Találatok a következő kifejezésre: 11 hónapos popsija (3 db)

A kisfiam 11 hónapos, én mindig használok púdert a popsijára. Szerintetek ez árthat estleg?

Pelenkázáskor mindig hintek rá baba púdert. Most arra gondolok már 1 évesen ne használjam esetleg.?

Legjobb válasz: Én sohasem használtam. Én csak kenõcsöt teszek rá. Szerintem felesleges.

Én sohasem használtam. Én csak kenõcsöt teszek rá. Szerintem felesleges.
kisfiam 10 hónapos de én soha nem tettem a fenekére babapúdert.nyugodtan elhagyhatod, elég a popsikenõcs.én csak azt teszek a kisfiam fenekére és még egyszer sem volt piros neki.
én sem használok soha, csak popsikrémet, de azt sem minden pelenkázásnál, sosincs gond vele.
Szió, én folyékony hintõport használok, soha nem szerettem a simát, mert csomósodott, stb... arról nem is beszélve, hogy fertõzést is kaphat tõle a baba, ha érzékeny rá. Itt utána is tudsz olvasni a folyékonynak: http://www.pelenkazas.hu/liquid.html

11 hónapos babámnak 37, 6 a hője, popsiban mérve, levonva, mit tegyek?

Kell egyáltalán ilyenkor adni neki valamit, vagy csak ha belázasodik? Ebben az id?ben egy kis h?emelkedés miatt nem szívesen rángatnám el a dokihoz. Ha belázasodik mit adjak neki? köszöönöm

Legjobb válasz: Ez még csak enyhe hõemelkedés. Ezt nem kell és nem is jó még csillapítani, mert ilyenkor a szervezet immunrendszere dolgozik, a testhõ megemelésével igyekszik a kórokozókat legyõzni. Majd, ha esetleg 38 fok fölé menne (ne legyen így!), akkor adhatsz neki lázcsillapítót kúpot vagy szirupot (Panadol vagy Nurofen).

Ez még csak enyhe hõemelkedés. Ezt nem kell és nem is jó még csillapítani, mert ilyenkor a szervezet immunrendszere dolgozik, a testhõ megemelésével igyekszik a kórokozókat legyõzni. Majd, ha esetleg 38 fok fölé menne (ne legyen így!), akkor adhatsz neki lázcsillapítót kúpot vagy szirupot (Panadol vagy Nurofen).
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Igen, én is hasonlóan gondoltam :) Csak már jó régen nem volt szerencsére beteg és általában mindig estére jött a hõemelkedés és láz, azért lepõdtem meg. Lehet a fogai miatt van....
4 hónapos a kisfiam. A doki azt mondta, 37, 5 fölött adjak neki kúpot. Úgy szoktam, hogy ha 37, 6-37, 7, akkor nem adok kúpot, hanem kb. 1 óra múlva megmérem újra, és ha nem ment lejjebb, akkor kap kúpot.
Én sem tennék még semmit, csak figyelném. Ha belázasodik, én kúpot adnék neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi !!!!!:) Már volt beteg kétszer is, lázas, ügyeleten, kórházban is jártunk, de most valamiért idegesebb vagyok miatta, pedig semmi okom, nem nyûgös, nem rossz kedvû, étvágya is van.

11 hónapos babám popsija már egy hete piros, Sudocremmel kenegetem, de csak átmenetileg javul, majd rögtön visszaesik. Mit tehetek még?

Legjobb válasz: Szia! Ez akkor valami makacsabb bõrgyulladás vagy bõrgomba lehet. Úgy tudom gyakorta elõfordulhat a babáknál az ilyen "nyirkos-hurkás" helyeken. Beszélj a védõnõvel vagy a gyerekorvossal mindenképpen! Szerintem kapsz valami speciálisabb púdert vagy krémet. Sok sikert!

Szia! Ez akkor valami makacsabb bõrgyulladás vagy bõrgomba lehet. Úgy tudom gyakorta elõfordulhat a babáknál az ilyen "nyirkos-hurkás" helyeken. Beszélj a védõnõvel vagy a gyerekorvossal mindenképpen! Szerintem kapsz valami speciálisabb púdert vagy krémet. Sok sikert!
neogranormon?
esetleg nem adtál neki mostanában paradicsomot? Úgy hallottam, hogy a paradicsom kicsípheti a pici popsiját. (mármint a székletben). Nekem is ez volt. Canestennel kenegettem és sudocremmel felváltva.
Nekünk használt a Betadine krém, igaz ronda barna de helyrehozta, ja és nem tett jót a popsitörlõ amíg piros volt, vízzel kellett lemosni.
Nekünk is ez volt a baj, és már annyira piros egybefüggõ kiütés volt, hogy nem használt a Sudocrem sem. A gyerekorvos leecsetelte, az nagyon sokat segített, és írt fel kétféle popsikrémet, egy fehér "tapadósat" meg csukamájolajosat. Egyszer az egyiket, egyszer a másikat kellett rákenni felváltva. Nagyon szépen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tényleg kapott paradicsomot! Akkor erre odafigyelek, és ha nem múlik, megyünk a dokihoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!