Találatok a következő kifejezésre: 11éves gyerek és laktoszérzékenységben (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pár nap után megtaláltam a kontaktlencsémet a a szoba szőnyegén. Megtisztítás után használhatom tovább vagy nem ajánlatos?

5

SOS! A tegnap, ahogy vágtam a körmöm, egy darab a szemembe repült. Mit tegyek? Lehet komolyabb bajom? 15l

Ahogy a körmöm végtam, egy kesebb darab a szemembe repült, és elkezdett könnyezni a szemem, s amikor megnéztem, hogy ott van-e, egy kicsit beljebbcsúszott, elég sokat pislogtam, hogy jöjjön ki, még fogkrémmel is bekentem a szemem körül, hogy könnyezzen, s jöjjön ki, de én nem láttam, hogy kijött volna, lehet, de nem biztos, mivel ma már nem érzek semmit. Szerintetek kijött?

1

Milyen házi praktikák vannak árpa beérésének hozzá segítéséhez?

1

Septosyl szemkenocs használata után mennyivel hordhatom újra a kontaktlencset?

Árpa miatt két napig használtam a krémet,ma éjjel még bekenem.Holnap már használhatok kontaktlencset?

1

Kontaktlencse hosszabb szünet után (? )

Üdv!

2011 nyarán volt az Ofotértben egy kontaktlencse próba nevű akció. 3 hónapra elegendő kontaktlencsét, plusz ápolófolyadékot adtak, teljesen ingyen. A vizsgálattal együtt 15 ezer forintba került volna az egész mindenség, úgyhogy jó „vétel” volt, szerintem.

Namármost. Egyáltalán nem használtam ki, hogy lett nekem 3 havi lencsém. Egy párat használtam el, kb. 3-4-szer hordtam őket. Tök jó volt, hogy nem kellett a szemüvegemet állandóan feltolni az orromon (Olyan hülye orrformám van, hogy a szemüveg lecsúszik, és félig a keret felett nézek ki a fejemből. Emiatt is javasolta a szemészorvosom a kontaktlencsét.).
Viszont, mivel elég rosszak a szemeim (jobb: -6,25 + -0,25 cylinder, bal: ugyanaz, mint a jobb, csak -0,75-ös cylinderrel), ezért gondoltam arra, hogy legyőzve a szembenyúlási félszemet, és egyebeket, visszatérek a kontaktlencséhez.

És innen jön a kérdésem. :) Pesten volt a lencse próba megejtése. Tehát, ettől kezdve én ugye kontaktlencse viselő vagyok (most tekintsünk el attól, hogy egy beszari leányzó vagyok, meg hülye, és nem hordtam/hordom). Ha kapom magam, és elmegyek kontaktlencsét venni, de egy másik városa (vidék), akkor megint végigmennek rajtam a vizsgálatokkal, konkrétan próbalencsét is beraknak majd? A próbalencsét arra értem, hogyha a nő/férfi kitalálja, hogy melyik dioptria jó nekem (-6,00 lencséim vannak per pillanat), akkor azt a lencsét berakja nekem/berakom magamnak? Anno marhára idegesített, hogy ott csápolt körülöttem a nő (nagyon aranyos volt, bírtam meg minden, csak zavart, hogy néznek, ezért egy csomót bénáztam).

És még egy kérdés a kérdésben. :) Aki hord kontaktlencsét, az megírná, hogy 3 hónapra mennyibe fáj neki a lencse, plusz az ápolófolyadék? iWear lencséim vannak, és olyanokat szeretnék majd venni, mert nem volt vele problémám. Ja, és havi lencsére értem, de ha valaki 2 hetes lencsét hord, arról is szívesen olvasnék infót árilag. A napi lencse állítólag lenézi a csillagokat az égről, szóval azt meg sem merem kérdezni. :)

Előre is köszönöm a válasz(oka)t!

2

Hogyan vizsgálják a kancsalságot? Mennyi idő?

8 éves gyereknél, eddig nem én neveltem.

0

Kontaktlencsét milyen gyakran kell cserélni?

9

Kontaktlencsések, tudnátok segíteni?

4 napja hordom a próbalencsémet,az egyik szemem 2.75-ös a másik 2-es. A szemész azt mondta,hogy 2-3 hétig hordhatom,így volt 4700Ft. A márkája Johnson&johnson (nem biztos,hogy jól írtam :D). azt mondta,csak ez jó nekem mert a szemem nagyon gömbölyű. Ez viszont fél évre 50000Ft krül lenne. Az egyik ismerősömnek fél évre 10000 Ft volt. ez mitől függ? tudnék esetleg olcsóbbat venni,ha nem is 10ezerért,de barátságosabb áron? Mert szerintem ez nagyon sok érte,viszont a próba nagyon jó,már 3. nap 2 betettem,1.-re meg kivettem őket :)

9

Tb nélkül egy szemvizsgálat mennyibe kerülne?

4

Milyen kontaklencsét válasszak a márkán belül? Próbakontaklencsém van kb.2 hete. De következő adagot az internetenről szeretném rendelni. Amit az optikában kaptam papírt rajta volt a dioptria, a görbület, és a kontaklencse fajtája: KL1. COOPER BFX P

Ez mit jelent??Gondolom a márkája hogy Cooper Vision??! De azon belül nagyon sok van.Mindegy hogy milyet választok, csak a márkán belül legyen? Amúgy lágy lencsém van.extra oxigén eresztős benedvesiti magát.ezt kell figyelembe venni??Más márkát nemis próbálhatok??
Köszönöm a segítséget!!!: )

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!