Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes babóm. Már töbször észrevettem (1 db)

11 hetes a babóm. Már töbször észrevettem hogy néha figyeli a tv-t. Ma az ölembevettem és a mesecsatornát együtt néztük! 82 cm-es a tv-nk. Lehet ettöl valami baja a szemének?

Akár 1 óráig is képes nézni.

Legjobb válasz: Sokan nem javasolják a Tv-t, szerintem se jó, az én lányom is nézi de nem bírja 5 percnél továb.5-10 perc azért még nem ártalmas de 1 óra szerintem egy kicsit sok a szemének és a koncentrációból is neki.

Sokan nem javasolják a Tv-t, szerintem se jó, az én lányom is nézi de nem bírja 5 percnél továb.5-10 perc azért még nem ártalmas de 1 óra szerintem egy kicsit sok a szemének és a koncentrációból is neki.
Ha nem teszed közvetlen a tv elé, semmi baja nem lesz. A babák nem tv-t néznek, hanem a hangokra és a színekre figyelnek, mely nagyban hozzájárul a fejlõdésükhöz. Az én kisfiam is babakorában "nézte a tv-t", a reklámokra kifejezetten figyelt, ma már 5 éves nagyszerû kisfiú.
ha lcd , plazma tv-tek van semmi baja nem lesz 1 méteren kívül, mert nem vibrál. Ha képcsöves 50 hz-es tv-tek van, akkor jobb ha más dologgal kötöd le a figyelmét, mert még igencsak fejlõdik a szeme, és kb annyira rossz neki mint az irodistáknak a neoncsõ...nagyon vibrál és fárasztja a retinát.
Szia! Mi is nézzük a tv-t. 4 hónaposak vagyunk és szopizás-büfizés után picit az ölembe veszem és leülünk még pihenni, azután megyünk a játszószõnyegre vagy a kiságyba. Élvezi a pici, a szineket vagy a beszélgetést, de nagyokat szokott sikitani. Azt, hogy 1 óra sok-e nem tudom, de mi kb. 15-20 percig üldögélünk. Szerintem ezért nem is fél az idegenektõl, mindenkire mosolyog, aki megcsodálja. A gyerekeket pedig imádja. Üdv. 4 hós picilány anyukája.
Szerintem nem csak a szeme miatt nem annyira jó ötlet a tévézés, hanem a rengeteg inger miatt, ami ezalatt éri. Nem véletlenül a reklámok tetszenek neki a legjobban... Túl sok az inger egyszerre, a sok sok szín és hang. De utána ne csodálkozzunk, hogy egy sima építõkocka nem fogja annyira lekötni...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyukák! Mit tesztek 1 év körüli kisfiatok mikulás csomagjába?

12

Bajban vagyok? Mikor szoktattátok át a leesésgátlós ágyra a gyermeketeket?

Az első lányom,minden probléma nélkül 16 hónaposan került át.

6

Hogy hívják azt a műanyag piros csatot, ami a vállon átfutó részt fogja össze hátul a gyerekülésnél?

Sajnos eltört ez a csat és már mindenhogy beírtam a keresőbe, nem találok rá, hogy hol lehetne beszerezni... Ha esetleg tudnátok segíteni azt nagyon megköszönöm!

0

Titeket nem kerget néha az őrületbe?

Kedves Anyukák, sorstársak :) Ti is érzitek néha azt, hogy az az édes kis bébibogyó, aki annyira nagyon szerettek, és az életeteket adnátok érte, néha annyira az őrületbe kerget, hogy fel tudnátok robbanni? Õszinte válaszokat várnék, olyanokét, akik már érezték azt, hogy mindjárt eldurran az agyuk.. például egy sikertelen altatás, egy nyűgösebb nap közben. Ugye ez normális érzés? Õ az első babánk, nincs tapasztalatom.. mindenkitől, elsősorban a nagyszülőktől halljuk, hogy jaj hát Ti is nagyon sokat sírtatok, és "én nagyon türelmes voltam, sosem kiabáltam veletek". Létezik ilyen? Tényleg ki lehet bírni, hogy az ember ne emelje fel a hangját soha? mert megmondom őszintén, nálam előfordult.. olyankor mintha nem lennék önmagam. Még átgondolni is képtelen vagyok a helyzetet.. persze tudom, hogy nyugodtnak kellene maradni, de akkor, abban az adott pillanatban nem megy.. jólesett ezt most kiírni.. bármit írtok, szívesen veszem.. csak ne bántsatok..

27

Másnak volt már a babája két hónaposan lázas?

Tegnap 37.9 volt a hője. Felhívtam az orvosunkat, azt mondta, hogy próbáljam neki csillapítani, ez volt délben. Majd este ismét 37.6 lett. Akkor kapott megint egy fél kúpot, azóta nincs láza. Ömlik a nyála, eszi az öklét. Létezne, hogy a foga? Olyan pici még ahhoz. Volt már valakinek így a babája?

2

Hogy alakul 3-4 hónapos babák napirendje?

Mindenki írjon akinek első babája és akinek döbbedik. :)

6

Van akinek a babájának kimaradt a forgás?

4

Mi lesz a kisbabámmal?

A kisfiam 2 honapos és sajnos meg kell müteni nem tudom tovább halogatni.két nap a korház mi lesz vele apa sokáig dolgozik nem sokat látja mamája is ot se nagyon ismeri.annyira félek hogy itt kell hagynom.a másik a szoptatás hagyjam abba válasszam le és adjak neki tápszert vagy fejjek a korűházban adig ugye marad a cumisüveg és utánna tudnám még szoptatni vagy ez lehetetlen.teljesen tanácstalan vagyok.

11

Pavor nocturnus 4 hónaposan?

Volt más, akinél ennyire hamar kezdődött? _Tapasztalatokat várnék, a neten már mindent elolvastam, amit a gugli kidobott.

4

Nyitott kiságy mikortól? Hálózsákosok hogy?

Faragott kiságya van a fiamnak.nem lehet kivenni a rácsokat.de látom hogy az ilyen idös gyerekeknek már vesznek ki a rácsbol h közlekedni tudjon.19hós. De hálozsakban alszik ezért el sem tudom képzelni hogy kitudna e mászni.sokat forog is.szerintetek mikor váltsunk kis heveröre.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!