Találatok a következő kifejezésre: 10. hetes vagyok. Több, mint (7 db)

10 hetes vagyok, a családban mindenki várja a babát, engem körülrajonganak (föleg anyós és férj), de én valahogy nem vagyok felhötlenül boldog. Éreztétek igy magatokat, vagy én vagyok más, mint a többi?

Még igazán fel sem fogtam, hogy mi történik velem, kicsit közönyösen viszonyulok (most még ehez az egész terhességhez). Meg fog ez változni? Ugye ezek csak a hormonok játéka? Akartuk a babát, nincsenek anyagi gondjaink se, ami miatt aggódnom kéne, csak valahogy nem tudok úgy örülni ennek az egész babavárásnak, mint ahogy gondoltam, hogy fogok. El fog ez múlni? Más is érzett már igy? Irjatok!

Legjobb válasz: Nincs az életben nagyobb örörm egy babánál.Majd ha elkezd nõni a poci,meg érzitek a kisbabát,ez megfog változni.Semmi baj nics veletek.Szerintem a nõk 70% igy van vele az elején.Boldog babavárást!

Nincs az életben nagyobb örörm egy babánál.Majd ha elkezd nõni a poci, meg érzitek a kisbabát, ez megfog változni.Semmi baj nics veletek.Szerintem a nõk 70% igy van vele az elején.Boldog babavárást!
Szia! Nyugodj meg, teljesen normális, amit érzel. Hasonlóképp voltam én is, pedig tervezett baba a mienk. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy biztos, hogy helyesen döntöttünk-e, jó anya leszek-e, mennyi lemondással fog járni, ha a pici megszületik, stb. De aztán ahogy teltek a hetek, ez megváltozott, most már semmit sem akarok jobban, mint ezt a kisbabát a pocimban. Hány hetes vagy, mert csak egy nulla látszódik a kérdésedben? Boldog babvárást! 16 hetes kismami
Ugyan, ezért is van 9 hónapunk:) Én is falra mászom a rózsaszín mázas "életem legszebb idõszaka", csodálatos, felemelõ, stb. érzésektõl. Ilyet én nem érzek, de ez semmiben sem befolyásolja azt, hogy milyen anyák leszünk. Apám szerint amíg nem érzi az ember, hogy mozog a lurkó, addig nem is terhes. Persze addigra már minden eldõl odabent, tehát tudatosan figyelni kell sok mindenre, de az érzések nem parancsszóra jönnek. Ha netán késõbb még hányós leszel/rosszul leszel/szédülsz akármi, akkor pláne nehéz happy kismamát játszani. Egyik családi röffeneten, ahogy sorban mindenki elköszönt mézes mosollyal sokatmondó "vigyázz magatokra"-val, azt hittem a végén, hogy mindjárt sikítok. De megálltam:)
Én a 12. hétben vagyok és hasonlóképp érzek. Már nekem is eszembe jutott, hogy nem vagyok normális... Mindenki örvend (anyósjelölt még sírva is fakadt......), én meg csak 'úgy vagyok'. Szerintem még fel sem fogtam egyáltalán. Mielõtt sikerült, úgy gondoltam, hogy életem egyik legszebb és legromantikusabb /:) )/ idõszaka lesz, erre meg... De én is reménykedem, hogy ahogy nõ a baba, úgy változik ez az egész, szépen elhiszem és tudok majd neki tényleg, igazán örülni.
A kérdező hozzászólása: Vetélésre ne is gondolj! Szerintem idövel majd hozzászokunk a gondolathoz. Látom, hogy sokan vagyunk igy ezzel az érzéssel, úgyhogy valószinüleg ez normális. Amikor meg már a kezünkben tartjuk a picit, már õ lesz a fontos.
NEm vagy egyedul! En 26 hetes terhes vagyok, mar a pocim is eleg nagy. Mi is akartuk a babat, de eddig en is kozonyosen alltam az egeszhez. olyan, mintha ez az egesz nem is velem tortenne, es nem ertem masok miert reagaljak tul, folyton a terhessegrol kerdezgetnek, ami engem idegesit. Azt kellene ereznem, hogy "hu de boldog vagyok" es megsem...... Remelem ez valtozni fog idovel. Vagy csak ha megszuletik a baba? Es ha akkor sem?
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:52, 10 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Egybõl jobban is érzem magam.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy irtál! Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Már kezdtem azt gondolni, hogy meghülyültem. Akkor várok, hátha jön az a mindent elsöprõ érzés. Minden jót Neked is!
Sziasztok! Úgy látom, ez elég általános "probléma"! Én is 10 hetes babás vagyok, és nagyjábból ezek a gondolatok kavarognak bennem, hogy mi lesz velünk, eddig mindig nyüzsögtünk, mentünk minden felé a világban, és most mi lesz? Én itthon fogok ülni a picivel? És kövér leszek? És kellek a páromnak? Õrjítõ. De a nõvérem azt mondta, ez hülyeség. Õ 30 fölött szült, és õ is pánikolt. De azt mondja, a fia meg a lánya tette õt teljessé, igazi nõvé, és a kapcsolatukat még szorosabbra fonta a férjével. A világ legjobb dolgának tartja az anyaságot, és azt mondja ezzel így leszünk mi is, ha a kezünkben tartjuk a picinket. Sõt, amikor már nem a hányás, meg émelygés fogja kitölteni a napunkat, hanem az hogy érezzük a picink mozgását odabent, az mesés. Úgyhogy kitartás hölgyeim, hamarosan el fog múlni ez az ostoba érzés. :) Boldog babásodást mindenkinek!
ezek szerint volt már egy uh-d?
Szia! Húsz hetes vagyok, és minden nap szeretnék legalább egy ultrahangot. 12 hetes koromig azon paráztam, hogy ne vetéljek el. 16 hetes koromig azon, hogy jó legyen az AFP, utána azon, hogy minden rendben legyen a genetikai UH-n. 18 hetes koromig az volt a gond, hogy nem érzem még mozogni, az elmúlt két hétben pedig az, hogy nem minden nap, és minden percben érzem õt mocorogni. A következõ húsz hétben is találok majd aggódni valót valószínû, és hogy mi lesz szülés után azt el sem tudom képzelni. Mivel szeretjük õt, aggódunk:-) azt hiszem ez az anyukák sorsa. Hidd el te sem nyugodnál meg egy plusz UH-tól, mert néhány nap múlva újra jön az aggódás! Kitartás! Sok boldogságot kívánok!
én elég sok mindenkit megcáfolnák itt, nekem 10hetesen halt el a babám, és még 2hétig fent alltak a terheségi tünetek, mivel annyi kell azt mondták hogy ki ürüljon a terheségi hormon a szervezetböl,
Szia. A vetéléssel kapcsolatban a 12 hét után szoktak megnyugodni, de ne gondolj arra, hogy baj van. Mert miért lenne? Nagyon jól jellemezte az elõttem szóló a kismamák aggódós idõszakát azzal, hogy a legtöbben azt szerettük volna, ha folyamatosan uh-on vagyunk:) ) 38 hetes kismama
Nekem amíg meg nem mozdult a pici csak úgy tudtam volna igazán megnyugodni, ha rám kötnek egy UH gépet éjjel-nappalra. Szóval hiába mész most el, két hét múlva újra jön egy ilyen gondolat és akkor megint kezdõdik az egész elõröl. Inkább próbálj megnyugodni, hogy minden rendben van-és ez így is van. Üdv.: 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van! Egyébként pedig pont azért aggódom, mert semmi jele nincsen. Rosszul eddig sem voltam, viszont nagyon feszült a mellem, 2 napja viszont egyáltalán nem. Na mindegy! Úgy döntöttem, nem megyek az orvosok idegeire, és kibírom még valahogy ezt a két hetet. Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Egyébként az igaz, hogy ilyenkor már nincs nagy esélye a vetélésnek?
Én is 10 hetes vagyok és én is aggódom, persze csak normális mértékben, néha rámtörnek a félelmek, hogy mi van ha baj lesz.. De aztán megnyugtatom magam, hogy biztosan nem lenne hányingerem meg nem fájna mindenem, ha baj lenne. Úgyhogy nyugodj meg te is, nem szabad állandóan ultrahangra járni! Ha most elmennél, jövõ héten majd megint szeretnél :)
Nekem olyan magándokim van, akinek van ultrahang készüléke is! 6 hetesen voltam nála elõször, akkor még nem volt szívhang és én kértem, hogy pár hét múlva hadd menjek vissza újból! Aztán 9 hetesen csinált egy új ultrahangot, amin már sokkal több minden látszódott és megnyugodtam! Nem is kért érte olyan sokat, 3 ezer Ft volt! szóval keress egy magándokit, akinek van uh-ja, én Gyõrben lakom, itt nagyon sok van! Nekem azt mondta a védõnõ, ha fájnak a melleim, akkor nem kell aggódni, mert az a terhesség meglétének biztos jele! Szóval nyugi, biztos minden rendben van! :) Boldog babavárást! 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így gondolom, hogy nem szívesen látnak, ezért gondoltam valami magán uh-ra. 4d-s van egy csomó helyen, de szerintem oda még felesleges lenne mennem 10 ezerért. Gondolom a 2d-s uh nem ennyire költséges.
Szia. Ezen mindenki átesik és lesz még ilyen többször is. De nem biztos hogy szívesen látnak minden alkalommal. Ha van magándokid akkor tõle kell beutalót kérned az uh-ra, ha az sztk-ba jársz terhesgondozásra, akkor a terhesgondozóból. Próbálj megnyugodni, és ne arra gondolj, hogy valami baj lehet. Az egyikõtöknek se jó, ha idegeskedsz. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Persze. Volt a 8.héten. Minden rendben volt, dobogott a pici szíve, de 1-2 napja rámjött a para, hogy minden rendben van-e. Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért.
A mellfeszülés általában elmúlik eddigre.Valóban sokat fogsz még aggódni és igazuk van az elöttem szólóknak.Viszont ha mégsem múlik el, akkor szerintem elég ha elmész a terhesgondozóba.Ott megnézetheted a szívhangot csak úgy.Nálunk legalábbis megszokták kérdezni, hogy meg akarjuk e hallgatni.Ha megkéred õket biztos megnézik szívesen.Itt Kaposváron legalábbis nagyon rendesek a védõnõk ha bármilyen kérdéssel vagy kéréssel fordul hozzájuk az ember lánya.

Baj lehet ez így? 10 hetes kismami vagyok, minden eszek több fajta gyümölcsöt, emellett szedem az elevitet.

Bár olyan helyen dolgozom ahol van menza, de nem veszem igénybe. Délel?tt valamilyen szendvicset vagy pékárut eszek a gyümölcs mellett. Aztán mikor munka után hazaérek akkor eszem csak f?tt ételt.

Legjobb válasz: nem gondolom hogy gond lenne. nekem a védõnõ és a doki is azt mondta egyek ugyan úgy ahogy eddig is és még egy fontos: mindig csak a szezonális dolgokat. az eper és a felfújt paradicsom ilyenkor többet árt mint használ boldog babavárást 12 hetes kismami

nem gondolom hogy gond lenne. nekem a védõnõ és a doki is azt mondta egyek ugyan úgy ahogy eddig is és még egy fontos: mindig csak a szezonális dolgokat. az eper és a felfújt paradicsom ilyenkor többet árt mint használ boldog babavárást 12 hetes kismami
szia, szerintem nem lehet gond, én végig szedem az elevitet, most 39.hetes vagyok és szerintem sokat segített, eddig problémamentes voltam. (ki se akar jönni a kis drága) Én otthonról vittem fõtt kaját, mert nem bírtam ki délutánig. A lényeg hogy ne "éhezz", ha éhes vagy egyél amit és annyit amennyit megkívánsz! Én legalábbis így csináltam, és mégsem híztam többet 12kilónál! (pedig nagyon jó étvágyam van....) Beszélj esetleg a dokiddal, az elevit mellé kell-e külön vas (nekem ajánlotta) meg magnézium! Boldog babavárást!
Ilyen fiatal terhességnél még elveszi a baba, amire szüksége van, akár a te "károdra" is. Gondolj csak bele, azoknak is egészségesen fejlõdik a magzatuk, akik az elsõ hónapokat végighányják (sõt nekem volt olyan idõszakom, mikor a korty víz se maradt bennem ) Te meg meg tudsz enni mindent, fõtt ételt is, az meg teljesen mindegy, hogy ebédre vagy vacsorára eszed. A lényeg, hogy minden szükséges vitamin, tápanyag, ásványi anyag bejusson a szervezetedbe, az közömbös, hogy milyen sorrendben. Te a hányósokhoz képest nagyon-nagyon jó helyzetben vagy. Ne aggódd ennyire túl a dolgot.

Baj ha több jóval a keményedés mint napi 10? 37 hetes vagyok.

Itt olvastam. Hát én van hogy óránkét akár többször is keményedek. Úgy tudtam hogy ez normális (jósló).

Legjobb válasz: 37 hetesen már nem baj, hisz már akármikor szülhetsz. Korábbbi hetekben azért gond, mert a sok keményedés kinyithatja a méhszájat, ezzel koraszülést indíthat el. A te esetedben ettõl már nem kell tartani. Könnyû szülést!

37 hetesen már nem baj, hisz már akármikor szülhetsz. Korábbbi hetekben azért gond, mert a sok keményedés kinyithatja a méhszájat, ezzel koraszülést indíthat el. A te esetedben ettõl már nem kell tartani. Könnyû szülést!

Tisztelt doktor úr! 10 hetes terhes vagyok, ma reggel vettem észre pici zöldes folyást a wc papíron, de nem volt szaga és nem is viszketek, szerdán kell mennem vissza az orvoshoz veszélyeztetett terhes vagyok és itthon fekszem több mint egy hónapja és ult

Tisztelt doktor úr! 10 hetes terhes vagyok, ma reggel vettem észre pici zöldes folyást a wc papíron, de nem volt szaga és nem is viszketek, szerdán kell mennem vissza az orvoshoz veszélyeztetett terhes vagyok és itthon fekszem több mint egy hónapja és ultrogestán is szedek, és azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint mennem kéne előbb? Mi lehet ez a folyás? Köszönettel, Melinda

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben nincsen erős vérzés, vagy görcs, akkor nem feltétlenül kell rögtön orvoshoz fordulnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben nincsen erős vérzés, vagy görcs, akkor nem feltétlenül kell rögtön orvoshoz fordulnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! 10 hetes terhes vagyok, ma reggel vettem észre pici zöldes folyást a wc papíron, de nem volt szaga és nem is viszketek, szerdán kell mennem vissza az orvoshoz veszélyeztetett terhes vagyok és itthon fekszem több mint egy hónapja és ult

Tisztelt doktor úr! 10 hetes terhes vagyok, ma reggel vettem észre pici zöldes folyást a wc papíron, de nem volt szaga és nem is viszketek, szerdán kell mennem vissza az orvoshoz veszélyeztetett terhes vagyok és itthon fekszem több mint egy hónapja és ultrogestán is szedek, és azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint mennem kéne előbb? Mi lehet ez a folyás? Köszönettel, Melinda

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben nincsen erős vérzés, vagy görcs, akkor nem feltétlenül kell rögtön orvoshoz fordulnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben nincsen erős vérzés, vagy görcs, akkor nem feltétlenül kell rögtön orvoshoz fordulnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

37 hetes kismama vagyok és már több mint 10 perce fáj vagy szúr lent oldalt a hasamnál, de úgy igazán fáj! Még ha köhögök akkor is beleszúr! Ez mitől lehet? Ez már talán a szülés lesz hamarosan?

Legjobb válasz: Nem, ebbõl még nem lesz szülés, valószínûleg a babád úgy helyzkedett, hogy neked ezzel a kellemetlenséggel jár:(

Nem, ebbõl még nem lesz szülés, valószínûleg a babád úgy helyzkedett, hogy neked ezzel a kellemetlenséggel jár:(
A kérdező hozzászólása: Lehetséges talán, hogy meg akar fordulni, mert 35 hetesen még faros volt!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek is talán meg akar fordulni?
1. Elképzelhetõ. Hátha a tiéd nem olyan makacs, mint az enyém volt (végig faros volt, úgy is született meg Õkelme)
A kérdező hozzászólása: Császárral szültél vagy simán? Mert nekem azt mondta a doki hogy ilyenkor 95% hogy császár lesz!
Igen, császár volt, de vajudtam én is egy darabig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!