Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes Jövő (6 db)

11 hetes vagyok. Jövő héten megyek a terhesgondozáson belül ultrahangra. Itt mit fognak nézni a korán kívül?

Legjobb válasz: A biomarkeres (PAPP-A, fB-hCG)vérvételeredménnyel kell menni, ami a Down-szûrés része. Azt már levették? Az ultrahangon elsõsorban a tarkóredõt mérik, ezen kívül fejtetõ-farok távolság, koponyaátmérõ, combcsont méret ill.orrcsont megjelent-e (utóbbi is a Down miatt). Orvostól függ miket mér még le, de ezek a legfontosabbak a 12.hetes genetikai UH-n.

A biomarkeres (PAPP-A, fB-hCG)vérvételeredménnyel kell menni, ami a Down-szûrés része. Azt már levették? Az ultrahangon elsõsorban a tarkóredõt mérik, ezen kívül fejtetõ-farok távolság, koponyaátmérõ, combcsont méret ill.orrcsont megjelent-e (utóbbi is a Down miatt). Orvostól függ miket mér még le, de ezek a legfontosabbak a 12.hetes genetikai UH-n.
A magándokik alaposabbak, és általában jobb felbontású UH készülékük van, mint a kórházi (sajnos). Szerintem megnyugtatóbb, ha külön is eljár az ember, ahol ráadásul havonta vizsgálják a méhszáj állapotát, mert ahogy olvasom, a terhesgondozások keretében legtöbbször ez elmarad.
Most mindent fognak nézni, ez lesz az elsõ genetikai uh-tok, tarkóredõmérés, és a baba méreteit nézik még! Boldog babavárást 15+4 kismami:)
A kérdező hozzászólása: Vérvétel eredményt még nem kell vinnem, az biztos, mert ma mondta az orvos a terhesgondozáson, hogy csütörtökön menjek uh-ra délelõtt. A down-szûrésre pedig adtak egy külön tájékoztatót, amit nem lehet ingyenesen elvégezni, csütörtökig kell eldöntenem, hogy azt kérem-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a terhesgondzáson belül végzett vizsgálatok elengendõek? Eddig magánorvoshoz jártam (3x voltam, elõször a 6. hétben, aztán a 8., és utána a 11.). Akkor a magánorvosi rendelésekre nem is kellene ezentúl járnom, itt minden fontos dolog meg lesz nézve amikor kell és ha emellett még járok magánorvoshoz is, az akkor csak "pénzkidobás" ?
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt a nögyógyász csinálja meg és nem kell kórházba bemenni külön?
Nekem nem õ csinálta, általában ugy van hogy ahol laksz és a körzetedbe tartozó kórházba fog küldeni beutaloval
A nõgyógyász fog beutalni kb olyan 18 hetesen, vagy a körzeti korházba vagy ha esetleg magánkorházba kéred akkor oda...amit én ajánlok mert sokkal kielégítöbb lesz és sok mindent kiszûrnek.
A kérdező hozzászólása: De 12 hetesen szürik a Down kort, nem?
A jövõ heti uh lesz maga a genetikai vizsgálat..megmérik a baba méreteit, a nyaki redõt(down szûrés), ha pedig 35elmúltál, akkor további down szürést ajánlanak fel. Tehát amit kapsz a dokitól uh eredményt az a genetikai vizsgálat eredménye. A következõ genetikai vizsgálat egy 16. héten történõ vérvétel és egy 18. héten történõ uh együttes kiértékelése. Ezek azért ezeken a heteken vannak vagy kb ezeken , mert ilyenkor a legeredményesebben szûrhetõ 1-1 genetikai probléma.

11 hetes terhes vagyok és van sárgás folyásom és most észre vettem egy kis barnát is. Jövő héten kellene mennem orvoshoz. Mit csináljak?

Nagyon kétségbe vagyok esve. A véd?n? azt mondta természetes a folyás terhesség alatt!

Legjobb válasz: Azonnal lásson orvos!!!!!! Veszélyes a folyás!!!

Azonnal lásson orvos!!!!!! Veszélyes a folyás!!!
Szia, ne ess azért kétségbe, nálam is ugyanez volt/van. A folyás színe, mennyisége a mérvadó. Ha sárga az már nem igazán természetes (tehát valami fertõzés lehet) Nekem gomba volt és az én esetemben is egyre sötétebb sárga lett a színe. A baj az volt hogy nem volt még a baba 12 hetes és nem tudta az orvos azt a kúpot adni ami igazán megfelelõ lett volna.
Az utolsó válaszolótól kérdem: Akkor neked mit írtak fel? Megmaradt a kisbabád?
Persze hogy meg!! Azért nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. A gomba nem tud olyan nagy bajt okozni. A baktérium azonban igen. Ezért kell megnézetni eseteleg tenyésztést kérni - mondjuk nekem nem csináltak akárhogy kértem. Az elsõ három hónapban csak valami gyengébb kúp adható (nekem már a 6. héten jelentkezett ez) akkor Mikogal-t kaptam, majd Klion D-100-at és még egy annak nem tudom a nevét. Szóval elég sokat..
Még hátha tudok segíteni, hogy esetleg kórházban a nõgyógyászati rendelésen 1-2 napon belül is megnéz egy orvos, menj el ha nincs más. Pár nap alatt rendbe lehet jönni csak nálam mindig visszatér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! Beszéltem az orvosommal és azt mondta menjek el a patikába és vegyek Canesten kúpot. Kérdeztem tõle hogy ez nem árt a babának azt mondta nem. Nagyon remélem nem lesz baj! Jövõ hét csütörtökön megyek ultrahangra hozzá.
:) Minden jót, boldog babavárást!


11 hetes vagyok. Jövő pénteken megyek a 12. heti vizsgálatra (nyakiredő) + integrált teszt. Utána csak a 16. heti afp vizsgálatra. Na de az afp az a toxoplazma?

Legjobb válasz: Szia! Az afp-az egy fehérje,amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan,hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom,nekem is eltérõ eredmény lett,és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés,errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

Szia! Az afp-az egy fehérje, amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan, hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom, nekem is eltérõ eredmény lett, és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés, errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

Nem voltatok nyugtalanok, mikor a 14. hét környékén már nem volt annyi tünet? Ugye nem kell félnem, hogy valami nincs rendben? 11, 5 hetesen voltam UH-on és csak a jövő héten megyek megint.

Legjobb válasz: 15 hetes vagyok, egy hete kicsit még nyugtalankodtam, de szerencsére a szagérzékenységem megvolt. Most viszont úgy beindult a hasam, hogy tuti fejlõdik benne a baba! Már néha mintha érezném is... Tarts ki!

15 hetes vagyok, egy hete kicsit még nyugtalankodtam, de szerencsére a szagérzékenységem megvolt. Most viszont úgy beindult a hasam, hogy tuti fejlõdik benne a baba! Már néha mintha érezném is... Tarts ki!
Nem. Ui. 4 terhességbõl 3-nál egyáltalán nem is volt semmilyen tünetem, a 4. alatt is csupán enyhe émelygés volt reggelente néhány napig... A tünetek megléte, enyhülése vagy nem léte nem jelent semmit, nem lehet belõle következtetni semmire.
Nyugi!! Nem kell izgulni! Biztos minden rendben! Lassan majd meg fogod érezni hogy rugdos, mutatni fogja hogy ott van. Meg majd jönnek más tünetek:) :) 20 heteske
Szerintem tök jól érzi magát odabent a kicsi. Nem kell aggódni! Persze mindenkiben van egy kis egészséges aggódás, de biztos, hogy nincs semmi baja! Nekem sem volt semmiféle tünetem, ami amúgy még jó is! 20 hetes kismami
hmmm :-) 14-15 hetes lehettem mikor sírva hívtam fel egy tapasztalt barátnõmet, hogy biztosan baj van mert elmúltak a tünetek :-) õ nyugtatott hogy ez természetes. azóta persze már cifrábbak is elõjöttek, de természetes az aggodalmad, ám mégis ne aggódj :-) szia, 23 hkm
Nem, a 14. hétre ha szerencsések közé tartozol, elmúlik a reggeli émelygés, a fáradékonyság, de még egy pár hétig nem érzed mozogni a picit. Van pár hét, amikor ki tudod élvezni a terhességedet minden gyötrõ tünet nélkül. Egyedül a kajálásra vigyázz, mert visszatér az étvágy a 2. harmadban, és ooolyan jó enni, amit az ember megkíván! :-) Egyébként természetes, hogy a két ultrahang között aggódik az ember, én a 12. heti után a 18. héten voltam, és már alig vártam, hogy megtudjam, minden rendben volt-e a picurral odabent, amíg "nem találkoztunk". A mostani meg még hosszabb idõ volt, múlt héten volt a 28. heti uh (a 18. heti után), de hál'Isten minden rendben volt, mondjuk már éreztem mozogni a babát, de jó volt újra látni. :-) Boldog babavárást, és ne aggódj! :-)
Ne aggódj én minden este rágtam a körm, ömet, amikor még nem mozgott, hogy mi lehet vele él-e még...tök kiborító:D Amikor mozogni fog azon fogsz aggódni, ha egy nap mondjuk kevesebbet mint szokott:D 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat, mindenkinek boldog babavárást kívánok. :)
Jövõ héten a 12 hetes uh-ra mész és akkor csinálják meg neked a down kóros vérvételt helyben, majd a dokid kiállítja az AFP-re a beutalodat. A beutalon lesz egy idõpont amikor menned kell a vérvételre, a betöltött 16. hét után pár nappal szokták ezt a vizsgálatot csinálni.
Megint én, szerintem 14 hetes vagy, nekem márc.5-én volt az utcso és én már túl vagyok az ug-n és 07.01-én megyek AFP-re. Remélem tudtam segíteni neked.
most pontosan 15hét +1 napos vagy a védõnõd elszámolta magát linkelek egy naptárt itt mindent ki tudsz számolni http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Május 26-án voltam a 12. heti UH-on.
19.07es vagyok: nem értem, ha 05.26-án voltál már a 12h uh-n akkor miért mondta a védõnõd ma, hogy 11hetes vagy? Jövõ héten akkor tényleg a 16hetesre mész! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!