Találatok a következő kifejezésre: 10. hetunk vagyunk (221 db)

Ha 9+2 napos vagyok akkor az a 10. Het ugye? Akkor mikor leszek 10 hetes ha a 10. heten vagyok vagy ha betoltom? A babafejlodes miatt kerdem.

Legjobb válasz: Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.

Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt. Egyebkent akkor ha a fejlodesrol olvasok akkor engem a 9. Het meretei es tortenesei erintenek?
Igen, a dokik a betöltött héttel számolnak. 9 hetes vagy, de benne vagy a 10.-ben. Ha fejlõdési infókat nézel, akkor a 10 heteset is nézd, mert abban azt írják, hogy a 10. hétre mi hogy alakul, azaz addigra, amire betöltöd a 10-et (szóval 9+1, 9+2, 9+3...) remélem, érthetõ voltam :)
Betöltött 9 hetes vagy, tehát a 10. héten tartasz.

A köldök körüli izom kidudorodásának van köze a kora terhességhez (max.10 hét) vagy semmi köze sincs hozzá?

Legjobb válasz: 10 hetesen a köldököd közelében sincs a méhed... Még a szeméremcsont mögött jár, nem tapinthatod magadnak. (Megkérdezem, mert nagyon érdekel: egy ember teszi fel ezekre a 8-10 hetes terhességi jelekre vonatkozó kérdéseket? Tudom, az lesz a válasz, hogy nem, de azért leírom - ne vedd magadra, ha nem te voltál - NEM látszik a 8-10 hetes terhesség ilyen formában.)

10 hetesen a köldököd közelében sincs a méhed... Még a szeméremcsont mögött jár, nem tapinthatod magadnak. (Megkérdezem, mert nagyon érdekel: egy ember teszi fel ezekre a 8-10 hetes terhességi jelekre vonatkozó kérdéseket? Tudom, az lesz a válasz, hogy nem, de azért leírom - ne vedd magadra, ha nem te voltál - NEM látszik a 8-10 hetes terhesség ilyen formában.)
Kedves válaszoló! Ugyanez a kérdés fogalmazódott meg bennem is, mert kezd nagyon gyanús lenni és idegesítõ is.
Ez majd a harmadik trimeszterben fog megtörténni - már amennyiben egyáltalán megtörténik. Nekem is gyanús a kérdezõ. Attól, hogy jeleket keres magán, még tuti nem lesz babás...
Ilyenkor semmi köze, majd a 30. hét után.

A terhességem 10. hetében vagyok. Egész nap feszülö érzése volt a hasamnak, folyamatosan. Ez normális?

tegnap még nagyon rosszul voltam, émelyegtem, de ma ez elmult

Legjobb válasz: nagyon sokaknál elõfordul, vérzés ne legyen. nekem a 6. héttõl szúrt, feszült, görcsölt. szólj a dokidnak, biztos ami biztos, és szedj magnéziumot. én napi 3x1 magne B6ot meg napi 3x1 nospat szedtem a doki utasítására a 14 hét végéig, most már csak megnéziumot szedek, de egyébként a 13. héttõl elmúltak a görcsök. Jó babvárást! 16hkm

nagyon sokaknál elõfordul, vérzés ne legyen. nekem a 6. héttõl szúrt, feszült, görcsölt. szólj a dokidnak, biztos ami biztos, és szedj magnéziumot. én napi 3x1 magne B6ot meg napi 3x1 nospat szedtem a doki utasítására a 14 hét végéig, most már csak megnéziumot szedek, de egyébként a 13. héttõl elmúltak a görcsök. Jó babvárást! 16hkm
Ez teljesen normális. Boldog Babavárást. 32+3 hkm
Nekem sokáig menszi szerû hasfájásom volt, szóval normális, ne izgulj, nincs semmi baj:)
Nekem is volt. De még hogy! Fõleg evés után és este. Azt hittem, kipukkadok, nem is tudtam enni. Evés után még most is gyakran érzem. 15 hkm

Kezdek bedilizni. 10 hete vagyok táppénzen toxemia gyanú miatt. És 2 hete valamin mindig rágódom, hol a baba miatt, hogy rendben van-e minden, hol azon kapom magam, hogy féltékenykedek a férjemre. Normális ez?

Legjobb válasz: A terhességkor elõfordulnak dilik,mert sajnos a hormonok dolgoznak,egyszer depisebbek vagyunk, egyszer meg túlzottan eufórikusak.Arról nem beszélve, hogy otthon vagy, ráérsz,és jár mindenen az agyad-én is így vagyok.Próbálom lekötni magam,amivel csak lehet.Ma pl hogy elment a párom dolgozni, sírni tudtam volna,mintha elhagyott volna, így megy ez,majd elmúlik,csak a párunk bírja ki:-)) Az más dolog, ha okod van a féltékenykedésre, de sztem ahogy kiveszem a soraidból,nem igazán.Ha így van, Te is tudod, nem érdemes,hisz neki sem könnyû ezekben az idõkben.és szükségetek van egymásra.

A terhességkor elõfordulnak dilik, mert sajnos a hormonok dolgoznak, egyszer depisebbek vagyunk, egyszer meg túlzottan eufórikusak.Arról nem beszélve, hogy otthon vagy, ráérsz, és jár mindenen az agyad-én is így vagyok.Próbálom lekötni magam, amivel csak lehet.Ma pl hogy elment a párom dolgozni, sírni tudtam volna, mintha elhagyott volna, így megy ez, majd elmúlik, csak a párunk bírja ki:-)) Az más dolog, ha okod van a féltékenykedésre, de sztem ahogy kiveszem a soraidból, nem igazán.Ha így van, Te is tudod, nem érdemes, hisz neki sem könnyû ezekben az idõkben.és szükségetek van egymásra.
Mostanában én is ilyen vagyok, sokszor olyan sírhatnékom van, és néha a párommal is ingerültebb vagyok. Én sem értem, hogy miért, pedig a babát nagyon szeretem és várom.
Szia! Nos ezzel én is így vagyok. Sajnos ezt valójában a hormonok csinálják, tudom nem könnyû hiszen velem is ez van de próbálj meg néha egy kicsit ellazulni és nem gondolni semmi rosszra csak a jóra. :-) a párodnak meg mondd el hogy legyen veled megértõ és nézze neked el a néhai furcsa viselkedéseidet. Én is megkértem és hidd el megértette, szerintem a te párod is megfogja érteni ha elmondod neki hogy ez a terhességgel jár. Valójában neki sem könnyû. A másik meg hogy ráadásul otthon is vagy nem is tudod úgy lekötni magad, tervezd úgy a napjaiat hogy mindig elfoglalt légy. szóval mindig csinálj valamit. jó babavárást. és sok egészséget nektek. 28 hetes kismama
Nekem semmi bajom nem volt eddig, de mult héten egész végig depi voltam. Énis december 20 óta itthon vagyok, és most sokalltam be azzal, hogy párom reggeltõl estig dolgozik alig van itthon, elkezdtem unatkzni. Utánaolvastam a toxémiának, nem tudtam mi az. Nem egy veszélyes dolog, ne izgulj, és szülés után általában megszûnik a gond. A sok pihenést töltsd tévézéssel, filmnézéssel, olvasással. Amennyit tudsz a pihenés mellett sétállj a friss levegõn, vásárolgass a picinek, nézelõdj. És párod ne bánts, neki sem könnyû, hogy nem lehet melletted, de hát pénzt keresni kell. A férjem is minden reggel nyûgösen megy el, hogy "nem akarok dolgozni menni..." én meg bûntudattal itthon ülök egész nap. Süss, fõzz, ne gondolkodj, nem éri meg.-) Neked is, a babának is az a legjobb, ha pihentek, nyugodtak vagytok így lesztek egészségesek:-) Ha gondolod írj privi emilt, "beszlgetek" veled.-) Hátha attólis jobb lesz.-)
Az jutott eszembe, hogy néha össze is lehetne járni, pláne annak aki idáig eljut :(((, én már saját magam nem tudom elviselni. Jól ki kellene beszélni magunkból, mert hiába tereljük el a gondolatainkat, úgyis vissza jön a mocsok:)
Igen ez sajna nirmális dolog.Én ugyanezt csinálom, ráadásul én már 3éve gyesen vagyok a fiammal(szóval akkor sem dolgoztam)és most sem tudok dolgozni, mert vesz terhes vagyok, és mivel külföldön élünk, néha nincs kivel beszélgetnem, a férjem meg reggeltõl estig dolgozik, tehát csak én vagyok otthon egész nap a 3 éves fiammal, és én is kezdek bedilizni..azelõtt 2 munkahelyen dolgoztam egyszerre, mellette esti suliba jártam, most meg 4 éve csak otthon ülök, de még szerencse, hogy itt a fiam aki leköt, bár már saját magamból is elegem van, mert ha a neten találok vmi babával kapcs betegséget, rögtön azt hiszem talán nekem is van....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neketek!

10. hétben vagyok, holnap megyek UH-ra. Hasonló "korban" lévő kismamák mit éreztek? Milyen tüneteitek vannak?

Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen, tüneteim nem nagyon vannak, illetve csak enyhék. 3 hete volt szívhang, remélem most se lesz baj. Ti hogy érzitek magatokat?

Legjobb válasz: Én 11 hetes vagyok. Nem nagyon vannak tüneteim. Viszont kerekedik a pocim :-) jövõ héten megyek a 12 hetes szûrésre, én is nagyon várom. Nagyon aoldog és problémamentes babavárást kívánok :-)

Én 11 hetes vagyok. Nem nagyon vannak tüneteim. Viszont kerekedik a pocim :-) jövõ héten megyek a 12 hetes szûrésre, én is nagyon várom. Nagyon aoldog és problémamentes babavárást kívánok :-)

A 10. hétben vagyok, meddig van esély a spontán vetélésre? Ha esetleg vmi baj lenne.

Legjobb válasz: még 2 hét, és túl vagy az elsõ trimeszteren, akkor már nyugodtabb lehetsz.

még 2 hét, és túl vagy az elsõ trimeszteren, akkor már nyugodtabb lehetsz.
De egyébkéntr sem hiszem hogy aggódnod kéne, ha eddig minden ok volt.
persze nugi ha már a 10.ben vagy nem lehet baj ezeket csak beírtam neked, hogy amíg a kezünkbe nincs addig semmi nem biztos csak hogy pozitivan álljunk hozzá....nekem 2009ben 6hét 4 bnaposan spontánom volt 2011 missed ab. 8héten..most 7hetes 3 napos :) 16.-án hallottuk a szívhangot :)
elõzõekben nem de pozitivan állok hozzá és sikerült:) anno folyton neten lógtam olvastam ezt azt aztán ezeket felvettem magaménak belebeszéltem magam és jött is a baj na de ezzel már nem törõdök..pozitivan állj hozzá nem lesz ott baj :)

10 hétben vagyok, mikor tudják megmondani a dokik, hogy fiu vagy lány?

Legjobb válasz: én úgy tudom a 14.hétben a 4D-s már ki tudja mutatni

én úgy tudom a 14.hétben a 4D-s már ki tudja mutatni
persze hozzáteszem csak akkor ha úgy fekszik a bébi, és nem 99%.
Szia! Én úgy értesültem, hogy ha szerencséd van, a 12-dik héten meg tudják mondani. DE! Orvosetikai okokból csak jóval utána teszik ezt meg. Mert - elég szörnyû ezt hallani -, vannak olyan emberek (?), akiknek ha nem megfelelõ a baba neme, elvetetik. Valamint ilyen korán nem is lehet 100%-os biztossággal megállapítani. Nekünk 18-dik héten mondta meg a doki. Boldog babavárást! 32 hetes kismami
Általában a második uh-n már legmondják.
Ha úgy fekszik a baba, akkor a 12. hét után már a 4D-vizsgálaton meg tudják mondani. Nekem nem úgy feküdt... De nem baj, majd legközelebb :) Üdv 16 hetes kismami
Én 14 hetesen voltam normál 2D-s ultrahangon, akkor már megnéztük, a baba mutatta is, de a doki nem merte kijelenteni. Azt mondta, hogy nem venne rá mérget, hogy jól látta (4D-shez képest sokkal életlenebb ugye a kép), de a párom is figyelte és szerinte fiú. Azóta még nem voltam sehol, remélem, hogy hamarosan kiderül. SZVSZ elég hamar megtippelhetõ 2D-sen is.
nekünk 18 hetesen derült ki 4D uh-n.

10 hetben vagyok, most derult feny a babara, viszont ketsegbe vagyok esve, lehet baja?

Fejfajos es fogfajos vagyok, igy tobbszor vettem be ezido alatt fajdalomcsillapitot, ugy hogy nem tudtam a babarol, algopirint, cataflamot...ugye nincs baja? idegrendszeri karosodas? ezeket hogyan szurik ki? annyira aggodom :(

Legjobb válasz: Hátha ez egy kicsit megnyugtat: az Algopirint terhesen is szabad szedni (persze nem marékszámra, de gondolom te sem úgy etted), én is fejfájós voltam és a dokim mondta, hogy nyugodtan.

Hátha ez egy kicsit megnyugtat: az Algopirint terhesen is szabad szedni (persze nem marékszámra, de gondolom te sem úgy etted), én is fejfájós voltam és a dokim mondta, hogy nyugodtan.
Algopirint azt lehet szedni terhesség alatt de mértékkel, nagyon sok vizsgálat van a dawn kor szûrés az afp genetikai vizsgálatok ... cataflamot szerintem most ne vegyél be közöld a dokiddal, hogy eddig ezeket szedted.
Én is szedtem Algopirint , Advil ultra fortét 2dobozzal.Eddig minden eredményem tökéletes. 20hkm
Ne aggódj, nekem elsõ trimeszterben szörnyû migrénem volt és az orvos utasítására szedtem Algopyrint. Nem marékszámra persze, de azért vettem be, ha muszáj volt.
Én is megnyugtatlak: az elsõ és második harmadban nem ártanak a fájdalom- és lázcsillapítók (kivéve az opioidokat, mint a tramadol pl., de ilyet nem is írnak kismamának, és fiatalnak is csak igen ritka esetben). Amikor vigyázni kell, az a harmadik harmad: ekkor szinte mindegyik okozhat valamilyen magzatkárosodást, egyedül a paracetamol használata biztonságos, ez nem árthat a késõi terhességnek. egy gyógyszerész
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek!

10. hetben vagyok! Borzasztóan erzem magam! Mit tegyek?

Sziasztok! 2 napja borzasztó fejfajasom es hanyingerem van. Nem mulik el, hanyni nem tudok semmi nincs a gyomromban mert semmit nem tudok meg enni vagy inni. Vizzel teaval probalkozom. Mit tegyek? Egesz nap nem ulherek az agyba!De ha megmozdulok ugy erzem a fejem szet esik es futni Kell a wc-re. Ötletek? Tippek? Masnal is ilyen borzasztó a terhesseg elso trimesztere mint nekem?

Legjobb válasz: én ugyan nem hánytam és a fejfájásom se volt ilyen durva, de azért enned kellene valamit, ha mást nem, pirítóst vagy korpás kekszet. Lehet hogy már a gyomorsavad miatt is émelyegsz, fel kellene szivatnod. Próbáld erõltetni az evést, ha nem hányod ki, talán jobban leszel tõle. A babának sem tesz jót hogy nem eszel. Emellett beszélned kellene a védõnõvel/orvosoddal is hogy mit tanácsol.

én ugyan nem hánytam és a fejfájásom se volt ilyen durva, de azért enned kellene valamit, ha mást nem, pirítóst vagy korpás kekszet. Lehet hogy már a gyomorsavad miatt is émelyegsz, fel kellene szivatnod. Próbáld erõltetni az evést, ha nem hányod ki, talán jobban leszel tõle. A babának sem tesz jót hogy nem eszel. Emellett beszélned kellene a védõnõvel/orvosoddal is hogy mit tanácsol.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok rosszul a savastol! Most iszok. Egesz jol esik csak maradjon bennem
ha rosszul vagy a savastól, ne igyál paradicsomlevet!!
A kérdező hozzászólása: Gyomber teat ittam eddig, segített.Mar a szavatol is rosszul vagyok. Erdekes mert valahogy en is a szensavasat kivanom! Ket korpovit kekszet ettem este, meg ma egy felet. Paradicsomlevel migyart megprobalkozom mert van itthon:)
Nekem a fejem szerencsére nem fájt, hányingerre csak az volt jó, hogy nem ettem mást, mint natúr fõtt krumplit...
14:39-vagyok. És valóban az is igaz, amit elõttem írtak, hogy nekem is akkor volt leginkább hányingerem, mikor nem ettem. Egy porcikám nem kívánta a kaját, de ahogy erõt vettem magamon, jobb lett.
Két napig szenvedtem migrénes fejfájástól, 10-12 hetes lehettem kb. Soha nem voltam fejfájós. Két nap után felhívtam a dokit, hogy vagy õ mond gyógyszert, vagy én veszek be AKÁRMIT, mert ezt nem bírom tovább. Kiderült, hogy Algopyrint nyugodtan lehet ilyenkor szedni. Hatott, nem jött többet vissza a fejfájás.
Sajnos túl kell élni, de sok dologgal próbálkozhatsz. Hányingerre van, akinél bejön a magnézium + B6. Meg esetleg próbáld ki, hogy reggel ahogy felébredsz, mielõtt felkelnél az ágyból, eszel pár szem kekszet. Fejfájásra jó lehet a borogatás, esetleg kávé, de megmondom õszintén, mikor ilyen napokig tartó migrénes fejfájásom volt és már mindent kipróbáltam, én vettem be fájdalomcsillapítót. Persze olyat, amit az elsõ trimeszterben is lehet használni. De ez tényleg a legvégsõ eset. Inni mindenképp próbálj, mert amiatt is fájhat a fejed. Próbáld a vizet kicsit behûteni és kisebb részletekben fogyasztani.
Szénsavas gyömbér. A gyömbér bizonyítottan a legjobb dolog hányinger ellen. Hamarosan elmúlik, addig próbáld átvészelni. :)
fú, ezekkel óvatosan, nagyon savas mindkettõ. én nem hánytam, gyomorégõs voltam, ezekre rá se bírtam nézni a gyomorsavam miatt (a gyomorégés néha émelygésbe ment át). nekem a korpás keksz, pirítós, banán jött be, és a Salvus víz.
Igen, volt. Nekem itt volt még a másfél éves "nagy" is hozzá. Ha megteheted, legyél egész nap ágyban! Remélhetõleg néhány hét alatt elmúlik. És valamilyen folyadékot muszáj bevinni a szervezetedbe, nehogy kiszáradj. Nekem a paradicsomleves és a narancs jött be, mást nem is bírtam megenni 6-7 hétig.
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget mindenkinek!

Én a 10. hétben vagyok, tegnap este az alhasamban szurkálást éreztem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!

Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!
Ha csak szurkálás, nem görcs, akkor valószínûleg semmi gond, de a következõ vizsgálat alkalmával mindenképp említsd meg a dokinak, hiszen minden eset más és más, és mi itt ugye nem szakértõk vagyunk, csak "egycipõbenjárók". nekem is szurkálásaim voltak, 2×1 Magne B6-tal indítottunk, most 2×2..ez segít, de persze csak orvosi konzultáció után!!! Problémamentes maradék 30hetet
Nekem is többször szurkált a hasam, most már kezd elmúlni. 14 hetes
Nyúlnak a méhszallagjaid - sokáig fogod még érezni :) 28 hetes kismama
Én a helyedben azonnal orvoshoz mennék!! Nekem az 5. héten szurkált, és azt hittem, méhszalag-nyúlás... Egy hétre rá megállapították, hogy elhalt a baba :( :( :( Menj el az orvosodhoz, vagy hívd fel. Ha mást nem tud, legalább megnyugtat. Mégis csak ért hozzá...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!