Nekem pont így volt és én is nagyon megijedtem, de csak azért volt mert akkor kellett volna megjönnie. Azért hívd fel a dokid de szerintem nem lesz gond. Nyugodj meg! 39 hetes kismami
Nem dehogy!nekem is volt lehet megeroltetted magad vagy pont mensi idoben vagy.De a lenyeg, hogy pihenj sokat.hivd azert a dokidat fel! Minden jot
Szia! Nekem is volt ilyen, ne ijedj meg, pihenj sokat!31hetes km
nem szeretkeztetek esetleg? pihenj és menj el dokihoz, de nincs semmi baj.
A szeretkezéstõl tényleg lehet. Bennünket is eltiltott a doki néhány hétre egymástól, mert én is picit véreztem. Azóta viszont semmi gond. 16 hetes km
A kérdező hozzászólása: Szombaton voltunk utoljára együtt. Voltam dokinál azt mondta pihenni kell és ha elõfordul azonnal be kell feküdni. Az UH-on minden oké volt virgonc a baba, és nincs semmi vérömleny. Csajok én nagyon megijedtem! Köszi a válaszokat!

Engem kb.1 hónapos terhesen megröntgeneztek (most 11 hetes vagyok), még én sem tudtam, hogy babát várok. De szerencsétlenségemre térdkalácsficamom volt. Mennyire árthat a babának?

Legjobb válasz: Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama

Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama
szia, nem tudom, midet röntgenezték.Nekem 8 hetesen a torkomat, de szóltam is, és nagyon féltem.Azt mondta a röntgenes, és nagyon kedves volt, hogy õk mindannyian röntgen sugárba hordták ki a gyereküket, nem lesz baj.Mindenhol máshol érnek bennünket sugarak.Igaz, jól körbebugyoláltak, mert kértem.Említsd meg a nõdokidnak, szerintem nem lesz gond

11 hetes babás vagyok. Kb mennyibe fog majd kerülni, míg megveszek a babónak mindent (nem a legdrágábbat)? Vélemények?

Legjobb válasz: Olcsó dolgokból is kb 150-200 ezer. Jó lenne ha kapnál innen-onnan.

Olcsó dolgokból is kb 150-200 ezer. Jó lenne ha kapnál innen-onnan.
Ez attól is függ, mit veszel neki. Általában a baráti kör, család is sok mindent ad. Így attól függ végül mi is az, amit ténylegesen meg kell venni. A babakocsi, babaágy, babaülés szokott a legtöbb lenni. Nehéz összeget mondani, mert attól is függ, mibõl milyet választotok majd! Nyugodtan menjetek el nagy bababoltba, nézelõdj a neten, úgy könnyebb kalkulálni! sok sikert!
Szia. Nekem 100.000-bõl megállt, mert nagyon sokmindent kaptam. A kiságyat, és a pelenkázó komódot használtan vettem, mindkettõ tölgyfa, nagyon masszív, darabja volt 25000, a kád 6000, a pelenkázó szivacs 3000, és a többit a pelus, kisrucik, cumisüveg, ilyesmik tették ki. Nem kell mindent újjonan venni, mert az új áráért jobb mínõséget kapsz használtan. Boldog babavárást! Nekem már minden megvan, csak a baba hiányzik, nem akar kibújni. 39+4 hetes kismama.
Én is kaptam nagyon sok mindent. Leendõ nagypapától babakocsit+mózest+kocsiülést, nagymamától csomó babaruhát, rokonoktól babaágyat+pelenkázót. Leendõ keresztmamitól is egy halom ruhácskát. Féláron találtam a vatera.hu-n légzésfigyelõt + babahordó kengurut (összesen volt kb 18ezer). Ezen kívül én is vettem még néhány ruhácskát, babakádat, orrszívót, cumit, pelenkát, ilyesmit (kb még 15ezer). Nekem is minden megvan, márcsak a baba hiányzik nekem is :) (38hetes) Jól körbe kell nézni, a neten nagyon sok mindennek utána tudsz járni, rengeteg bababolt van, érdemes körbenézni!! És nem kell mindenbõl újat venni, van amibõl simán jó a használt is!
Én nem kaptam semmit, sajnos nincs rokonsàg, csak én maradtam magamra a pàrommal. A pàrom dolgozik, én nem. Nos összeget nem irok, csak annyit, hogy nagyon sok. Elöszöris:ruhàt még vehetsz hasznàltan is. De a hasznàlt sem ingyen van. Baba àgy, baba kocsi kihagyhatatlan, és a legdràgàbb. Én autohordozot nem veszek, nagyon sok lenne, igy majd buszozok, meg gyaloglok... Légzésfigyelö nem fontos, viszont én vettem bébi ört, a kettö közül egy jo ha van. Mérleg szintén nem fontos. Viszont pelenka temérdeknyi kellesz, és a legolcsobb se olcso .. Ha nem lesz tejed, vagy allergiàs a pici, akkor bizony a tàpszer se olcso mulatsàg.Nem beszélve az orvosi és gyogyszerköltségekröl, amit elöre nem tudhatsz... Cumisüveg se kötelezö, de a végén kiderül mindig:jo ha van. És akkor abbol se egy kell, na jo az nem olyan nagyon dràga.... Segitség nélkül nagyon nehéz, én miota kiderült terhes vagyok, aprajàval veszegetek mindent, màr a 26. hétben tartok, de még igy is hiànyzik a fürdetö cucc, meg babakocsi, babaàgy...
ez most a korral jár lény türelmes hozzá
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!
Az én macskám is kb ennyi idõs és folyton nyávog. Simogatjuk, ilyesmik, és akkor megbékél.
Szerintem mehetsz a XIV.kerbe.Nekem vidéki címem van, és a X.kerbe járok védõnöhöz.
A X kerületbe menj most, ott kiállítják a kiskönyvedet, felveszik az adataidat...amikor átköltöztök, át kell kérni a kartonodat a XIV. kerületbe. (Ezt majd elintézik egymás között, csak jelezni kell hogy elköltözöl.) A baba szempontjából mindegy hogy hová vagy bejelentve, mindig azt tartsd szem elõtt, hogy hová viszitek "haza" a babát.
Szerintem keresd meg ott a védõnõt, ahol most épp laksz.Fõleg ha nincs még kis könyved.Azt tuti megcsinálja.Aztán havonta kell menni, úgy, hogy utána van idõd meg keresni a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Ugy van ahogy a 21:31-es irta. Most a 10.be menj, majd késöbb a 14-be. Én is 2 hete nézztem utána, nekem 2 lakcimem van ugyanazon (10.) kerületben és mondták, hogy a tartózkodási hely szerint kell menni. De siess, mert egy kicsit el vagy csúszva...
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam õket és azt mondták, hogy ne bonyolítsuk, kiállítják már egybõl a XIV. kerületben, max. az elsõ "háztûznézõt" késõbb ejtik meg, amikor már beköltöztünk. Nem hiszem, hogy el lennék csúszva, mert a nõdokim mondta, hogy a 11. hét elõtt ne is gondolkodjak védõnõben, mert addig "bármi lehet"...
Ez érdekes. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy 10-11.héten Max már illene átesni az elsõ védõnõi beszélgetésen, valamint ezen a héten voltam dokinál 9 hetesen, aki azt mondta "jó lenne ha megejteném már a védõnõi tanácsadást"... De végülis mindegy, a lényeg, hogy nem kell majd 2 védõnõ után is szaladgálnod a költözés miatt. AMúgy ha minden jól megy, én is a 10-bõl költözök majd a 14.be, mondjuk késöbb. A 14.kerületben az Uzsoki kórház van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, az Uzsoki. Hehe, lehet, hogy szomszédunk vagyunk, vagy épp leszünk :)

11 hetes a magyar vizslám, és klikkerezek vele. Napi hány kondicionálást ajánlotok? Ma kezdtem, csináltam 2× kb 3 percet. Még elég sűrűn arra a kezemre figyel amelyikkel adom a jutalmat.

Legjobb válasz: Ahányszor csak tudod. Mi úgy napi akár tízszer is csináltuk a kondícionálást. És szigorúan elõször klikk és csak utána nyúlsz a kajához, klikk elõtt, közben soha, mert a mozdulat lesz számára az, aminek a klikkhangnak kéne lennie, és ez még sok gondot okozhat a tanításban. (Pl. hasonló mozdulat és elvesztetted a figyelmét.) Az is jó, ha a hang után 1-2 másodpercel kezdesz csak nyúlni a kaja felé.

Ahányszor csak tudod. Mi úgy napi akár tízszer is csináltuk a kondícionálást. És szigorúan elõször klikk és csak utána nyúlsz a kajához, klikk elõtt, közben soha, mert a mozdulat lesz számára az, aminek a klikkhangnak kéne lennie, és ez még sok gondot okozhat a tanításban. (Pl. hasonló mozdulat és elvesztetted a figyelmét.) Az is jó, ha a hang után 1-2 másodpercel kezdesz csak nyúlni a kaja felé.
Akkor ott valami bibi van! Nagyon figylj, hogy a jutalom adó kezed az mozdulatlan maradjon a klikk pillanatáig, és utána induljon csak el a kajáért. Ha kell (nem vicc) gyakorold a tükör elõtt, mert nem arra kondícionáld, hogy "ha megy a kezem a kajáért akkor kaját kapsz" hanem arra, hogy " a klikkelés után elindul a kezem a kajádért". A kondícionálás meg igazából simán történhet tanulás közben is, nyugodtan kezdj el vele formálni, az bõven megteszi kondícionálásnak, nehogy a nagy kondícionálás közben beragaszd valami full passzív viselkedésbe. Van valamilyen segítséged? Mármint tapasztalt klikkeres ismerõs, kutyaovi, akármi?
A kérdező hozzászólása: nincs segítségem, csak amit neten találtam klikkeres könyvek, tapasztalatok.

11 hetes terhes kismama vagyok, nagyon fáj a hátam, enyhe hőemelkedésem van, nemrég elestem, (kb 3 napja) akkor semmi bajom nem volt, de ma egyszer véreset pisiltem. Mit tegyek?

Alig volt a vizeletemben vér, de borzalmas a hátfájásom, és ilyen még sosem volt.Aggódom kicsit miadta

Legjobb válasz: Elõször is menj el orvoshoz. Amikor elestél, akkor ráestél a hasadra, vagy megütötted? Lehet összefüggés az esés és a mostani állapotod miatt? Lehet hogy mellette felfáztál, attól fájhat a hátad és véreset is pisilhetsz. Szerintem a doki csinál ultrahangot, ha megsérülhetett a baba (bár nem sérül meg azért olyan könnyen!); meg vizelettenyésztést a vér miatt. Gyógyulj meg!

Elõször is menj el orvoshoz. Amikor elestél, akkor ráestél a hasadra, vagy megütötted? Lehet összefüggés az esés és a mostani állapotod miatt? Lehet hogy mellette felfáztál, attól fájhat a hátad és véreset is pisilhetsz. Szerintem a doki csinál ultrahangot, ha megsérülhetett a baba (bár nem sérül meg azért olyan könnyen!); meg vizelettenyésztést a vér miatt. Gyógyulj meg!
Nem veseprobléma ez véletlenül? Mert a véres vizelet arra utal.Az elesés és a véres vizelet közt nem látok összefüggést. Sõt a hõemelkedés is inkább valamilyen gyulladásnak a jele.Menj orvoshoz, hogy kiderüljön mi is ez valójában, de légy õszinte! Elesés...ha te mondod...
A kérdező hozzászólása: elõször is, nem nem vagyok vese problémás, szivzörejeim vannak, de ennek nem hinném hogy köze legyen ehhez, Esés közben pedig kicsit megütöttem a hasam, akkor fájt is, most görcsöl.Szerintetek ráér holnap, vagy azonnal ügyelet?
Nem várnék holnapig.
Ebben az esetben lehet osszefugges az eses es a verzes kozott. Mindenkeppen bemennek az ugyeletre a helyedben. Remelem, minden rendben lesz!
Szerintem se várj egy percet sem.

SOS! Volt ma nálunk unokaöcsém kb 20 percet, akiről kiderült, hogy ótvaros! Elkaphattuk? 16 hós kislányom én pedig 11 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Igen, az ótvar közvetlen kontaktussal terjed... Ha hozzáértetek, akkor megeshet, hogy átadta. Menjetek holnap orvoshoz, õ dönt a továbbiakról! http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/522/otvar

Igen, az ótvar közvetlen kontaktussal terjed... Ha hozzáértetek, akkor megeshet, hogy átadta. Menjetek holnap orvoshoz, õ dönt a továbbiakról! http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/522/otvar
Én úgy tudom, - (de nem 100%) - hogy vmilyen seb kell legyen rajtad ahhoz, hogy elkapd. Akár egy kis vágás vagy bármi elég. A suliban több gyerek (többször) volt már ótvaros, de nem ment végig az osztályon, szerencsére!

A kb.11 hetes kiscicám pár napja nem eszik csak szopik miért van ez?

El?tte nagyon jó étvággyal ette mind a konzerv,mind a száraz eledelt. Úgy láttam enyhe hasmenése is van.

Legjobb válasz: Mindenképpen orvoshoz kellene vinni mert a hasmenéstõl könnyen kiszáradhat. Így az interneten keresztül senki tudja megmondani neked, hogy mi baja van és sajnos meggyógyítani sem tudjuk. Ezért kellene orvoshoz vinni, minél elõbb annál jobb!

Mindenképpen orvoshoz kellene vinni mert a hasmenéstõl könnyen kiszáradhat. Így az interneten keresztül senki tudja megmondani neked, hogy mi baja van és sajnos meggyógyítani sem tudjuk. Ezért kellene orvoshoz vinni, minél elõbb annál jobb!
senki *nem tudja (elnézést)
A kérdező hozzászólása: Nagyon jókedvû és eleven és nem nagyon megy a hasa csak gondolom a sok tej miatt hígabb a széklete. Viszont nehezen rág. Gondolom ennyi idõsen még nem váltanak fogat.
Milyen tejet adsz neki???? Ha tehén tejet adsz neki akkor meg a probléma oka. Nem szabad tehén tejet adni a macskáknak mert nehezen emésztik meg, fõleg ilyen fiatalnak nem szabad. Tej helyett vizet adj neki és szoktasd rá a száraz tápra. Eleinte áztasd be neki vízbe úgy meg tudja rágni, késõbb ha már lesznek rendes fogai meg tudja enni simán is nem kell áztatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!