Találatok a következő kifejezésre: 10hetes vagyok. az (15 db)

Most 10hetes terhes vagyok azt akarom megtudni hogy mikor tudják megállapítani hogy fiú vagy lány lesz-e? Vagy milyen vizsgálatra menjek hogy minél hamarabb kiderüljön? !

Legjobb válasz: Mert ha nem az lesz amit akarsz akkor elveteted? Biztosat a 16-20-ig hétkor szoktak mondani. Bizonytalant 12-ik hét körül már szoktak mondani, de ekkor még változhat. 10 hetesen nincs ami megmondja még. Vagy is én megmondom, kisfiu lesz. 50-50% az esélye.

Mert ha nem az lesz amit akarsz akkor elveteted? Biztosat a 16-20-ig hétkor szoktak mondani. Bizonytalant 12-ik hét körül már szoktak mondani, de ekkor még változhat. 10 hetesen nincs ami megmondja még. Vagy is én megmondom, kisfiu lesz. 50-50% az esélye.
a 18.héten a 3D- 4D-n már biztosan látják
18-20.hét körül általában. De ismerõsnek biztosat még most a 37.héten se tudnak, hiába nézték 4D-sen is, bujkál a valószinûleg kislány, de még mindig nem fix
Nekünk a 32. héten mutatta csak meg magát. Addig nem volt látható az UH-kon 3-4 alkalommal sem. Igaz, nem mentünk mindig 4D-re.
Mehetsz akármilyen profi helyre, ha úgy fekszik a baba, akkor lehet, hogy csak szüléskor derül ki a neme :)
Persze lehet hogy nem mutatja meg magát, de azért legtöbbször szerintem nem bujkálnak. Nekem 12 hetesen már megmondta a 4D-s UH-on a szonográfus. Jó szakemberhez kell menni, az fontos. Én itt voltam: http://www.ultrahang.com/szolgaltatasok.html Gyõrfi Mátyás csinálta. Csak ajánlani tudom, õ látta meg a nõvérem babájának a száján a hasadékot is (sajnos), a sima UH-n pedig azt mondták neki h minden rendben. Szóval a nemén kívül a rendellenességeket is megmondja ám! Ne hallgass senkire, az a 6e Ft megéri! Jó babázást!

10hetes vagyok. Gyakorlatilag az első pillanattól kezdve változatos folyásom van. Lehet, hogy valami baj van a babával?

Hol fehér, hol sárgás, hol olyn mintha 1-1csepp vér lenne. Görcs, fájdalom semmi sincsen, már a szexet is hanyagoljuk 3hete. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: menj az orvoshoz!! Úgyis kell beutaló a 12 heti uh-ra, de ha az megvan akkor is menj. egy-két csepp vér nem a világ vége, de akár rosszat is jelenthet a 8. hét körül elõ isfordul a normálidõs mensi idején, de kérdezd meg a dokidat. Aztán majd õ lehet hogy felhatalmaz a szexre is, mert nem bizti hogy nyitva vagy, vAgy másmiatt okozhat gondot.

menj az orvoshoz!! Úgyis kell beutaló a 12 heti uh-ra, de ha az megvan akkor is menj. egy-két csepp vér nem a világ vége, de akár rosszat is jelenthet a 8. hét körül elõ isfordul a normálidõs mensi idején, de kérdezd meg a dokidat. Aztán majd õ lehet hogy felhatalmaz a szexre is, mert nem bizti hogy nyitva vagy, vAgy másmiatt okozhat gondot.
Miért nem mész orvoshoz???? Ö tudja megmondani pontosan.A folyás normális, csak ne legyen szaga, ill.viszketés, e´gés.A vérzés sosem jelent jót.1-2 csepp nekem is volt, de e´n azonnal mentem a dokihoz.Te mire va´rsz???DOKI.
A kérdező hozzászólása: Jövõhétre kaptam idõpontot, csak egy kis megnyugtatásra vágytam. A vér amúgy tényleg mensi idõben volt...
akkor jó, de ha jövõ hét elõtt gondod lenne nyugodtan jelentkezz az ambulancián, de ha nincs görcs, meg szúró érzés nincs is gond , én is a mensi idején 8 hetesen véreztem és azt mondta a doki hogy azért mert most jönne meg. A folyásom pedig nekem is változó, de nincs szag , meg csípõ érzés addig rendben is van minden.

10hetes vagyok, AMOXICILLIN antibiotikumot irtak fol (angliaban, itt nem igen torodnek veled) vizeletemben sok feher valamit talaltak, nem mondtak, mi az! Szoval nem tudom beszedhetem vagy jobb, ha nem szedem?

Legjobb válasz: Beszedheted, ezt kismamáknak is szabad. Az Augmentinnek is ez a hatóanyaga, én is szedtem Aktil Duo formájában 12 hetesen.

Beszedheted, ezt kismamáknak is szabad. Az Augmentinnek is ez a hatóanyaga, én is szedtem Aktil Duo formájában 12 hetesen.
Skóciában hordom a 2 babámat, velem fantasztikusan törõdnek, feltéve hogy szükség van rá. Amíg minden rendben van, addig szinte csak pofavizit van. De mikor kellett, akkor az 1. terhességemnél is elrendelték a külön azonnali uh-t, stb. Ne aggódj, remélhetõleg minden rendben lesz veletek is. Ki írta ki az amoxicillint? A midwife a pisiteszt után? Mert akkor bizti beveheted. De beszélj a patikussal, akármelyik patikába bemehetsz a már kiváltott gyógyszerrel, és kérd, hogy a patikussal magyarázza el, hogy mi az amit kaptál és mire való, mert te úgy tudtad, hogy nem lehet terhesség alatt antibiotikumot szedni. Ha kell tolmácsolással segítség, írj privit, megadom a számom, segítek.
A kérdező hozzászólása: koszi, csak annyira mondjak, semmit ne a 12.hetig....
Szia.Érdekes én is itt szültem és nagyon rendes volt mindenki.nekem 2szer is irtak fel mert ugy begyulladt a fogam.Semmi baj nem lesz.Ne aggodj.Jó babavárást.
En is Angliaban elek, nekem szules utan 1 hettel szoptatas alatt irtak fel az amoxicillint, mert mellgyulladasom volt. Be lehet venni terhesseg es szoptatas alatt is, az orvos tudja, hogy mekkora adagot lehet szedni ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: ok, koszi, en nem azt mondom, velem bunkoak, nem rendesek, hanem azt mondom, abszolut nem akarnak meggyogyitani, nem erdekli oket, 6 eve elek itt tesommal, neki is ez a tapasztalata

10hetes vagyok, és behívtak dolgozni, mivel rendelkezésre állási támogatást kapok. El kell fogadnom az állást?

Csak azt nem értem,hogy terhesen miért kell elvállalni az olyan munkát,mint pl:.jégtörés,hólapátolás stb...

Legjobb válasz: A munkaügyitõl hívtak? Tudják hogy állapotos vagy? Csak olyan munkára "kötelezhetnek" ami terhesen is végezhetõ, kérdezd meg az ügyintézõt!

A munkaügyitõl hívtak? Tudják hogy állapotos vagy? Csak olyan munkára "kötelezhetnek" ami terhesen is végezhetõ, kérdezd meg az ügyintézõt!
Szerintem a hozzászóló nem tudja, mi az a RÁT. Õ a sima munkaviszonyra gondolt. Amit tehetsz: menj be a szociális osztályra (vagy a családsegítõbe, attól függõen, hogy honnan küldenek dolgozni). Keresd meg az ügyintézõdet és a kiskönyveddel, orvosi igazolásoddal együtt mondd el neki, hogy terhes vagy. Õ lefénymásolja a papírjaidat és 90% hogy nem fog elküldeni dolgozni, legalábbis az ilyen fizikai munkára biztosan nem küld ki. Lehet, hogy irodába azért be fog tenni, de reméljük a legjobbakat. Remélem, tudtam segíteni. (szoc. munkás vagyok és már néhány hasonló esettel találkoztam)
terészetesen az állapotodnak megfelelõ munkát fognak adni, ha közlöd, hogy terhes vagy. Nem is tehetnek mást. De azt el kell vállalnod (pl. irodai munka), hizsen jelenleg pénzt kapsz a semmiért, lássuk be õszintén...
Így van, eddig nem tudtam, de most már kapisgálom. :-) Bocs az elsõ hozzászólásért, ezek szerint nem idevágó.
Szia! Viszont ha már értesíttetek hogy munkába kell állnod, és az ügyintézõ sem segít, elõtte úgyis el kell menned orvosi alkalmassági vizsgálatra, ahol megkérdezik, hogy mi lesz a munkaköröd, és ha fizikai akkor ráírja hogy nem vagy alkalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Képzeljétek!Azt írta az orvos a papíromra, hogy alkalmas vagyok a munkára.Csak azt nem értem, hogy egy terhes nõt hogy képesek kiküldeni havat lapátolni?Ez az üzemorvos egy idióta.De én nem hagytam annyiba, mivel állandóan rosszul vagyok, kértem a nõgyógyászomtól igazolást, hogy nem alkalmazhatnak, ésnagy nehezen ráírta, hogy nem vagyok alkalmas.Ha az orvosom nem lett volna, mehettem volna havat lapátolni, veszélyeztetett terhesen.

Babám 10hetes, ha túrószerűen jön vissza neki a kaja, akkor kicsit túlette magát? Vagy az mit jelent?

meg?rülök,sokat sír,és néha nem tudom,hogy a hasiha fáj,vagy már éhes,persze ha adom neki akkor eszi,de utánna egybekijön,szerintetek?

Legjobb válasz: Az én kisfiam elég bukós volt, de az anyatejcsi nem túrószerû volt, annál kicsit hígabb. Szerintem kérdezd meg az orvosotokat, akár telefonon is. Mi egy-egy lexikont tettünk az ágyának a feje felöli lába alá, és akkor nem bukott annyira.

Az én kisfiam elég bukós volt, de az anyatejcsi nem túrószerû volt, annál kicsit hígabb. Szerintem kérdezd meg az orvosotokat, akár telefonon is. Mi egy-egy lexikont tettünk az ágyának a feje felöli lába alá, és akkor nem bukott annyira.
Fiam 2 hónapos és neki akkor jön túrószerû buki, ha nem azonnal evés után jön, mert ugyebár a tej megtúródosik egy idõ után és nem folyósként hanem túrósként tér vissza a pociból.
Nekünk is volt/van ilyen. Akkor van ilyen ha kaja után 1, másfél órával bukik, fõleg mostanában mert állandóan ülni akar és a hasprés miatt jön vissza a tejcsi.
igen, akkor túrószerû, ha nem azonnal jön vissza, hanem késõbb, fél-egy óra múlva. Normális ha olyan.
A kérdező hozzászólása: igen kaja után 1-2órával jön visssza!
A kérdező hozzászólása: 14:50es mennyi idõs a babód?

10hetesek vagyunk! Ma megsimogattam egy gyereket, aki rózsahimlos! Utána szóltak, hogy vigyázzak!Nem tudom mennyi lehet az esélye, hogy elkaptam?

Vagy azért ehhez hoszabb ido és szorosabb kapcsolat kell,hogy megfertozzon?Nagyon félek!

Legjobb válasz: "A lappangási idõ 14-21 nap, de a rubeolás beteg fertõzõképessége a kiütések megjelenése elõtt 5 nappal kezdõdik és a kiütések megjelenése után mindössze 5 napig tart. Kivételt képeznek a rubeolás fertõzéssel világra jött újszülöttek, akik hónapokig üríthetik a vírust, ezért nagyon fontos az oltatlan gyermekektõl és a várandós nõktõl való távoltartásuk." Én ezt találtam a témában. Nem tudom segít-e.. Anyukád se emlékszik, hogy voltál-e rózsahimlõs?? Esetleg a gyerekkori kiskönyved nincs meg nála? Abba elvileg beírták, ha voltál...

"A lappangási idõ 14-21 nap, de a rubeolás beteg fertõzõképessége a kiütések megjelenése elõtt 5 nappal kezdõdik és a kiütések megjelenése után mindössze 5 napig tart. Kivételt képeznek a rubeolás fertõzéssel világra jött újszülöttek, akik hónapokig üríthetik a vírust, ezért nagyon fontos az oltatlan gyermekektõl és a várandós nõktõl való távoltartásuk." Én ezt találtam a témában. Nem tudom segít-e.. Anyukád se emlékszik, hogy voltál-e rózsahimlõs?? Esetleg a gyerekkori kiskönyved nincs meg nála? Abba elvileg beírták, ha voltál...
Ha voltál már rózsahimlõs, akkor elvileg védett vagy, nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt tudom!Csak nem emlészem rá, hogy lettem volna rózsahimlos!Csak a bárányhimlorol tudunk!
Van egy ilyen szolgáltatás, hogy ügyfélkapu a magyarország. hu-n, de ahhoz, hogy regisztrálj, el kell mennni a területileg illetékes önk.-hoz vagy városházára (ott le van írva), ahol kapsz egy kódot, így a TAJ számod beírásával visszamenõleg meg tudod nézni, hogy milyen betegségeid voltak. Nem pontos, amit írtam, de ez alapján már el tudsz indulni. Egyszer én is hasonló cipõben voltam, de szerencsére nem lett semmi probléma, ígY a regisztráció is elmaradt. DE nézd meg, hogy hogyan terjed! Nem csak cseppfertõzéssel? 27. hetes kismami

10hetes vagyok minden héten másmilyen érzés fog el most pl. néha be be szúr az alhasam meg a petefészkemnél. Ez miért van?

Most voltam teljes vér és vizeleten de a doki nem látott semmi rosszat sem.Eléggé hipohonder tipus vagyok,nah meg persze az els? babóm és nagyon szeretném ha megmaradna.

Legjobb válasz: Felesleges aggódnod, ezek a fájdalmak, szúrkálások természetesek. Nõ a méhed és az azokat tartó izomszalagok. Addig mig nem görcsölgetsz nincs baj. Minden rendben lesz! Üdv:31 hetes

Felesleges aggódnod, ezek a fájdalmak, szúrkálások természetesek. Nõ a méhed és az azokat tartó izomszalagok. Addig mig nem görcsölgetsz nincs baj. Minden rendben lesz! Üdv:31 hetes

Dokim vagyis az uh szerint most léptem a 8-ik hétbe. Az utso menszim szerint mar 10hetes vagyok.7hetesen normalis a 21mm-es petezsák ás 8mm-es embryo?

Legjobb válasz: szia! betöltött 7 hét? a mamanet szerint, ez inkább 6 hetesnek felel meg. itt nézheted meg: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..

szia! betöltött 7 hét? a mamanet szerint, ez inkább 6 hetesnek felel meg. itt nézheted meg: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..
elõzõ vagyok, csak annyit még, hogy ilyenkor 1 mm is számít (ha le akarod fordítani terhességi hétre), és közben meg tök könnyû elmérni 1 mm-t. szóval ne idegesítsd magad ezen. a következõ (12 hetes ultrahangon) már legalább centikben is mérhetõ lesz a babód.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ a dokim amikor nézte azt mondta hogy 11mm-es az embryo az uh felvételen mégis 8mm-t ir.Amugy akkor léptem a 7ik hétbe igazabol betöltött 6hét+2nap:) és most léptem a 8ikba
Nekem 8 hetesen és 6 naposan a kicsi volt 21 mm.

Tavaly volt egy kisbabam azt sajnos elveszitettem 10hetes voltam, es most megint terhes vagyok most 9hetben vagyok es 4napja nincs hanyingerem! Normalis ez? Vagy majd vissza jon? 2nap mulva kell mennyek uh-ra, de felek ezt is elveszitem!

Legjobb válasz: Nekem eddig is alig voltak tüneteim max 3-4 hánytam. De ahogy közeledem a 12héthez egyre nehezebben viselem kezdenek elõ jönni a hányások. Sokszor csak háztartási kekszet birok megenni annyira hányingerem van. Pedig az elsõ 10hétben csak 2szer hánytam.

Nekem eddig is alig voltak tüneteim max 3-4 hánytam. De ahogy közeledem a 12héthez egyre nehezebben viselem kezdenek elõ jönni a hányások. Sokszor csak háztartási kekszet birok megenni annyira hányingerem van. Pedig az elsõ 10hétben csak 2szer hánytam.
Szia! Ne félj, minden rendben lesz! Az ember bevonzza a bajt, ha sokat gondol rá. Nekem 2szer volt hányingerem, az is este kb fél-fél órára. Féltem, hogy lehet nincs is már baba, annyira nem volt semmi tünetem a mellfájdalmon kívül, aztán tessék itt van a pocakban az én kis rongybabám :) 11+3hkm
Ne aggódj a tünetek nem mindig vannak jelen.Én is így voltam az elején, meg is ijedtem, de kiderült h ez normális dolog.2 éve én is elvesztettem 7 hetes babámat, úgyh elég parázós voltam ennél a terhességnél, de már rájöttem h felesleges.Nyugi nem lesz baj!:) Boldog babavárást! 36 hkm
Nekem is a 7-8. hét között halt el a babám. Ma vagyok 10+4. Jelentem, most megnyugodtam. Integetett, láttam az arcocskáját :) 8. héttõl folyamatosan csökkentek a tünetek. A legfurcsább, hogy már mellfeszülés sincs. De él és virul a baba :) Nyugalom! :)
Elképzelhetõ, hogy rossz helyen szúrta meg a doki. hagyd békén, el fog múlni.
Az oltás helye érzékeny lehet, illetve vannak kutyák, akik szó szerint eljátsszák a halálukat. Ha 1-2 nap múlva is ezt csinálja, akkor vigyétek vissza a dokihoz.De fontos, hogy ne babusgassátok, amikor ezt csinálja, mert ezzel erõsítitek ezt a negatív viselkedést.Legyetek olyanok, mint elõtte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!