Találatok a következő kifejezésre: 100 literes szeretnék (6 db)

Van egy 40 literes akváriumom amiben van pár hal de még szeretnék bele venni kis vitorláshalakat azok kb 3 hónapig kibírják benne mert utána szeretnék venni egy nagyobb kb 100 literes akit és hogy mien gyorsan nőnek ezek?

Legjobb válasz: Hát megnõni olyan hamar nem fognak, viszont nagyon könnyen agresszívak lesznek ilyen kis helyen, én a halaid érdekében megvárnám, azt a 3 hónapot. Az akvarisztika türelem játék:)

Hát megnõni olyan hamar nem fognak, viszont nagyon könnyen agresszívak lesznek ilyen kis helyen, én a halaid érdekében megvárnám, azt a 3 hónapot. Az akvarisztika türelem játék:)
Ez egy értelmes válasz volt.Egyetéertek!Várj!É mi van ha közbe jön valami, és nem lesz 3 hóünap mulva se akv.?Várj!!!
Való igaz, én is azt mondom, várd meg azt a 3 hónapot. De azt tudnod kell, hogy a vitorláshalak tartása 100 literes akváriumtól kezdõdik, de úgy, hogy abban az akváriumban (mármint a 100 literesben)CSAK õk vannak. Ugyanis párválasztó halak - ami miatt legalább 6 db-ot kell venned belõlük -, és az úszóik növekedéséhez is hely kell. Én a helyedben nagyobb akváriumban gondolkodnék (legalább 150 liter) - már ha mindenáron vitorlásokat akarsz,
Ne vegyél most vitorlásokat! Ha normális ütemben tudnak fejlõdni, akkor hamar kinövik a 40 literes akváriumot. Jó étvágyú, gyorsan növõ fajta a vitorlás.

100 literes akváriumba neonhalak mellé miket ajánlotok meg milyen növényeket szeretnek?

Legjobb válasz: Hát figyelj... nem olyan nagy az a 100 liter (még neonhalnak sem). De ha mindenáron szeretnél más halat bele, ajánlom a fekete neonhalat (csapathal ez is).

Hát figyelj... nem olyan nagy az a 100 liter (még neonhalnak sem). De ha mindenáron szeretnél más halat bele, ajánlom a fekete neonhalat (csapathal ez is).
Hány neonhal mellé, és milyen szûréssel, milyen világítással?
De hány neon van, mert nem mindegy! Amúgy a páncélos harcsák mindenképpen illenek hozzájuk, meg felülre egy csapat zebradánió pl jó lehetne. Mondjuk mindegyikbõl 6 db, de ez elég minimum létszám. Egészségesebb lenne mondjuk 10 neon, 10 ékfoltos razbóra meg esetleg jó szûréssel 3-4 db törpe szívó harcsa.
Ja, a növény meg attól függ, hány watt világításod van, miket tarthatsz alatta.

Szeretnék csinálni egy 100 literes paludáriumot 100 liter a víz és ugyanennyi fent a száraz rész. Hogyan tovább?

Ezek még csak elképzelések,hogyan álljak neki?

Legjobb válasz: Ez elég bonyolult és összetett, de itt mindent megtalálsz hozzá: www.rnbt.hu

Ez elég bonyolult és összetett, de itt mindent megtalálsz hozzá: http://www.rnbt.hu


100 literes akváriumba szeretnék aranyhalakat és dániókat. Megférnek együtt? Hány halat tehetek bele, hogy kényelmesen elférjenek? Eddig 7 aranyhal van benne.

Legjobb válasz: Én úgy tudom az aranyhal a hideg vizet, a dánió viszont a langyosat szereti (kb. 26 fokosat). Szerintem nem illenek össze.

Én úgy tudom az aranyhal a hideg vizet, a dánió viszont a langyosat szereti (kb. 26 fokosat). Szerintem nem illenek össze.
Szerintem sem illenek össze mert igaz hogy jo a türõ képessége a dánionak de nem annyira mint az aranyhalnak...Megprobálhatod de véleményem szerint nem lesz jo vége ha tévedek akkor sajnálom.
Nem illenek össze. Inkább csak dániókat rakj bele mivel az aranyhalnak nagy hely kell. Ajánlok egy oldalt ott mindenre megtalálod a választ: http://www.akvarista.hu
Az aranyhalnak 20 fokos víz kell a dániónak 26 fokos szal nem jó õket együtt tartani!
Ne tedd õket össze... víz hõmérséklete sem mindegy, mert mind a két halnak más-más hõfok kell..ez az egyik.A másik, hogy túl sokat ne tegyél bele, mert az aranyhal nagyon nagyra megnõ, és ugy nem lesz kényelmes nekik.;)
7 aranyhal? Sok. Vedd figyelembe az aranyhal várható kifejlett méretét. Hatalmasra nõnek. Így méretre inkább a Malabári Dániót javasolnám, de inkább mégsem. Tudnillik más a két halfajnak a hõmérséklet-igénye.
Halat?:D
akvárium vagy terrárium? A két hörcsög benne van még? ha nem akarsz rögtön a halakkal kezdeni, akkor teknõs.
Szerintem halat, teknõst, gekkót és egyéb kistestû hüllõket.
Egy zöld leguánt!! nyugodtan, majd ki növi és megharap mindenkit

100 literes akváriumom van, 2 kuli kuli azok lent 1 cm magas részen mozognak:D, 2 botia van. Ezek régről.20 neont, 2 ancyt, 3 páncélos házmester szeretnék, így már sok lenne?

Legjobb válasz: Rengeteg. Kezdjük ott, hogy a botiáknak 300-500 liter a minimum. Ha kicsit nagyobbak lesznek, ekkora helyen ha nem pusztulnak el, akkor kiirtanak mindenkit. A többi pedig jó szûrés mellett úgy menne el, hogy mondjuk 15 neon, 6 kuhlii és 2 anci. Páncélosokkal már túl sok lenne a talajlakó.

Rengeteg. Kezdjük ott, hogy a botiáknak 300-500 liter a minimum. Ha kicsit nagyobbak lesznek, ekkora helyen ha nem pusztulnak el, akkor kiirtanak mindenkit. A többi pedig jó szûrés mellett úgy menne el, hogy mondjuk 15 neon, 6 kuhlii és 2 anci. Páncélosokkal már túl sok lenne a talajlakó.
A kérdező hozzászólása: mivel takarítás történt, elég nagy a maradék 4 halat kiszedtem egy nagy vödörbe, megy a szürõ meg minden, rátettem egy üveglapot, nagyon kicsi rés maradt, oda vödröt tettem, és nem tom, anyukám leszedte, és egyik boticiám, meg harcsa kint volt a földön, harcsa túlélte... botia meghalt... ráadásul az maradt mg aminek 300-500 lityos akvárium kell, inkább elajándékozom.. és csak neont tartok..:(
Lehet hogy magas de a neon sem foga vízfelszín közelében mozogni csak ritkán. Középtájtól feljebb szinte alig mennek. Alul a növények, és kövek közt szeretnek úszkálni.
A kérdező hozzászólása: elég magas..
A kérdező hozzászólása: kül neon 4 cmre meg nõ? mennyi idõ meg kifejlõdik a maxra?
A kérdező hozzászólása: 15 neont, 2 ancyt veszek.. 2 ancy legtöbbet lent lesz, 2 kui kuli is, 2 botia is lent vannak.. fent meg, lesz 15 neon, bár majd alig látni õket ebbe nagy akváriumba..:d
Akkor is sok, akármit dumálsz.
100 liter az pont az a határ ami igaziból több mindenre jó. Tanácsot kértél ne beszéld bele a másikba hogy ez jó. Pontyot is lehet dunsztos üvegben tartani csak meg bírjon fordulni benne. Ha szeretnél benne rajban mozgó pici halakat akkor legyen ez az akváriumod témája. Kulikuli Páncélos és anci az sok alulra. Hacsak nem nagy az alapterülete az akváriumnak. Szóval vigyázz ne egyoldalúan legyen berendezve.
A kérdező hozzászólása: mikor kisebb voltam nem foglalkoztam vele.. 2 éve nem nagyon fogalkozok az akváriummal... maradt 5 hal.. most szépen kitakarítottam, meg felnöttem, gondoltam utanánézek h h érdemes h a halaknak is jó legyen.. na azt nézzem jaj ez milyen szép meg az és veszek 20 fajtát..
A kérdező hozzászólása: réggebben kb. 2 szer ennyi volt, mint amit felsoroltam...:D csak hát elhanyagoltam kicsit mostanában... meg vettem béka harcsát, ami lerendezte neonjaimat... szal azt elajándékozom most... mivel nem sok hal maradt, gy kérdeztem h mit érdemes..
A kérdező hozzászólása: mikor ember halat vesz, akkor legnagyobb méretét kell számtani? h mekkorára nõhet? én 4 centis neont még soha nem láttam 2, 2, 5 centist..
A kérdező hozzászólása: kulikat nagyon rég vettem.. nem is akarok többet.. nem kell 6 darab:D
A kérdező hozzászólása: http://diszhal.info/Botia_almorhae.php
A kérdező hozzászólása: elég rég megvannak, rég van akvárium, soha nem foglakoztam h melyik halnap mekkora helyre van szüksége... 2 botia meg 2 kuli maradt meg.. elég öregek.. mit csináljak a botiákkal? néztem egyik botiámnak tényleg 300-500 literes kell, 35-50 cm nõ, sárga fekete, viszont másik zebár, s az max 11 centire és 90 literes a medence szükséglete..
A kérdező hozzászólása: A nagy harácsval együtt elajándékozom a xbotiat is, et ami megmaradt, mert az pont olyan aminek 300-500 literes akk kell. Murr! Marad 2 kuli kuli, ritka boltokba, nem is akarok többet belõle.. 20 neon, akk mehet bele, ha más halat nem teszek? 100 literbe! az nem lesz nagyon kevés egyébként? azok középen majd eluszkálnak, és fent nem lesz semmi? alul lesz 2 kuli kuli, 2 algaevõ, ancy, alulra mást ne?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!