Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes hogyan tudom a nehany (1 db)

11 hetes babamnal hogyan tudom a nehany napja tarto csippas szemet tisztitani/javitani rajta?

Nehany napja az egyik szemen kotohartya gyulladashoz hasonlatos csippak jelentek meg.. nyalkas, nem szaraz. Kamillas forralt vizzel mosom, meg nem javult. A vedono szerint ne aggodjak.. konnyu ezt mondani. Nekem az influenzam kezdodott igy 3 hete, szerencsere abbol (akkor??) nem kapott el semmit. Koszi elore is!!

Legjobb válasz: Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!

Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!
Kenegesd ill. törölgesd tovább kamillateával. Idõvel majd segít, ha nem is napokon belül. Tapasztalat. Azonban ha 4 hónapos koráig sem múlik el, lehet hogy a könnycsatorna nem elég nyitott. Arra az orvos javasolni fog tisztitást, átmosást.
Kamillát semmi képpen ne használj mert allergizálhat!!! Szemész
Szia.Én anyatejet csöppentettem bele.A legjobb gyulladás gátló.Ezt gyerekorvos javasolta, bevált.
A kamilla nagyon jó, csak szûrd át steril gézlapon, hogy azok a kis szõröcskék, amik az allergiát okozhatják ne kerüljenek a szemébe. De jó a forralt víz is és az anyatej is amíg nem kaptok rá szemcseppet. Mi Brulamycin cseppet kaptunk, mert végül kiderült, hogy könnycsatorna elzáródása volt a babámnak, azért csípásodott, egy hét alatt rendbehozta a szemét, nem kellett átmosásra menni. Szerintem is mutasd meg gyerekorvosnak.
igaz, hogy a kamilla alegizálhat, de nem a kis szõröcskék, hanem a kamillás fõzet is maga! Nekünk amikor ilyen volt a védõnõ azt javasolta, hogy csak forralt vízzel tisztogassuk, majd elmúlik. Hát nem múlt, csak súlyosbodott. akkor az orvos és anyám javaslatára elõvettük a kamillát és már két nap után javulni látszott a helyzet! bárki bármit mond, a világon minden alergizálhat! de a Kamilla akkor is csökkenti a gyulladást. Steril vatta, illetve Steril gézlap (én kombináltam a kettõt) és a szemet kívülrõl befelé (hogy véletlenül se jusson semmi vissza a könnycsatornába) kell törölni. Minden egyes törléshez új vattát kell venni!! Ha nem javul 3-5 nap alatt semmit a helyzet, akkor irány a doki! lehetõleg szem orvos. :(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hamarosan (decemberben) megszületik a kislányunk, páromnak már van három gyereke de nekem most lesz az első. Félek, hogy mi lesz ha hazajövünk a kórházból. Szülői segítségre nem számíthatok. Mit tegyek?

Nem értek a gyerekekhez, nem tudok fürdetni stb.

5

Újszülöttnek lehet epe köve?

2

Miért van ez? Uncsi vagyok?

Első babás anyuka vagyok .A szüleimmel élünk,semmi rosszat nem tudok elmondani velük kapcsolatban.Albira pedig nincs pénzünk külön menni,mivel nem szólnak bele semmibe.Persze tisztába vagyok azzal ha külön lennénk minden más lenne.Na ,de nem is ez a lényeg.A babám éppen 9 hónapos ma és észre vettem anyummal vagyis a nagyijával jobban elvan mint velem.Nagyon rosszul érint a dolog.Ugyan ugy csinálok mindnet vele játszom,énekelek neki,mesét nézünk,altatom,etetem stb stb.De akkor is anyummal valahogy másképpen viselkedik.Pl mikor elmegy valahová ,mikor hazaér repül hozzá, a ruhát tépi le róla ,hogy vegye föl,többet nevet neki mint nekem.Pedig isten bizony ma is megteszek mindent hogy boldog baba legyen,aggódom hogy szar anya vagyok.Miért csinálja ezt? Anyum is észre vette hogy pipa vagyok már és nyugtatgat,de persze nem igy érzek.Nem járok sehová a babám nélkül se kikapcsolódás se semmi,csak itthon vagyok.A férjem melózik délután ér haza,imádja a gyerek!,de vele sincs el ugy mint anyummal .Kicsit tényleg aggódom .
Tehát összeségében az a problémám,hogy legyek féltékeny a saját anyukámra???Vagy mással is megesett már ez???

8

9 hós babának lesz baja ha tasakos levest eszik?

tartósitószer nélkülit

13

Tud ajánlani valaki kipróbált bababarát éttermet Budán?

Ahová 1-1,5 éves gyerekkel is érdemes elmenni rossz időben is, van például tágasabb sarok, hely játszani, ha már nem tud az asztalnál velünk enni.

2

Lehet venni a csecsemőknek kiszáradás elleni port?

Recept nélkül? A neten olvasom most. Tényleg kapható vény nélkül a patikákban? Vett már valaki?Mi a neve? Csak kérdezem.

7

Hogyan szoktassam le róla?

Kislányom másfél éves és már lassan egy hónapja szinte minden éjjel köztünk alszik. Persze mikor elalszik a kiságyába teszem, van hogy éjfélkor, kettőkor, jobb esetben 5 kor kerül közénk. Hogyan szoktathatnám vissza a helyére? Ha elaludt és visszateszem az ágyába akkor pár perc és sír és "kéreckedik" vissza.

4

4, 5 kilós baba kicsi 3 hónaposan?

Kislányom 2,7 kiló 53cm-rel született. Anyatejes és már 1 hónapos kora óta nem mérem, úgyhogy nem tudom, hogy pontosan mennyit eszik, de tegnap a dokinál csak 4,5 kilót mértek. 30-án volt 3 hónapos.
Amúgy nagyon jó alakú kis baba, 60cm most és teljesen kiegyensúlyozott, vidám, jól is szopik szerintem. Az éjszakát kb. 1 hónapja teljesen átalussza. 20:00-06:30ig pontosan végig alszik.
A doki mondta, hogy kínáljam tápszerrel, de én 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni szeretném. Próbáltam már "tömni" és mindkét mellből szoptatni, de csak egy nagy bukás lett a vége. Cumisüvegből meg nem is tud inni egyáltalán.
Én annyira nem is aggódnék, de a férjem persze kibukott, hogy "éhen fog halni a gyerek"...
Mit gondoltok? Teljesen befrászoltam már én is :(

4

Kinek mikorra tűnt el a hasáról a linea negra?

13

Cebion cseppet hogyan?

10 hós kislányom taknyos. Akarok neki vitamint adni. Ebből mennyit kaphat? Teába vagy csak úgy simán adtátok?
Köszönöm!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!