Találatok a következő kifejezésre: 11 hetes és (252 db)

El tudja, de betöltött 12. héten szokták nézni. Nekem pl. 12 hetesen és 2 naposan. 23 hetes kismama
Nekem 11 + 1 naposan volt (méretek alapján), és nem rendelt vissza a doki. Azt modta ez még belefér. Ha a tiéd nem így látja, úgy is vissza fog hívni 1 héten belülre.
Nálunk Miskolcon a megyeiben csak betöltött 12 hét után csinálják meg!

Mekora overált vegyek a lányomnak, ha most 11 hetes és 62-68as ruhákat hord?

Legjobb válasz: Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.

Szerintem 74-est. Az én fiam most 7 hetes, 62-68asokat hordjuk, és 74es overált veszek neki télire. Kiindulva az elõzõ gyerekeimbõl az lesz rá jó 6-9 hónaposan azért átlagosan 74-es ruhát hordanak.
74
A kérdező hozzászólása: Tél végére sem növi ki? Egyébként 50cm-vel született és most 63 körül van.
Én úgy tapasztaltam, hogy az overálok nagyobbra vannak szabva, mint az azonos méretû ruhák. Az én lányom 5 hónapos volt amikortól már overál kellett. 6-9 hónapos méretût vettem neki, és szinte elveszett benne. Még egy évesem is jó lett volna rá. Érdemes tehát rápróbálni a gyerekre, mert csalós lehet az overál méretezése.

S. O. s szült már valaki ugy hogy cipralexet szedett? én most vagyok 11 hetes és képtelen vagyok letenni a gyógyszert 8 éve vagyok pánik beteg és napi 3/4 cipralexet szedek. Szült már valaki így antidepivel? és nem volt semmi gond?

Legjobb válasz: van,amelyik nõdoki azt mondja, hogy többet árt, ha leteszed,mintha szednéd,mert a babát nem biztos,hogy károsítja,de azért figyelni kell majd jobban. Van,aki meg a letételére esküszik... A pszichiátereddel és a nõdokiddal egyeztess 3 majd a gyerekorvossal és a kórházi csecsemõsökkel is, hogy jobban figyeljenek a babádra. Pszichológussal is kéne próbálkoznod, õ sokat tudna segíteni a letételben, bár az biztos, hogy nem 6-7 hónap alatt.

van, amelyik nõdoki azt mondja, hogy többet árt, ha leteszed, mintha szednéd, mert a babát nem biztos, hogy károsítja, de azért figyelni kell majd jobban. Van, aki meg a letételére esküszik... A pszichiátereddel és a nõdokiddal egyeztess 3 majd a gyerekorvossal és a kórházi csecsemõsökkel is, hogy jobban figyeljenek a babádra. Pszichológussal is kéne próbálkoznod, õ sokat tudna segíteni a letételben, bár az biztos, hogy nem 6-7 hónap alatt.
Finnországban a Cipralex a legáltalánosabb SSRI-gyógyszer, amit a lakosság szed. Az orvosok egyöntetûen azon a véleményen vannak, hogy nem káros a babára és nem tanácsolják az elhagyását, csak az utolsó hetekben az adag esetleges csökkentését, hogy a babának ne legyenek elvonási tünetei, különben az elején sírós lesz. 15+3 kismama vagyok. 1, 5 tablettát szedek. Ha csökkentem az adagot, alvási gondjaim vannak és mivel buszvezetõ vagyok, nem igazán szerencsés.
Szia! Én is Cipralexet szedek. Érdekelne hogy mi lett a genetikai vizsgálattal? Hogy vagy most? Hogy fejlõdik a baba? Én eztán szeretnék gyereket, ezért érdekelne hogy boldogulsz!
menni fog!
A kérdező hozzászólása: Szorítsatok nekem ma csökkentetem újra a gyógyszer adagomat, már csak este egy fél cipralex.:) remélem menni fog..
én vagyok megint a két-részletbenírós :) voltam pszichiáteremnél, rákérdeztem erre a gyógyszerre, azt mondta, van ennél enyhébb változat is, amivel kihúzhatod, de tuti nem lesz egyszerû dolgod.mellette kell pszichológus segítsége. jó lenne, ha lenne ilyen csoportos terápia olyan nõknek, mint mi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hozzászolásokat.ezek eröt adnak nekem mindenféle képpen megprobálom lecsökkenteni mert fontosabb a picikém, remélem sikerülni fog.
8 év pánikbetegen... az igen! Pszichoterápiát próbáltál már?! Gondolom a pánikbetegség mellett van más is.. Terhesség tervezésekor már jó lett volna a terápiára átállni.
jajj de hülye vagyok, nem fejeztem be! szóval, mivel csak depresszióm van, de durván, viszont most ellensúlyozódik azzal a boldogsággal hogy baba lesz, na meg relaxálok, (találtam kellemes zenével tájcsít, nem megerõltetõ de marha jó) az elsõ trimeszterben megpróbáljuk gyógyszer nélkül. ez úgy volt, hogy lecsökkentettük a miligrammot, aztán elhagytam, most egész jól vagyok. ha rosszabbodna az állapotom, akkor visszatérünk a gyógyszerre, de agyilag próbálom magam programozni, hátha bejön! mondjuk ha odáig eljutok, hogy olyan szorongásom van, hogy boltba vagy dokihoz nem tudok elmenni, akkor egyértelmûen gyógyszer! bekattanni nem akarok! na befejeztem, bocs, ha hosszúra sikerültem :)
A barátnõm is pánikbeteg, teherbeesés elõtt egyeztetett a nõgyógyászával és a pszihiáterével is. Õ egész terhessége alatt szedte a gyóygszert, folyamatos ellenõrzés mellett. Õ napi félre csökkentette az adagját. Idõre született a kisfia, makk egészségesen, de tovább maradtak a kórházban, mert a babát megfigyelés alatt tartották, hogy nincsennek e elvonási tünetei, stb, de szerencsére semmi nem volt. Viszont õ nem szoptatta a babát, mert az viszont nem javasolták neki. Terhesség alatt azért a méhlepény megszûr valamennyi káros anyagot, a tejbe viszont nagyon is átmegy. Szóval egyeztess a dokiaiddal! Kívánom, hogy egészséges és erõs babád szülessen!
Kedves kérdezõ, mi van veled? Megszületett a babád egészségesen? Az enyém nagyon aranyos, minden rendben, születése után sem tértem vissza a gyógyszerekre :)


Már adhatom neki a 2-es avent etető cumit vagy maradjak az 1-nél? Kislányom 11 hetes és tápszeres.

Legjobb válasz: Próbáld ki.Ami rá van írva,h mikortól használható,csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós,Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát,vizet még most is 1-el adom,vacsira tejpépet kap-üvegbõl,botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja,a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy,a lassú folyás felé fordítom,és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka

Próbáld ki.Ami rá van írva, h mikortól használható, csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós, Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát, vizet még most is 1-el adom, vacsira tejpépet kap-üvegbõl, botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja, a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy, a lassú folyás felé fordítom, és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka
ez most a korral jár lény türelmes hozzá
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!
Az én macskám is kb ennyi idõs és folyton nyávog. Simogatjuk, ilyesmik, és akkor megbékél.

11 hetes és 1 hét múlva repülök egy másik országba. A fémkeresős kapunk átmehetek?

Legjobb válasz: Kedves elsõ az utolsó választ a férjem írta, én írtam neked a múltkori kérdésnél. Azóta kifaggattam a jogász ismerõseimet, nekik bizony minden nap át kell menni a mágneskapun, és No-ban is át kellett menniük egész pontosan Lipcsében él a kérdéses lány. Nagyon parázós vagyok, ezt a férjem is tudja, de a mágneskapu pont nem az, amitõl ha valaki ismeri a mûködési elvet, akkor félni kellene...

Kedves elsõ az utolsó választ a férjem írta, én írtam neked a múltkori kérdésnél. Azóta kifaggattam a jogász ismerõseimet, nekik bizony minden nap át kell menni a mágneskapun, és No-ban is át kellett menniük egész pontosan Lipcsében él a kérdéses lány. Nagyon parázós vagyok, ezt a férjem is tudja, de a mágneskapu pont nem az, amitõl ha valaki ismeri a mûködési elvet, akkor félni kellene...
Én orvos vagyok és nem igazán látom át, hogy a mágnes hogy okozna rákot. Hogy tudna hatni a mágnes a DNS-re? Mert, hogy a röntgen hat az biztos, de a mágnes nem. Ezért használjuk terheseknél az MRI-t képalkotásra, nem a CT-t. Az MRI nem veszélyes terhességben, az alkalmazásának a korlátja az ára (kb 250000 Ft/vizsgálat) nem a veszélyessége. Én is számtalanszor voltam Németországban repülõvel, de egyszer sem vették ki a terheseket a sorból. A reptéren a mágnes kapu nem opció, hanem kötelezõ, fõleg a mai biztonsági elõírások mellett. Röntgen sugarat a táskák átvilágításához használnak. A "mágneses teret" egyébként nem lehet elkerülni a mai világban. Elektromágneses sugárzás a mobil telefon, a szimpla rádió, stb. Lényeg a lényeg, mint orvos és mint leendõ apuka az én feleségemnek engedném, hogy átmenjen a mágneskapun.
Én simán szóltam a kapunál, hogy kismama vagyok és nem kellett átmennem sehol sem, kézi vizsgálat volt. Ilyenkor ezt mindig nõi határõr végzi. Szóval szólj nyugodtan...

Ikres kismamik, anyukák! Mikor kezdett nőni a pocitok? Én holnap leszek 11 hetes és úgy veszem észre, hogy már nőtt. Nacikat még be tudom gombolni. Nem korai? Igaz 2 babó van, de picurkák. (Ez tuti nem a puffadástól van. )

Legjobb válasz: Én nem vagyok kompetens, de nem tudtam szó nélkül kikerülni a kérdésed! jajj nagyon-nagyon gratulálok a 2 picúrhoz! Sok-sok egészséget-boldogságot-és anyatejcit kívánok!!!!

Én nem vagyok kompetens, de nem tudtam szó nélkül kikerülni a kérdésed! jajj nagyon-nagyon gratulálok a 2 picúrhoz! Sok-sok egészséget-boldogságot-és anyatejcit kívánok!!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, nagyon megérdemeljük ezt a 2 kis picurt szerintem (nagyon nehezen és hosszú idõ után sikerültek több ember közremûködésével - lombik)
Bizony nõhetett:) Nekem is kényelmetlen volt már olyankor minden nadrágom. A 14. héten volt az esküvõm, már akkor is sokat kellett engedni a ruhán. (még jó, hogy fûzõs volt:) A 15. héttõl pedig hihetetlenül elkezdett nõni a hasam és onnantól már nehezebben is bírtam magam. Mármint éreztem, ha húzódott a pocim, amikor egy kicsit többet álltam stb... Szóval igen, ez várható, mindenki azt fogja hinni, amikor még csak a közepénél jársz majd, hogy mindjárt szülsz! Én 140cm-es haskörfogattal mentem szülni:) Jó egészséget!
Igaz én nem ikrekkel voltam várandós, de én nem bírtam begombolni a nadrágokat már a 10 héten. :) Úgyhogy egyáltalán nem korai. Örömteli babavárást!!! :)
Szia!Lehet persze.Nekem mr a lnyommal is 11hetesen terhesnacit kellett vennem, az ikrekkel meg mg elöbb, s sokkal gyorsabban nõtt a pocim. n csak 106 cm-es pocakkal mentem szülni, de egy hónappal elöbb.Igy is 2 és 2, 5 kg voltak a fiuk, az egyik baba nagyon fent volt. Nagyon vigyzz magatokra!Ha valami kérdésed lenne, irj, szivesen vlaszolok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, jókívánsáokat:)
Szia! Elõször is GRATULÁLOK!Nálunk is ikrek lesznek. Én holnap töltöm be a 13.hetet, de már egy ideje bandázst hordok, mert a nacik szûkek lettek. Szorítok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, Neked is gratula! Jó pocinövesztést!:)

Babám 11 hetes és állandóan ülni akar. Húzza fel magát és nagyon pipa, hogyha nem lehet a fenekén 90 fokban. Mit csináljak? Hagyjam? Meddig hagyhatom "felülni"?

Legjobb válasz: Szerintem ne hagyd, még nagyon pici az üléshez. Inkább nézelõdjön az öledbõl, ha kíváncsi a világra!

Szerintem ne hagyd, még nagyon pici az üléshez. Inkább nézelõdjön az öledbõl, ha kíváncsi a világra!
Semmiképpen se hagyd, tönkreteszed vele a gerincét. Még az öledbe se ültesd fel. Csak fekvõ (teljesen fekvõ) vagy függõleges helyzetben legyen, de ne üljön. Majd csak akkor szabad ültetni, amikor önállóan fel tud ülni, ez úgy 6-7 hónapos kora után lesz.
Ha te közben, míg az öledben "ül", végig megtámasztod a hátát, te tartod a testsúlyát, akkor nem árt neki. Hagyd, hogy nézelõdjön! Sokkal kíváncsibb a világra, minthogy beérje az üres plafonnal.... Ha nem neki kell megtartania a súlyát, míg az öledbõl nézelõdik, nem ártasz neki.
Kedves 2.! Nem kötekedni akarok, de ezt honnan veszed? 4 gyereket neveltem már fel, egyiknek sincs semmi baja attól, hogy nem hagytam õket a plafont bámulni fél éves korukig vagy nem függõlegesben tartottam õket.... Ha nem terheled a kicsi gerincét, nincs így tartogatva egész nap, nem lesz semmi bajuk....
90 fokban azért meredek ültetni egy 2 hónapos gyereket na, akárki akármit mond. Én félig ülõ helyzetben fektetném az ölembe vagy pihenõszékbe. Ha tudja ott is felhúzhatja magát és nem a plafont bámulja.
A hason fektetésrõl még nem hallottatok? Nézelõdni is tud így a baba, és még egészséges is, mert erõsíti a hátizmait. Én soha, még az ölemben sem ültettem egyik gyerekemet sem (három van), amíg maguktól nem tudtak felülni. Viszont hason nagyon sokat voltak.
Persze, az enyémek is sokat voltak hason is, de azért nem egész nap vízszintesben... A nagyok már kamaszok, a gerincük tökéletes... Azzal, ha rövid ideig te nem csak fekteted, nem csak vízszintesen tartod, hanem ölben a gerincét tartva "ülteted" (ez nem ülés!!!!), nem ártasz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Olyan ero van a kis Manoban, hogy mar teljesen osszezavarodtam. A gerincet feltem en is. De allandoan emeli a buksijat es ulni akar. Csak az olemben felulo helyzetben ulhet de ez neki keves. Hason is szoktunk lenni. Kinyomja magat mint egy eromuvesz es multheten meg is fordult - itt kiirom magambol, mert elmondani nem merem ismerosoknek, felek azt gondoljak, nagyitok. Van bouncy szekunk. Elvan benne egy darabig, de ha olyanja van, siman felhuzza magat - persze megtartani nem sikerul...legjobban babahordozoban szeret lenni. Kendo vagy Babay Bjorn. MAr azon is gondolkodtam, lehet az sem tul jo neki. Aztan Anyum is es Anyosom is azt mondja, hogy regenm a parasztasszonyok is ugy hordtak a kicsinyeiket magukra kotve. Szoval egy eromuveszt kaptunk ... akkor vegulis mikor hagyhatom ulni majd? Mikor mar tartja a buksijat biztosan? Nem szeretnem, hogy kart tegyen magaban vagy ne adj Isten en tegyek kart benne.

Megfelelőek-e az értékek: 11. hetes és 2 napos kismama vagyok. CRL:45mm, NT:1, 4mm?

11.hetes és 2 napos kismama vagyok.Ma voltam ultrahangon és a hozzá tartozó biokémiai vérvételen. Az lenne a kérdésem, hogy a két érték megfelel?-e? CRL:45mm, NT:1,4mm. A doki viccesen kihangoztatta, már látszik az orra is.

Legjobb válasz: Jók az értékek! Az orrcsont megléte fontos, mert downkóros babánál nem látható! Nálam a tarkóredõ határértéken volt, így mindjárt a noziját nézték az uh-n, de szerencsére rendben volt! és aztán megcsináltak a kombinált tesztet is!

Jók az értékek! Az orrcsont megléte fontos, mert downkóros babánál nem látható! Nálam a tarkóredõ határértéken volt, így mindjárt a noziját nézték az uh-n, de szerencsére rendben volt! és aztán megcsináltak a kombinált tesztet is!
Az fontos, hogy az orra látszik. Ez is azt jelzi, hogy egészséges baba, nem Down-kóros. Az NT szintén nagyon jó érték, 3 mm-ig rendben van. Ez a nyaki redõ értéke és szintén a Down-kórt szûrik vele. Tehát egészséges a babád, nyugi! :) )

Kislányom 11 hetes és 4600 gramm körül van napok óta, nem nagyon változik a súlya. Normális ez? Vagy van okom az aggodalomra?

2830-cal született. Egyébként vidám, jókedv? baba, mostanában egyre aktívabb, nagyon sokat izeg-mozog.

Legjobb válasz: Köszi a választ. Tápszeres a lányom. De így is van naponta kb. 5-6 pisis pelus és minden másnap kakil.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Tápszeres a lányom. De így is van naponta kb. 5-6 pisis pelus és minden másnap kakil.
A kérdező hozzászólása: Tápszeren kívül adok neki teát vagy babavizet, amennyit kér.
Akkor nyugodj meg, teljesen jó súlyban van a babád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tegnap mértük és már 4700 gramm volt. :)
Szia! Ha anyatejes, akkor azt kell figyelned, van-e naponta 6-8 pisis (színtelen pisis) pelus, és kakil-e rendesen, max pár naponta. Nekem nem tûnik kevésnek ez a súly, amúgy 3 hónapos kora körül lelassul a súlygyarapodás. Azt is szokták mondani, ha fekszik, és nem horpadt a kutacsa, akkor elég folyadékhoz jut. Ha tápszeres, akkor nem tudom hogy ugyanezek igazak-e rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!