Találatok a következő kifejezésre: 10 napja a fogamzásgátlót és (22 db)

10 napja szedem a fogamzásgátlót és folyamatosan vérzek, már nagyon utálom, így nem tudok semmit sem csinálni a barátommal és nagyon zavar, mikor fejeződik már be?

Legjobb válasz: Goldolom elsõ levél... Én amikor elkezdtem 12 napig menstruáltam... A következõvel már nem lesz gond ;)

Goldolom elsõ levél... Én amikor elkezdtem 12 napig menstruáltam... A következõvel már nem lesz gond ;)
Szia! Valószínûleg nagyon felborította a hormonháztartásodat a gyógyszer. Javaslom, hogy menj vissza az orvoshoz, mert lehet, hogy ez nem a megfelelõ számodra. Egy barátnõmnek sem akart elmúlni, aztán kiderült, hogy neki magasabb hormontartalmú szükséges.
amikor elsõnek szedtem nekem 1hónapig volt meg, meg nem idõben jött meg és így neked cserélnem kellett...de várd meg még hozzá szokik a szevezeted!:)
mindenkinek igaza van, én az elsõ levélnél 19 napig véreztem elég erõsen. nyugodj meg, akövetkezõ levélnél már rövidebb lesz, aztán meg teljesen beáll.
Ez teljesen normális, nem kell rögtön visszamenni az orvoshoz!!! 10 nap alatt nem derül ki, hogy jó-e neked a gyógyszer, avagy sem!!! A köv. levélnél ha még mindig vérzel, majd akkor menj vissza! De addigra be fog állni, ne izgulj! Ezt a kis idõt már igazán kibírjátok a barátoddal!

Az normális, hogy ma lesz a 10. napja, hogy szedem a fogamzásgátlót és kicsit vérzek? (nagyon minimálisan) ma reggel elment bennem a barátom. Ennek lehet köze hozzá?

Legjobb válasz: Elsõ hónapban elõfordul vérezgetés. Ha második levélnél is ez van, akkor keresd fel a dokid. A belédélvezésnek nem vszínû, hogy köze van hozzá.

Elsõ hónapban elõfordul vérezgetés. Ha második levélnél is ez van, akkor keresd fel a dokid. A belédélvezésnek nem vszínû, hogy köze van hozzá.

Én szedem egy hónapja és 10 napja a cerazett fogamzásgátlót. Befolyásolhatja a tejem?

Mióta szedem csökkent a tejem,félek,hogy elapad. Én úgy vélem,hogy abbahagyom. Az baj ha a második levélt nem szedem végig? ugye nem lehetek így terhes? Nem szeretném.

Legjobb válasz: Azt meg ne is mondjam,hogy nincs vágyam a szexhez.

A kérdező hozzászólása: Azt meg ne is mondjam, hogy nincs vágyam a szexhez.
Szia! Szerintem a tejre nincs hatással, mert én 14 hónapja szedem és mellette tejadó is voltam. A szexre annál inkább.
Miért nem szeded végig? Miért ne lehetnél így terhes? Azt hallottam elég gyengécske, már én is ideges vagyok igaz még szoptatok, de megfordul néha a fejemben, hogy elég erõs-e?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném ha elapadna a tejem szeretném még szoptatni hat hónapos lánykámat.szerintem mindenkire más hogy hat ez a gyógyszer.Azért mondom ezt mert elõtte rengeteg tejem volt és mióta szedem fokozatosan csökken a mennyiség és mostmár ott vagyunk, hogy két mellbõl se lakik jól a lánykám. Nagyon ki vagyok, nem igazán szeretném tápszerezni.
Én 10 hónapja szedem és nekem sem volt hatása a tejtermelésre. Igaz, ha úgy éreztem kevesebb van, akkor ittam tejserkentõ teákat, Laktoherbet vagy Fitolacot. Esetleg próbáld ki Te is. És hát a szexet sajnos én sem nagyon kívánom, ezek szerint tényleg lehet ilyen hatása a tablettának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Nekem viszont hatással volt a tejtermelésre. A Cerazett elõtt egyik-egyik mellemben volt 400ml körül. És ahogy elkezdtem szedni, drasztikusan csökkenni kezdett a tejem. Amikor abbahagytam a szedését már volt, hogy a két mellemben nem volt csak 100-150ml. Egy levéllel szedtem el és utána abbahagytam. Aztán fokozatosan jött vissza a tejem, de közel sem lett annyi mint elõtte. Onnantól kezdve pótolni kellett tápszerrel. Úgyhogy én második gyereknél biztos, hogy nem kezdeném el szedni, mert nálam csökkent a tej.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is megfogadtam.A második gyereknél biztos nem fogom szedni, majd csak szoptatás után.

Mar 15 napja szedem a DESORELLE fogamzasgatlot es a 10. napon mar nem vedekeztunk, szerintetek terhes leszek?

Legjobb válasz: "7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk" "a 10. napon mar nem vedekeztunk" Te hány éves vagy, hogy ezt egyedül nem vagy képes összerakni???

"7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk" "a 10. napon mar nem vedekeztunk" Te hány éves vagy, hogy ezt egyedül nem vagy képes összerakni???
Pontosan mit ír a betegtájékoztató??? Tudod, az a papír, ami a dobozban van.
A kérdező hozzászólása: 7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk ...szerinted forduljak a nogyogyaszomhoz?
remélem terhes leszel és egészséges gyereked születik, különben kevesebb lesz a nyugdíjam.
De elsõ levél vagy már a 2. vagy 3.??? mert ezis eléggé befolyásolja ha már a 2. levél ott az elsõ párnap után véd normálisan.

Most kezdtem el szedni fogamzásgátlót, Az orvos 2 hetet mondott, hatóidönek, 10 nap után lefeküdtem a barátommal. Nemtudom rossz ötlet volt e, és lehet e "bajom" belölle. Ja és a mell érzékenységre van valami praktika?

a menzeszem elsö napjától szedem elég pontosan.meliane-t szedek,most elösször, mindennap hozzávetöleg ugyanabban az idöben, egyet sem hagytam még ki.

Legjobb válasz: 2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.

2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.
izgulj csak, megérdemled. nembírtad kivárni azt a 4 napot? az ilyenek meglérdmelik h szarrá parázzák magukat. óvszer is létezik amúgy. és amúgy lehetsz terhes, jah.
Nekem is 2hetet mondott a doki, de mi sem tudtuk kivárni:) Következõ adag fogamzásgátló felírásakor megkérdeztem a dokit errõl, és azt mondta 2hetet javasolnak általában, de meg lehet nyugodni igazából egy hét után már teljes védelmet nyújt(nekem se lett semmi bajom:) ) Az meg, hogy az elsõ szem bevétele után már véd, ez egy nagyon nagy butaság...de a Te esetedben nincs ok az aggodalomra:)
Nem 2 hét, ne félj. Én is melianet szedtem. A fogamzásgátlók, ha a menstruáció elsõ napján vesszük be akkor már az adott hónapban is védelmet nyújtanak, mivel leállítják a peteérést. Nekem anno megvolt a meliane betegtájékoztatója, egyszer kíváncsiságból elolvastam, és ezen is az állt. Egyébként orvosa válogatja, hogy mit mondanak a fogamzásgátlókról, melyik mennyi idõ hat. Semmi baj sem lesz, nyugodj meg már bõven védett voltál :)
Én sem kioktatni akartalak, de ha nem volt kapható az a gyógyszer, vissza kellett volna menned a dokihoz, h írjon fel másikat. Oké h a gyógyszerész mondta h ez is jó, de mégiscsak kell vizsgálat ahhoz h szedhess fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: mert egy ojan gyógyszert irt fel amit lehetetlen volt kspni... ezt a gyógyszerész ajánlotta h ez is jo, jobb... na meg nem is doki irta fel hnem aszisztens...ö mondott 2 hetet, a papiron meg az van h az elsö naptol véd... tudom jo nagy balf*sz dolog volt... gondolkozhattam volna... de ez most sajna nem segit:S
Ha 2 hetet mondott a doki miért nem vártátok ki? Nem azért de jobb az h stresszelsz amíg meg nem jön, mint hogy azon a 4 napon óvszerrel védekeztetek volna? Nagy felelõtlenség.Azt sem értem h ha a doki felírt egy gyógyszert neked, vizsgálat után, miért nem azt szeded amit kell?
az egy nagy hülyeség hogy az elsõ naptól véd... legalább két hét, de én még az elsõ hónap végét is kivárnám. szerintem tesztelj a cinkes alkalom után 2-3 héttel, veszteni nem fogsz vele max megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: a doki 2 hetet mondott, de nem erre a gyógyszerre... ez egy másik, mert csak egy havi adagot akartam elsöre kiváltani(megnemmondom miért) a meliane után utánnanéztem, és rengetegen irták már az elsö héttöl(elsö naptól) hat. azért még jöhetnek a tanácsok, mert nagyon hasznosak... :) a legtöbb... és köszönöm öket.
Mivel a menstruációd elsõ napjától szeded ezért már védett voltál, elsõ nap kifejti hatását. Szerintem megnyugodhatsz.
Amit a doki mond, arra hallgatni kell. Nem véletlenül mondta, hogy 14 nap. De talán nem lesz baj...
A kérdező hozzászólása: aki elöször kommentelt az bekaphatja. már nem azért de tanácsot kértem nem egy csicska nyomorult kis... véleményét. a másikat pedig értékelem, az legalább normális volt...
A kérdező hozzászólása: köszi az utolso hozzászolást:D mondhatni megnyugodtam:D és én is ezt szürtem le a tájékoztatórol, mert hát sztem ott se konkrétan irták le... na de tök jóóóóó:D :D:D

A barátommal használunk fogamzásgátlót és rá van írva, hogy 7 nap múlva már hat. A 10. napon elment bennem a barátom. Most biztosan nem lett baj?

Legjobb válasz: "A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!

"A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!
lehet...de az orvosok általában 2 hetet mondanak tutira
a 10 több, mint a 7, szerény matematikai számításaim szerint. az, hogy 7 nap múlva hat, azt jelenti, hogy HÉT DARAB NAPOT VÁROL A SEGGEDEN utána meg nyugodtan teleélvezhet abarátod.ennél jobban nem tudja sajna elmagyarázni a betegtáj se...
matekkönyvet vegyél szex helyet.lol
drágám , szerintem nincs baj, de a dm ben tudsz venni pá ezerért egy rohadt terhességi tesztet...ha nagyon izgulnál...
Ha a menstruációd elsõ napján vetted be az elsõ tabit, akkor nincs gond, védett vagy! Ha a menstruációd 5-ik napjáig vetted be bármikor (értsd, 2.; 3.; 4.; 5 napon, akkor az elsõ 7 napban gumit kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó válaszadó.:)
ez szöveges feladat. Ha 7 nap múlva 6 akkor 10 nap múlva mennyi?

14 éves vagyok a mestruációm 4. Hónapja elhuzodi fogamzás gátlót kaptam rá (szûz vagyok) minerva fogamzásgátlót és most is 10. Napja van meg! Mitõl lehet ez?

Legjobb válasz: Hát szerintem keresd fel a háziorvosodat és vizsgáltasd ki magad Von- Willebrand betegség irányába, Ez egy alvadásai zavar, ami nõket is érint. Ennek az egyik tünete az elhúzódó vérzés. Nem biztos, hogy ez van, de lehet. Ha nem végeztek vizsgálatot ilyen irányban jó lenne ezt megtenni. Ha esetleg ez van a háttérben ennek nem a fogamzásgátló a megoldása. / Ergam csepp, Exacyl tabletta a menzesz alatt /

Hát szerintem keresd fel a háziorvosodat és vizsgáltasd ki magad Von- Willebrand betegség irányába, Ez egy alvadásai zavar, ami nõket is érint. Ennek az egyik tünete az elhúzódó vérzés. Nem biztos, hogy ez van, de lehet. Ha nem végeztek vizsgálatot ilyen irányban jó lenne ezt megtenni. Ha esetleg ez van a háttérben ennek nem a fogamzásgátló a megoldása. / Ergam csepp, Exacyl tabletta a menzesz alatt /
Vissza kell menni az orvoshoz, elmondani a panaszt, és beállítja jól a dózist, vagy jobb gyógyszerfajtát ad.
Ki kell dobni az ilyen vegyszereket, az orvosokat pedig nagy ívben elkerülni, akkor a szervezet visszatér a helyes mûködéshez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nõgyógyász helyett inkább menj endokrinológushoz vagy csináljanak egy teljes, normális kivizsgálást! 14 évesen fogamzásgátlót írnak fel menstruációs problémára??? Nagyon-nagyon fiatal vagy, ráadásul ilyen korban még nem gond, ha nem áll be a vérzés. Ehelyett a még beállásra váró ciklusodat ki is kapcsolják. Nem jó neked a fogamzásgátló! És nem normális a 10 napja tartó vérzés sem. Egy dolgot tudni kell, hogy a fogamzásgátló kikapcsolja a rendes ciklust. Amivel tulajdonképpen probléma van.

Este 10-kor szoktam bevenni a fogamzásgátlót. De egyik nap elfelejtettem véletlenül, és csak reggel 7-kor pótoltam. Mennyire befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását ez?

Azóta mindig akkor szedem be. Ez ugye nem baj? És az számít, hogy étkezés el?tt, vagy után veszem be? Vagy túlreagálom csak a dolgokat? Mert lehet. :)

Legjobb válasz: Nem lettél ettõl most kevésbé védett és az sem baj hogy átálltál a reggeli bevételre! Sõt az sem számit hogy kaja elõtt vagy után veszed be! Semmi gond,a lényeg hogy rendszeressen szedd a továbbiakban és ne legyen hosszabb 12 óránál az idõ ha mégis elfelejted bevenni!:D

Nem lettél ettõl most kevésbé védett és az sem baj hogy átálltál a reggeli bevételre! Sõt az sem számit hogy kaja elõtt vagy után veszed be! Semmi gond, a lényeg hogy rendszeressen szedd a továbbiakban és ne legyen hosszabb 12 óránál az idõ ha mégis elfelejted bevenni!:D
SEmmi gond, ebbõl még nincs probléma. Ha egyet nem veszel be, azt még másnap pótolhatod, együtt a kettõ bevehetõ, de persze jobb, ha minél elõbb pótolod. Mindegy, hogy reggel, vagy este, mindenki másra esküszik. A lényeg a rendszeresség. Az étkezésnek nincs köze hozzá, 4 óra alatt szívódik fel.

Lindynette 20 drazsét szedek 1 éve, de most két levél közti 7 gyógyszermentes nap után nem a 8. , hanem a 10. napon kezdtem el a fogamzásgátló szedését és így szeretkeztünk a barátommal, belém ment el. Mennyi az esélye, hogy terhes vagyok?

A hónap közepe körül barnás, menstruáció szer? folyásom volt. Más esetben ugyan abban az id?pontban szedem be a gyógyszert.

Legjobb válasz: Elvileg, ha 1 évig szedted rendesen akkor védett vagy, de azért bevehettél volna egy 72 órásat, hogy semmi baj ne legyen.

Elvileg, ha 1 évig szedted rendesen akkor védett vagy, de azért bevehettél volna egy 72 órásat, hogy semmi baj ne legyen.

Ez mi? Két hónapon belül négyszer jön meg a menstruációm, 10 nap kihagyással. Voltam nőgyógyásznál, kivizsgált, de nem talált semmit. Aztán felíratott fogamzásgátlót és szedem, az első naptól, de még mindig megvan - egy hete.

Legjobb válasz: ha megvizsgált az orvos, nagy baj nem lehet. nekem is volt ilyen tini koromban. ne parázz. ha nincs ciszta, mioma, stb, akkor nem lehet nagy gebasz. hány éves vagy?

ha megvizsgált az orvos, nagy baj nem lehet. nekem is volt ilyen tini koromban. ne parázz. ha nincs ciszta, mioma, stb, akkor nem lehet nagy gebasz. hány éves vagy?
Eleinte, mikor még nem állt be a ciklus, elõfordulhatnak furcsaságok. Mindenesetre azért a helyedben elmennék még egy másik orvoshoz is.
Nekem is ez volt a problémám, szülés után nem állt be és én is nagyon sokat véreztem. Meg hangulat ingadozásaim voltak emiatt, és elmentem dokihoz nem talált semmi rendellenességet. Egyik barátnõm szedte a Premens tablettát (homeopátiás) és gondoltam mondom a dokinak és rábólintott hogy akkor szedjem 3 hónapig. Most fejeztem be és nekem is bevált. Barátnõm azért szedte mert fél éven belül 2szer jött meg neki, én azért szedtem mert nekem meg 2 hetente. A betegtájékoztatóban benne van hogy nem csak a menstruációs zavarokat hozza helyre de hangulatingadozás stb. jó. Próbáld meg megbeszélni a dokiddal, hátha jobb mint a fogamzásgátló tabletta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!