Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes hogyan tudom a nehany (1 db)

11 hetes babamnal hogyan tudom a nehany napja tarto csippas szemet tisztitani/javitani rajta?

Nehany napja az egyik szemen kotohartya gyulladashoz hasonlatos csippak jelentek meg.. nyalkas, nem szaraz. Kamillas forralt vizzel mosom, meg nem javult. A vedono szerint ne aggodjak.. konnyu ezt mondani. Nekem az influenzam kezdodott igy 3 hete, szerencsere abbol (akkor??) nem kapott el semmit. Koszi elore is!!

Legjobb válasz: Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!

Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!
Kenegesd ill. törölgesd tovább kamillateával. Idõvel majd segít, ha nem is napokon belül. Tapasztalat. Azonban ha 4 hónapos koráig sem múlik el, lehet hogy a könnycsatorna nem elég nyitott. Arra az orvos javasolni fog tisztitást, átmosást.
Kamillát semmi képpen ne használj mert allergizálhat!!! Szemész
Szia.Én anyatejet csöppentettem bele.A legjobb gyulladás gátló.Ezt gyerekorvos javasolta, bevált.
A kamilla nagyon jó, csak szûrd át steril gézlapon, hogy azok a kis szõröcskék, amik az allergiát okozhatják ne kerüljenek a szemébe. De jó a forralt víz is és az anyatej is amíg nem kaptok rá szemcseppet. Mi Brulamycin cseppet kaptunk, mert végül kiderült, hogy könnycsatorna elzáródása volt a babámnak, azért csípásodott, egy hét alatt rendbehozta a szemét, nem kellett átmosásra menni. Szerintem is mutasd meg gyerekorvosnak.
igaz, hogy a kamilla alegizálhat, de nem a kis szõröcskék, hanem a kamillás fõzet is maga! Nekünk amikor ilyen volt a védõnõ azt javasolta, hogy csak forralt vízzel tisztogassuk, majd elmúlik. Hát nem múlt, csak súlyosbodott. akkor az orvos és anyám javaslatára elõvettük a kamillát és már két nap után javulni látszott a helyzet! bárki bármit mond, a világon minden alergizálhat! de a Kamilla akkor is csökkenti a gyulladást. Steril vatta, illetve Steril gézlap (én kombináltam a kettõt) és a szemet kívülrõl befelé (hogy véletlenül se jusson semmi vissza a könnycsatornába) kell törölni. Minden egyes törléshez új vattát kell venni!! Ha nem javul 3-5 nap alatt semmit a helyzet, akkor irány a doki! lehetõleg szem orvos. :(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi Cebion cseppet adtok egy nap 14 hónapos babátoknak?

11

Mit lehet kezdeni egy 7 hós babával aki evés közben a kezét a szájába tömi?

Rettenetesen macerás ez a hozzátáplálás dolog... Kezdem megutálni...
Az ebédet már kiváltottuk. Kisfiam jó evő, ezzel nincs gond, viszont kb 100ml után (amit gyönyörűen eszik) feszt a szájába rakja a kezét és képtelenség bejutni kanállal a szájába. Biztos hogy éhes még, mert ha kiszedem a kezét a szájából akkor már nyitja is hogy dugjam a kanalat.
Hogy lehetne leszoktatni? Az egy dolog hogy minden tiszta kaja, a kajás kis kezével még a hajába is beletúr, kész káosz az egész, de olyan nehéz is a maradék 150milit beletuszmákolni a gyerekbe... Egyszerűen nem értem hogy az elején hogy lehet hogy ilyen szépen eszik, a felénél meg csak a keze érdekli, a kaja alig.
Szívem szerint lekötözném a kezét... :) Akkor meglenne oldva a probléma.
(Természetesen nem kötném le a kezét!)

3

Hogy telik egy napotok 2-4 hónapos babátokkal?

Férjetek mikor van otthon, mennyit segít?

1

4 hónapos baba ehet céklát?

4

Tescon kívül akciós még valahol a Libero?

2

A cseresznyecumitól fogzás esetén állhatnak csálén a fogak a későbbiekben?

2

Hurutos köhögésre kinek mi vált be (14 hónapos)?

4

Anyukák nektek nincs elegetek abból, hogy nem lehet normálisan közlekedni babakocsival?

Amikor jönnek velem szemben a járdán és nekem kell szlalomozni az emberek között mert ők arrébb nem lépnének egyet. Babakocsival könnyebb ám. Vagy amikor próbálok belavírozni az ajtón ami persze magától visszacsukódik. Feltartom vele a forgalmat, már hárman is állnak mert én foglalom a helyet de az ajtót egy angyal sem fogná meg ha már útban vagyok, hogy gyorsabban haladjunk. A biciklisek nem egyszer kishíján fellöknek. A sarkokon görcsben van a gyomrom mert úgy közlekednek, hogy már volt, hogy majdnem elvitték a babakocsit mert kis ívben úgy kanyarodik be, hogy le sem száll, előre sem néz. Az mindennapos eset, hogy nem lehet normálisan menni a járdán mert a kocsival odaparkolnak és nekem a sárba kell húzódnom , hogy elférjünk. Vagy, hogy a zebránál percekig dekkolok mire hajlandóak megállni de azt is úgy, hogy ha nem húzok bele akkor a sarkamra megy a hülye autójával.De a minap nem fértem el sehogy a kocsi mellett és az útra kellett lemennem, hogy tovább tudjunk sétálni. Megálltak, hogy el tudjak menni de persze láttam az arcokat a kocsiban, hogy mi a fenét keresek az úton és le is olvastam egy szép szót az illető szájáról. Na annyira felhúztam magam, hogy már az jutott eszembe, hogy műsoros pelenkával fogok közlekedni és ha valaki ilyen szépen áll meg mert nem képes 5 méterrel többet sétálni az amúgy üresen álló parkolótól akkor rá fogom nyomni a szélvédőjére. Nektek nincs elegetek? Hihetetlen, hogy mennyire bunkók az emberek.

16

Egy éves babátok mennyi folyadékot iszik?

Én lányom 1,5 deci vizet iszik csak meg egy nap alatt.
Plussz 2 dl tápszer.
Gondolom a többi folyadékot a gyümölcs/főzelekkel viszi be.
Hiaba probalom itatni, nem megy le tobb.

7

Amikor megszülettem a lábamra kötöttek egy szalagot amin szerepel a születésem pontos ideje, év hónap nap óra perc. Mi ennek a kis szalagnak a neve vagy nincs különösebb neve?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!