Találatok a következő kifejezésre: 10hetes babám eszik (5 db)

Mekkora a 10hetes babád? Mennyit eszik? Hány óránként? Kicsit aggódok

Az enyém 7.44kg és 65cm hosszú!

Legjobb válasz: Ez a 7 kiló nem hangzik rosszul. Miért aggódsz? Nekem 8 hetes a babám, 5800 gr. (3450-nel született) Nappal kb 2 óránként eszik, az éjszakát átalussza.

Az én babám 9 hetes. 63 cm és 4800 gramm. Nem kövér, de azért nem is sovány. Õ kb 3-4 óránként eszik 100-120 grammot. Ennél többet nagyon ritkán eszik, én is aggódtam, hogy keveset eszik, de neki ennyi az igénye. A babák nem egyforma ütemben fejlõdnek, nem kell aggódni. Õ 51 cm-vel és 3460 grammal született.
Ez a 7 kiló nem hangzik rosszul. Miért aggódsz? Nekem 8 hetes a babám, 5800 gr. (3450-nel született) Nappal kb 2 óránként eszik, az éjszakát átalussza.
2-3. vagyok. Anyatejes a babám, azért nem is foglalkozok azzal, hogy a védõnõ szerint dagi a baba. Anyatejjel nem lehet túltáplálni egy babát. Én örülök neki nagyon, hogy ilyen jól eszik és ilyen jól fejlõdik a babám.
A kérdező hozzászólása: Tápis a kisfiam. 4-5óránként eszik 150-200ml közöttit(ez változó) És este 8tól reggel 7ig alszik. Nem kövér baba egyáltalán, ilyet nem mondott soha senki sem, sõt, azt sem mondta a doki, hogy ne etessem annyira....azt mondta, hogy ez így jó. Azért aggódok, mert mikor kérdezik mennyi idõs, mondom 2hós, erre õk, mekkora nagy baba 7hósan...erre én...nem 7, hanem 2!!!!És mindenki szörnyülködik, hogy milyen nagy....
Az én babám 11 hetes, 5 kiló, 61 cm. 2890-nel és 48 cm-vel született. Anyatejes, 6-7*80-120 gr.
1. vagyok. Ha ilyen nagy babád született, akkor természetes, hogy nagyobb az átlagnál folyamatosan. Ha a védõnõd szerint nincs baj, akkor te sem aggódj! Az én babámat is 4 hónaposan 7-8 hónaposnak nézik, bár én szoptatom. Ha elkezd fickándozni, lemozogja majd.
A kérdező hozzászólása: ja, és 59cmrel született és 4300grammal
Szia! Anyatejes a babád? Mekkorával született? Az enyém 6 kg körül és kb. 63 cm volt. Akkor evett mikor éhes volt, kb. 1-2 óránként szopizott. Miért aggódsz pontosan?
Anyatejjel is fel lehet hizlalni.Én láttam olyan babát akinek még a homlokán is volt babaháj, és a kis lábfeje olyan volt, mint egy zsömle.:) Tízhetes babáknak elég a 3-4 óránkénti evés elvileg.De kérdezd meg a dokit.Lehet széttépni, de azt sem jó, ha ennyire dundi egy baba...Nehezebben fog mozogni, késõbb áll fel, késõbb indul el.Gondoljatok bele, milyen nehéz neki azt a többletsúlyt emelni.És nem utolsó sorban nagy korukban gyakrabban híznak el.
anyatejjel nem lehet felhizlalni.ha tapszeres akkor azert kerdezd meg a dokit.de igy is vannak nagyobb sulyu babak akiknek semmi bajuk.mi most 5hosak vagyunk, 3honapossan volt annyi mint a te babad.anyatejes.ti is magasak vagytok?mert 65cm, szep nagy baba, orulj neki
2. vagyok. A védõnõ szerint túl dagi a babám, hogy még nem kéne ennyinek lennie a súlyának.
Szia! Az én fiam pénteken lesz tíz hetes és 65 cm, 6750 gramm. 3700 grammal és 55 cm-rel született, öt hete már csak tápszeres, elõtte még volt minimális tejem, de akkor is a táp volt a fõ tápláléka. Az átlaghoz képest õ is nagy, de soha nem mondták még ellenõrzésen, hogy ez baj lenne. Nyugodt, vidám és egészséges babáink vannak, ez a fontos, nem? Eleinte én is paráztam, mert egy-két ismerõs szerint túl nagy. Az orvos kiröhögött az aggódásom miatt. Satuba nem foghatom, mi sem vagyunk aprók, én nõ létemre 180 cm vagyok, a férjem sem kicsi, a családban a pasik mind 190 cm felett vannak. Hasonlóan eszik, mint a te babád, kb ötször egy nap 180 ml-t. 3-4-5 óránként, attól függõen, hogyan ébred, vagy merre vagyunk (séta közben nem jut eszébe enni). Éjszaka alszik este 7-8 és reggel 6 között nem kér enni. Ami durva az az, hogy a héten kijött az elsõ foga és ez nem vicc. Nem kicsit meglepõdtem, úgyhogy most már emiatt kezdek aggódni... :-) De Anyukám szerint ne lepõdjek meg, mert a bátyámnak három hónaposan már két foga volt, a kisfiának, tehát az unokaöcsémnek szintén, szóval valószínûleg ez is genetika.

10hetes babám 2óránként eszik 40-50g-ot, és csak lefekvéskor az utolsó evéskor eszik 100-120g-ot. Aztán már csak reggel kér. Jól van ez h nappal csak ilyen keveset eszik?

Legjobb válasz: Ha szépen fejlõdik és hízik is nem baj! Tudja õ hogy mennyi kell neki. Majd kiabál ha éhes! Amúgy nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy naponta kb a súlyuk 10 %-át kellene megenniük. De ha laktató a tejed akkor lehet, hogy neki elég kevesebb is belõle, de ugyanakoor hízik tõle!

Ha szépen fejlõdik és hízik is nem baj! Tudja õ hogy mennyi kell neki. Majd kiabál ha éhes! Amúgy nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy naponta kb a súlyuk 10 %-át kellene megenniük. De ha laktató a tejed akkor lehet, hogy neki elég kevesebb is belõle, de ugyanakoor hízik tõle!
De jó neked, bárcsak mi is itt tartanánk már! Nappal eszik többször keveset, éjjelre meg betankol és végigalussza az éjszakát, hát ennél tökéletesebb babát ne akarjál! Gratulálok! :)

Miért sír feszeng a 10hetes babám mikor pukizik? Nem is alszik, állandóan fel kell rá. Én semmi puffasztót nem eszem, sőt tej diétán vagyok. Mit tehetnék vele? Anyatejes.

Már vagy 2napja folyamatosan pukizik,de látom hogy nem jó neki. Sokat ordít miatta. Eddig úgy tudtam hogy az a jó ha ki jön. Tegnap volt egy jó nagy csomag a háta közepéig,de utána is pukizott. Éjjel is óránként felkelt rá. Nagyon nehezen alszik el,akkor is csak ölben. Születését?l nem jó alvó,és hasfájós sokat is bukik. Doki már látta,ezért kell diétáznom. Angol vizet,Mecsek teát kap és tornáztatom. Már fogalmam nincs mit csinálhatnék vele,mert már semmi nem jó neki.

Legjobb válasz: Hát a puki csikarja a kicsi pociját. Nekünk is volt-van benne részünk. Próbáld meg, hogy a Mecsek teát 3-4 naponta adod neki. Lehet, hogy a teában lévõ kamilla nincs rá jó hatással. "Lekopogom" nálunk sokat javult a helyzet, mióta nem kapja minden nap azt a teát. Én kutyulom neki a teát és az bevált.

Hát a puki csikarja a kicsi pociját. Nekünk is volt-van benne részünk. Próbáld meg, hogy a Mecsek teát 3-4 naponta adod neki. Lehet, hogy a teában lévõ kamilla nincs rá jó hatással. "Lekopogom" nálunk sokat javult a helyzet, mióta nem kapja minden nap azt a teát. Én kutyulom neki a teát és az bevált.
Nem mindenkinek válik be az angol víz. Nekünk se. Én Espumisant adok neki, és hason alszik már jó ideje, az is a hasijának. Egyébként meg tornáztasd, a két lábád szépen óvatosan nyomd a pocijához, illetve maszírozd az órajárásával egyezõen a hasát. A puki valóban jó ha kijön, de ez lehet fájdalmas is, hiszen elõtte görcsölhet a hasa. Ne aggódj, majd kinövi egyszer. A lányom 4 hónapos, elhagytam az espumisant, de most újra adom neki, mert észrevettem, hogy õ is felkel a pukira, és nagyon nyöszörög is, tehát még nem nõtte ki a hasfájást. Ha esetleg zöldes a kakija, akkor túl van etetve, az is megviselheti, akkor egy kicsit kevesebbet szopizzon. Az ölben altatás helyett inkább tedd hasra, simizd a hátát, ettõl is megnyugodhat, illetve ha kézben tartod, akkor hason fektesd hason a kezedben és közben maszirozd a pociját. Más most így nem jut eszembe hirtelen...szerintem ezektõl javulhat a helyzet. Ja! Van még a szélcsõ is, ami még jobban segíti a puki gyors távozását, de úgy tudom, ahhoz hozzá lehet szokni, ezért én pl. azt nem próbáltam ki, inkább lázmérõztem párszor, de azt sem rendszeresen.
kimaradt a "jó" szó, a 2. sor elején:-))
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de nálunk az elsõ három hónap ilyen volt hiába adtunk neki espumisant vagy infacolt semmi sem használt. Már szinte semmit sem mertem enni. Csak az idõ segített a hasfájásán 3 hónapos kora óta egyáltalán nem fáj a hasa. 16 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nemsokára 3hónapos lesz, remélem akkortól tényleg változik valami. Mert már mind a ketten nagyon szenvedünk, õ a fájdalomtól, én a fáradságtól és a tehetetlenségtõl.
A tejtõl fáj a hasa, amit te iszol.Olvass utána, hogy nem is nagyon ajánlják a tej fogyasztását vagy csak mérsékelten.
A kérdező hozzászólása: Tehéntejfehérje diétán vagyok 3hete.


Baj a 10hetes babám 4óránként eszik? Tápszeres, mondjuk akkor bever 160ml-t

Legjobb válasz: Szia Én igény szerint etettem.2 hónaposan volt,hogy fel se ébredt éjszaka enni,ilyenkor soha nem ébresztettem. Evett akkor amikor éhes volt.

Szia Én igény szerint etettem.2 hónaposan volt, hogy fel se ébredt éjszaka enni, ilyenkor soha nem ébresztettem. Evett akkor amikor éhes volt.
Szia! Kislányom is akkor evett ha éhes volt.Volt olyan hogy 2 óránként volt olyan hogy 4 óránként, 6 hetes kora után fel sem kelt enni éjjel, csak este 10-kor evett utoljára, utánna legközelebb reggel 6-kor.Ne akarj rendszert tartani még nála, akkor egyen ha éhes.
A kérdező hozzászólása: akkor ne ragaszkodjak mondjuk a 3órás etetéshez?? kipróbálom hogy õ szabályozzon:D:D köszönöm
Kisfiam is így evett ennyi idõsen. Szóval ne aggódj, õ tudja mikor és mennyit kell enni :)
Nem baj :) Majd Õ jelez, ha éhes, nyugi. Biztos tudni fogod, mikor nyekereg úgy :) Addig meg hagyd. Nehogy túletesd :)
nekem a gyerekorvos már 3 hetes korában mondta, hogy elég neki a napi 6 étkezés, vagyis 4 óránként (akkor azt hiszem 4 kg volt, a súlya alapján mondta) a 160 ml nagyon jó étvágyra vall, az biztos elég neki 4 órára! :)

Babám 10hetes. Tápszeres, eddig 3 óránként evett, de tegnap nem fogadta el csak kb 4óránként. Nem egészen 7kg. Nem kevés ha 4 óránként eszik 130-150ml-t 5 alkalommal?

Legjobb válasz: Azt nézd meg, hogy a tápszer tájékoztatóján milyen ajánlott mennyiséget írnak ilyen idõs korban. Ha az a mennyiség közelítõen hasonló, mint amennyit a te babád megeszik egy nap alatt, akkor nincs gond. A mi tápszerünkön például 8-12 hetes kor között napi öt étkezésre 180 ml a javasolt adag, tehát 900 ml/nap. De persze ez csak irányadásnak jó, a dobozon is fel van tüntetve, hogy vannak babák, amelyek ettõl többet, vannak amelyek ettõl kevesebbet igényelnek. Az szerintem teljesen normális, hogy a babád 10 hetesen már leáll a 3 óránként történõ evésrõl és csökken a napi étkezések száma. Az is lehet, hogy ez csak átmeneti állapot és napokon belül vagy visszatér a 3órás evésre, vagy többet kér egy étkezésnél. Figyeld a babád, ha a hangulata jó, a pisi, kaki rendben van, akkor nem valószínû, hogy baj lenne!

Azt nézd meg, hogy a tápszer tájékoztatóján milyen ajánlott mennyiséget írnak ilyen idõs korban. Ha az a mennyiség közelítõen hasonló, mint amennyit a te babád megeszik egy nap alatt, akkor nincs gond. A mi tápszerünkön például 8-12 hetes kor között napi öt étkezésre 180 ml a javasolt adag, tehát 900 ml/nap. De persze ez csak irányadásnak jó, a dobozon is fel van tüntetve, hogy vannak babák, amelyek ettõl többet, vannak amelyek ettõl kevesebbet igényelnek. Az szerintem teljesen normális, hogy a babád 10 hetesen már leáll a 3 óránként történõ evésrõl és csökken a napi étkezések száma. Az is lehet, hogy ez csak átmeneti állapot és napokon belül vagy visszatér a 3órás evésre, vagy többet kér egy étkezésnél. Figyeld a babád, ha a hangulata jó, a pisi, kaki rendben van, akkor nem valószínû, hogy baj lenne!
Szerintem ne aggódj. Az én fiam 5 hónaposan akkora, mint a tiéd most, és ugyanennyit is eszik:) Lehet, hogy ez nem kor, hanem inkább kg-függõ. Legalábbis nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha egyébként jókedvû, szépen fejlõdik, nem csökken a súlya, akkor el kell fogadni, hogy ennyi az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a gyors választ.Remélem nem valami betegség lappang, azért nem eszik úgy ahogy szokott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!