Találatok a következő kifejezésre: 10 perce a (866 db)

Miért 9 perc és miért nem 10 perc a legtöbb elektronikus ébresztőnél a szundi funkció, továbbá az autómatikus illatósítónál is miért pont 9 perc és annak többszöröseire lehet beállítani?

Legjobb válasz: szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben

szerintem, mert ezek csak egyszerû szerkezetek, és nem 10-es, hanem 3-as (vagy 4-es) számrendszerben dolgoznak. így sokkal egyszerûbb létrehozni különféle technikai cuccokat. Fõleg nagy mennyiségben
Nem pont 9-18-36 percenként fúj az illatosító, hanem 512-1024-2048 másodpercenként, ami kijön kettes számrendszerben!
A kérdező hozzászólása: Na, ezért írtam, hogy legtöbb :-)
Nekem keerken 10percenként ébreszt a telefonom, plusz csengés... Tehát pl. 6:00, majd ha nem csinálok vele semmit 6:11... A barátomé pedig csengéssel együtt vagy lenyomástól számított 5 percenként. Amúgy az idõt gyakorlatilag 60as számrendszerben számoljuk, csak az bonyolult lenne az embereknek. A gépek azonban tudtommal 2esbõl számolnak át mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeadásos ötlet tényleg hihetõ, de akkor vetõdik fel a kérdés, megintcsak hülyeség a dolog szerintem, mert a csörgésre felébred az ember, és szerintem nagy százalékban tuti lenyomja, ha mást nem a szundi gombot. Márpedig ezután szeretne még 10 percig gondolkodni, ébredezni, de nem tud, mert onnantól számítva csak kilenc perce van. Tehát szerintem jobb lenne, ha csörgés végétõl számolna és nem a kezdetétõl. Azért köszönöm a válaszokat.
Az én telefonomnál 5, 10, 15, 30, 60perc a szundi de lehet egyénileg beállítani akármit, pl 12 percet
nem voltam elég érthetõ:D szóval ha nem állítod le az ébresztpt akkor 1 percig cseng. Aztán 9 perc mulva ujra csengeni fog. Gondolom az illatsítóval is ez a helyzet. Hogy 1 percig illatosít aztán 9 percig nem.
LOL:D Azért mert ha nem állítod le az ébresztõt akkor pont 1 percig cseng utána kikapcsol, és hogy meglegyen az embereken kerek szám a 10 es ezért igy pont ki jön:D 1 +9=10:D
Azt nem tudom hogy miért de az én telefonom is így mûködik :'( Az elektromos kütyük + 2-es számrendszerben müxenek úgyhogy nem tudom mi lehet :(( (: a telefonom biztos nem 3-as számrendszerbe dolgozik :)
Én úgy tudom hogy azért, mert ha 10 percenkért csörögne akkor ha hatszor kinyomod, az már egy óra. így meg csak 54...Nem tudom mennyire van ennek értelme, de egy újságban ezt írták:O.

Te otthon mernéd hagyni 5-10 percre a pár hónapos gyerekedet amíg biztosan alszik hogy átmenj a szomszédba?

Én nem! És úgy érzem, hogy ez valamiféle protokoll, hogy pici gyereket nem hagyunk otthon egyedül még akkor sem ha biztonságban van. Ki hogy van ezzel? Van aki otthon meri hagyni?

Legjobb válasz: Én nem, és ilyenkor nem az a legnagyobb baj, ha felébred, mert akkor max sír pár percet, de baja nem lesz. De mivan ha becsipog a légzésfigyelõ, vagy félrenyel és megfullad, ne adj isten tûz üt ki. Tudom ezeknek nem nagy az esélye, de ha mégis, sose bocsátanám meg magamnak.

Én nem, és ilyenkor nem az a legnagyobb baj, ha felébred, mert akkor max sír pár percet, de baja nem lesz. De mivan ha becsipog a légzésfigyelõ, vagy félrenyel és megfullad, ne adj isten tûz üt ki. Tudom ezeknek nem nagy az esélye, de ha mégis, sose bocsátanám meg magamnak.
Soha. És ha pont akkor csipog be a légzésfigyelõ? Sosem bocsátanám meg magamnak. nincs olyan fontos dolog amiért otthagynám egyedül. Ha halaszthatatlan, akkor felfogom, viszem magammal. Nem tudsz olyan esetet mondani amiért otthagynám.
Nem merném soha egyedül hagyni a gyerekemet, hogy tudnám magamnak megbocsátani, ha pont abban a pár percben történne vele valami? A másik fele, amire pont pár napja láttam példát, a szülõk hogy merik a kisgyerekeiket a negyven fokban kint hagyni a kocsiban a napon, amíg õk ilyen-olyan ügyeiket intézik? Okmányiroda elõtt történt mindez, két három-négyéves kislány volt a kocsiban akkor, amikor bementem és akkor is, amikor úgy 20 perc múlva kijöttem. Még jó, hogy legalább az ablakokat leengedték nekik....
nem, semmilyen körülmények között! jöjjön át a szomszéd. épp alkalmas, mivel pont alszik a gyerek :)
soha!!!!!!még a halált is megváratattnám. De nem csak a párhónapost hanem a pár évest sem!Amíg nem önálló a gyermekem, úgy, hogy meggyõzõdjek róla, addig nem hagyom felügyelet nélkül.Inkább a legundokabb szomszéd akkor, de figyeljen valaki rá, ha annyira muszáj a gyermek nélkül menni.
Keresztanyám tök lelki nyugalomba otthon hagyja egyedül! a gyerekét aki 2-3 hetes. Szóval azért még vannak ilyenek is. :(
Semmi esetre sem!!! Nem tudom mi lehet olyan fontos dolog a szomszédban, ami nem várhat addig amíg esetleg felkel a gyerek?!
Én nem. Soha nem lehet tudni, mi történik. Lehet egy tûz, egy betörés... De vannak ismerõseim, akik még az oviba is elszaladtak a nagyobbakért, amíg a kicsi aludt.
Na de mi van ha pl. félrenyel? Az nem várhat 5 percig, amíg visszaérsz a boltból/szomszédból.
Én hagytam otthon 5 percre kb 4x. De akkor még nagyon kicsi volt, rácsos kiságyban aludt legalul, és rögtön alvás után mentem át a boltba, nem szomszédba. Pont a szomszédban van egy kisbolt, oda léptem át. Mindig siettem, de ugyanakkor tudtam, hogy nem tudna kimászni, ha esetleg felébredne. De soha nem ébredt fel, mivel nem elalvás után 1 órával mentem át a boltba.
Ha a postás jön, akkor ajtóig jön, hallótávolságon belül van a gyerek. 82%-os 13:59-es vagyok, irtam hogy nem tudtok olyan irni amiért otthagynám bárhol De mi a francért lett lepontozva aki nem hagyja ott úton útfélen a gyereket???
Akkor is félre nyelhet amikor éjszaka a saját szobájában alszik te meg a sajátodban.Én sem hagynám otthon , kocsiban egy percre sem õket.De kimegyek a kukáért, leseprem a járdát kint.Idõnként behallgatózok.Ne mondja már senki hogy ott ül a gyerek mellett amikor alszik.Egy ismerõsöm úgy vitte az oviba a nagyobbat amikor a kicsi még aludt otthon közbe a boltba is beugrott.Nagyon sietett mindig de fura volt nekem hogy meri megtenni.
"Akkor is félre nyelhet amikor éjszaka a saját szobájában alszik te meg a sajátodban" Ezért van a légzésfigyelõ, ami csipog ha baj van. De csipoghat szerencsétlen ha én kilométerrel arrébb vagyok...
Nem ülök felette amíg alszik, de van légzésfigyelõ, bébiõr. A konyhában teszek veszek, kimosok, teregetek, de ezek mind hallótávolságon belül vannak. Ha jön a postás, az ajtóig ha kimegyek hallom a gyereket.
Én ha a kapuig kimegyek nem hallom a gyereket, vagy ha zúg a szagelszívó akkor sem hallom. Bébiõrt napközben sosem használjuk, este szoktuk, ha kimegyünk pl bográcsozni. Légzésfigyelõt sem használunk már, mivel elmúlt 1 éves. A 24-es válaszoló véleményét osztom. Nem szoktam felelõtlenül magára hagyni, de simán kiszaladok teregetni. A házon és kerten kívül viszont nem mennék, pl a szomszédba nem ugornék át. Kocsiban egyedül még akkor sem hagynám ha nincs nagy meleg, inkább felébresztem.
A kert ami nálunk egy darab semmi, az egy más eset, meg a kapu is, ami két lépés, bármi csipog-sír hallatszik, fél pillanat alatt a gyerekszobában vagyok. tehát úgy 5percre, amíg kimegyek a postáért, vagy galád módon kiültem a jóidõkben olvasni, amíg a gyerekek aludtak vannak, és voltak. De az az 5perc, ami azt jelenti, hogy el a boltig és vissza. Ne a gyerekekkel legyen baj, valaki véletlen elcsap az úton, kutyának se tûnik majd fel, hogy gyerekem van, vagy nincs velük valaki... Jó félnapot egyedül a két kicsi:( Tehát ki az utcára 5percre sem mennék, ha a gyerekem alszik, de hallótávolságban-látó távolságban "magára hagyom", nem ülök az ágya mellett, szõnyege mellett.
nekünk se légzésfigyelõnk se bébiõrünk.Fõleg 2 éven felüli gyerekeknél nem értem mi szükség rá.Tudtommal ezt a bölcsõhalál elkerülése miatt találták fel .Nagyon sokan felnõttünk nélküle.
A kérdező hozzászólása: Örülök a sok válasznak! A többség tehát nem hagyná magára. Én sem. Bár nem tudom hogy az amikor kimegyek az ebédért vagy beengedem a rokonokat minek számít? Merthogy nálunk 2 kapun kell kimenni mire kijut az ember. Van hogy felkapom a lányomat, de ha alszik nyilván nem! Néha ilyenkor a szomszéd megállít egy szóra ami sokszor több mint egy szó! Tehát pár percre nagy ritkán végülis magára hagyom ha úgy vesszük. Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalásom is van. Amúgy a 16. válaszoló írta hogy bûncselekménynek számít ha magára hagyja valaki otthon a gyerekét. Nekem is rémlik ilyesmi, de errõl egy jogászt kellene megkérdezni.
Na eddig egyszer jártam így, a kutyának hasmenése lett, baba pedig alszik, kutya vonyít, próbálja visszatartani..én meg rohantam a szomszédhoz, hogy vigyázzon a babára pár percet, amíg szaladok a kutyával..azt hittem megõrülök! Ha nem lett volna otthon a szomszéd nem tudom mit tettem volna.. ha összef..a a lakást az is nagyon gáz.
"Azért utolsó fél percig sírva bepánikolt na ne essünk már túlzásba, " Minden túlzás nélkül írtam! Ha nem hiszed el, az a te bajod. Én tudom, hogy így volt, te nem. Szerintem kettõnk közül én jobban ismerem a saját gyerekemet, ill én tudom, hogy mi történt akkor.
Volt rá példa amíg kicsit volt, hogy a ház elé kiszaladtam a kutyákkal. Vittem magammal a bébiõrt, ha gond lett volt 30mp múlva otthon vagyok.
Én még a szemetet sem merem levinni. Nem csak azért mert vele történhet valami, hanem mert velem is történhet. Nagymamám mesélte, hogy anyukámra az anyósa vigyázott. Szépen kikötözte a járóka rácsához ültetve, jó szorosan, mert akkoriban ez volt a szokás és elment boltba. Mire hazaért úgy találta ott, hogy lógott a feje. Nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy megfulladt, de szerencsére csak elaludt.
14:27 vagyok Itt hallhattad, itt kérdeztem hogy mit tehetnénk. A vége az lett, hogy miután a fõnökség kirugással megfenyegette, otthon hagyta a gyereket.Ekkor gyámügynek szóltunk, de azok mindig ugy mentek ki, hogy az anyát felhivva hogy mennek körülményeket nézni.Amik persze jók voltak, hisz nem azzal volt a baj, hanem a magárahagyással.Nemtudom mennyit kaphatott a gyámügyes hogy nem lett belõle semmi. Szerencsére felvették bölcsibe, igy most ott van reggel 7tõl este 6ig, lassan másfél éves.
Ezt a munka közben hol otthon, hol kocsiban hagyott sztorit hallottam már, nem tudom hogy ugyanarról beszélünk e. Ott anyuka a szünetekben szaladgál megetetni, és utána simán kint hagyta a kocsiban, vagy otthon. Nem tudom mi lett a vége.
Van egy ismerõsöm, aki a tesco parkolóban kint hagyta az unokáját, mert pont aludt, és õ siet. Hát sokan voltak. A járókelõk hívták a rendõrséget, mert a gyerek közben felébredt, pár hónapos volt. Be kellett törni az ablakot, mert a mami a bemondóra sem jött ki, és már lilult, elájult a gyerek.
Nem, semmi esetben sem! A nagyobb fiam 6 éves lesz nem sokára, komoly, szófogadó gyerek, de õt is csak mostanában merem itthon hagyni annyi idõre, míg leszaladok a közvetlenül az erkélyünk alatt lévõ kisboltba. De ha 2-3 ember várakozik sorban, inkább vissza is jövök. A pici 4 hetes, de eszembe sem jutna, inkább viszem magammal.
14:04: és még hány ilyen van, csak nem kerl nyilvánosságra, mert a járókelõknek hála nem hal meg a baba. Múlt héten hõségriadó kellõs közepén már kocsiból kiszedett babát láttam, bennhagyták, 1 év körüli lehetett, járókelõ még rendõrök kiérkezése elõtt törte be a kocsiablakot, és szedte ki.Az anyuka feljelentéssel fenyegetõzött, a rendõrök csititották, hogy az rá vár, nem a gyereket kimentõre...
Leírom a fiam esetét, most 23 éves. Volt vagy 3 éves, délután, otthon voltunk, ki lett mosva, készültünk, hogy a kerti szárítóra kiteregetünk. Megvártuk, hogy elaludjon, akkor mentünk ki. Nem volt 10 perc, bejövünk, a gyerek ül az ágy szélén, sír, szemmel láthatóan rosszul van, a konyhában a konnektorban 2 csavarhúzó. Megvárta, hogy kimenjünk, eljátszotta, hogy alszik, tehát nincs 100% os biztonság. Ismétlem nem történt nagy baj, egy nap kórházi megfigyelés, meg az ijedtség.
Bébiõrrel....esetleg.
Úgy tudom, saját lakásban is büntetendõ egy gyereket magára hagyni, de passz, hogy hány éves korig. Szóval nemcsak azt lehet feljelenteni, aki a kocsiban hagyja a gyereket, hanem azt is, aki a lakásban. Nagymamám mesélte, hogy õ bizony otthon hagyta szegény anyámat baba korában, mert nem volt babakocsijuk, neki meg el kellett menni a boltba. Látván hüledezõ arcomat, hozzátette: "de nem sírt!" ... alig akartam elhinni... :(
nekem meg sem fordulna a fejembe nem hogy elkõvesek ilyen hülyeséget!!szerintem nincs semmi olyan fontos mint a gyerekem mert nekem õ a legfontosabb azon rajta kivül miden a 2 helyen áll!!
Na az én nagymamám nem merte.7 gyerek volt/van is, állítja hogy sosem hagyta õke egyedül, csak mikor már a legidsebb volt 12-13 éves, rá hagyta a kisebbeket.De hihetõ is, most is két kisunokára vigyáz, de le nem veszi róluk a szemét. Van egy kolléganõm, munkamániás, de terhes lett valakitõl, késõn vette észre, nem vetethette el, örökbe nem adta.De a munkáját se akarta adni, mert nem túl legálisan üzletelget cégen keresztül.Igy innen ment szülni, majd 3 hetes gyereket vagy otthon vagy a kocsiban hagyva jött dolgozni.Amig nem vették be a bölcsödébe fél évesen, addig szegény gyerek valahol mindig hagyva volt.(bejelentettük rendõrségen, gyerekvédelmiseknél, de nem csináltak semmit) undoritó miket megtesznek sokan
Egy hüly* szomszédért sem. Sõt, semmiért sem. A lányom elaludt szépen. Én kimentem az udvarra teregetni. Õ valamire felijedt, bepánikolt. Nem sírhatott többet mint fél perc, de így is fél óráig hüppögött... Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha valami történne a gyerekkel, míg én a szomszédban/boltban vagyok. Minden várhat addig míg felébred a gyerkõc!!!
Azért utolsó fél percig sírva bepánikolt na ne essünk már túlzásba, egy szorulásos anyuka(pl. én) a wc-n is eltölt minimum 2 percet és nem rohanok ki ha sír a baba a kiságyban. A családi ház udvarára miért ne lehetne kimenni, ott hallótávolságon belül van a gyermek. Annál messzebb viszont nem mennék.
vagy felfogod a gyereket és viszed, max felkel és nyûgös lesz, de inkább nyûgös gyerek mint halott...
19! oké :) ))

Led autós izzó. Miért világít akkor is ha már kivettem a kulcsot. Kb 10 percig, (a hátramenet lámpa, LED)?

Kicseréltem a hátramenet izzókat ledre,és miután kiszálok,még világít...nem tudom miért...köszi

Legjobb válasz: Üdv! A LEDes lámpák nem hagyományos lámpak. A hagyományos lámpa hideg ellenállása gyakorlatilag rövidzárnak felel meg. Ellentétben a LEDes lámpával, ahol ez 10V alatt szakadásként jelenik meg. Mivel az ellenõrzõ áramkör áramot hajt az izzószál épségének ellenõrzése céljából, de nem akkorát, hogy a hagyományos lámpa wolframszála melegedjen. Ez néhány milliAmper, de akár 10 milliAmper feletti áram is lehet. Ekkora áram mellett már a LEDes lámpa LEDjei világítani fognak. És igen ez addig tart, míg az elektronikában a leállást követõen minden töltve maradt töltéstároló elem ki nem sül. Üdv!

Üdv! A LEDes lámpák nem hagyományos lámpak. A hagyományos lámpa hideg ellenállása gyakorlatilag rövidzárnak felel meg. Ellentétben a LEDes lámpával, ahol ez 10V alatt szakadásként jelenik meg. Mivel az ellenõrzõ áramkör áramot hajt az izzószál épségének ellenõrzése céljából, de nem akkorát, hogy a hagyományos lámpa wolframszála melegedjen. Ez néhány milliAmper, de akár 10 milliAmper feletti áram is lehet. Ekkora áram mellett már a LEDes lámpa LEDjei világítani fognak. És igen ez addig tart, míg az elektronikában a leállást követõen minden töltve maradt töltéstároló elem ki nem sül. Üdv!
Vmi elektronika intézi a kapcsolását és lehet benne egy jó nagy kapacitású elektrolit kondi. Ha kiveszed a hátramenetbõl, akkor - gondolom - nem világít. :) Jól sejtem?
Köszi #2!. Ez a magyarázata, h akkor is világít, ha kiveszi hátramenetbõl. :) (#1 voltam)
Kell rá egy 1mOhm-os ellenállás a test és a pozitív közé így az egybõl kisüti majd ha kiveszi a kulcsot.
MegaOhm nem Miliohm.:D
Bocs, de ha a LED-en átfolyó áram - néhány 10mA lehet - nem tudja kisütni csak 10 perc alatt, akkor ott az 1Mohm [email protected] se ér. My opinion is. :)
Akkor miért van a profi LED-es villanykörtékben ekkora ellenállás? 230 volthoz és persze a pufferkondihoz.
Most elõhozakodsz egy másik dologgal és próbálod összehasonlítani? Egész más a kapcsolástechnikája egy hálózatról mûködõ LED lámpának és egy izzós tolatólámpa szakadását figyelõ elektronikának. Ott a bibi, h azt nem LED-es világításra készítették fel. Nyilván úgy kellene megtervezni, ha LED-es a tolatólámpa, h csak akkor figyelje a meghibásodást, ha a hátramenet be van kapcsolva. Ez esetben megszakíthatja a LED áramkörét, amikor pl. üresbe v bármely más fokozatba teszi. Igaz, addig, amíg nem kapcsol hátramenetet, nem fog kiderülni a meghibásodás. De LED-eknél kell erre egyáltalán számítani? Örök élet+1 nap. Legalább is az autó elõbb fog amortizálódni, mint a LED-es világítótest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
ne kérdezz ekkora marhaságot :) mióta szeded?
tájékoztató? olv el
A kommented téged minõsít. :-(
nekem volt már egy csomószor, h utána vettem be jóval...és mit csinálsz, ha egy nap kétszer szexelsz? remélem nem veszel be annyiszor tabit :D ennek az a lényege, h minden nap kb ugyanabban az idõben megkapd a hormonadagodat folyamatosan...az mind1, h mikor szexelsz
Ha minden nap rendszeresen szeded, akkor nem. Ha csak most az egyszer vetted be, akkor kutyafülét se ér. Esemény elõtti tabletta nincs. Van hozzá magyar nyelvû tájékoztató, te meg jártál az általános elsõ két osztályába, gondolom. Olvasd el.
a legtöbb fogamzásgátlót már hetekkel az aktus elõtt kell szedni folyamatosan
teljesen mindegy. ha folyamatosan szeded, mindenképpen véd, ha nem, akkor meg egyáltalán nem (értelemszerûen). szóval hogy a napi tabit mikor vetted be az nem számít, az annál inkább, mennyi ideje szeded.
A kérdező hozzászólása: Kössz de nem kell lehurrogni egybõl az ember fejét!! Sztem vannak ennél hülyébb kérdések is azokat leszolhatjátok!! Akinek meg nem tetszik a kérdésem mi a faszér válaszol rá!!

Két szobás földszinti panel a városban (kisváros), vagy két szobás falusi parasztház, nagy udvarral, kerttel 10 percre a várostól? Két gyerekkel (5 éves és 2 hónapos. ) Mindkettõ lakás felújított.

Legjobb válasz: mindkettõnek van elõnye is,hátránya is, -az hogy itt most egyes válaszolók melyiket választanák,az lényegtelen,mert ebben csak ti dönthettek,

mindkettõnek van elõnye is, hátránya is, -az hogy itt most egyes válaszolók melyiket választanák, az lényegtelen, mert ebben csak ti dönthettek,
Laktam panelban, de sok vita volt a szomszédokkal. Kisgyerekkel nem jó. Le kell kísérgetnek a játszótérre, ha levegõre akarod vinni. Esõs idõben csak ablakot nyithatsz, de nem tudsz vele sétálni sem. Kertes házban kiteheted az udvarra, te pedig csinálhatod a dolgodat. Nekünk és a gyerekeknek is sokkal jobb, amióta kertes házban lakunk.
a falusit mondanám, de ahhoz idõ és energia is kell a kertet, udvart rendezni...
2 gyerekre nem ártana ám minimum 3, de inkább 4 szoba (háló, gyerekszobák és nappali).... De ha ez a választék, akkor parasztház - nyugodtabb környezet, és talán bõvíthetõ is, hogy ne egy hálóban nyomorogjatok 4-en...
Ha nem akarsz (akartok), vagy nem tudsz (tudtok) a kerttel foglalkozni, akkor panel. Ha nem akarsz (akartok) a hülye panelszomszédokkal vitázni, akkor a falusi. Ha nem bírod az egyedüllétet, társaságra, folyamatos csevegésre, nyüzsgõsebb életre vágysz, akkor panel. Ha szereted a nagyobb életteret, a szabadságot, akkor a falusi. És így tovább... Egyébként erre szokás mondani, hogy irigylem a gondodat.....
Nem tudnék földszinti panelben élni. 27 évig éltem panelban, elég is volt. Pedig nekem nem voltak köcsög szomszédaim. Most 10 percre lakunk a várostól egy kis faluban két gyerekkel (most 2 ás 6 évesek), két kutyával és egy macskával és imádjuk. Soha nem költöznék vissza panelbe. Dolog van, az biztos. De ha semmi sincs elhanyagolva, akkor nem nagy meló a karbantartás. A panelben nem teheted meg, hogy hopp fel a törölközõ, gyerekek akár csupaszon is: be a medencébe. Aztán a homokozóba, majd vissza a medencébe. Apa meg majd kipucolja :)
Ha szeretitek a kertet, a szabadságot, a gyerekeknek "paradicsomot", akkor a parasztházat venném meg. Ha nem vályog, tetõteret be is lehet építeni, vagy mellé egy vagy két szobát. Ha tornácos, az is beépíthetõ. Én megvenném.
A magzatvíz már elment?
vesekõ
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes, de viszont a vesekövet megnézem milyen
lehet bélgáz, vagy emésztési zavarok. ha sok hüvelyest eszel akkor lehet bélgáz.
Szerintem nem baj. Sok felnõtt meg újságot olvas wc-zés közben.
Pont a minap mesélte az anyósom, hogy a férjem csak könyvvel volt hajlandó bilizni. Most néha úgy kell kirobbantani a budiról, mert képes órákat ülni és olvasni...
Én is olvasok a vécén :D A lányom 7 hónapja szobatiszta, 3 hónapja ágytiszta, de kakihoz még kéri a pelust. Valamiért ragaszkodik hozzá. Próbálkozik, ráül a vécére, ráül a bilire, nem jön a kaki. Aztán ráhúzom a pelust, egybõl belekakil. Gondolom nem fog így maradni, papolok neki szépen, aztán majd csak elhagyja ezt a szokást. Majd talán az oviban látja a többiektõl, vagy nem tudom. Nem erõltetem, mert volt hogy megpróbáltam, hogy nem adtam rá pelust, de akkor meg visszatartotta a kakit, az meg egészségtelen.
hát én leszek az egyetlen aki azt irja igy kezdõdnek a rossz szokások.Nekem eddig minden orvos azt mondta, óriási baj, ha ott ülnek és olvasnak az emberek a wc-n, mert közben elereszkedik a izom és nyúlik, ha idõsebb lesz nem lesz záróizom ami megtartja a székletet vizeletet.de ezt persze gondolom senki nem hiszi el.én 10 percig nem engedném ücsörögni, legyen kevesebb ha már ücsöörgni akar, de õ mondjuk még csak kicsi de vannak itt azért felnött öcsörgök is.
Szerintem sem kéne hagyni 10 percig. Aranyér és egyéb bántalmakat okoz a WC-n ücsörgés. Ne hagyd neki.
A Balatonon 2500 Ft/fõ áron szoktunk nyaralni háznál... Persze számla nélkül.
5 személyes nyaraló, nappalival, konyhával, fürdõszobával-wc, az udvaron parkolási és grillezési lehetõséggel a Balatonon nekünk 2500 ft/fõ /éj. Ha kevés (2 fõ jön fõszezonban, tehát aug. 20 elõtt, akkor 3000 ft/fõ/éj) A szabadstrand 100m, kikötõ 150 m távolságra található. Disco 5 perces sétára van a nyaralótól.

Déli pálya udvartól 10 perce a sasadi út, hogy jutok el oda?

oda kéne mennem egy állás miatt azt írják ,hogy sasadi út Déli putól 10 percre.csakhogy se a bkv honlapján se az utvonalterv.hu ba nem ismernek sasadi úta.légyszi segítsetek ,hogy jutok ki oda.stadionoktól 2es metróval Délig de onnatól ,hogyan tovább?:(

Legjobb válasz: egy mc'Donaldsot kéne keresnem

A kérdező hozzászólása: egy mc'Donaldsot kéne keresnem
A kérdező hozzászólása: húh ez egy rohadt hosszú út:S azt nem tudjátok , hogy konkrétan hány megállót kell menni? tájékozódásban nagyon átlagon alul vagyok.
A Déli pályaudvarnál (Alkotás utcára kimenve!) felszállsz a 139-es autóbuszra és a Sasadi útnál leszállsz róla, ott lesz a Budaörsi út 112. számnál a McDonalds!!! http://www.budapest-geo.hu/budapest_t%C3%A9rk%C3%A9p (A buszra a Gyógyszertár oldalánál szállj fel!)
http://www.utvonalterv.hu/ 1.) Budapest I., Alkotás utca 2. 2.) Budapest XI., Budaörsi út 112. Utazási idõ kb. 20 perc (4, 2 km) Utazás : 139A busszal
Az utvonalterv.hu oldalon remekül látszik : a 6. megállónál kell leszállnod (Sasadi útnál). Még a busz menetrendjét is megtalálod! :D Ja, és ezek olyan buszok, hogy belül a buszban kiírja a megállók nevét.

Mikortól lehet kivinni levegőre (akár csak 10 percre) a picurit?

Emeletes házban lakunk és van egy kutyánk, akit reggel sétálni kell vinni. Sajnos a férjem hajnalba jár dolgozni, így a kutyasétáltatást reggel is nekem kell megoldanom. Júniusra várjuk a picit.

Legjobb válasz: Az enyémek hazaérkezésük után már ki lettek rakva a kertbe (2 tavaszi és 1 nyári baba) levegõzni sokszor órákra. Tehát juniusban viheted azonnal sétálni.

Az enyémek hazaérkezésük után már ki lettek rakva a kertbe (2 tavaszi és 1 nyári baba) levegõzni sokszor órákra. Tehát juniusban viheted azonnal sétálni.
Szia! az elsõ babám november végi volt. Miután haza vittük, már 3 percre, felöltöztetve szoktattuk a levegõhöz. Ezt a "mennyiséget" 2 naponként emeltük(6, 10, 13-15 percesekre), aztán lett belõle 1 hét alatt fél óra, majd 1 óra. De akkor hideg volt! Most augusztus elejére vagyok kiírva a 2. babával, és szerintem ezt a fokozatos szoktatást nem kell majd végigcsinálni, mert alapvetõen meleg lesz. De ha szoktatod is õt a levegõhöz, 1 hét után már babakocsival nagyokat lehet vele sétálni. Ha bizonytalan vagy, javaslom, a védõnõt is kérdezd meg. Üdv!
Júniusban már akármikor. Nekem februárban született, de már 4 naposan kivittem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! Sokat segítettetek!
Az enyém 1 hós, de szinte egész nap kint van a kertben, én meg sûrûn pihizek mellete. Egyébként 2 hétig bírtam a bezártságot, ahogy bejött ajó idõ, levegõzuünk, amúgy d az élet sem állhat meg, (pl. a nagyobbat is el kell hozni a suliból)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!