Találatok a következő kifejezésre: 10. hetes vagyok-mikortól (10 db)

10 hetes vagyok mikortól látszik majd, hogy fiú v lány?

Legjobb válasz: ideális esetben a 20 heti UH-n.

ideális esetben a 20 heti UH-n.
Nekem a 12. hetin fiús jellegûnek titulálta a doki a pocaklakót, aztán a 18.hetin már biztosra mondta. Viszont az öcséméknek végig háttal volt a picur, úgyhogy csak szülés után derült ki, hogy fiú. :)
Nekem 3 hosan fiu volt de 4 hosan mar lanynak latszott es mikor megszuletett lett egy gyonyoru egeszseges kislanyom.boldog babavarast es konnyu szulest.
Attól függ milyen UH. 4D-n 13 hetesen szinte biztosra meg szokták tudni mondani a nemét. Legalábbis ezt hallom és saját baráti körömben is ezt látom. 2D-n késõbb, de kb 18 hetesen már ott is kivehetõ kell, hogy legyen. Persze csak ha a pocaklakó is készséges...
Szia!Nekem a 12.heti uh-n nagy biztonsággal állította a doki, hogy kisfiú.Én nagyon így is ereztem és érzem is.Majd kiderül.
Sima 2D-s volt az uh. utolsó
Pont most olvastam a Simó Tímea "Pocakosnapló"jában hogy a 9. hétig azonosak a nemi szervek, és a betöltött 13. héttõl tudja egyértelmûen meghatározni a vizsgálatot végzõ szakember hogy kisfiú vagy kislány. De ahogy elõttem is írták, fontos hogy mivel nézi, 2D vagy 4D, ill. hogy a baba mutatja-e magát. Én 12 hét 3 naposan voltam ahol a babám 12 hét5 naposnak felelt meg, és mondta a szonográfus 4D-s uhval hogy kislány. Mutatta is a 3 vonást hogy miért. Majd meglátjuk. Sok boldogságot!
Elég inteligens vagy, ha már tíz hetesen nyomod az internetet:)

Mikortól lehet a hozzátáplálást elkezdeni? És mit? 10 hetesek vagyunk!

Még anyatejesek vagyunk!

Legjobb válasz: még bõven rársz. Az anyatej a legjobb neki és elég is a tápértéke 6 hós koráig. Ha elõtte adsz neki bármit akkor csak vmi sokkal értéktelenebbet adsz neki, az anyatej helyett. Felesleges!

még bõven rársz. Az anyatej a legjobb neki és elég is a tápértéke 6 hós koráig. Ha elõtte adsz neki bármit akkor csak vmi sokkal értéktelenebbet adsz neki, az anyatej helyett. Felesleges!
elõzõ vagyok , csak kijavitanám, ráérsz azt akartam mondani
Tényleg ráérsz, a tápszeres babákat is 4 hónaposan kezdik el kóstoltatni.
5, 5-6 hónapos kortól már lehet 1-2 pici kanál almalevet, almapürét adni, de mindig csak picit.Aztán jöhet a többi.A kiskönyvben középen ott a táblázat!!!
6 hónapos kortól lehet a zöldségeket és gyümölcsökkel ismerkedni. De hova ez a nagy rohanás?
Ki az a majom, aki lepontozta ezeket a válaszokat?Mind arra válaszol, amit kérdezett az anyuka.Mikortól-mit ez volt a kérdés.Most erre miért nem jó amit olvastam itt?
A sógornõm védõnõ. Azt mondta, anyatejnél minél tovább szoptass, de 6 hóû körül el lehet kezdeni. (Mi tápszeresek vagyunk). Azt ajánlotta, elõször gyümölcsleveket ( bolti bébiital, vagy házi. ált. alma, barack, stb. Utána lehet pürét adni, szerintem ebben a sorrendben... Remélem, segítettem

Hogyan kell számolni a magzatmozgást? Ha 5 percen pelül 10-szer mozog, akkor az már 10? És mikortol, majd a doki szol? 31 HETES VAGYOK

Legjobb válasz: Nálam úgy volt ,hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani,hogy hogyan kell számolni és mikortól.

Nálam úgy volt , hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani, hogy hogyan kell számolni és mikortól.
nekem 36. héttõl, és két általam teszõleges idõpontban (pl. reggeli után és vacsora után) mérni hogy 10 perc alatt mennyit mozog. Ezt beírni a táblázatba minden nap. Amúgy vannak orvosok akik ezt nagyon szigorúan veszik, az enyém pl. meg sem kérdezte h csinálom-e, rá sem nézett, nem tartja lényegesnek. Orvosa válogatja, de a védõnõk szokták szorgalmazni.
nekem a 32. héttõl kell számolnom. reggel 9-tõl este 9-ig terjedõen van egy táblázatom és abba kell írnom majd. Én is megkérdeztem, hogy mi van ha 10-15 perc alatt megrúgja a 10-et és azt mondta, hogy akkor megvan és kész. Azt mondta, hogy feküdjek le és várjak, számoljak és írjam be. De amúgy a táblázat hátoldalán van egy használati útmutató. Nem a doki szól, hanem a védõnõnek kell adnia ezt a lapot. Kérdd tõle! Sok sikert. 31 hetes kismama


nekem 33 hetesen nézték
A II.rutinnál 25-27.hét, + a 36.héten
Szólj a dokidnak és akkor már a 12. heti vérvételen is megnézik (ha nem néznék, bár nálunk kötelezõen a 12. héten van ellenanyag vizsgálat), és utána rendszeresen.
Szia, nekem B rh negativ, a terhesség alatt 4x kell hogy ellenõrizzék, most leszek 36 hetes eddig már nem is tudom, hogy 3 vagy 4x is nézték. Boldog Babavárást!
nekem már a legelsõ vérvételnél(9 hetesen) nézték és a 24.heti vérvételnél is ellenõrizték.
Nekem 0 negatív a vércsoportom. Mindkét terhességem alatt elejétõl fogva nézték. Az elsõnél még külön kellett mennem ellenanyag szûrésre, ez három vérvételt jelentett. A másodiknál is ennyiszer nézték, csak már egy vérvételbõl megoldották(egyszerre 3-4 kémcsõvel vettek). Szerencsére egyiknél sem volt semmi baj. Minden jót neked!

Mikor lesz a yorkim szőre olyan ezüst vagy szürke? Vasárnap lesz 10 hetes. És a kutya kozmetikushoz mikortól vihetem el? Vagy el tudom-e vinni mert nagyon sokat mocorog és játékos, nem tud egy helyben maradni xD

Legjobb válasz: Hello! Szerintem az ezüstösödére még várhatsz kicsit. Ismerõsöm kutyuja 4-5 hónapos volt, mikor elkezdett színt váltani. Kozmetikushoz meg szerintem nyugodtan elviheted, mert õk meg tudják oldani. Vagyis, ha belegondolsz, akkor most egy kiskutyát (bármilyen fajtát) hagynának csombékosan, csak mert virgonc?

Hello! Szerintem az ezüstösödére még várhatsz kicsit. Ismerõsöm kutyuja 4-5 hónapos volt, mikor elkezdett színt váltani. Kozmetikushoz meg szerintem nyugodtan elviheted, mert õk meg tudják oldani. Vagyis, ha belegondolsz, akkor most egy kiskutyát (bármilyen fajtát) hagynának csombékosan, csak mert virgonc?
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/yorkshire-terrier 10hetes az még kölyök kutya, nagyon sokat kell mozognia. Nevelni kéne.
Azután viheted kozmetikushoz, hogy minden oltását magkapta, 4 hónapos kora után.
Ha a kutya szülei ezüstös vagy szürkés színûek, a tied is olyan lesz. Egyébként ajánlom, hogy inkább a tenyésztõt kérdezd meg errõl.
a yorkik szõre elõször fekete, ahogy idõsödik ki fog szürkülni ezüstösödni.de láttam olyat is, amelyik fekete maradt.kozmetikushoz addig nem érdemes vinni, amíg meg nem nõ a szõre mert úgyse tudnak vele mit csinálni, de ilyen kozmetikához szoktatás szinten el lehet vinni kb 500ft és akkor ott fésülgetik..stb szépen fokozatosan hozzászoktatják a kozmetikázáshoz.de te is meg tudod csinálni otthon.fõleg majd a fülével foglalkozz sokat nyúlkálj bele babráld kicsit, jutalomfalattal jutalmazd közben.mert a kozmetikai fülszõr tépést nem igazán viselik el.
Ilyen dolgokat a tenyésztõtõl kellene megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszoka... amúgy meg a szõre nagyon hosszú ezért szeretnéém el vinni kozmetukushoz..

Mikortól énekeljek neki altató dalt, vagy mesét? Most 10 hetes, de még látom h nem érdekli ha énekelek neki, ha altatásról van szó.

Miket énekeltek nekik???

Legjobb válasz: már pocaklakóként jó ha énekelsz neki,hisz így "megismeri" a hangod és sokkal szorosabb lesz a kapcsolatotok.szóval,ha eddig nem énekeltél neki,akkor hajrá! én tavaszi szél vizet árasztban vagyok jó,amit szeret a baba még 4évesen is:-) de a csendes álmot,jó éjt... sem rossz :_)

már pocaklakóként jó ha énekelsz neki, hisz így "megismeri" a hangod és sokkal szorosabb lesz a kapcsolatotok.szóval, ha eddig nem énekeltél neki, akkor hajrá! én tavaszi szél vizet árasztban vagyok jó, amit szeret a baba még 4évesen is:-) de a csendes álmot, jó éjt... sem rossz :_)
Mi 6 hetesek vagyunk, én se vagyok egy nagy énekelgetõs, meg egy darabig figyel rám aztán elsírja magát, mert közbe megéhezik vagy pisis vagy vmi, de én kitartó vagyok.:) Én a Vukot szoktam énekelni neki, meg a Hupikék Törpikéket, Süsüt ilyesmit.:) Altatáshoz nálunk nem kell semmi, mert szépen elalszik magától, õ úgy vettem észre ha alvásról van szó jobban szereti ha csend van, mert ha elkezdek énekelni vagy beszélni neki akkor nagyon figyel és egybõl kipattannak a szemei.:) Bár lehet én csinálom rosszul...
Nagyon jól csinálod, utolsó válaszoló:-) Szerencsés vagy. Nem egyformák a babák, ki kell tapasztalni. És kérdezõ: tessék énekelni a picinek:-) Imádni fogja.-) Az altatáshoz meg jobb, ha hamar hozzászoktatod valamihez, mert késõbb is azt fogja igényelni. Ha magától nem alszik el, akkor legyen egy dal, teljesen mindegy, hogy mi, de az akkor az altatós dal legyen.
Én már akkor énekeltem neki mikor a pocakban volt-és most ha nagyon nyûgös -6hetes- akkor is így nyugtatom meg.Nemrég töltötte le Halász Judit albumokat-és nagyon szereti õket :-) A kedvencünk a micimackó
mesét ne mondj, de énekelj állandóan, minél többet, többfélét, ha beszélni kezd, meg fogsz lepõdni, hogy mennyi mindent megjegyzett! De nem ez az ének lényege. és figyel õ, csak nem úgy, mint a nagyok.
mindent énekelhetsz szerintem, amit szeretsz. Népdalokat szoktam én, elég sokat tudok és gyerekdalokat, azokat még tanulom, de a két és hároméves unokatesók imádják a következõket: Gryllus, Kaláka, Halász judit, Ghymes, Kolompos és a mondókákat. Azt is mondhatsz sokat, állandóan.
Az én kisfiamnak gyakran énekeltem, nagyon szereti, most 5 hós és úgy alszik el, hogy altatódalt énekelek neki. Ha meghallja megnyugszik és szépen elalszik, szerintem nyugodtan énekelj neki.

10 hetes babam raszokott, hogy 3 naponta kakal, de most ez a 6. Napja, hogy nem kakalt, 2 napja nagyon minimalis valami volt, Csak anyatejet eszik, nem nyugtalan, nem nyugos, vidamnak tunik. Mikortol kell aggodni vagy csinalni valamit?

Legjobb válasz: Ha csak anyatejes, akkor nem baj, az azt jelenti, hogy teljes mértékben hasznosítja az anyatejet, nincs salakanyag. Az én kisfiam kb. 4 hónapos volt, amikor hetente csak egyszer kakilt. Nem volt semmi baja, pukizott bõven, nem sírt, nem volt nyûgös, nem húzogatta a lábát, szóval nem kínlódott. De persze kérdezd meg a gyerekorvosodat meg a védõnõt is, hogy megnyugodjál. (Bár ebben a melegben én csak telefonon kérdezném)

Ha csak anyatejes, akkor nem baj, az azt jelenti, hogy teljes mértékben hasznosítja az anyatejet, nincs salakanyag. Az én kisfiam kb. 4 hónapos volt, amikor hetente csak egyszer kakilt. Nem volt semmi baja, pukizott bõven, nem sírt, nem volt nyûgös, nem húzogatta a lábát, szóval nem kínlódott. De persze kérdezd meg a gyerekorvosodat meg a védõnõt is, hogy megnyugodjál. (Bár ebben a melegben én csak telefonon kérdezném)
6 nap után már nem ártana kis segitség, beszélj a védõnõvel a módokról.
Nekem 4 napot mondott a gyerekorvos, de az enyém tápszert is kapott. A dokit kérdezd meg az a biztos.
Az én kisfiam most 4 hónapos és kb 1 hónapja elég ritkán kakil (4-5 naponta). A mi gyerekorvosunk 1 hét "türelmi idõt" mondott, hogy annyi még belefér kakilás nélkül.

10 hetes észreveszi már ha pár órát (kb5-6-ot) nem vagyok itthon? Mikortól veszik észre?

apával lesz, már hagytam ?ket néhányszor egyedül, jól elvannak, apa mindent meg tud csinálni, munkahelyi vacsorára hívtak

Legjobb válasz: Menj nyugodtan nem lessz semmi baj ha apával marad%

Menj nyugodtan nem lessz semmi baj ha apával marad%
Még jót is teszel neki, ha nem szokja meg, hogy állandóan veled van.Késõbb sem fog utánad sírni, ha magára kell hagynod.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor jó, elmegyek, annál szebb lesz a viszontlátás, hogy fér el ennyi szeretet egy anyai szívben?
Szia. Nálunk Apa az egyetlen, akivel ott lehet hagyni, csak Vele marad meg, ha Én nem vagyok. Úgyhogy, szerintem menj nyugodtan.
Szerintem is menjél, kell a kikapcsolódás.... Ettõl még jó anya vagy, ennyi Neked is jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azért kérdeztem mert most kezdett velem kommunikálni, érzem hogy már felismer, látom rajta(tudom eddig is)de most már viszonoz is, vigyorog meg ilyesmi más hangot ad ki mikor meglát és játszok vele.Meg hagytam is õket így csak nem ilyen sokáig.Nekem nem fog nagyon hiányozni?Vagy ez az érzés természetes?
De, Neked nagyon fog hiányozni, és percenként a telefonod fogod lesni, hogy nem hív-e Apa, hogy menj haza, mert nem bír Vele. De ez nem fog megtörténni, remekül ellesznek együtt. Én is így voltam, mikor elõször órákra magukra hagytam Õket, kislányom még csak 7 hetes volt, és ennek ellenére remekül elvoltak, legnagyobb meglepetésemre. Csak Én hittem azt, hogy "nélkülözhetetlen" vagyok. :-)
Nemrégiben osztálytalálkozón voltam, kicsi lány apával maradt. Hiába picurka még, én már napokkal elõtte mondogattam, hogy anya majd elmegy, apa lesz veled, stb. biztosan nem értette, de engem megnyugtatott. (sõt, utána elmeséltem neki, hogy milyen volt) Az elsõ gyerkõcnél fõsulira jártam, neki is mindig elmondtam, icipici korától, hogy anya elmegy a suliba, és ki fog rá vigyázni. Sosem volt sírás, meg hiszti. Jó szórakozást!

10. hetes kismama vagyok-mikortól lehet elkezdeni sportolni és mit?

Legjobb válasz: Hát ha csak most akarsz elkezdeni sportolni,akkor csak is könnyü gyakorlatokat,hogy meg nem eröltesd magad.Csak a kismama tornát csináld,és azt is csak addi´g,amíg jól esik.

Hát ha csak most akarsz elkezdeni sportolni, akkor csak is könnyü gyakorlatokat, hogy meg nem eröltesd magad.Csak a kismama tornát csináld, és azt is csak addi´g, amíg jól esik.
A kérdező hozzászólása: Én sportoló vagyok-futó!Így miket csinálhatok?
SZIA, 2 HÉT MULVA EDZÖTEREMBEN LEHET BICIKLIZNI MEG FUTOPADON NAPI 20-30 PERCET SÉTÁLNI.25 HETES KISMAMA.
Ha eddig is sportoltál, ne hagyd abba . A terhesség egy állapot, nem betegség, sõt ilyenkor még nagyobb szükség van a test jó állapotban tartására. Futni is lehet addig, amíg a hasad nem akkora, hogy "lögyögjön" és zavarjon, de persze megerõltetni nem szabad magad! Amúgy minden mást is lehet csinálni, az ugrálást nem javasolják-pl aerobic. A terhestorna mindenképp jó arar, hogy lásd, mit lehet:-) De ha izgulsz , kérd ki egy gyógytornász tanácsát.
Ajánlatos vigyázni a sporttal a terhesség 15 hetéig, vagy legalábbis addig, amig el nem múlik a veszélyes idõszak.

6 hetes terhes vagyok és elég nehéz fizikai munkát végzek 10-25 kilóig emelek szinte folyamatosan a 8 óra alatt. Ti elmennétek táppénzre? Vagy ha igen mikortól?

Legjobb válasz: A munkáltatód tudja, hogy babát vársz? Ha már elmondtad, akkor kérheted, hogy áthelyezzenek olyan munkakörbe, ami az állapotodnak megfelelõ. Ha még nem szeretnéd elmondani, akkor menj táppénzre, nehogy baja legyen a babának. A táppénzes papír kódjából meg fogja tudni a munkáltatód, szerintem inkább tõled hallja, mint a bér osztálytól.

A munkáltatód tudja, hogy babát vársz? Ha már elmondtad, akkor kérheted, hogy áthelyezzenek olyan munkakörbe, ami az állapotodnak megfelelõ. Ha még nem szeretnéd elmondani, akkor menj táppénzre, nehogy baja legyen a babának. A táppénzes papír kódjából meg fogja tudni a munkáltatód, szerintem inkább tõled hallja, mint a bér osztálytól.
Ha nem megoldható a könnyitett munka, akkor mindenképp elmennék. (nem terhesen én is emelgettem 20-30 kilós dobozokat, de mióta kiderült, szóltam, nem kell emelgetnem, nem erõltetem meg magam, simán tudok dolgozni, pedig 32.hétben vagyok)
Szia, 15 kilónál többet ne emelj szerintem. Azért mondom, mert én is babát várok és a kislányom 15 kiló, ez határ, õt is sokszor már nehezemre esik ki-be rakni a kádba, viszont ez még nem veszélyes.
én elmennék, sõt el is mentem, mihelyst volt szívhangja a babának. én pedagógus vagyok (lelki megterhelés, stressz és a sok-sok gyermekbetegség miatt mentem táppénzre). 14 hkm
A vérkép során csináltasd meg a toxoplazmózist is. Ha negatív lesz (mármint hogy termel a szervezeted ellenanyagot, és több mint egy éve átestél a fertõzésen), akkor még az alom takarítástól sem kell félned, mert védett vagy.
majd jön a táppénzhez egy kis családi adókedvezmény a magzat 91. napos korától. ez úgy tudom, havi 10 ezer forint
A családi adókedvezményt a munkahelyen lehet igénybe venni, tehát ahhoz dolgozni kell. Apuka dolgozik? Mert akkor õ igényelheti. Szerintem ha jól érzed magad, dolgozz, amíg tudsz, és beszéld meg a fõnököddel, hogy nem fogsz emelgetni, de minden mást el tudsz végezni. Jó babavárást! 33hkm (még dolgozom, sörözõben)
18-as vagyok , a vérvételen érdemes kérni a toxoplazmózis (egysejtû parazita) vizsgálatot (cicák ürítik, kutya nem veszélyes), bár valahol automatikusan végzik a szûrést, nálunk Pilisvörösváron nem. A védõnõm írt fel 4 vizsgálatot amit külön kellett kérnem (tb alapon) , toxoplazmózis, CMV , Rubeola és Wassermann (szifilisz) bár azt hiszem ez utóbbit a nõgyógyász is beikszelte a beutalón. Ha pozitív lesz az IGG értéked, azt azt jelenti hogy átestél valamikor a toxo-n tehát védett vagy, és nem kell vigyáznod a macsekokkal, ha az IGG negatív, azt jelenti hogy nem estél még át rajta. Készül még IGM érték is, ez ha negatív akkor nincs friss fertõzésed, és vigyáznod kell a macskák ürülékével. Én ebben az esetben járok, mindig volt egyébként cicám mégsem estem át rajta, úgyhogy sûrûn mosok kezet és nem takarítok utánuk kakit. De nálunk ezek kinti-benti macskák, ha még nem fertõzöttek, bármikor azok lehetnek. Ha olyan cicád van aki csak lakásban tartózkodik és mondjuk nem estél még át a toxo-n, akkor érdemes a cicát megvizsgáltatni hogy egyáltalán benne van- ez a parazita. Mert ha nincs akkor nem is kell vigyáznod, nem is kaphatod el. Ezen kívül a zöldséget, gyümölcsöt kell jól megmosni, mert a fertõzött talajtól is el lehet kapni. + nyers hústól, és kertészkedésnél érdemes kesztyût húzni mert ahová ürít a cica, ott 1 évig fertõzött a talaj ha parazitás. De ezek mind akkor fontosak ha még sosem estél át a toxon-n.
Menj táppénzre minél hamarabb, ne ezen múljon, vagy kérj könnyített munkakört, köteles átrakni olyanba!
ha ezt elmondod a dokinak egyböl ír egy javaslatot a háziorvosnak, hogy táppénzre kell menned.PErsze hogy árthat!Én is táppénzre mentem a pozi után 2 nappal..de csak azért két nappal mert szombaton teszteltem pozitívat, így hétfõn már nem mentem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát a hányingerrel küzdök rendesen:) reggelente elég szar de ki lehet bírni.a másik meg hogy nagyon fáradt vagyok egész nap.18-án megyek nõgyógyihoz 19 én fogom megmondani a fõnöknek.remélem nem lesz semmi baj.A párom dolgozik szóval õ majd tudja igényelni köszönöm a tájékoztatást:) igyekszem mindent megtudni hogy könnyebb legyen:)
A kérdező hozzászólása: ú te szegény...az nem semmi.hát én határozatlan idõre kötöttem, szóval nekem nem jár le.de a pénz az nagyon kevés akkor.nincs semmi kiegészítõ támogatás vagy valami?
2. Vagyok! Nincs semmi tàmogatàs! És most 49.500 ft-ot kaptam! Annyit keresek mint te! Enny a tàppénz!!! Csak vigyàzz!!!!!! Mert én ahogy elmondtam terhes vagyok rögtön ràjöttem hogy beszìvtam!!! Mert a szerzõdésem lejàr àprilisba és bizony közölték velem hogy nem lessz meghosszabbìtva! Egy hülye kifogàst talàltak és szevasz! Tenni semmit nem tudok mert nem kötelesek meghosszabìtani! Te milyen szerzõdéssel vagy?
A kérdező hozzászólása: jól van köszönöm:) és ha táppénzre megyek sokkal kevesebbet fogok kapni?jelenleg 114 ezer a havi bruttó fizetésem nettóba kb 75-80 at szoktam kapni.van valami állami segítség amit igénybe tudok venni táppénz mellett?
nem kell megválnod a cicától csak ne takarítsd az dobozát. ahogy lesz szívhangja a picinek jelentsd be akár írásban akár szóban és én a helyedben eljönnék táppénzre. én is eljöttem mert elég kemény fizikait végeztem én is.
Nem kell a cicától megválni, csak az almot ne Te takarítsd, és kerüld is a környékét. Kérj meg valaki mást rá, meg fordíts most nagyobb hangsúly a higiéniára. Az emelés a legelején borzasztó veszélyes. Akár el is vetélhetsz bármikor egy rossz mozdulattól, hiszen az elsõ idõszakban tapad meg véglegesen a baba. Ha nem vigyázol magadra, sajnos bekövetkezhet a baj :( A te helyedben azonnal szólnék a fõnökömnek, mert a munkaköröd miatt ez szükséges! A hideg sem tesz jót szerintem...
A kérdező hozzászólása: és van egy cicám tõle tényleg meg kell válnom??
A kérdező hozzászólása: nem tudja a fõnök gondoltam majd a 12. hét után mondom el.18ára kaptam idõpontot a nõdokihoz azt még megvárom de utána bevallom:) hûtõben dolgozom nagykereskedelemben, a hideg (-5 - -25) árthat nekünk?az emelgetéseket a fiúkra bíztam hétfõtõl, de ha nincsen bent fiú magamra vagyok utalva. nagyon köszönöm a sok választ!
Bocs, inkább könnyíteni.
Én is beszélnék a fõnököddel, hogy hogyan lehetne enyhíteni a munkádon.
Tuti hogy el!!!! A legkritikusabb idõbe vagy! Nem tudnak könnyìteni a munkàdon esetleg!? Mert ha nem, akkor érdemes elmenni!!!!! Én is dolgoztam 8 hetes koromig és azutàn kiderült van egy haematoma a petezsàkon! Ami az emelgetésektöl, megeröltetéstöl keletkezett! Elmwntem tàppénzre, kipihentem és szépen felszìvódott! Boldog babavàràst! 14hkm
szerintem is menj el ha nem tudnak könnyíteni a munkádon!én is kereskedelemben dolgozom, és sokat segített, hogy a fõnököm könnyebb munkakörbe helyezett át, bár így is 20 hetes voltam mikor a nõdoki azt mondta hogy elég volt a munkából ennyi, ad javaslatot és már hatodik hete itthon vagyok, a vérnyomásom se magas, sétálgatok, pakolok, megcsinálom a házimunkát, persze mindent vigyázva!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!