Találatok a következő kifejezésre: 11 hete és (132 db)

A párom 11 hét és 4 naposan volt ultrahangon ahol megállapították hogy a magzat nyaki redő vastagsága 3, 1 mm. Ez problémás valóban?

Azt olvastam mindenhol, hogy ez az érték 3 mm-ig jó ellentében a vizsgálatot végz? orvos azt mondta hogy 2 mm-ig normális és a páromat egyb?l magzati kromoszóma-vizsgálatra akarta küldeni. Mit javasoltok? Ha egy héttel kés?bb megismételjük a vizsgálatot az hozhat változást?

Legjobb válasz: Szia ha egy héttel késöbb lesz uj vizsgálat ott még nagyobb lesz mert nõ a baba,fel a fejjel talán nem lesz baj de még mindig jobb most észrevenni a bajt mint késöbb én szoritok hogy ne legyen semmi baj üdv és fel a fejjel

Szia ha egy héttel késöbb lesz uj vizsgálat ott még nagyobb lesz mert nõ a baba, fel a fejjel talán nem lesz baj de még mindig jobb most észrevenni a bajt mint késöbb én szoritok hogy ne legyen semmi baj üdv és fel a fejjel
Szia! Van egy oldal, ahol leírják az NT mérését.A neve:11-13 hetes UH....statisztikákkal, fals negatív-pozitív esetekkel. Mindenképp ajánlatos magzatvízvétel. http://www.fetalmedicine.com/pdf/11-14/hungarian/FMF-hungari..
Énis így jártam mint ti, nálunk is az NT 3.3 mm volt.Aztán elküldtek a Baross utcába ott átestünk egy uh-on aztmondták nincs gond de mondták megkell csináltatni a 17. héten a magzatvízvételt vagy hamarabb a cirinboholyvételt nekem inkább az elõzõt javasolták , és a 17. héten magcsináltattuk.4 hétig vártunk az eredményre de megérte mert hál istennek nincs gond.Ez ne 100 %, hogy gond van ott mondta az egyik doki de nekik ilyenkor lépniük kell, nem véletlenül van a vizsgálat.Kitartás !Nem lessz gond!
Általában 3 mm-ig a normális, de nagymértékben függ attól, hogy mikor csinálják, ezért általában a betöltött 12.héten szokták. Lehet, ha egy héttel késõbb csinálják, nem lenne semmi gond.
Szia! Valóban nem lesz jobb az eredmény ha egy héttel késõb is megnézik. Ez az adat kromoszóma rendellenesség gyanúját kelti, de ez csak gyanú. Szerintem mindannyiótok nyugalma érdekében érdemes túlesni minél hamarabb a genetikai vizsgálatokon. Azt gondolom felesleges lenne most azt írnom, hogy nyugi, vagy ne aggódjatok. Ezek helyett az elkövetkezendõ hetekre kitatást, sok erõt, és végeredménynek egy egészséges babát kívánok!
Szia megint én vagyok van ahol azt irják 2.5 de van ahol meg 3 sajnos ennél többet nem találtam még ha van kérdésed és tudok segitek
A kérdező hozzászólása: MA hívtak minket a géndiagnosztikáról és közölték, hogy minden rendben van:) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, mára van idõpontunk a géndiagnosztikába, úgyhogy azt már nem akarjuk lemondani, mert ez a pár nap várakozás is idegörlõ volt. De abban az esetben ha itt azt mondják, h valami nincs rendben akkor mindenféleképpen elmegyünk az általad javasolt helyre is és végig csináljuk akkor mégyegyszer az egészet. És tuti megcsináljuk a magzatvyz viszgáloatot is. Szorítsatok!!!!!
Szorítunk!Rendben lesz minden!
Szia! Sajnálom:( Nekem negatív AFP, UH-ok, MAGZATVÍZ vizsgálat ellenére is beteg babám született.(negatív kromoszóma vizsgálat) Kérj ki több orvos véleményét! Ez nem csak Down syndróma lehet....
Szia! Örülök és boldog babavárást!:)
Szia.Én írtam a másik genetikai közp-ról.Azt nehezen tudom elképzelni, h a magzatvíz vizsgálat téved, de nem vagyok orvos.Örülök, h jól alakulnak a dolgok, és h valamelyest megnyugodtatok.Légyszi a másik vizsgálat eredményérõl is írj, vissza nézek majd ide, h mi a fejlemény.Vigyázzatok egymásra, és higgy benne, h minden rendben lesz.
Azért vannak az orvosok, hogy megmondják mi a baj. SOSE a neten értékeld a labor- és egyébb orvosi eredményeidet! Nem tudhatod, hogy milyen összefüggések vannak az emberi testben! Azért orvos az orvos, mert ezt tanulta, ezt tudja. Bízd rá magad!
Megint én.Most néztem meg a számlát 25000ft volt az integrált teszt-ez 2 vérvételt tartalmaz+5000 ft a biztosítás-amit már kifejtettem-+10000ft az uh, ami egy 15-20 perces teljes körû vizsgálat 4D-s
Az elõzõ vagyok.Azért ha nem okozna gondot, írd meg légyszi, h mit tudtatok intézni!És ne gondoljatok egybõl a legrosszabbra.
Az elõzõ vagyok.Ha csak úgy besétálsz, akkor 170000 ft.Ha megcsináltatod az integrált tesztet-ami 28000 ft volt tavaly-+fizetsz 5000 ft-ot, akkor pozitív eredmény esetén, amennyiben vállalod a magzatvíz vizsgálatot a Telkibe küldenek, és ott már nem fizetsz egy fillért sem.Tehát 5000 ft-ba kerül ebben az esetben neked.De ha az integrált tesztet nem itt csináltatod, akkor ez a dolog rád nem vonatkozik.Csak ebben az esetben.És ti még idõben is bele fértek, ha jövõ héten mentek is!A címük:1148 Bp.Bolgárkerék u.3 Tel:273-1913 Információ:06 20 772 5845 MAGZATI DIAGNOSZIKAI KÖZPONT Természetesen a legújabb uh készülékkel rendelkeznek, és türelmes, normális dokikkal.Az elsõ vizsgálatkor én 12hetes 3napos voltam, tehát a jövõ hét is megfelelne bõven.Kérdezzétek meg, h van-e még náluk ez a lehetõség/a Telki féle/de szerintem nem változtak a dolgok.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Most ez nem egészen világos a számomra, a Telkiben akkor mennyibe kerül a magzatvízs vizsgálat?
Szia.A Bolgárkerék u.ban is van egy ilyen labor.Olcsóbb is , és annyival jobb, h ha a teszt eredménye pozitív/azt hiszem 1:350 alatt annak minõsítik/a Telki magánkórházba mehettek magzatvíz vizsgálatra-amennyiben igényt tartotok rá, és vállaljátok-és ott 2 nap alatt van eredmény, mert Prágába küldik az anyagot vizsgálatra, és az újfajta fluoreszkálós módszerrel csinálják ott!Ennek az a módja, h amikor befizetitek a vizsgálatot, és vállaljátok plusz 5000 ft befizetését-mint vmi biztosítás ez olyan-akkor ha gáz van innen oda irányítanak.Általában minden szülõ befizeti, mert soha nem lehet tudni kié lesz pozitív.Ja, különben 170000 ft-jól olvasod, százhetvenezer ft-a vizsgálat, de ezt a sok 5000 ft-ból dobják össze.Az Istenhegyi-n erre nincs lehetõség, és az sem ad 100%-os eredményt.Csak a magzatvíz vizsgálat.Mi ezt végig jártuk, és nem bántam meg!Emberek módjára bántak velünk, és ma már van egy makk egészséges 18 hetes kisfiunk.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy lépniük kell ilyenkor, de az nem mindegy hogy azt hogyan teszik. Azért csak a nyaki redõ vizsgálat alapján nem lehet azt mondani, hogy beteg baba fog születni nagy valószínûséggel. És azt sem értemhogy azt miért nem nézték meg példáúl, hogy az orrcsont mennyire van kifejlõdve? Azzal egyáltalán nem is foglalkoztak mert az is sok mindenre utalhat...
A kérdező hozzászólása: Mi is ebben reménykedünk, a legtöbb helyen azt írják, hogy 12 hetesen kell elvégezni ezt a vizsgálatot. csak azt nem tudom ezekrõl a dolgokról az ultrahang vizsgálatot végzõ miért nem tájékoztatja az embert. Egybõl a legrosszabbal kezdik, az ember képébe vágják , hogy rossz az eredmény és a baba valószínûleg betegen jön a világra (legalábbis nekünk ezt mondták)..., nem értem miért jó az nekeik, hogy teljesen ránk ilyesztenek. Pedig a dolgok után olvasva errõl szó sincs, ha már akkor jobban képben lettem volna dolgoról biztos elküldtem volna a vizsgálót a f....-be. Szegény párom zokogva jött ki a vizsgálatról.
A kérdező hozzászólása: Sikerült bejelentkezni péntekre az istenhegyi géndiagnosztikára, ahol megcsináltatunk egy kombinált tesztet. Remélem az jó eredményeket fog hozni......
A kérdező hozzászólása: És 2 v 3 mm-tõl számít jó értéknek az NT?
Ez az igazán jó hír!Nagyon boldog baba várást, és sok sok örömet kívánok a babához!!!(én írtam a másik gen.központról)

Hogy lehet az, hogy elvileg meg csak fel kg-ot hiztam (11. hetig) es megis neha joval vaskosabbnak erzem magam? Ereztetek igy?

Meg a tornat sem hagytam abba, szerintem az izmaim nem estek ossze, nem alakultak at, nem lettem parnasabb. A combom is ugyanakkora, tehat elvileg nem hiztam.

Legjobb válasz: szia az elsõ 3 hónapban fogytam 2 kilót, az a 6ig visszaszedtem és a 9 ig +4kg jött fel. ahogy megszültem több mint3 kg huss eltünt, és az elsõ két hónap alatt 2 szintén lement. szval nekem jót tett a szülés. lehet, hogy csak bebeszéled magadnak, hogy látod azokat a kis hurkákat, vagy még nem szoktál hozzá a gömbölyded pocihoz. jó babavárást. élvezd míg pici a pocak, lassan szép nagy lufi lesz :)

szia az elsõ 3 hónapban fogytam 2 kilót, az a 6ig visszaszedtem és a 9 ig +4kg jött fel. ahogy megszültem több mint3 kg huss eltünt, és az elsõ két hónap alatt 2 szintén lement. szval nekem jót tett a szülés. lehet, hogy csak bebeszéled magadnak, hogy látod azokat a kis hurkákat, vagy még nem szoktál hozzá a gömbölyded pocihoz. jó babavárást. élvezd míg pici a pocak, lassan szép nagy lufi lesz :)
Általában ilyenkorra a derék megvastagodik, a mellek megnõnek...Nem csoda, hogy másik nõ néz Rád vissza a tükörbõl:) A méhed már jó nagy narancs nagyságú!Idõ kell míg mindened átrendezõdik odabent:)
Én a 14. hétnél tartok, s eddig kb. fél kg-t híztam csak. Ennek ellenére a párom mindig mosolyog rajtam, hogy milyen kis "gömböcke" lettem. Szerinte is vaskosabb vagyok - ám én ezt nem érzem, még a nadrágom is rám jön. Szerintem olyan valaki tudná megmondani, hogy valóban husisabbak vagyunk-e, aki nem lát mindennap, s objektíven tudja megítélni. A párom pl. boldog, hogy sikerült a baba, s úgy gondolom, ezért is akar ducibbnak látni, hogy már a külvilág számára is egyértelmû legyen a dolog. :) )
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, csak nem nagyon értem ezt a dolgot. A mellem egyébként még nem nõtt. Nekem csak az a furcsa, hogy annyira teltnek érzem magam most, mint kb az elsõ terhességemkor, pedig akkor már 6 kg volt rajtam ekkor. Illetve fél kg nagyon kevés, máskor egy evõs családi hétvége után is ennyivel vagyok több, az mégsem tûnik fel és nem érzem, most meg olyan kisgömböc érzésem van. :-)

Én már egy hónapja nem voltam orvosnál (most léptem a 11. hétbe), és nagyon izgulok, hogy ma mindent rendben találjon. Normális, ha nagyon aggódom, hogy minden rendben van-e a babával a pocakban?

Végig lesz izgulni való, vagy eljön egy pont, amikor végre elhiszem, hogy minden rendben és nem kell azon agyalnom, hogy vajon minden oké-e odabenn?

Legjobb válasz: Én is mindig aggodom pedig a doki mindig azt mondja rendben van:)Szerintem igy fog menni végig az elsövel is igy voltam.Ma jobb lesz egy kicsit mert ma megyek hozzá:))25 hetes kismama

Én is mindig aggodom pedig a doki mindig azt mondja rendben van:) Szerintem igy fog menni végig az elsövel is igy voltam.Ma jobb lesz egy kicsit mert ma megyek hozzá:) )25 hetes kismama
Sajnos ez végig így lesz, legalábbis addig, amíg a kezedben nem tartod, és látod, hogy milyen szép és egészséges babád van. Nálam így volt. Boldog babavárást, élvezd ki minden percét!
Én a 12. hét betöltése után nyugodtan meg, mert állítólag az a választóvonal, utána már lényegesen csökken a vetélés veszélye. Az aggódás pedig szerintem végig megmarad, akkor is amikor már 50 éves lesz :-)
Én is folyton aggódom, de azt hiszem, ez normális így. Alig várom már, hogy a kezemben tartsam és tudjam, minden rendben van. (Ha megszületett is lesz mindig miért aggódni...) :-) 32 hetes mami
Az elején én is így voltam vele fõleg hogy nehezen jött össze. Az AFP után nyugodtam meg, pedig akkor is említették, hogy kicsit le van maradva, ami csak fokozódott. Mégis azt mondtam magamnak, és mindenki, hogy a pozítiv hozzáállás sokat segít. Most voltam konzíliumon a lemaradás miatt. És mondták, hogy az elõzõ orvos tévesen ítélte meg a korát, tökéletes a mérete, nincs lemaradva. Mentségére legyen, hogy ez a doki is csak másodjára tutda normálisan megmérni. Mindig olyan "bután" fekszik. Úgyhogy tényleg mondd magadnak is és a babádnak is, hogy:növekedjél, fejlõdjél várunk idekinn. Én tudom, hogy minden rendben van. És hidd el elõbb-utóbb így is fogod érezni. Nekem bevált. Ha sokszor mondod, hogy fáj a fejed, tényleg fájni fog. Ezt tartsd szem elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok választ! Úgy látom, az aggodalom az anyasággal jár. Tegnap én ismételten megkönnyebbültem. Az UH-n láthattam a picimet. Azóta a fellegekben járok! :) Boldog Babavárást Mindannyiótoknak!
El tudja, de betöltött 12. héten szokták nézni. Nekem pl. 12 hetesen és 2 naposan. 23 hetes kismama
Nekem 11 + 1 naposan volt (méretek alapján), és nem rendelt vissza a doki. Azt modta ez még belefér. Ha a tiéd nem így látja, úgy is vissza fog hívni 1 héten belülre.
Nálunk Miskolcon a megyeiben csak betöltött 12 hét után csinálják meg!

Normális az, hogy csak a 11. hétben vagyok és már nő a pocim?

Egy ismer?söm velem egyid?s terhes és rajta nem is látni. A számitott kora kb. egyezik azzal amikor fogant. (tervezetten csináltuk) tehát igy nem lehet id?sebb mint, ah. Azt számoltuk.

Legjobb válasz: 12. hétig a méh a szeméremcsont mögött van, még nem száll fel, épp emiatt az nem is domborodhat, nem látszódhat. Utána már igen. Addig viszont a puffadás, ami látszik. (Már nagyon profin írom, az elmúlt napokban minimum 8-10 kérdés irányult ugyanerre.) Tudom, az embernek szebb és kellemesebb érzés azt gondolni, hogy már a baba és a méhe akkora, valójában nekem is hatalmas csalódás volt, amikor 14-15. héten a doki közölte, hogy csecsemõfõnyi a méhem. Hát, az nem volt túl nagy. Rákérdeztem, az akkor teljesen normális. Nem kicsi, nem nagy. Én meg milyen büszke voltam, hogy az akkori pocakomból már nagyrészt a méhem látszik, de akkor rádöbbentem, hogy 60%-ban még mindig csak a puffadás az én babapocakom. Ha jobban esik a szívnek babapocakként nézni rá, akkor lehet nyugodtan, de 10-15 hét és már tényleg igazi babapocakotok lesz!

12. hétig a méh a szeméremcsont mögött van, még nem száll fel, épp emiatt az nem is domborodhat, nem látszódhat. Utána már igen. Addig viszont a puffadás, ami látszik. (Már nagyon profin írom, az elmúlt napokban minimum 8-10 kérdés irányult ugyanerre.) Tudom, az embernek szebb és kellemesebb érzés azt gondolni, hogy már a baba és a méhe akkora, valójában nekem is hatalmas csalódás volt, amikor 14-15. héten a doki közölte, hogy csecsemõfõnyi a méhem. Hát, az nem volt túl nagy. Rákérdeztem, az akkor teljesen normális. Nem kicsi, nem nagy. Én meg milyen büszke voltam, hogy az akkori pocakomból már nagyrészt a méhem látszik, de akkor rádöbbentem, hogy 60%-ban még mindig csak a puffadás az én babapocakom. Ha jobban esik a szívnek babapocakként nézni rá, akkor lehet nyugodtan, de 10-15 hét és már tényleg igazi babapocakotok lesz!
Teljes mértékben egyetértek az utolsó hozzászólóval! De tényleg ha te attól jobban érzed magad, hogy azt mondod magadnak hogy az már a baba, akkor nyugodtan.:) De valójában tényleg szinte lehetetlen hogy az elsõ trimeszterben meglehessen mondani a pociról hogy az már a baba. Aki tudja hogy babát vársz nyilván mondja hogy "hú de nagy már", de aki nem tudja, az azt mondaná rá hogy "látom jóllaktál" vagy valami hasonló kedves mondat. :)
Szia, képzeld Én a vagyok 9hetes és pocakom van de még milyen szép teljesen oda vannak a környezetembe fõleg apa.
az elsõ vagyok úgy akartam írni, hogy ma vagyok...
A kérdező hozzászólása: Gratulálok és sok Boldogságot a babádhoz!!!:)
hanyadik babaval vagy terhes?? mert ha nem az elso akkor , minnel tobb terheseged volt annal hamarabb latszik meg rajtad!!
egy pici duzzanat látszódhat már ilyenkor, lehet, hogy nem ér össze a nadrágod, de ez még nem a baba, hanem hogy a szervek máshogyan helyezkednek el. Nekem korán látszott, és elég nagy a hasam, de úgy kb a 14. héttõl kezdett látszódni. Az nem számít, hogy a másiknak mekkora a hasa, ez teljesen eltérõ szokott lenni. Megfigyeltem, aki pl magasabb, abban jobban elveszik a baba, nincs akkora hasuk. Van egy ismerõsöm, akinek csak a 18-19. hét körül kezdett el látszódni valami. Addigra nekem már szép kis pocakom volt. A terhestornán van egy lány, akinek akkora a hasa, mint nekem, én a 25. hétben vagyok, õ pedig a 32-ben. Ez ennyire eltérõ lehet.

Nagy baj-e ha az első kórházi Uh-m és vérvételem nem pontosan 12. héten lesz? Hanem 11. hét 3naposan!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vérvételem elõbb volt a 12. hétnél, a 12. heti uh pedig 13+0 hetesen. Ez nem baj! Bár a down-kór szûrésnél kellene majd erre jobban odafigyelni. Az elsõ vérvétele a 12. hétre essen, ha lehet, a második pedig a 16. hétre. 21 hetes kismami

Nekem az elsõ vérvételem elõbb volt a 12. hétnél, a 12. heti uh pedig 13+0 hetesen. Ez nem baj! Bár a down-kór szûrésnél kellene majd erre jobban odafigyelni. Az elsõ vérvétele a 12. hétre essen, ha lehet, a második pedig a 16. hétre. 21 hetes kismami
Na hát ha tényleg a uh után küldenek a vérvételre, akkor szerintem korán veszik le. Azért kérdezz rá. Mindenhol azt tartják fontosnak, hogy a 12. héten legyen levéve a vér. Szóval ha tényleg 11 hetes 3 napos vagy, akkor nem értem, hogy hova sietnek. Persze az is meglehet, hogy aztán az uh alapján többre becsülik a picit mint 11 hét, és azért nem akarnak késõn küldeni. na hát az uh-on kiderül. Minden jót! A 21 hetes kismami
Nekem 27-én csinálják a 12 hetes UH-t akkor leszek 12+4, másnap kell mennem a vérvételre ahol sok egyéb mellett a Down kórt is ebbõl a vérbõl nézik.A védõnõm azt mondta hogy fontos az, hogy a 12.hétben legyen minden megcsinálva, mert így pontosabbak az eredmények.Így volt ez az elõzõ babámnál is nem is volt semmi gond.Nem tudom máshol hogy van.De mostahogy végig gondolom Sógornõm másik megyében lakik és náluk is figyeltek az ilyenre.Kérdezd meg, azért van a doki és a védõnõ is.Én mindent megkérdezek azért vannak.Jobb mint a bizonytalanság.Választott orvosom is azért van.Bocs kicsit hosszú lettem.Boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: De akkor bizti az a vérvétel lesz amit írsz!
A kérdező hozzászólása: Uh-ra van beutalom! És azt mondták ha megvan az Uh utána lesz vérvétel! Már nem értem:/!
Mire van beutalód??? Nem mondta a doki, hogy milyen vérvételed lesz? Mert van egy sima vérvétel a terhesség elején, amivel a cukrot meg sok minden egyebet néznek. És ezután van a down-kór szûrés. http://www.downszures.hu/altalanos_index.php Kérdezz rá a dokinál. A 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mi az a kombinált teszt??? Hm. Nekem is van beutalom! Lehet az Uh.t megcsinálják és a vérvételt akkor nem??????
Így van. Az elsõ vérvétele a 12. héten, a második a 16. héten. Mint azt már írtam. Plusz minusz pár nap csúszás van amiatt, hogy nem tuti a fogantatás napja. Nekem adtak beutalót a terhesgondozóban, és a kórházban vették le a vért. Én a kombinált tesztet csináltattam meg, mert az ingyenes most. Az integrált pedig fizetõs lett volna. Viszont a kombinált is teljesen elég. Hamarosan itt az idõ, ezért kérdezz rá a dokinál! A 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Ok:)
KÖRÜLBELÜL 12 hetesen kell csinálni. Ugysem tudod napra pontosan, hogy mikor fogant a baba. LEgalábbis az esetek többségében. Egy jó tanács az egész terhességhez: Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: JA még annyit hogy a hét fordulom pont Szombaton van !
A kérdező hozzászólása: Köszi! A Down kóros az mikor van pontosan? A dokim mondta hogy most menjek amugy!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Védõnõm még nincs most kell keresnem!!!!

A 12. heti uh-t a betöltött 12 hét után kell megcsinálni, vagy a 12. héten, azaz 11 hetes és pár naposan?

Legjobb válasz: inkább töltsd be, de az se baj ha 11hét 4 naposan mész mondjuk

inkább töltsd be, de az se baj ha 11hét 4 naposan mész mondjuk
A kérdező hozzászólása: Hétfõi nap a hétforduló, és a dokim a szerdai vagy pénteki napot javasolta, mert akkor kevesen vannak az uh-n. õ szabin lesz, tehát nem tudok utána menni hozzá, de azt nem mondta hogy töltsem be, vagy elõtte héten. én meg csak most gondolkozok rajta. Mivel genetikai uh. azért gondolom nem mindegy az idõpont.
Nálunk be kell tölteni a 12 hetet, elõzõ terhességemnél 11+4 napon mentem és elküldtek hogy menjek vissza egy hét múlva.Én holnap megyek 12+2 naposan :-)
Inkább várd meg a betöltött 12. hetet, fõleg ha kisebb a magzatod, az enyém 12 hetesen, 11hét 2 napnak felelt meg, így én pont uh szerint 12 hetesen voltam, amikor menzi szerint majdnem 13 hetes voltam
mensi szerint 13 hetes voltam amikor mentem, a baba akkor felelt meg 11+4 hetesnek, így még elõbb is mentem a méretre mint kellett volna. a következõre már méret szerint 19 hetesen kell mennem
Ma vagy pont 11 hetes.
Elvileg 11. hét ha simán számolom, mert a menstruáció elsõ napjától számítandó. De a http://www.naptarak.com/, elég megbízható, e szerint ha 28 napos mensid van: ott is 11 hét.0 napos. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A szülés dátuma változhat attól függõen mikor volt peteérésed és mikor fogant.
Kereken 11 hetes vagy ha pontos 28 napos ciklusaid voltak! itt tudod megnézni: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Igen, tökéletes:) A 12 hetes uh-t általában a 11-13. hét között végzik. Úgyhogy neked a 12+1 tökéletes idõpont. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Ne tartsatok butának, de azért kérdezem, mert jövõhét csütörtökre kaptam idõpontot a 12 hetes uh-ra!Jó az úgy?Ezért volt fontos!Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Bocs 12+3. De az is tökéletes:)

Természetes ha eddig nem hánytam és a 11. héten amit csak megeszek kihányok?

eddig egyszer hánytam vasárnap töltöttem a 11.hetet és két napja bármit eszek fáj a gyomrom és estével kihányom.ez természetes?És még egy kérdés ki milyen fájdalomcsillapítót szedet terheség alatt(fejfájásra).

Legjobb válasz: A 12. hét körül a méhlepény vesz át a hormontermelést a petefészkektõl. Ez gyakran okoz heves tüneteket. Valószínüleg nálad is ez zajlik, de ha egy hét alatt nem múlik el, akkor jelezd az orvosodnak, mert a kiszáradás veszélyes lehet. Én Algopyrint szoktam szedni, a háziorvos kiírja.

A 12. hét körül a méhlepény vesz át a hormontermelést a petefészkektõl. Ez gyakran okoz heves tüneteket. Valószínüleg nálad is ez zajlik, de ha egy hét alatt nem múlik el, akkor jelezd az orvosodnak, mert a kiszáradás veszélyes lehet. Én Algopyrint szoktam szedni, a háziorvos kiírja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Nem akartam azonnal dokihoz rohanni mert jövõhét keddre ugyis van idõpontom.Algopirint vettem én is mert panadol érzékeny vagyok és ezt ajánlotta a gyógyszerészem.
Nem lehet, hogy összeszedtél valami virust? Az is okozhat hirtelen jött hányást. Már csak azért mondom, mivel eddig nem volt semmi gondod.

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!