Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes hogyan tudom a (16 db)

11 hetes babamnal hogyan tudom a nehany napja tarto csippas szemet tisztitani/javitani rajta?

Nehany napja az egyik szemen kotohartya gyulladashoz hasonlatos csippak jelentek meg.. nyalkas, nem szaraz. Kamillas forralt vizzel mosom, meg nem javult. A vedono szerint ne aggodjak.. konnyu ezt mondani. Nekem az influenzam kezdodott igy 3 hete, szerencsere abbol (akkor??) nem kapott el semmit. Koszi elore is!!

Legjobb válasz: Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!

Védõnõ mellett azért orvosnak is megmutatnám, imádom a védõnõket, de nem orvosok, lehet, hogy egy más megoldás használ majd, de ne aggódj, biztos, hogy csak banális kis huzat vagy enyhe gyulladás okozza. Orvosnak is mutasd meg!!!!
Kenegesd ill. törölgesd tovább kamillateával. Idõvel majd segít, ha nem is napokon belül. Tapasztalat. Azonban ha 4 hónapos koráig sem múlik el, lehet hogy a könnycsatorna nem elég nyitott. Arra az orvos javasolni fog tisztitást, átmosást.
Kamillát semmi képpen ne használj mert allergizálhat!!! Szemész
Szia.Én anyatejet csöppentettem bele.A legjobb gyulladás gátló.Ezt gyerekorvos javasolta, bevált.
A kamilla nagyon jó, csak szûrd át steril gézlapon, hogy azok a kis szõröcskék, amik az allergiát okozhatják ne kerüljenek a szemébe. De jó a forralt víz is és az anyatej is amíg nem kaptok rá szemcseppet. Mi Brulamycin cseppet kaptunk, mert végül kiderült, hogy könnycsatorna elzáródása volt a babámnak, azért csípásodott, egy hét alatt rendbehozta a szemét, nem kellett átmosásra menni. Szerintem is mutasd meg gyerekorvosnak.
igaz, hogy a kamilla alegizálhat, de nem a kis szõröcskék, hanem a kamillás fõzet is maga! Nekünk amikor ilyen volt a védõnõ azt javasolta, hogy csak forralt vízzel tisztogassuk, majd elmúlik. Hát nem múlt, csak súlyosbodott. akkor az orvos és anyám javaslatára elõvettük a kamillát és már két nap után javulni látszott a helyzet! bárki bármit mond, a világon minden alergizálhat! de a Kamilla akkor is csökkenti a gyulladást. Steril vatta, illetve Steril gézlap (én kombináltam a kettõt) és a szemet kívülrõl befelé (hogy véletlenül se jusson semmi vissza a könnycsatornába) kell törölni. Minden egyes törléshez új vattát kell venni!! Ha nem javul 3-5 nap alatt semmit a helyzet, akkor irány a doki! lehetõleg szem orvos. :(

16 hetes vérvételre kellene mennem, de nem tudom eldönteni, hogy melyik héten menjek!? A nyaki redő szűrésés uh-on (03.17. -én) a doki 11+5 hetesnek írta, de a kalkulátor szerint aznap voltam pont 11 (ez majdnem egy hét eltérés)

Tehát, ha a dokiét nézem akkor már jöv? héten kellene mennem vérvételre, ha meg a kalkulátort, akkor egy héttel kés?bb..A terhesgondozóba ahol kaptam a beutalót csak annyit mondtak, hogy minden rajta van a papíron, amire viszont csak annyi van írva, hogy vizsgálat ideje: 16. hét!

Legjobb válasz: Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.

Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.
Uh szerint menj, az a biztos.

11 hetes pocis vagyok! Tudom, hogy boldognak kellene lennem, de sajna szomorú vagyok. Mostanában sokat veszekszünk a párommal. És oda jutok elegem van mndenböl. Veletek elöfordult ilyesmi? Mitcsináljak?

Legjobb válasz: igen, sajnos nekem is volt ilyen, a 12-16 hét körül. már olyanokon is gondolkodtam, hogy rossz döntés volt az egész. de mostmár 29 hetes vagyok, és minden rendben. túl fogsz jutni ezen, bár könnyû ezt mondani, de így lesz. tudod, hormonváltozás, meg ilyenek. azt hittem, tudom majd kontrollálni a viselkedésemet, de nem ment. nem tudom, dolgozol e vagy sem, de próbáld lefoglalni magad, én ráadásul itthon voltam a 6. héttõl, és sajna volt idõm ilyesmiken "agyalni"

igen, sajnos nekem is volt ilyen, a 12-16 hét körül. már olyanokon is gondolkodtam, hogy rossz döntés volt az egész. de mostmár 29 hetes vagyok, és minden rendben. túl fogsz jutni ezen, bár könnyû ezt mondani, de így lesz. tudod, hormonváltozás, meg ilyenek. azt hittem, tudom majd kontrollálni a viselkedésemet, de nem ment. nem tudom, dolgozol e vagy sem, de próbáld lefoglalni magad, én ráadásul itthon voltam a 6. héttõl, és sajna volt idõm ilyesmiken "agyalni"
Szia! Úgy látom hogy mindenkivel elõfordul az ilyesmi! Mi is túlestünk rajta és ti is túl fogtok! Nekem a 12-16 hét volt a kritikus, de ma már minden rendben van:) és nektek is rendben lesz meglátod! Kitartást! Üdv 25 hetes kismami
Nem vagyok terhes, még is kitud hozni a párom a sodrombol, és azt érzem elegem van. természetesen ilyenkor még a hormonok is rásegítenek, meg azt érzed mostmár nincs menekvés, bezzeg ha nem lennék terhes, lehet lelépnék.
A kérdező hozzászólása: Én is ithon vagyok, már egy hete, végig táppénzen leszek! Köszike, és szép babavárást!
Mindenkivel elõfordul ilyen. Te is érzékenyebb vagy, a párod meg hát úgy kezel, mintha minden a régi lenne. Szerintem ez sok probléma forrása. Az amit régen fel sem vettem, most elpityeredem tõle:s Erre ugye az a reakció, hogy hisztis vagyok... párodnak sem könnyû, hidd el. a kispapákról kevés szó esik ilyenkor, pedig nekik is más lesz a lelkiviláguk. Épp ezért mindkettõtöknek megértõbbnek kell lennie, csak ez nagyon nehéz. Beszélgessetek sokat az érzéseitekrõl, gondolataikról, félelmekrõl... én ha nagyon hisztinek, raplinak érzem magam inkább elvonulok, és takarítási rohamban kezdek, a végére lenyugszom, na meg párom is rámszól, hogy most már pihenjek. Sõt néha még õ is odabújik hozzám...
Én nem vagyok terhes de én szerintem azért veszekedtek mert idegesek vagytok!Hogy mi lesz mikor megszületik a baba.Meg gondolom izgultok.Nem?Hiszen hamarosan szülõk lesztek!Gratula a babához!Remélem nem fogtok már veszekedni!Babának nem jó a sok idegeskedés.


Miket lehet érezni 11-12 hetes terhesen. Nem a hányingerre, mellfeszülésre meg a hasonlókra gondolok, hanem ott a pociba. A baba mozgását tudom hogy nem érezhetem még, csak valami jel hogy van odabent valaki?

Legjobb válasz: Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén,hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás,feszülés,hányás,feszülés....közben az aggodalom,hogy nehogy elmenjen és a düh,hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok,hogy alig várom,máskor meg úgy érzem,hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész,nincs meg,megoldásra vár,nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd,nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím,mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP","BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.

Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén, hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás, feszülés, hányás, feszülés....közben az aggodalom, hogy nehogy elmenjen és a düh, hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok, hogy alig várom, máskor meg úgy érzem, hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész, nincs meg, megoldásra vár, nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd, nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím, mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP", "BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.
szia küldtem neked privát emailt, én is angliában vagyok, én is fizikai munkát végzek és én is terhes vagyok a teszt alapján.
Próbáld meg kamillás vízben megfürdetni. Nem tudom, mitõl lehet, valószínû allergiás vmelyik összetevõre.

11 hetes vagyk és reggel torokfájásra ébredtem. Nagyon nehezen tudok nyelni. Most mézes teával próbálkozom, de nem sok sikerrel. Esetleg van valami ötletetek, hogy mivel enyhíthetném még a torokfájást?

Van olyan gyógyszer, amit a terhesség ilyenkorai szakaszában is lehet használni?

Legjobb válasz: Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km

Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km
Nekem is egy hét volt mire meggyógyultam, de én nem ettem semmi gyógyszert, csak mézet, meg negrót, meg sok sok gyümit, citromot.
Lándzsás útifû szirup.
Homeogene 9 torokfájásra való homeppátiás tabletta. Igaz én szpotatás alatt szedtem nemrég, de elmulasztotta, vagy esetleg próbáld ki az infralámpát.
Nekem a sós vizes gurgulázás szokott használni! Semmibe nem kerül! Persze csak ha birod, mert van aki öklendezik tõle, hidd el nagyon hatásos napi 4 gurgulázás és 2nap alatt kutya bajod!
Szia! Ospamox-ot az egész terhesség alatt lehet szedni, ez a betegtájékoztatón is fel van tüntetve. Csak receptre adják ki. Ez mellé pedig én is a Tantun Verde szopogatós pasztillát javaslom, mert ez egy kicsit érzésteleníti a fájós területet. Jelenleg 37 hetes terhes vagyok, eddig háromszor volt torokgyulladásom. A dokim mindig ezt a kettõt javasolta, 2-3 nap alatt teljesen elmúlt a torokfájásom. Jobbulást és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Várok még további ötleteket! :)

Most 11 hetes vagyok, de azinte már a legelejétől van pocim. Tudom hogy ez csak a puffadás, de zavar. Sokan írjátok, hogy szinte még homorú a hasatok. Végig lesz puffadás?

Mikor fog látszódni a baba? Mit lehet tenni puffadás ellen?

Legjobb válasz: Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :). Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.

Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :) . Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.
A puffadás ellen semmit sem tehetsz, magától fog elmúlni:(.Nekem a 13. hét körül kezdett látszani, hogy bébi van odabenn és ezzel egyidõben szünt meg a lufi érzés is.
Hát én még a puffadásnak is örültem, kinyomtam a hasamat és arra gondoltam ez a baba, persze tudtam, hogy nem csak jó volt erre gondolni, 14. héten vettem kismamnacit mert már nem volt jó a többi gatyóm na akkortól már baba növekedett.Szépen kerekedik most vagyok majdnem félidõben.
Nem nagyon tudsz mit tenni.Engem is zavart de azért, mert mindig megkérdezték mennyi idõs vagyok és nagyot néztek, mikor megmondtam.Kb ugy a 16.héttõl kezdett változni.Nem mondom, hogy nõt inkább formája más.A kolléganõm ugyanannyi idõs terhes, és még most is alig látszik rajta.22hetes km
en is 11hetes vagyok behorpado pocakkal...a többiek szerint värnunk kell, bär en is eleg türelmetlen vagyok.9hetesen azt hittem, hogy mär kezd nöni a hasam, de csak puffadäs volt sajna, mert ugye olyan nincs, hogy 1nap nagy a has, mäsnap meg semmi...en amugy bärmit eszem, rögtön lufi leszek, ugyhogy nem tudok ellene tenni semmit.värok, hogy elmuljon...neked kemeny mär az ägyekodnäl a hasad?nekem igen!remelem hamarosan lätszani fog valami!minden jot neked!!

Tudok anyatejet venni valahol, ha csak azért szeretnék, hogy minél kevesebb tápszer kelljen a 11 hetes lányomnak?

Még van valamennyi tejem, de örülnék, ha a kiegészítést is meg lehetne oldani anyatejjel.

Legjobb válasz: Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.

Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, köszi!!!!!!
Szia! kérdezd meg a védõnõdet, esetleg õ tudhat olyan anyukát akinek sok tejcsije van és szívesen neked adná a 'felesleges' mennyiséget.
Mindenképp olyan helyrõl vegyél anyatejet, ahol be van vizsgálva!!! Ezt a védõnõdnek tudnia kell!!! Akik anyatejet adnak más babáknak, sok szûrésen átesnek, mivel a hepatitis és HIV is átkerülhet az anyatejbe, meg megannyi tünetmentes betegség. Én még ismerõstõl sem vennék anyatejet vizsgálatok nélkül. Nehogy baja legyen a picinek.
Azért van kevés tejed, mert tápszert adsz. Fejjél még szoptatás után (nem érdekes, ha nincs rögtön tej) - és lesz több, ne félj.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, azért adok tápszert, mert kevés a tejem! Én nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni és elfogadni. Fejek, a baba már átalussza az éjszakát, de én éjszaka is felkelek fejni, homeopátiás szerezek, sokat iszom, tejserkentõ teázom, mindet kipróbáltam, túl vagyok a More Milken, madártejeken, köménymagos leveseken, gyakori mellretételen, mégsincs több. És ha a te babád is fogyott volna, akkor azért szerintem te is a tápszerhez nyúltál volna.
Kedves kérdezõ.Ne magyarázkodj.Azért mert vannak olyan emberek, akik állandóan lelkiismeretfurdalás okozva hülyeségeked válaszolnak azért nem kell neked idegeskedni.Sztem nincs mivel foglalkoznia.Te lelkiismeretes vagy mert nem éhezteted a gyermeked, hanem azt megelõzve táplálod.Felesleges ezeket a válaszolat el is olvasni, mert ezzel is csak a babádtol veszed el az energiát.Az elsõ válaszolónak üzenem az volt a kérdés hogy hol tud venni anyatejet.6 hónapos tápszeres kisfiu édesanyja.

Mitől vérszegény egy 11 hetes baba? Hogyan tudom beadni neki a 1/4 folsavat? Teában feloldva nem issza meg!

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy vérszegény? Vérvizsgálat volt? Esetleg próbáld meg lefejt anyatejjel beadni...

Miért gondolod, hogy vérszegény? Vérvizsgálat volt? Esetleg próbáld meg lefejt anyatejjel beadni...
A kérdező hozzászólása: Persze, voltunk vérvételen, az eredménybõl ez derült ki. Doki írt ki vasat, azt be tudom adni, mert oldat. Anyatejben feloldva sem fogadja el a folsavat.
Én írtam az elsõ választ is, eszembe jutott, hogy sok gyógyszerhz adnak "fecskendõt", pl a Nurofenhez vagy Panadolhoz is. Ezzel csak annyit szívsz fel, ami kell a gyógyszerhez, bedugod a szájába, és benyomod. Vagy ha hajlandó rá, ki is tudja szívni.
Szia. Mi is szedjük a folsavat is, mert vérszegény a kislányom (nektek nem írtak E-vitamint?). Én úgy szoktam beadni, hogy összekeverem anyatejjel, egy kiskanálba rakom és ha akarja, ha nem, beleteszem a szájába a kanalat, így kénytelen lenyelni. Eleinte õ is tiltakozott, de már megszokta. Ja még valami, érdemes etetés elõtt beadni, mert ha éhes nagyon, szívesebben fogadja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!