Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes Most (85 db)

2011 -ben missed ab-om volt 11 hetesen, most 25 éves vagyok, párom 26 éves, 6 éve vagyunk együtt. Kérdés lentebb?

25 éves nő vagyok, most éjjel azt álmodtam, Folytatás lentebb? hogy egy csecsemőt fogtam a kezemben. Párom akivel 6 éve leszek együtt ő is szerepelt benne, ő volt az apuka, én meg persze az anyuka. A csecsemő kislány volt, és fogtam a kezemben, pár napod lehetett, és azt beszéltük a párommal, Folytatás lentebbéppen arról hogy 3,77dekával született igaz ahoz nagyon apró volt álmomban, olyan 2 kilósnak tűnt.Nagyon nyugodt kisbaba volt), és mondta is a párom, hogy meg sem látszódott rajtam a terhesség,nekem furcsa is volt, hogy nem emlékszem sem a szülésre, sem pedig a 9 hónapra visszamenőleg, kicsit össze vitáztunk, hogy nyomott a feje a kicsinek, és én odaadtam párom kezébe, (mintha én tehetnék arról, hogy szülés közben megnyomodott) óvatosan adtam oda neki, és még mondtam is neki, hogy óvatosan fogja meg, nehogy valamije eltörjön, (KIMONDOTTAN CSODÁLATOS ÉRZÉS VOLT HOGY LÁTTAM A KEZÉBEN! ) kimentem, és mire bementem, betette a kiságyba, és mondta nekem hogy vigyázni kell a kicsi fejére, kenni kell minden nap azzal a krémmel. Nagyon szép kis feje volt álmomban különben, kis fekete hajjal, az arcára nem emlékszem, mert mintha olyan kitakarva láttam volna álmomban. A lényeg hogy mikor elkezdtünk vitázni, és visszaértem a szobába, arra keltem álmomból hogy beszéltem! Tudni illik mi szeretnénk babát,25 éves vagyok, ő 26,2011 ben 11 hetesen missed ab. -om volt, és azóta nem sikerül a baba. Mi lehet ennek az álomnak a jelentése? Életemben 2 x álmodtam terhességgel, az első terhességem alatt, a második kb 1 éve volt, akkor 5 napot késett a mentsruációm, és most életemben először a saját csecsemőmmel álmodtam, akit a kezemben tarthattam, és láthattam még ha álom is volt, hogy a közös babánk van párom kezében! Gyönyörű álom volt, még ha vitáztunk is benne!

Legjobb válasz: Szerinted mi lehet a jelentése, most õszintén... a józan paraszti eszedre hallgatva ?! Sztem röhejesen egyértelmû... Babát szeretnél. Ennyi. Álom megfejtve.

Szerinted mi lehet a jelentése, most õszintén... a józan paraszti eszedre hallgatva ?! Sztem röhejesen egyértelmû... Babát szeretnél. Ennyi. Álom megfejtve.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet sajnos így van...köszi!
igen, a tudatalattidban ez van és ezért álmodsz ilyeneket. Gyakorolni, gyakorolni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát hiába gyakorlunk 2-3 naponta, kéreti magát sajnos:)

Hányszor és mennyit eszik 11 hetes babátok? Ha 3160g-al született, jó ha most 4950g?

Nekem kb.3 óránként és 7x egy nap viszont van, hogy 30-at de van, hogy 130-at.:-/

Legjobb válasz: Szia! Mi is 11 hetesek leszünk holnap. 2890 g-al született, most 4440 gramm. Ugyanez nekem is a problémám, van hogy csak 30-at eszik, de van úgy, hogy 130-at. Ráadásul a kislányom csak 6x eszik egy nap. Éjszakait már kihagyja. Tegnap megkérdeztem a doktornõt, hogy nem kellene tápszert váltanunk, hátha az a probléma, de szerinte nem, ha mindig ennyit hízik, mint amit most, akkor semmi probléma. Mi sem eszünk mindig egyformán. És ha jókedve van a babának, akkor semmi gond. Pedig már azon gondolkodtam, hogy váltok tápszert, de egyenlõre várok vele.

Szia! Mi is 11 hetesek leszünk holnap. 2890 g-al született, most 4440 gramm. Ugyanez nekem is a problémám, van hogy csak 30-at eszik, de van úgy, hogy 130-at. Ráadásul a kislányom csak 6x eszik egy nap. Éjszakait már kihagyja. Tegnap megkérdeztem a doktornõt, hogy nem kellene tápszert váltanunk, hátha az a probléma, de szerinte nem, ha mindig ennyit hízik, mint amit most, akkor semmi probléma. Mi sem eszünk mindig egyformán. És ha jókedve van a babának, akkor semmi gond. Pedig már azon gondolkodtam, hogy váltok tápszert, de egyenlõre várok vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
Mi 12 hetesek vagyunk. 3300-al szuletett, kisfiu es most 6700..:) )) tudom nem keves, de eszik is rengeteget. 180-kat eszik egy evesre de csak 5x naponta.
A kérdező hozzászólása: Wow! Hát nem éheztek! :-D Az én babám kislány. Lehet, hogy az is számít?
Mi holnap leszünk 2 hónaposak 3, 45 született, most 5, 43. Mi is 3 óránként eszünk 140 grammokat.
Teljesen jók vagytok :) ne izgulj! Ha mindig hízik (a kicsi is jó) és jó kedvû, akkor nincs baj. Az én kislányom 3 kilóval született és most 4 hónaposan 5 kiló. Tökéletes a doktornéni szerint, és tényleg szép baba és nagyon jó kedvû. Sõt kajálni is ugyan így eszünk 30-tól 130-ig :) (ja és ha a "féléves korára duplázni kell" felfogást nézzük, akkor is jók vagytok)
A mi babánk ma 2 hónapos, tápszeres! Napi 5x eszik, 3 óránként(beállt magától erre), 150-180ml-ig. 3790 grammal született, most 6400 gramm. És nem dagi, hanem hosszú, 61 cm.

Hogyan tudnám rászoktatni 11 hetes kislányomat arra, hogy az éjszakát most már nagyjából átaludja?

Állítólag ennyi id?sen már akár 8 órát is alhatna. (A Suttogó szerint)De Õ elalszik kb. 9-kor, és 2 körül ébred, aztán 5-6 körül. Volt már, hogy 4-ig is aludt!

Legjobb válasz: Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.

Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.
Én is kiolvastam a suttogót és vannak benne nagyon jó dolgok, de elsõsorban a babádat kell megismerned és hozzá igazodnod. Sajnos nekem csak öt napig volt tejem, ezért aztán négy hetes koráig éjjelente 1x kelt föl, majd öt hetes kora óta végig alussza az éjszakákat. Most hat hónapos és fogzik de így is alszik egész éjjel. De ez baba függõ szerintem. Ne erõltesd, majd eljut õ is arra a szintre hogy át fogja aludni az éjjelt. Ám a tápszer jobban laktat mint az anyatejcsi. Ha tápszeres akkor esetleg tudsz neki kicsit késõbb és kicsit több tápit adni esténként. Aztán négy hónapos korától írhat a doki fel Sinlac-ot. Ez egy nagyon fincsi és laktató tápi. De ha anyatejcsis az teljesen más. Akkor az igény szerinti szopiztatás miatt a babucihoz kell igazodni. Kitartás!
meg kell tudni, hogy éhes-e, szomjas-e vagy csak megszokásból ébred. próbáld ki hogy kis teát vagy vízet adsz neki.ha szomjas, alszik tovább, ha éhes fél óra múlva újra ébred. egy próbát megér. nekem a 3.éjszaka már nem kelt fel.10-06ig alszik 13hetes kisfiú anyukája
Suttogó... Az is csak arra jó, hogy idegeld magad, meg kidobjál egy csomó pénzt. 11 hetesen szerintem még ne nagyon akard, hogy átaludja az éjszakát. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen babák, de azért elég ritka. Amit leírtál, az elég jó alvásnak tûnik. Az én kisebbik lányom 2, 5 éves, de éjszaka még mindig felkel legalább 1-szer cicizni. Szóval, kitartás.


11 hetes vagyok, de a hasam akkora, mint ha már 22 hetes lennék. Már most kismama nadrágot kellett vennem, mert szorítanak a farmerjaim. Normális ez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!

Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!
Szia! Ez valóban alkati és egyéni dolog! Ráadásul az elején vagy még nagyon és ilyenkor gyakran a puffadás miatt érzed úgy, hogy hatalmas a pocakod! Nekem is pár hete még nagyon olyan érzésem volt, hogy hatalmas hasam van, de ez már elmúlt! Szerintem megszünt, vagy enyhült a puffadás + hozzá kell szokni a gondolathoz/látványhoz/érzéshez, hogy márpedig növekszik a pocak! Nekem most biztos már jóval nagyobb a pocim, mint az elején volt, de mostmár nem is veszem észre, nem is zavar! Megszoktam:) ! Kitartás és türelem:) Ha pedig úgy érzed, hogy puffadás miatt van ez, akkor ajánlom az espumisan gyöngyöket(kismamák is szedhetik)! Mióta azt szedem, sokkal jobb a közérzetem! Üdv 14 hetes kismami
Szia!Ha ez megnyugtat nekem már 8 hetesen kismama nacit kellet hordanom mert az összes gatyámból vagy kilógott a hasam vagy szorított.Pedig 53 kgval kezdtem aterhességet szóval nem voltam nagy darab.
Minden terhesség más. Van olyan kismama, akinek már a 8. héten kismamanaci kell, mert nemtudja felhúzni a régi nadrágjait. Normális. Egyszerûen minden kismama másképp alakul át, másképp fejlõdik minden baba.
Én meg 55 kilóval indultam és 4 hetesen már kismama nadrág kellett volna, ha nem hidalom át nyári ruhákkal:) Most 31 hetes vagyok és, mint egy hordó:)
Hordó... Ne mondj ilyet:-) nincs szebb a kismamánál!!! Nekem is 10 hetesen nõtt meg látványosan elõször a pocim, úgyhogy én is befizettem több terhesnaciar is, mert a többi nadrágom már nem jött rám, gondoltam, úgyis hordom egész télen, mert csak júniusabn szülök. Ezrét te is jól döntöttél, ne izgulj!! Meg vettem bandázst, azt is csak javasolni tudom, ezzel ha ahhoz van kedvem, fel tudom venni a régi nacikat is, mert eltakarja és melegíti a nadrágból kilógó pocomat:-) További szép babavárást és gömbölyödést kívánok.-)
Teljesen normális, fõleg, ha vékony alkatú vagy. De egyébként is, kiemelkedik a méh a medencébõl és minden átalakul odabent. Én mindig nagyon élveztem, hogy már látszik... Jó babavárást!

Lehetséges? Most vagyok 11 hetes. Néha kis fura érzéseim vannak mint az előző terhességemnél amikor megéreztem a babám mozgását! Akkor 16 hetes voltam. Talán most ilyen korán érezni?

Legjobb válasz: Én is a 2. babámat várom és a 12. héten már éreztem apró "mozgásokat", bugyborékolásszerût. Szerintem leht a babád! Boldog babavárást! 17 hetes kismama

Én is a 2. babámat várom és a 12. héten már éreztem apró "mozgásokat", bugyborékolásszerût. Szerintem leht a babád! Boldog babavárást! 17 hetes kismama
Szia! Én a 3.babát várom és 12 hetes vagyok.Én is érzek apró moccanásokat, de még nem vagyok biztos benne, hogy Õ az.Csak hanyatt fekve érzem esténként. Statisztikám gyerekenként:17 hét, 13 hét, ?
A kérdező hozzászólása: Szia 2. hozzászóló!Köszi a válaszodat, akkor bizti én is a babámat érzem.Nekem is õ a harmadik!Az elsõt 18, a másodikat 16 hetesen éreztem.Õt meg 11?Akkor valószínû!Boldog babavárást!

11 hetes babánál normális ha csak most kezdett el könnyezni amikor sír?

Legjobb válasz: Szia.Az en babam is 11 hetes,tegnap lattam eloszor konnyeket a szemeben.

Szia.Az en babam is 11 hetes, tegnap lattam eloszor konnyeket a szemeben.
A lényeg, hogy könnyezzen, mert ha nem lennének, akkor fel kellene szúrni a könnycsatornájukat, és az nagyon kegyetlen.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor jó hír.

11 hetes vagyok. Mekkora a babám? Most már beindul a növésben? Az természetes hogy néha nehéznek érzem a hasam?

ilyenkor már természetes hogy mulnak a tünetek?

Legjobb válasz: Szia. 11 hetesen a babád 40-50 mm között lehet. Ez attól is függ, hogy hány napos, mert ilyenkor még gyorsan változnak az eredmények. Szerintem természetes, hogy nehéznek érzed a hasad, ez végigkíséri a 9 hónapot, hiszen egy pocaklakót viszel, nem csak magadat :) És eleinte még gyakori lehet, hogy fel vagy puffadva, az is okozhatja. Jó babavárást :)

Szia. 11 hetesen a babád 40-50 mm között lehet. Ez attól is függ, hogy hány napos, mert ilyenkor még gyorsan változnak az eredmények. Szerintem természetes, hogy nehéznek érzed a hasad, ez végigkíséri a 9 hónapot, hiszen egy pocaklakót viszel, nem csak magadat :) És eleinte még gyakori lehet, hogy fel vagy puffadva, az is okozhatja. Jó babavárást :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod.
De még mennyire természetes! Most fog egyre gyorsabban nõni a babód. Észre sem fogod venni, eltelik 4-5 hét, és a pocid hirtelen akkorát nõ. Legalábbis nálam és elég sok kismaminál így van. A tünetekrõl annyit, hogy van akinek egész terhessége alatt semmi tünete nincs és fordítva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm--, kezdek megnyugodni.:Dboldog babavárást és készitést mindenkinek:D
a crl (ülõmagasság) 44 mm
En pont 11 hetesen voltam dokinal(a mult heten)es az en babam 4 cm-res volt.Neha en is neheznek erzem magam es a hasamat is, mintha le lennek lassulva...en nem hanytam , de allandoan aludtam es ejszaka legalabb 5x kimentem pisilni es en is ugy veszem eszre, h ezek a tunetek elkopnak, mar szinte ebed utan nem is esik jol az alvas... Gratulalok a babahoz! ...holnap leszk 12 hetes pocakos...

AFP vizsgálatra mikor? Amikor legutoljára ultrahangon voltam 11+4 hetes voltam, az ultrahang szerint viszont 13+2 hetes. Most akkor melyiket kell alapul venni ahhoz, hogy tudjam mikor kell mennem az Afp vizsgálatra?

Legjobb válasz: Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.

Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.
nekem azt mondták a 12 hetes genetikain hogy 14+6 napos a terhesség illetve a gyerkõc 14+3 napos babának felel meg.szóval valamit nagyon benéztek a terhesgondozáson..Pikk-pakk hívták a nõgyógyászomat és kedden már megyek is az AFP-re ami 16. héten lesz. ennyi az ultrahang számít de mivel kapnod kell beutalót rá ezért tutira a dokid fogja meg mondani..

Mekora overált vegyek a lányomnak, ha most 11 hetes és 62-68as ruhákat hord?

Legjobb válasz: Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.

Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.
74
A kérdező hozzászólása: Tél végére sem növi ki? Egyébként 50cm-vel született és most 63 körül van.
Én úgy tapasztaltam, hogy az overálok nagyobbra vannak szabva, mint az azonos méretû ruhák. Az én lányom 5 hónapos volt amikortól már overál kellett. 6-9 hónapos méretût vettem neki, és szinte elveszett benne. Még egy évesem is jó lett volna rá. Érdemes tehát rápróbálni a gyerekre, mert csalós lehet az overál méretezése.

Van két macskánk az orvos azt mondta h kerüljem az állatokat! De én nem simogatom csak oda ül mellém vagy a lábamhoz! Attól nem lesz semmi baja a babának? Most vagyok 11 hetes terhes!

Legjobb válasz: Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama

Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama
nekem is van kettõ és mióta az eszemet tudom mindig volt cicánk...ha van akkor attól nem valószínû hogy pont a terhességed alatt lesz toxo.-d hacsak nem szeretgetsz idegen cicát... tény hogy az ürülék a forrás ezért azt most ne te takarítsad! de ezen kívül minden mást csinálhatsz ugyan úgy mint eddig ... azok akik azt mondják kerüld el vagy passzold a saját cicádat azok eleve korlátoltak a témában! az én Pici-vacakom most is itt dorombol a lábam mellett és ezt már 13 éve teszi...ha most kitenném a szûrét akkor egy szemétláda lennék!
Én csak "messzirõl" találkoztam a cicáinkkal, mégis kimutatták a véremben a toxoplazmózist. Szerintem kérj tesztet, én is kértem így derült ki!!! 34 hetes km.
Én azt mondom, jobb félni, mint megijedni. Ha csak a lábadhoz dörgölõzik, nem lehet baj, de inkább kerüld, véletlenül is odakaphat, szeretetbõl. Velem számtalanszor fordult elõ. Csináltass tesztet. Én is macskapárti vagyok, de nem éri meg kockáztatni a babit. Egy ideig kórházban voltam, és ott volt ilyen baba, akit ez a baj ért. Szóval egy állatpárti sem tudhatja, hogy az õ macskája mit hordoz, nem igaz hogy nem lehet baj. És a gyümölcsöket is jól mosd meg. :)
En ugy hallottam, hogy a macskak a legveszelyesebbek a terhes nokre, tehat en nagy ivben kerulnem oket(foleg, hogy nem is vagyok oda a cicakert).Szerintem ne nagyon simogasd oket. Boldog babavarast! :)
Hát én is messze elkerültem õket! Az almot ne te takarítsd! Sõt naponta kell takarítani.
Szerintem attól, hogy odaül melléd, nem lesz semmi bajod.De az nem igaz, hogy ha régóta van macskád, tuti átestél a fertõzésen.Tesómnak van régóta, és szó szerint tesóm mosta ki a kakiból, pisibõl egy mûtét után amikor még az altatás hatása alatt volt.Mégis negatív lett a tesztje!Azóta havonta nézik nála, hogy terhes.Tehát folyamatosan figyelik, ami azért jó.Neki azt tanácsolta az orvosa, hogy ha nem akarja addig elajándékozni, akkor a cica ne menjen be a házba, vagy ha bennt van, ne engedjék ki.Mert ezt kintrõl szedik össze!Jól teszed, hogy nem simogatod.Mert bár a széklete fertõz, de azt nem tudhatod, hogy nem maradt -e a szõrén valami, ami a te kezedre kerül.Én szeretem a macskákat, de terhesen nem nyúlok hozzájuk.Nem kockázatnék semmi pénzért.A gyerekemrõl van szó, aki 100 milliószor fontosabb.
Én valahol azt olvastam, hogy aki cicát tart terhessége elõtt az úgyis átesik ezen a betegségen és védettséget élvez, így a babát elvileg nem veszélyezteti. De ettõl függetlenül inkább kerüld a cicót. Nekem is van, néha azért megsimogatom, ha nagyon könyörög. :S De kerti cica, így a kaksijával abszolút nem érintkezem.
Ha helyesen kezeled semmi gondod nem lesz tõle. Nekünk is volt amikor terhes voltam, 10 hónapos volt a babám, amikor a cicát elütötte az autó :( Õ benti cica volt, az almot a párom takarította. Én simogattam is. A toxoplazma vizsgálat jó lett, többször is nézték, Semmi gondunk nem volt tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Nekünk kint vannak ugyhogy nem kell almot takarítani meg ilyenek!!! De kicsi koromtól kezdve mindig volt macskánk!!!!!! Még egyszer köszi a segítséget!!!
Ha szobacicák és nem nyershúson és egeren élnek, akkor túl nagy gáz nincs.
Habár mikor én terhes voltam, nem volt cicánk, de egy barátnõmnek ugyanúgy be járt a házba a cicája, mint régen, simogatta, etette stb, még sem lett semmi baja a picinek, egészségesen született.
Ahhoz, hogy meg is fertõzõdj a bacival a szájadhoz kell kerülnie, és nem csak macskáktól lehet megkapni, illetve macskaürüléktõl, hanem nyers hústól, mosatlan gyümölcstõl vagy földdel való érintkezéssel is, úgymint kapálás, virágültetés, etc. Ha mindig kezet mosol utána, nem valószínû, hogy megkapod. Egyébként a macskák sokat tisztítják magukat, úgyhogy kicsi a valószínüsége, hogy a hátáról vagy a fejérõl macskaürüléket szedsz össze. Kézmosás és tesztelni a toxot terhesség alatt, ennyi. Nem kell parázni és nem kell kidobni a cicákat. Az enyém is megvan :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!