Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes babóm. Már töbször észrevettem (1 db)

11 hetes a babóm. Már töbször észrevettem hogy néha figyeli a tv-t. Ma az ölembevettem és a mesecsatornát együtt néztük! 82 cm-es a tv-nk. Lehet ettöl valami baja a szemének?

Akár 1 óráig is képes nézni.

Legjobb válasz: Sokan nem javasolják a Tv-t, szerintem se jó, az én lányom is nézi de nem bírja 5 percnél továb.5-10 perc azért még nem ártalmas de 1 óra szerintem egy kicsit sok a szemének és a koncentrációból is neki.

Sokan nem javasolják a Tv-t, szerintem se jó, az én lányom is nézi de nem bírja 5 percnél továb.5-10 perc azért még nem ártalmas de 1 óra szerintem egy kicsit sok a szemének és a koncentrációból is neki.
Ha nem teszed közvetlen a tv elé, semmi baja nem lesz. A babák nem tv-t néznek, hanem a hangokra és a színekre figyelnek, mely nagyban hozzájárul a fejlõdésükhöz. Az én kisfiam is babakorában "nézte a tv-t", a reklámokra kifejezetten figyelt, ma már 5 éves nagyszerû kisfiú.
ha lcd , plazma tv-tek van semmi baja nem lesz 1 méteren kívül, mert nem vibrál. Ha képcsöves 50 hz-es tv-tek van, akkor jobb ha más dologgal kötöd le a figyelmét, mert még igencsak fejlõdik a szeme, és kb annyira rossz neki mint az irodistáknak a neoncsõ...nagyon vibrál és fárasztja a retinát.
Szia! Mi is nézzük a tv-t. 4 hónaposak vagyunk és szopizás-büfizés után picit az ölembe veszem és leülünk még pihenni, azután megyünk a játszószõnyegre vagy a kiságyba. Élvezi a pici, a szineket vagy a beszélgetést, de nagyokat szokott sikitani. Azt, hogy 1 óra sok-e nem tudom, de mi kb. 15-20 percig üldögélünk. Szerintem ezért nem is fél az idegenektõl, mindenkire mosolyog, aki megcsodálja. A gyerekeket pedig imádja. Üdv. 4 hós picilány anyukája.
Szerintem nem csak a szeme miatt nem annyira jó ötlet a tévézés, hanem a rengeteg inger miatt, ami ezalatt éri. Nem véletlenül a reklámok tetszenek neki a legjobban... Túl sok az inger egyszerre, a sok sok szín és hang. De utána ne csodálkozzunk, hogy egy sima építõkocka nem fogja annyira lekötni...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki vett a babájának FP Meglepetés kockák kisvárost tetszett a kicsinek? Hány hónaposan kapta meddig játszott vele?

1

Úgy néz ki a babád, ahogyan még várandósan képzelted?

Amikor még a pocakodban volt, milyennek láttad magad előtt, és hogy néz ki valójában? Mit éreztél amikor először megláttad?:)

12

Nem jól kúszik? Másznia kellene? !

Gyakorlott Anyukák! Kisfiam 10 hónapos. Császárral született, az oxigénhiányos állapot miatt gyenge az izomzata.Három hónapig jártunk Dévény tornára, ami megoldotta a nyak-hát-váll letapadt izom kérdést, szépen utolérte magát a fordulásokban. Az orvos fejlődésneurológiai vizsgálatra küldött minket, mert csak kúszik, nem mászik, és szerinte nem tudja ülésben tartani magát, csak térdel, onnan áll fel. Most gyógytornára járunk,mert kiderült, hogy a kúszása aszimmetrikus(jobb kar és láb tol, a balt csak utána húzza), mászni tanulunk, törzset és kart erősítünk. Állítólag mindenképp meg kellene tanulnia az összehangolt kar-láb mozgást: a mászást, a későbbi problémák elkerülése végett. Szerintetek mennyire aggódjak?

2

Pocakfájós babám 3 nap múlva lesz egy hónapos. Szeretném kipróbálni a BabyCalm cseppet, de azt csak egy hónapos kortól lehet. Szerintetek várjam ki amíg betölti?

Számít az a 3 nap? Semmiképp nem akarok neki ártani, úgyhogy úgy gondoltam megvárom a csütörtököt, akkor tölti az egy hónapot. Csak kíváncsiságból kérdezem. Ja és mik a tapasztalatok? (Minden mást próbáltunk már szinte, mielőtt kérdeznétek :) Colief, BioGaia,Infacol,Édeskömény,Mecsek,Espumisan...stb.

7

Mennyire szereti az ilyen ember a babáját?

Azt állítja imádja
Apuka lelépett, anyuka kérte, hogy a gyerek miatt gondolja át a helyzetet. Anyuka szeretné ha normális családban nőne fel a kicsi. Erre apuka: lehet önzőnek fogsz tartani, de most a saját boldogságom fontosabb.

9

Hány csepp cebiont adsz 10 hósnak? Véletlenül kidobtam a betegtájékoztatót.

3

Kedvenc babafürdetőd és kedvenc törlőkendőd?

11

Egy 3 és fél, 4 hónapos babának milen méretű zokni kell?

7

Nem tudom eldönteni, hogy akkor most legyen e kistesó, vagy még ráér?

A fiam 20 hónapos, elég fiatalok vagyunk, de már sokat gondolkozunk a tesón. Én még azért tanulgatnék, "élnék", de azért mégis csak jó lenne még egy baba. A fiam nagyon anyás, ő kijelentette "anya nem baba nem anya".. :)
A párom már rég óta mondogatja, én még nem tudom mit is szeretnék..
Másnál hogy alakult ez?

9

Anyukák, ti minden este tiszta pizsamába bújtatjátok a gyermekeiteket? Vagy a fürdés ellenére is csak pár naponta kap/kapnak tiszta pizsamát?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!