Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes hogyan tudom (17 db)

11 hetes pocis vagyok! Tudom, hogy boldognak kellene lennem, de sajna szomorú vagyok. Mostanában sokat veszekszünk a párommal. És oda jutok elegem van mndenböl. Veletek elöfordult ilyesmi? Mitcsináljak?

Legjobb válasz: igen, sajnos nekem is volt ilyen, a 12-16 hét körül. már olyanokon is gondolkodtam, hogy rossz döntés volt az egész. de mostmár 29 hetes vagyok, és minden rendben. túl fogsz jutni ezen, bár könnyû ezt mondani, de így lesz. tudod, hormonváltozás, meg ilyenek. azt hittem, tudom majd kontrollálni a viselkedésemet, de nem ment. nem tudom, dolgozol e vagy sem, de próbáld lefoglalni magad, én ráadásul itthon voltam a 6. héttõl, és sajna volt idõm ilyesmiken "agyalni"

igen, sajnos nekem is volt ilyen, a 12-16 hét körül. már olyanokon is gondolkodtam, hogy rossz döntés volt az egész. de mostmár 29 hetes vagyok, és minden rendben. túl fogsz jutni ezen, bár könnyû ezt mondani, de így lesz. tudod, hormonváltozás, meg ilyenek. azt hittem, tudom majd kontrollálni a viselkedésemet, de nem ment. nem tudom, dolgozol e vagy sem, de próbáld lefoglalni magad, én ráadásul itthon voltam a 6. héttõl, és sajna volt idõm ilyesmiken "agyalni"
Szia! Úgy látom hogy mindenkivel elõfordul az ilyesmi! Mi is túlestünk rajta és ti is túl fogtok! Nekem a 12-16 hét volt a kritikus, de ma már minden rendben van:) és nektek is rendben lesz meglátod! Kitartást! Üdv 25 hetes kismami
Nem vagyok terhes, még is kitud hozni a párom a sodrombol, és azt érzem elegem van. természetesen ilyenkor még a hormonok is rásegítenek, meg azt érzed mostmár nincs menekvés, bezzeg ha nem lennék terhes, lehet lelépnék.
A kérdező hozzászólása: Én is ithon vagyok, már egy hete, végig táppénzen leszek! Köszike, és szép babavárást!
Mindenkivel elõfordul ilyen. Te is érzékenyebb vagy, a párod meg hát úgy kezel, mintha minden a régi lenne. Szerintem ez sok probléma forrása. Az amit régen fel sem vettem, most elpityeredem tõle:s Erre ugye az a reakció, hogy hisztis vagyok... párodnak sem könnyû, hidd el. a kispapákról kevés szó esik ilyenkor, pedig nekik is más lesz a lelkiviláguk. Épp ezért mindkettõtöknek megértõbbnek kell lennie, csak ez nagyon nehéz. Beszélgessetek sokat az érzéseitekrõl, gondolataikról, félelmekrõl... én ha nagyon hisztinek, raplinak érzem magam inkább elvonulok, és takarítási rohamban kezdek, a végére lenyugszom, na meg párom is rámszól, hogy most már pihenjek. Sõt néha még õ is odabújik hozzám...
Én nem vagyok terhes de én szerintem azért veszekedtek mert idegesek vagytok!Hogy mi lesz mikor megszületik a baba.Meg gondolom izgultok.Nem?Hiszen hamarosan szülõk lesztek!Gratula a babához!Remélem nem fogtok már veszekedni!Babának nem jó a sok idegeskedés.

Most 11 hetes vagyok, de azinte már a legelejétől van pocim. Tudom hogy ez csak a puffadás, de zavar. Sokan írjátok, hogy szinte még homorú a hasatok. Végig lesz puffadás?

Mikor fog látszódni a baba? Mit lehet tenni puffadás ellen?

Legjobb válasz: Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :). Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.

Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :) . Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.
A puffadás ellen semmit sem tehetsz, magától fog elmúlni:(.Nekem a 13. hét körül kezdett látszani, hogy bébi van odabenn és ezzel egyidõben szünt meg a lufi érzés is.
Hát én még a puffadásnak is örültem, kinyomtam a hasamat és arra gondoltam ez a baba, persze tudtam, hogy nem csak jó volt erre gondolni, 14. héten vettem kismamnacit mert már nem volt jó a többi gatyóm na akkortól már baba növekedett.Szépen kerekedik most vagyok majdnem félidõben.
Nem nagyon tudsz mit tenni.Engem is zavart de azért, mert mindig megkérdezték mennyi idõs vagyok és nagyot néztek, mikor megmondtam.Kb ugy a 16.héttõl kezdett változni.Nem mondom, hogy nõt inkább formája más.A kolléganõm ugyanannyi idõs terhes, és még most is alig látszik rajta.22hetes km
en is 11hetes vagyok behorpado pocakkal...a többiek szerint värnunk kell, bär en is eleg türelmetlen vagyok.9hetesen azt hittem, hogy mär kezd nöni a hasam, de csak puffadäs volt sajna, mert ugye olyan nincs, hogy 1nap nagy a has, mäsnap meg semmi...en amugy bärmit eszem, rögtön lufi leszek, ugyhogy nem tudok ellene tenni semmit.värok, hogy elmuljon...neked kemeny mär az ägyekodnäl a hasad?nekem igen!remelem hamarosan lätszani fog valami!minden jot neked!!
szia küldtem neked privát emailt, én is angliában vagyok, én is fizikai munkát végzek és én is terhes vagyok a teszt alapján.


11 hetes vagyk és reggel torokfájásra ébredtem. Nagyon nehezen tudok nyelni. Most mézes teával próbálkozom, de nem sok sikerrel. Esetleg van valami ötletetek, hogy mivel enyhíthetném még a torokfájást?

Van olyan gyógyszer, amit a terhesség ilyenkorai szakaszában is lehet használni?

Legjobb válasz: Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km

Akkor már ketten vagyunk ezzel a problémával :-) Én a mézes tea mellett a Tantum Verdével próbálkozom, a gyógyszerész szerint azt szabad szopogatni. És mellette eszegetem a mézet. Jobbulást! 33 hetes km
Nekem is egy hét volt mire meggyógyultam, de én nem ettem semmi gyógyszert, csak mézet, meg negrót, meg sok sok gyümit, citromot.
Lándzsás útifû szirup.
Homeogene 9 torokfájásra való homeppátiás tabletta. Igaz én szpotatás alatt szedtem nemrég, de elmulasztotta, vagy esetleg próbáld ki az infralámpát.
Nekem a sós vizes gurgulázás szokott használni! Semmibe nem kerül! Persze csak ha birod, mert van aki öklendezik tõle, hidd el nagyon hatásos napi 4 gurgulázás és 2nap alatt kutya bajod!
Szia! Ospamox-ot az egész terhesség alatt lehet szedni, ez a betegtájékoztatón is fel van tüntetve. Csak receptre adják ki. Ez mellé pedig én is a Tantun Verde szopogatós pasztillát javaslom, mert ez egy kicsit érzésteleníti a fájós területet. Jelenleg 37 hetes terhes vagyok, eddig háromszor volt torokgyulladásom. A dokim mindig ezt a kettõt javasolta, 2-3 nap alatt teljesen elmúlt a torokfájásom. Jobbulást és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Várok még további ötleteket! :)

Korábban írtam már, hogy 11 hetesen elvetéltem. Ma egy hete történt a dolog. Nagyon rossz, szinte újra élem azt a napot. A baba elhalt volt. Nem tudjuk mi volt a baj. Mit kellett volna másképp csinálnom? Ki hogyan tudta ezt feldolgozni?

Van egy 2 éves kislányom,aki nagyon sokat segít a "gyógyulásban".

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb. 1,5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!

Szia! Nekem kb. 1, 5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!
A fájdalom idõvel enyhül, de elfelejteni sosem fogod. Magadat okolni viszont nem szabad. Semmit sem kellett volna másképp tenned, hidd el! Ez így volt "megírva", vagy nevezd ahogy akarod. Jobb így, mint mondjuk 30 hetesen megszülni egy életképtelen babát (persze igazából sehogy nem jó). Legközelebb sem tudsz többet tenni, csak pihenni, vitamint szedni, meg Utrogestant (vagy amit majd a dokid ír). A legjobb gyógyír egy kisbaba lesz majd, de nem fogod elfelejteni ezt a picikét soha. 8, 5 hónapos a kislányom, az egész terhességemet rettegéssel töltöttem, bár igyekeztem pozitívan gondolkodni. Nem nagyon sikerült. 4 baba hagyott el az elmúlt években, elsõre ikreim lettek volna (már 5 évesek lennének, a kistesó pedig 3). Sokat gondolok rájuk. Viszont úgy látszik, ez a baba (a kislányom) engem választott, mert velem maradt, egészségesen megszületett, sok nehézség után. Talán a tesók segítették odaátról. Õ az én boldogságom. Az idõ segít majd. Ne felejts el gyászolni, gyertyát gyújtani, emlékezz a babádra! DE ne felejts el pozitívan gondolkodni, ne okold magad, és nyiss "új lapot"! Idõvel menni fog. Sok erõt kívánok, jó egészséget, mielõbbi lelki gyógyulást!
Nagyon sajnálom, tudom mit érzel. Én két babát vesztettem el 1 év alatt, mindkettõ 7 hetes volt. Azóta újra próbálkozunk, nem adjuk fel! Te se add fel, próbálj meg mindig elõre nézni, tudom hogy nagyon nehéz, nekem is minden nap eszembe jutnak a babáim, és ha egyszer sikerülni fog akkor õ lesz a harmadik babám, mert az elsõ kettõt soha nem fogom elfelejteni. A fájdalom az idõ múlásával majd enyhül, a kicsi gyermeked sok erõt ad neked!És tiszta szívembõl kívánom hogy minél elõbb sikerüljön nektek!!
Második vagyok.Nagyon sajnálom....én teljes mértékben ismerem az érzésedet és meg tudom érteni.nagyon fájdalmas.Kitartást kívánok ....nagyon de nagyon sokat! Ennyit tudok mondani.És mihamarabbi babavárást....és ha terhes leszel zárd ki az agyadból hogy mi lenne ha megint....nem szabad, tudom hogy nehéz meg nekem is épp úgy bennem lesz mikor megyek AFP-re...de muszáj a legkevesebbet gondolni arra hogy jaj nehogy megint baj legyen mert akkor csak idegeskedsz és az nagyon nem jó a babának sem és neked sem...nehéz és magam sem tudom hogy nekem sikerülne e de meg kell próbálni, a ti érdeketekben.Sajnálom!De nagyon szurkolok is hogy hamar legyen babátok!
Én tavaly szeptemberben vesztettem el a kisfiunkat 19 hetes terhesen. Egy rémálom volt, meg kellett szülni a babát. Soha nem fogom elfelejteni. Teljesen padlóra kerültem, számoltam tovább a heteket, és azon a nap amikor meg kellett volna születnie, hát nagyon nehéz volt..., de írtam neki egy "levelet" amiben minden fájdalmamat leírtam amit az elvesztése okozott, és hogy mennyire szeretjük , nekünk mindíg õ lesz az elsõ kisbabánk. A mai napig gondolok rá, ha egy régi ismerõs, vagy ritkán látott rokon megkérdezi hogy van e gyerek én mindíg azt válaszolom hogy van egy Angyalkánk. Most próbálkozunk újra egyenlõre sikertelenül, és hát bevallom hogy félek, mégegyszer nem tudnám átélni ezt a borzalmat, sokszor sírok miatta én is.Nehéz dolgok ezek és csak az érti meg aki már átélte.Nagyon tudok haragudni arra aki okoskodik hogy "majd lesz másik".Ez nem ilyen egyszerû.Na most be is fejezem mert már megint elszorult a torkom. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Második vagyok....köszönöm, rendes tõled....és nagyon bízok benne hogy jön a baba nekünk is, bár még nem vagyok terhes de mivel csak szeptemberben lesz itthon a párom akkor tudunk valamit tenni az érdekében....eddig védekeztünk pedig nagyon szeretnénk babát csak úgy döntöttünk hogy elõsször megteremtjük neki hogy legyen hol laknia kényelmesen a saját házunkban tudjuk felnevelni.Én azt mondom hogy az hogy azt a kisbabánkat elvette a az élet tõlünk az egy jel volt, arra hogy még nem volt itt az ideje 20éves voltam võlegényem volt de anyuéknál laktunk egy fillérünk nem volt és nem is kerestük agyon magunkat.szóval elég szûkösen éltünk volna...de inkább nem ettem volna csak hogy a kislányunkat el tartsuk.Nekem is másfél héttel az esküvõ elõtt volt hogy meg kellett szülnöm a picit, Iszonyat volt.Most már úgy érzem jöhet a baba...házasok vagyunk épül a házunk a férjem külföldön dolgozik és jól keres..szerintem már minden meg van....!
Nekem a 21.héten derült ki hogy a babának velöcsözárodási rendellenessége van...másfél éve történ.Nekem sajna azóta nincs gyermekem de már szeretnénk.Sajnos én még azt sem tudom hogy tényleg volt e gond a kisbabámmal mert AFP során derült ki a baj és gondolni sem szeretek rá hogy ez mennyire nem megbízható vizsgálat.Én sem dolgoztam még fel...a mai napig sokat sírok ha rágondolok...szerintem egy gyermek elvesztését nem is lehet feldolgozni...csak max idõvel könnyebb.Még meg van a pici 12 hetes ultrahangja...ez az egyetlen képem róla...de amit szerettünk volna neki nevet adni azt adtuk is...ha nekünk lesz babánk és kislány lesz akkor az a név kilõve mert az az elsõ kislányomé...aki sajnos nem volt egészséges.Feldolgozhatatlan....de könnyebb lesz hidd el és egy idõ után úgy gondolsz rá mintha lenne pedig tudod hogy nincs de mégis ..jó érzés lesz rá gondolni mert lehet szeretni még így is.Én mikor nézem a képét mindig elmondom hogy szeretlek kislányom. Téged pedig nagyon sajnállak ..kitartás Ne haragudjatok hogy ennyit írtam de jó volt kiírni magamból.... 22/L
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Nekem nem volt róla kép, de emlékszem az Uh-ra, ahogy dobog a kis szive......egyetértek veled, hogy olyan mintha lenne. Én gyászolom magamban ezt a kis halált.Neked pedig az nyújtson némi vigaszt, hogy beteg lett volna kisbabád. Én még nem tudom azt okát. De haragszom a testemre kicsit, ha miattam volt......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sajnos neked sem lehetett könnyû. Élményekben gazdag babázást neked!
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak, üzenem, hogy tényleg próbáljon csak pozitívan gondolkodni. A 7. válaszolónak, aki 2 kisbabát is elvesztett 7 hetesen, a lehetõ legjobbakat kívánom, és dicséretes , hogy ilyen erõs vagy! Kívánom, hogy sikerüljön! Én is úgy érzem, hogy mindig élni fog bennem az emléke!Nagyon nehéz, de köszi mindenkinek! Én is gyújtok majd gyertyát érte!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak , olyan mintha én írtam volna a soraid. Én is aznap tudtam sírni, azóta nem megy. A családom szerintem nem is veszi észre rajtam. Elég egy illat, egy gondolat és rám tör a fájdalom. De nem tudok mit tenni, csak gyászolni csöndesen......Köszi, minden jót neked is!

Megölték a kiskutyámat, egyfolytában sírok 2 napja.11 hetes terhes vagyok, nem ártok babámnak? Nem vagyok ideges csak félek hogy a sok sírás árt neki. Egyszerűen nem tudok megnyugodni! Van egy kisfiam és őt is vígasztalnom kell!

Az egész családot nagyon megrázta ami történt,imádtuk ?t.

Legjobb válasz: Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.

Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.
Szia! Jól mondta az elsõ válaszoló, minél hamarabb kell egy új kutyus. Eltereli a figyelmed, hiszen gondoskodni kell róla, a kisfiadnak is sokat segítene. Nekem is halt meg több kutyám, egyik sem természetes úton, amint lehetett, új kutyát szereztünk. Ne sírdogálj, nézz optimistán elõre, ezzel mindenkinek jót teszel. Boldog babavárást!
Próbáld meg kamillás vízben megfürdetni. Nem tudom, mitõl lehet, valószínû allergiás vmelyik összetevõre.

Tudok anyatejet venni valahol, ha csak azért szeretnék, hogy minél kevesebb tápszer kelljen a 11 hetes lányomnak?

Még van valamennyi tejem, de örülnék, ha a kiegészítést is meg lehetne oldani anyatejjel.

Legjobb válasz: Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.

Elég nehezen lehet találni olyat, akitõl tudsz vásárolni, mert aki teheti és akinek megvannak a szükséges vizsgálatai, az általában anyatej gyûjtõ állomáson adja le. Érdemes azért persze böngészni, de nehéz hozzájutni. Hivatalos helyen meg én úgy tudom nem nagyon kapsz. Nézd meg az Anyatej missziónál, hátha tudnak nektek kiközvetíteni. Amúgy meg tényleg fejéssel tudnád növelni a tejed mennyiségét.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, köszi!!!!!!
Szia! kérdezd meg a védõnõdet, esetleg õ tudhat olyan anyukát akinek sok tejcsije van és szívesen neked adná a 'felesleges' mennyiséget.
Mindenképp olyan helyrõl vegyél anyatejet, ahol be van vizsgálva!!! Ezt a védõnõdnek tudnia kell!!! Akik anyatejet adnak más babáknak, sok szûrésen átesnek, mivel a hepatitis és HIV is átkerülhet az anyatejbe, meg megannyi tünetmentes betegség. Én még ismerõstõl sem vennék anyatejet vizsgálatok nélkül. Nehogy baja legyen a picinek.
Azért van kevés tejed, mert tápszert adsz. Fejjél még szoptatás után (nem érdekes, ha nincs rögtön tej) - és lesz több, ne félj.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, azért adok tápszert, mert kevés a tejem! Én nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni és elfogadni. Fejek, a baba már átalussza az éjszakát, de én éjszaka is felkelek fejni, homeopátiás szerezek, sokat iszom, tejserkentõ teázom, mindet kipróbáltam, túl vagyok a More Milken, madártejeken, köménymagos leveseken, gyakori mellretételen, mégsincs több. És ha a te babád is fogyott volna, akkor azért szerintem te is a tápszerhez nyúltál volna.
Kedves kérdezõ.Ne magyarázkodj.Azért mert vannak olyan emberek, akik állandóan lelkiismeretfurdalás okozva hülyeségeked válaszolnak azért nem kell neked idegeskedni.Sztem nincs mivel foglalkoznia.Te lelkiismeretes vagy mert nem éhezteted a gyermeked, hanem azt megelõzve táplálod.Felesleges ezeket a válaszolat el is olvasni, mert ezzel is csak a babádtol veszed el az energiát.Az elsõ válaszolónak üzenem az volt a kérdés hogy hol tud venni anyatejet.6 hónapos tápszeres kisfiu édesanyja.

Van egy 11 hetes Labrador kutyám és nem tudom, hogy tápot vagy "emberi" kaját adjak neki? ! Ki melyiket ajánlja és miért?

Happy Dog Maxi Baby tápot adok neki, de anya ellenzi mert hogy az szerinte nem jó. Én nem tudom meg indokolni neki, hogy miért jobb. Válaszokat kérnék!

Legjobb válasz: Anyukád mire alapozza, hogy nem jó? Látja a kutyán, hogy nem fejlõdik, esetleg hasmenése van? Ugye, hogy nem! Simán rá akarja tukmálni a kutyára a konyhai maradékot, mert az olcsóbb. Ne hallgass rá.

Anyukád mire alapozza, hogy nem jó? Látja a kutyán, hogy nem fejlõdik, esetleg hasmenése van? Ugye, hogy nem! Simán rá akarja tukmálni a kutyára a konyhai maradékot, mert az olcsóbb. Ne hallgass rá.
Nekem is kuvaszom (is) van, kölyök korától kb. 8 hónapos koráig jó minõségû tápot kapott, csak ezután kezdtem el neki fõzni. Sosem volt gond a fejlõdésével. Mindent megeszik bármit kap.
Én biztos hogy a táppal etetném tovább mivel pontosan azokat a tápanyagokat tartalmazzák ami nekik szükséges az egészséges fejlõdéshez , fõleg még ilyen kis korban.Nem azt mondom hogy néha nem kaphat emberi kaját de hidd el messze nem tartalmazz annyi a fejlõdéshez szükséges tápanyagot , mint ezek a prémium tápok.
A kutyád kutya vagy ember? Na akkor ha ezt tudod akkor azt is tudod mi való neki. Ha nem tápot akarsz neki adni akkor fõzzél húst, de 1, az nem emberi kaja (emberi kaja a töltött káposzta meg a palacsinta) 2, baromi drága a rendes hús 3, sok idõ.
Hát is-is.De inkább tápot, csak néha egy kicsi csontot.De tésztaféléket (kenyér, zsömle, kifli, stb.) TILOS!Meg csokit is!
Hát, nekem kuvaszaim vannak, de nagyon ritkán kaptak tápot. Nagyon nem ették, csak kínlódtak vele. Hetente 25 kg húst veszek nekik, konzerveket, szalámit, csontokat na meg ami kimarad a ház körül. Mû vackoknak, nem vagyok a híve én sem.
A kérdező hozzászólása: akkor maradjak a happy dognál adjam neki csak azt? amúgy napi 3x adok neki enni 160grammot osztok szét 3fele
Már megint valami babona terjed? Ugyan miért lenne tilos a tésztaféle? Legjobb fogkefe a szárazkenyér.
Én a napi 2x történõ etetés híve vagyok. Az enyém reggel tápot kap, este fõtt kaját. De az emberi kaja sem maradék, hanem hús, rizs, zöldség, gyümölcs.
Most fele táp, fele fõtt kaja (libanyak, farhát, stb.)arányban eszik.
Maradj a tápnál (junior)!! Hat honapos koráig 3x, utána 2x kapjon. 1 éves korátol már elég 1x adni kaját. Kenyérfélék szigoruan tilos.Tészta az csak hizlalja. Ha fözöl neki csirkenyakat kis rizst adjál hozzá. Egyébként 1 éves korátol adhatsz neki nyersen is csirkét (kivéve a lábszárát!!!!!! a fejérõl vágd le a csörét).

Megteheti a munkáltató, hogy elbocsájt a munkahelyemről, miközben tudja, hogy terhes vagyok (11 hetes)?

Legjobb válasz: Szia! Határozatlan idejû szerzõdés esetén ha terhes vagy és már megvan a kiskönyved, akkor védett vagy. Olyan nincs, hogy elbocsájt. Még azzal sem védekezhet, hogy nem tudott róla. Határozott idejû szerzõdésnél lehet, hogy nem hosszabbítja meg, de akkor az nem elbocsátás. Ha fizikailag vagy lelkileg nem bírsz dolgozni, akkor menj táppénzre és a fõnököd bekaphatja.

Szia! Határozatlan idejû szerzõdés esetén ha terhes vagy és már megvan a kiskönyved, akkor védett vagy. Olyan nincs, hogy elbocsájt. Még azzal sem védekezhet, hogy nem tudott róla. Határozott idejû szerzõdésnél lehet, hogy nem hosszabbítja meg, de akkor az nem elbocsátás. Ha fizikailag vagy lelkileg nem bírsz dolgozni, akkor menj táppénzre és a fõnököd bekaphatja.
nem küldhet el! sõt, ha elküldött, de közben kiderül a terhesség ténye, akkor vissza kell vennie http://www.origo.hu/allas/szakertokmunkajog/20080919-a-terhe..
De van, úgy hívják a Munka törvénykönyve: 90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott idõtartam alatt: d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés, a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés], (2) A felmondási idõ, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem idõtartama a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követõen csak tizenöt nap, b) a harminc napot meghaladja, ezt követõen csak harminc nap elteltével kezdõdhet el. Ami még vonatkozik a terhes nõkre: 85. § (1) A nõt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelõ munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévõ munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelõen módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges. (2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetõleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nõ munkabére nem lehet kevesebb elõzõ átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelõ munkakört biztosítani, akkor a nõt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az idõre részére az állásidõre járó munkabért kell folyósítani. 105 § (3) Nem kötelezhetõ beleegyezése nélkül más helységben végzendõ munkára a nõ terhessége megállapításának kezdetétõl gyermeke hároméves koráig. Ezt a rendelkezést megfelelõen alkalmazni kell a gyermekét egyedül nevelõ férfira is. 107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól d) a kötelezõ orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggõ orvosi vizsgálatot is) teljes idõtartamára; i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés teljes idõtartamára. 127 § (6) Rendkívüli munkára nem vehetõ igénybe a) a nõ terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig, b) a gyermekét egyedül nevelõ férfi a gyermeke egyéves koráig 138. § (1) A terhes, illetõleg a szülõ nõt huszonnégy hét szülési szabadság illeti meg. Ezt úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetõleg a szülés várható idõpontja elé essen. (2) A szülési szabadság megszûnik: a) a gyermek halva születése esetén az ettõl számított hat hét elteltével; b) ha a gyermek meghal, a halált követõ tizenötödik napon; c) ha a gyermeket - a külön jogszabályban foglaltak szerint - ideiglenes hatállyal elhelyezték, átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, továbbá harminc napot meghaladóan bentlakásos szociális intézményben helyezték el, a gyermek elhelyezését követõ napon. (3) A (2) bekezdés b)-c) pontjában megjelölt esetben a szülési szabadság idõtartama - a szülést követõen - hat hétnél rövidebb nem lehet. (4) Ha a gyermeket a koraszülöttek ápolására fenntartott intézetben gondozzák, a szülési szabadság igénybe nem vett részét - a szülést követõ egy év elteltéig - a gyermeknek az intézetbõl történt elbocsátása után is igénybe lehet venni. (5) A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg a) a gyermek harmadik életéve betöltéséig, a gyermek otthoni gondozása céljából; b) a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozási segély folyósításának idõtartama alatt, feltéve, hogy a munkavállaló a gyermeket otthonában gondozza; c) a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében. (6) A nõnek a szoptatás elsõ hat hónapjában naponta kétszer egy óra ezt követõen a kilencedik hónap végéig egy óra munkaidõ-kedvezmény jár. Ikrek esetében a munkaidõ-kedvezmény az ikrek számának megfelelõ mértékben jár.
valóban nem küldhet el és ne menj bele a közös megegyezésbe..Semmit ne irj alá.Minden papirt kérj el, hogy átolvasod és utána döntesz.A törvény melletted áll.
Jaj, de okos vagy Kedves Utolsó! Tudtam, hogy még valamire fel akartam hívni a figyelmét, de az istennek sem jutott eszembe. Ha aláírod, hogy közös megegyezéssel válnak el útjaitok, akkor nem vagy védett, nem leszel egy csomó mindenre jogosult (hacsak közben nem találsz másik munkahelyet, amit pocakosan eléggé kétlek, hogy sikerül). Úgyhogy alá ne írj semmit! Ha bármiben bizonytalan vagy, kérdezz meg egy munkajogászt, a védõnõt, akár itt is tegyél fel kérdést, de ne írj alá semmit.
menj gyorsan táppénzre:) sajnos ha határozott idejû szerzõdésed van akkor a lejárta után megteheti h nem hosszabbítja meg, de ha táppénnzen avgy sztem nem tehet ki
A kérdező hozzászólása: A szerzõdésem korlátlan idejü...de nincs törvény rá, hogy terhesen nem szabad elbocsájtania?
A kérdező hozzászólása: Hü ha, köszi, sokat segítettetek, megnyugodtam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!