Találatok a következő kifejezésre: 10 napos mennyinek kell (9 db)

10 hét + 4 naposan mennyinek kell lennie a CRLnek?

Nekem 33 mm mondtak, de azt keveslem. Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem 12 hetesen volt 50mm és mivel elég gyorsan nõnek szerintem ennyi idõsen jó ez az eredmény! :)

Nekem 12 hetesen volt 50mm és mivel elég gyorsan nõnek szerintem ennyi idõsen jó ez az eredmény! :)
http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt megtalálod az átlagos magzati méreteket.
Emiatt sztem ne aggódj! Az én picurkám 7hetes+2napossan elméletileg csak 6hetes és 5napos volt, de picit nagyobb vagy kisebb majd behozza a lemaradást ugyis olyan gyorsan nõ! A lényeg, hogy egészséges legyen! Amúgy A terheskönyvek viszonylag egy nagyobb intervallumot adnak meg ha ebbe beleesik akkor nincs baj. Megnéztem a tiédet 31-44mm közt van az jó! Nyugi! Boldog babavárást!
Kieg.: "Holott (mint az elõzõ hozzászóló is mondta), a te 33 mm-es magzatod határértéken belül van."

10 napos terhességnél mennyinek kell lenni a BHCG hormonnak, ami a terhességet jelenti?

Legjobb válasz: 10 napos terhességet még semmiképp nem mutatja ki a teszt!! Az menstruáció elmaradásától mutatja ki a teszt a terhességet akkor pedig már 4 hetes terhes vagy...

10 napos terhességet még semmiképp nem mutatja ki a teszt!! Az menstruáció elmaradásától mutatja ki a teszt a terhességet akkor pedig már 4 hetes terhes vagy...
mi tíz napos? tíz napja eshettél teherbe, vagy tíz napja volt az utolsó mensid? Ha tíz napja lettel terhes, (akkor volt pé-d), akkor most már majdnem 4 hetes vagy, mert a terhességi kort az utolsó mensi elsõ napjától számolják. A baba pedig 10 napos. Teszthez még várni kell pár napot, mert a hcg a beágyazódás után nõ meg és aztán emelkedik, de a teszt nem meri meg hogy mennyi, hanem csak jelzi, hogy van-e.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul írtam, de köszönöm a válaszokat.Ma volt az inszemem és úgy tudom félidõ után 10 nappal lehet vérvételt csináltatni vérvételt és már ekkor megnövekszik a BHCG hormon szint. Azért szeretném, mert már 3 elment és ha hamar megtudom, hogy az vagyok, esetleg jobban vigyáznék magamra vagy kérni valamit, amitõl megtapad.

Szerintetek mennyi a valószínűsége h. megmaradt a baba? Mennyinek kell. lennie a hcg szintnek 10-14 napos terhesen?

Múlt hèt kedden csin egy tesztet ami negatív lett. de szombaton már.pozitív lett. de szombat d.u. elkezdtem vèrezni. de azóta mèg 2 teszt az az õsszesen 3 teszt lett pozitív lett. tegnap a vèrembõl 3.10 hcg-t állapítottak meg. de hètfõn az orvos megvizsgált nem.látott terhessèget. jövõhèten kell megismètelni a vèrvètelt. Attól függ h megmarad e a baba h nõ v csökken a hcg mèrtèke. 3 hetes korban a hcg 5 ès 50között van egy várandóz anyának.èn.kb 10-14 napos terhes lehetek tesztek alapján. kèrlek.titeket írjatok!

Legjobb válasz: mikor volt az utolsó menstruációd elsõ napja? Onnan lehet viszonyítani arra, hogy jelenleg mennyi hcg-nek kell lennie

mikor volt az utolsó menstruációd elsõ napja? Onnan lehet viszonyítani arra, hogy jelenleg mennyi hcg-nek kell lennie
Hivatalosan 5 alatt nem beszélünk terhességrõl
A kérdező hozzászólása: ápr 30 án volt utoljára.akk valószìnû h elvetèltem??? :(
A kérdező hozzászólása: de a doki azt mondta h ez a vèrvètel kivètelesen terhessèget muttatja akk már ne is remènykedjek??
akkor 31 napja jött meg utoljára ezek szerint itt meg tudod nézni, hogy alakul a hcg szint: http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala.. ha tegnap 30 naposan 3, 1 volt csak, akkor nem érdemes nagyon babában gondolkodni. :-( 4-426 között kellene lennie 28 naposan szerintem ez korai vetélés volt, amirõl a legtöbb nõ nem is tud, észre sem veszi
Ez biztos, hogy nem terhesség. Ha ilyenkor 100 alatt van az nem terhesség. Nekem 305 volt már a 14. napon.
A kérdező hozzászólása: hmmm.köszi. a válaszokat

10 napos a kislányom, mikor vihetem ki levegőzni először, mennyivel kell növelni napról-napra a levegőztetés idejét?

Legjobb válasz: szél védett helyen a kezedbe 5 percig dajkáld majd másnap 10 perig utána babakocsiba is rakhatod már 15 perc és így tov. Én így csináltam novemberben

szél védett helyen a kezedbe 5 percig dajkáld majd másnap 10 perig utána babakocsiba is rakhatod már 15 perc és így tov. Én így csináltam novemberben
en december elejen kezdtem kivinni 12 napos koratol, nem tudtam hogy szabad hamarabb is 5perc ablakban 10 perc teraszon 20 perc kint aztan igy tovabb volt hogy 6 hetesen 3orat setaltunk minusz fokban, kutya baja sem lett
Gratula a törpéhez:) ahogy a lányok irták csak szép lassan, kevés idõkre, mert nehéz még neki hirtelen a sok friss levegõ, ha sokáig kint van és nem fokozatos a szoktatás, furcsán tud rá reagálni, szóval szép lassan! Két hét, és már gyönyörûen fog szundizni akár egy órát a babakocsiban.)
még annyit hozzatennek (a fentiekkel teljesen egyetertek, szepen fokozatosan), hogy a doktornenim azt mondta a 3. hettol lehet kivinni, en egybol 2 orara vittem ki, ugy aludt, mint akit leutottek, utana éhesebb volt, hamarabb kérte a kovetkezõ kajat, szóval ne aggodj, ha többet kér enni, és hamarabb. próbálj olyan utvonalat valasztani, (huyen hangzik, tudom) hogy a szél ne fujjon be a mozesreszbe, illetve a tarkóján mindig ellenorizd, hogy nem fazik, vagy nem oltoztetted e tul (en az utobbi hibat kovettem el, levettem rola a kis takarojat, es ugy mar jo volt).

A vastabletták mennyire befolyásolják a fogamzásgátló hatékonyságát? És egy 7-10 napos antibiotikumos kúra után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra biztonságos legyen a tabletta használata?

Legjobb válasz: A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.

A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.
Szia! A vastabletta nem befolyásolja, az antibiotikumok viszont igen. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy pl. Augmentin szedése alatt és utána még 2 hétig használjak óvszert.

Mennyi időt "kell" ébren töltenie napközben egy 10 napos babának? Normális az, hogy az ébrenlét időtartama alatt rendszeresen sír?

Nem tudjuk elaltatni, pedig kapott enni, inni, ölben van és talán már a szelek sem úgy bántják mint tegnap (infacol-t kap tegnap óta)

Legjobb válasz: Attól hogy tegnap óta infacolt kap,nem biztos hogy nem fáj a pocakja.Az én kislányom is hasfájós volt nagyon,de ennyi idõsen evett és aludt,igaz hogy ölben,meg a lábait feltolva. Pár nap kell minden szernek ammit próbálsz,hogy hasson. Sajnos 90%ban csak az idõ segít.Nekünk 4hós korban lett sokkal jobb.

Attól hogy tegnap óta infacolt kap, nem biztos hogy nem fáj a pocakja.Az én kislányom is hasfájós volt nagyon, de ennyi idõsen evett és aludt, igaz hogy ölben, meg a lábait feltolva. Pár nap kell minden szernek ammit próbálsz, hogy hasson. Sajnos 90%ban csak az idõ segít.Nekünk 4hós korban lett sokkal jobb.

Mennyit kell híznia, gyarapodnia egy 9-10 napos babának?

Nagyon keveset eszik a kisfiam. Tejem még csak-csak lenne, de alig hajlandó szopizni, jó esetben is csak 10-15 perceket, sokszor csak több részletben. 10-30 g-at eszik. alig tartja a kórházi súlyát, de nem hízik. :(Aggódom nagyon. Tápszerrel cumiból egészítsem ki?

Legjobb válasz: " Ha a baba jól gyarapodik, az elsõ hónapban napi 3-4 kakis pelusa és 6-7 pisis pelusa van, biztosan elég neki a tej. A szopott mennyiséget nem érdemes mérni, mert ennek alapján nem ítélhetõ meg, elég-e a tej. A gyarapodás nyomonkövetése azonban hasznos lehet! Azt várjuk, hogy az egészséges újszülött súlyesése ne haladja meg a hét-tíz százalékot, s a negyedik nap tájékán álljon meg. Ettõl kezdve legalább heti 12 dekagramm gyarapodást tekintünk megfelelõnek, de ennek a háromszorosa is normálisnak számít. Féléves korára kell megdupláznia a babának a születési súlyát, de az is elõfordul, hogy már két hónaposan dupláz. Az egyéni eltérések nagyok! Azután, hogy a baba megkétszerezte születési súlyát, a korábbi gyarapodási üteme csökken. Ez nem a tej elégtelenségére utal. A fejlõdés megítélése sosem csak a súly, hanem a baba állapota, hangulata, érzelmi, szellemi, mozgásfejlõdésbeli elõrelépései alapján történik."

" Ha a baba jól gyarapodik, az elsõ hónapban napi 3-4 kakis pelusa és 6-7 pisis pelusa van, biztosan elég neki a tej. A szopott mennyiséget nem érdemes mérni, mert ennek alapján nem ítélhetõ meg, elég-e a tej. A gyarapodás nyomonkövetése azonban hasznos lehet! Azt várjuk, hogy az egészséges újszülött súlyesése ne haladja meg a hét-tíz százalékot, s a negyedik nap tájékán álljon meg. Ettõl kezdve legalább heti 12 dekagramm gyarapodást tekintünk megfelelõnek, de ennek a háromszorosa is normálisnak számít. Féléves korára kell megdupláznia a babának a születési súlyát, de az is elõfordul, hogy már két hónaposan dupláz. Az egyéni eltérések nagyok! Azután, hogy a baba megkétszerezte születési súlyát, a korábbi gyarapodási üteme csökken. Ez nem a tej elégtelenségére utal. A fejlõdés megítélése sosem csak a súly, hanem a baba állapota, hangulata, érzelmi, szellemi, mozgásfejlõdésbeli elõrelépései alapján történik."
Ne izgulj! Egy ilyen pici baba még sokszor eszik keveset. Ne mérd mennyit eszik mert az nagyon félrevezetõ és csak stresszelsz rajta. Amúgy a nagykönyv heti 10-20deka vagy havi 45dkg gyarapodást ír elõ.Ezt nem minden baba tartja be.Valaki többet, valaki kevesebbet hízik.Az elsõ válaszoló jól írta a pisis-kakis pelust.A pisis a lényeg mert van olyan baba aki nem kakil egy hétig....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ lányok! Kakis, pisis pelussal szerencsére nincs gond, akad bõven. :) Csak azért aggódtam, mert mondom, van hogy 5-10 percet cumzik, máskor 20-at vagy több részletben, néha mintha folyton éhes lenne...egyszerûen nem tudok kiigazodni rajta, teljesen rendszertelen. :(
(második vagyok) Az hogy mennyi idõt szopizik, az attól függ hogy mennyi idõ alatt jut annyi tejhez amennyi éppen elég neki.Ha gyorsabban szopizik, vagy rendesen jön a tejed, akkor elég neki kevés idõ.Valamikor lassabb, vagy esetleg szeretné veled hosszabban eltölteni az idõt... akkor több idõbe telik, fõleg ha szunyókál is egy kicsit közben. Neki még nincs rendszeressége, majd kialakítja idõvel.Ha nagyobb lesz a gyomra, többet fog enni és ritkábban.Most még nem szabas tõle elvárni hogy többet egyen, ugyanis nem fér el a pocakjában.Másfél-két óránként ha eszik az is normális, ugyanis kb ennyi idõ alatt megemészti.Ha sír nem biztos hogy azért teszi mert éhes.Lehet hogy peluscsere kell vagy a pocak fáj.Nálunk pl nehezen aludt el és akkor is sírt. Ha van tejed ne adj neki tápszert.Ha van idõd olvasgass ezeken az oldalakon:szoptassugyesen.hu lll.hu Biztos hogy találsz válaszokat bármi is legyen a gond a szoptatás során. Ha gondolod írhatsz privátba is, és ha tudok segítek.

Gerincsérve, porckorongsérve volt már a kutyátoknak? Mennyire lehet abból felépülni? A kutyám tegnap kapott egy 10 napos gyógyszeres kezelést azon kivül semmit. Ennyi lehet csak vagy késöbb kell majd kezelésekre vinni?

Legjobb válasz: szia! Mikor még kisebb voltam, az angol cocker spánielemet elkapta a szomszéd német juhásza. megsérült a gerince, a porckorong. Hetekig nem tudott felállni, kézbõl etettük,itattuk. De felépült, és utána még sok-sok évet élt, teljesen meggyógyulva. Rendesen szaladgált, mindent csinált. A szüleim nem vitték állatorvoshoz, mert igazából sajnálták a pénzt rá. :(((. De én nagyon ápoltam, és meg is gyógyult, 15 évesen múlt ki végelgyengülésben múlt nyáron.

szia! Mikor még kisebb voltam, az angol cocker spánielemet elkapta a szomszéd német juhásza. megsérült a gerince, a porckorong. Hetekig nem tudott felállni, kézbõl etettük, itattuk. De felépült, és utána még sok-sok évet élt, teljesen meggyógyulva. Rendesen szaladgált, mindent csinált. A szüleim nem vitték állatorvoshoz, mert igazából sajnálták a pénzt rá. :(((. De én nagyon ápoltam, és meg is gyógyult, 15 évesen múlt ki végelgyengülésben múlt nyáron.
Kérdezz rá az állatorvosra, vagy keress fel egy másik orvost.

Mennyit (ml) kell vagy kellene ennie egy 10 napos 3kg-mal született babának naponta?

Egy-egy szopi alkalmával mennyit?

Legjobb válasz: Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy a testsúlyt (kiló grammban) megszorzod 150-nel és elosztod a napi evések számával. Ha 3 kiló és 6-szor eszik egy nap akkor így máz ki: 3*150=450g 450/6= 75g Tehát 1 szopi alkalmával kb 75g, ami ennie kellene. De szerintem ez csak tájékoztatás. Van hogy többet, van hogy kevesebbet esznek. Szerintem az a lényeg, hogy a napi adag meglegyen. Remélem segítettem.

Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy a testsúlyt (kiló grammban) megszorzod 150-nel és elosztod a napi evések számával. Ha 3 kiló és 6-szor eszik egy nap akkor így máz ki: 3*150=450g 450/6= 75g Tehát 1 szopi alkalmával kb 75g, ami ennie kellene. De szerintem ez csak tájékoztatás. Van hogy többet, van hogy kevesebbet esznek. Szerintem az a lényeg, hogy a napi adag meglegyen. Remélem segítettem.
szia!Kb 60 ml-t 3 óránként, az napi kb 480 ml.De szerintem ne méregesd minden evésnél, csak fölösleges idegeskedés.
napi adag: testsúly x 150ml. Nem tudom, most hány kg, de ha a 3kg-t nézem, az napi 450ml. 1-1 szopinál: Ezt kell elosztani az étkezések számával. Ha 3 óránként eszik (éjjel is), akkor az 8 étkezés, tehát 450/8= 56, 25, tehát kb 60g-ot kell ennie. 6 hetes baba anyukája
nekem mindig kevesebbet evett kb 40-50 grammal, mint ami a nagykönyvben meg volt írva (/nap). 3200 grammal született. most 7 hetes, 4700 gramm. tehát az se baj, ha kevesebbet eszik. sokmindentõl függ, az anyatej kalóriatartalmától is pl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!