Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes de (108 db)

Mitől van, hogy néha zöldes a babám kakija? 11 hetes, de már régóta elő-előfordul ilyen. Anyatejes.

Legjobb válasz: Ugy tartják anyatejeseknél természetes és föleg ha eszik is más ételeket müködik az epe azért kakil zölded.Mi hat és fél honaposok vagyunk és miota esszünk nagyon sokszor kakil zölded.Szerintem semi ok az agodalomra.Jo babázást.

Ugy tartják anyatejeseknél természetes és föleg ha eszik is más ételeket müködik az epe azért kakil zölded.Mi hat és fél honaposok vagyunk és miota esszünk nagyon sokszor kakil zölded.Szerintem semi ok az agodalomra.Jo babázást.
Ne aggódj, ez teljesen normális, az én kisfiamnak is zöldes színû volt és csak anyatejet kapott.Majd ha eszik mást is akkor változik a színe.Inkább érdemesebb az állagára odafigyelni, az jelzi inkább ha gond van.

Még csak most vagyok 11 hetes, de már most akkora a hasam, hogy lebuktam a munkahelyemen. Tudom hogy ilyenkor lelassul az anyagcsere, vigyázok az étkezéssel. Mi ez?

Vékony testalkatú vagyok, eddig 1,5 kg híztam. Ez még nem lehet a baba?!Csak a hasam n?tt, más nem, még a fenekem se.Ez így fog n?ni ezután is? Mekkora leszek a 40. hét végére?

Legjobb válasz: Biztos csak fel vagy puffadva. Nem? Mert nekem ez volt elsõ 4hónapba. Reggel még belefértem a naciba. Estére meg már nagyon szorított. Nekem 14hetesen látszott már úgy igazán hogy kismama vagyok :D

Biztos csak fel vagy puffadva. Nem? Mert nekem ez volt elsõ 4hónapba. Reggel még belefértem a naciba. Estére meg már nagyon szorított. Nekem 14hetesen látszott már úgy igazán hogy kismama vagyok :D
Nem, dehogy a baba. De a szervezeted felkészül, és mindenütt tartalékot is képez. Nézesd meg orvossal, hogy nem bújik-e meg valami probléma a baba mögött - de ez jó eséllyel természetes lesz.
Rajtam is hamar látszott, de csak puffadás miatt.A végére már akkora voltam...49 kg voltam az elején és 75-el mentem szülni.Sok volt a viz, de mostanra(9 hetes a kiscsaj)"csak" 56kg vagyok.
érdekes, rajtam 5 hónaposan se vették észre.összesen 13kg híztam.elvileg miután megmozdul, azután fog nõni csak igazán.na meg az utolsó hónapban :-) próbálj meg sok gyümölcsöt enni, rostosat.
Egyenlõre nem a baba. :) Ne aggódj, azért hízol mert vékony testalkatú vagy. Fogsz még többet is hízni, de jól fog állni, nyugi. Csak ne hagyd el magad, mozogj sokat. Én is így vagyok vele, eddig 18 kg.-t híztam és én is vékonyka voltam. 26 heteske.
Második válaszoló vagyok. Én is csak 13kilot híztam, mégis hamar látszódott rajtam.

Elvileg 12 hetes terhes vagyok, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy csak 11 hetes. Ma is voltam UH-n és 45mm a pici, de akkor a papírjaimra miért azt írják, hogy 12 hetes x napos?

Legjobb válasz: A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják,mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes,de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)

A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják, mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes, de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Úgy van ahogy írta.

11 hetes vagyok, de a hasam akkora, mint ha már 22 hetes lennék. Már most kismama nadrágot kellett vennem, mert szorítanak a farmerjaim. Normális ez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!

Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!
Szia! Ez valóban alkati és egyéni dolog! Ráadásul az elején vagy még nagyon és ilyenkor gyakran a puffadás miatt érzed úgy, hogy hatalmas a pocakod! Nekem is pár hete még nagyon olyan érzésem volt, hogy hatalmas hasam van, de ez már elmúlt! Szerintem megszünt, vagy enyhült a puffadás + hozzá kell szokni a gondolathoz/látványhoz/érzéshez, hogy márpedig növekszik a pocak! Nekem most biztos már jóval nagyobb a pocim, mint az elején volt, de mostmár nem is veszem észre, nem is zavar! Megszoktam:) ! Kitartás és türelem:) Ha pedig úgy érzed, hogy puffadás miatt van ez, akkor ajánlom az espumisan gyöngyöket(kismamák is szedhetik)! Mióta azt szedem, sokkal jobb a közérzetem! Üdv 14 hetes kismami
Szia!Ha ez megnyugtat nekem már 8 hetesen kismama nacit kellet hordanom mert az összes gatyámból vagy kilógott a hasam vagy szorított.Pedig 53 kgval kezdtem aterhességet szóval nem voltam nagy darab.
Minden terhesség más. Van olyan kismama, akinek már a 8. héten kismamanaci kell, mert nemtudja felhúzni a régi nadrágjait. Normális. Egyszerûen minden kismama másképp alakul át, másképp fejlõdik minden baba.
Én meg 55 kilóval indultam és 4 hetesen már kismama nadrág kellett volna, ha nem hidalom át nyári ruhákkal:) Most 31 hetes vagyok és, mint egy hordó:)
Hordó... Ne mondj ilyet:-) nincs szebb a kismamánál!!! Nekem is 10 hetesen nõtt meg látványosan elõször a pocim, úgyhogy én is befizettem több terhesnaciar is, mert a többi nadrágom már nem jött rám, gondoltam, úgyis hordom egész télen, mert csak júniusabn szülök. Ezrét te is jól döntöttél, ne izgulj!! Meg vettem bandázst, azt is csak javasolni tudom, ezzel ha ahhoz van kedvem, fel tudom venni a régi nacikat is, mert eltakarja és melegíti a nadrágból kilógó pocomat:-) További szép babavárást és gömbölyödést kívánok.-)
Teljesen normális, fõleg, ha vékony alkatú vagy. De egyébként is, kiemelkedik a méh a medencébõl és minden átalakul odabent. Én mindig nagyon élveztem, hogy már látszik... Jó babavárást!

11 hetes terhes vagyok, de nekem még nem kömbölyödik a hasam! Alul a köldökömnél már kezd dudorodni de anyi! Normális ez?

Legjobb válasz: sziia en 19hetes vagyok es igazabol meg csak most kezd latszodni!! 11 hetesen semmi nem latszott!! szerintem normalis!! (: boldog baba várást!! (:

sziia en 19hetes vagyok es igazabol meg csak most kezd latszodni!! 11 hetesen semmi nem latszott!! szerintem normalis!! (: boldog baba várást!! (:
A fogyatékos te vagy drága, ha gyereket vállalsz 0 biosz tudással!
14 hetesen kezdett valami làtszani, erre mama azt mondta még csak olyan mintha nagyon sokat ették volna :D
A kérdező hozzászólása: nekem is ilyen pont igy a köldököm alatt dudorodik :D :)
Szia kerdezo! Itt egy kep a pocimrol 12 hetesen! Megkerdeztem a dokimtol es azt mondta nem igazan puffadas hanem poci nô :) 167cm es 50 kg vagyok! [link]
A kérdező hozzászólása: jó hagyuk!!! már bánom h kérdeztem!
És emiatt nagyon egyedül érzed magad?
Mégis hova gömbölyödjön 11 hetesen???? Még csak a szeméremdomb mögött van a baba, a köldöködhöz még köze nincs. :D Kifejezetten vékony testalkatú vagyok, ráadásul alacsony is, de még így is 16-18 hetes koromban kezdett látszódni, akkor is inkább még csak jóllakottnak néztem ki. Szóval 11 hetesen még ne várj csodát, normális, hogy nem látszik még.
A kérdező hozzászólása: a többieknek pedig köszönöm :) már anyira várom h gömbölyödjön a pocak:)
A kérdező hozzászólása: sajnálom, h nem értedted a kérdést!de azt hittem itt nincsenek fogyatékos emberek :D
H mit nem csinäl a hasad? :-D
A kismedencebol a 16. heten kezd kiemelkedni a meh. Addig biztos nem fog latszani.
Persze hogy normális. Biosz tényleg 0. És a helyesírás is.

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

11 hetesen az uh-án azt mondta a dokim hogy 12+2 hetesnek felel meg a babám.16 hetessen megyek vérvételekre de valójában csak 15 hetes leszek. Ez befolyásolhatja az eredményeket?

talán el?bb is fogok szülni mint a kiírt id?pont?teljessen összezavarnak a hetek!

Legjobb válasz: 16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?

16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?
A kérdező hozzászólása: igen az uh szerint.azt mondja hogy az a mérvadó nem az utolsó menszesz, mert ahogy írtam is bõ egy héttel elõre vagyok a baba fejlõdése szerint.
mindig az uh-hoz igazodj! ne a menstr. vedd alapul, fõleg, ha nem 28 naposak voltak a ciklusaid!

Már kétszer voltam orvosnál 6 és 8 hetesen, minden rendben van, de csak 11 hetesen fog küldeni tovább laborokba stb. Nem késő ez? Vagy ráérek ilyenkor is menni pl védőnőhöz?

Legjobb válasz: Én elõször 10 hetesen mentem a védõnõhöz, elõtte kétszer voltam a dokimnál, a 9. héten mondta, hogy mostmár menjek a védõnõhöz. 12. héten van az elsõ kötelezõ uh, nálunk a védõnõk adják a beutalókat, nem tudom nálatok hogy van.

Én elõször 10 hetesen mentem a védõnõhöz, elõtte kétszer voltam a dokimnál, a 9. héten mondta, hogy mostmár menjek a védõnõhöz. 12. héten van az elsõ kötelezõ uh, nálunk a védõnõk adják a beutalókat, nem tudom nálatok hogy van.
Nem késõ! Nekem a mostani terhességem elõtt már volt két vetélésem, ezért(gondolom ezért) a dokim nem nagyon szorgalmazta hogy menjek a védõnõhöz. Azt mondta, várjuk meg a 12. heti uh-ot, majd utána. Pedig már a 7. héttõl volt szívhang és minden rendben volt. A 12. heti uh-om már majdnem a 13. héten volt, mire a védõnõhöz eljutottam mert egy héten csak egyszer vannak, már 14 hetes voltam. Elsõ vérvételem a 16. heti volt. Nem volt ezzel semmi baj, csak egyszerre több vért vettek le, mert mindent abból vizsgáltak. Ne aggódj, teljesen idõben vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem rágódom ezen, nekem nem volt még terhességem, ez az elsõ, és igy nem tudom mi a szokás:-)
Mehetsz már a védõnõhöz! Vidd a papírt a terhességedrõl és kitölti a kiskönyved.
A kérdező hozzászólása: Nem kell megvárni mig az orvos mondja hogy mehetek?
Én 10 hetesen mentem védõnõhöz, de a kiskönyvet csak a 12. UH után állította ki, és akkor mentem elõször laborba is, meg EKG-ra.

S. OS! 5 hetes babám 2 hetes kora óta végigalussza éjszaka a 6-7-8órákat 10-11-éjféltől, de 3kor4kor mindig majdnem felébred. Ilyenkor megszopiztassam vagy adjam oda a cumit h visszaaludjon? !?

nemtudom h kell-e ilyen piciket éjszaka is etetni mindig, vagy aludjon?

Legjobb válasz: Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.

Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.
Szoptasd meg! Nyugodtan! Neki nagyon hosszú ez, a picike gyomrának. A picik felületesen alszanak, mert a légzésük még gyenge, könnyen kell ébredniük, ha baj van. Ezért az éhség is hamar felébreszti. Akár vedd magadhoz az ágyba, nem baj, ha bealusztok!
Én nem etetném. A saját és az õ dolgát könnyíted meg a késõbbiekre nézve is. Sok csecsemõ végigalussza az éjszakát, csak nappal eszik és ugyanúgy fejlõdik mint azok akik 3 óránként esznek. Viszont alszanak egy nagyot, késõbb sem kell "leszoktatni" õket az éjszakai evésrõl.
Mi is így voltunk. Szoptasd meg! Késõbb meg nem lesz gond majd leszokik róla. Az én fiam most 6 hónapos és este 8tól reggel 5ig alszik.
Szoptasd meg, ne a cumit add neki
Én kb 3 hónapos koráig megetettem, hacsak megébredt, mert amikor aludt, akkor is maga alakitotta ki a saját napirendjét. Õ még nagyon pici, ha éhes, etesd meg, ha anya kell neki, dajkáld. Aztán úgyis beáll a napi ritmusa.
Szia! Én megszopiztatnám. Közben úgyis visszaalszik, de mégis eszik, iszik kicsit. Nagyon pici még, hosszú az éjszaka!
A kérdező hozzászólása: de csak úgy nyöszörög egy kicsit és ha beadjuk a cumit visszaalszik.lehet h enne ha kivenném, nemtom mit csináljak...
Az enyémek nem ettek éjszaka, 2-4 hetes koruktól aludtak 8-9 órát. De õk fel sem ébredtek.
Ha eddig nem evett éjszaka akkor ne ettesd meg! Ha nagyon éhes lenne akkor nem lenne elég neki a cumi és sirna!Nálunk ugyanigy volt. 2 hetes kora óta nem eszik éjszaka/nem igényli/Most 11 hónapos és már 11 kg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!