Találatok a következő kifejezésre: 10 napja a fogamzásgátlót (66 db)

Menj el nõgyógyászhoz, vagy fesd rózsaszínre/kékre a vendégszobát. Egyébként tájékozódj az Orvosodtól!
én ma akarom kezdeni , de én úgy olvastam hogy az elsõ napján kell és a nõgyógyász is ezt mondta , sõt nekem is 1 hónapot ajánlott. De te miért 5. napon kezdet el szendi ?

10 napja szedek fogamzásgátlót (mirabella), mensi 5. napján kezdtem el szedni, a tájékoztató szerint 7 nap után kezd el hatni, nőgyógyász azonban aztmondta hogy 1 hónapig nem biztonságos. Szétszakadt a gumi, de a barátom nem lőtt belém. Mit tegyek?

Legjobb válasz: azt az 1 hónapot érdemes kivárni,a szervezeted ilyenkor hormon bombákat kap,amit meg kell szoknia.ha nem ment beléd sztem nem lesz baj.de azért majd csinálj tesztet,de sztem megnyugodhatsz nem lesz ebböl probléma

azt az 1 hónapot érdemes kivárni, a szervezeted ilyenkor hormon bombákat kap, amit meg kell szoknia.ha nem ment beléd sztem nem lesz baj.de azért majd csinálj tesztet, de sztem megnyugodhatsz nem lesz ebböl probléma

Én szedem egy hónapja és 10 napja a cerazett fogamzásgátlót. Befolyásolhatja a tejem?

Mióta szedem csökkent a tejem,félek,hogy elapad. Én úgy vélem,hogy abbahagyom. Az baj ha a második levélt nem szedem végig? ugye nem lehetek így terhes? Nem szeretném.

Legjobb válasz: Azt meg ne is mondjam,hogy nincs vágyam a szexhez.

A kérdező hozzászólása: Azt meg ne is mondjam, hogy nincs vágyam a szexhez.
Szia! Szerintem a tejre nincs hatással, mert én 14 hónapja szedem és mellette tejadó is voltam. A szexre annál inkább.
Miért nem szeded végig? Miért ne lehetnél így terhes? Azt hallottam elég gyengécske, már én is ideges vagyok igaz még szoptatok, de megfordul néha a fejemben, hogy elég erõs-e?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném ha elapadna a tejem szeretném még szoptatni hat hónapos lánykámat.szerintem mindenkire más hogy hat ez a gyógyszer.Azért mondom ezt mert elõtte rengeteg tejem volt és mióta szedem fokozatosan csökken a mennyiség és mostmár ott vagyunk, hogy két mellbõl se lakik jól a lánykám. Nagyon ki vagyok, nem igazán szeretném tápszerezni.
Én 10 hónapja szedem és nekem sem volt hatása a tejtermelésre. Igaz, ha úgy éreztem kevesebb van, akkor ittam tejserkentõ teákat, Laktoherbet vagy Fitolacot. Esetleg próbáld ki Te is. És hát a szexet sajnos én sem nagyon kívánom, ezek szerint tényleg lehet ilyen hatása a tablettának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Nekem viszont hatással volt a tejtermelésre. A Cerazett elõtt egyik-egyik mellemben volt 400ml körül. És ahogy elkezdtem szedni, drasztikusan csökkenni kezdett a tejem. Amikor abbahagytam a szedését már volt, hogy a két mellemben nem volt csak 100-150ml. Egy levéllel szedtem el és utána abbahagytam. Aztán fokozatosan jött vissza a tejem, de közel sem lett annyi mint elõtte. Onnantól kezdve pótolni kellett tápszerrel. Úgyhogy én második gyereknél biztos, hogy nem kezdeném el szedni, mert nálam csökkent a tej.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is megfogadtam.A második gyereknél biztos nem fogom szedni, majd csak szoptatás után.

Mar 15 napja szedem a DESORELLE fogamzasgatlot es a 10. napon mar nem vedekeztunk, szerintetek terhes leszek?

Legjobb válasz: "7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk" "a 10. napon mar nem vedekeztunk" Te hány éves vagy, hogy ezt egyedül nem vagy képes összerakni???

"7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk" "a 10. napon mar nem vedekeztunk" Te hány éves vagy, hogy ezt egyedül nem vagy képes összerakni???
Pontosan mit ír a betegtájékoztató??? Tudod, az a papír, ami a dobozban van.
A kérdező hozzászólása: 7 napot ir a papiron hogy addig vedekezzunk ...szerinted forduljak a nogyogyaszomhoz?
remélem terhes leszel és egészséges gyereked születik, különben kevesebb lesz a nyugdíjam.
De elsõ levél vagy már a 2. vagy 3.??? mert ezis eléggé befolyásolja ha már a 2. levél ott az elsõ párnap után véd normálisan.

A barátommal használunk fogamzásgátlót és rá van írva, hogy 7 nap múlva már hat. A 10. napon elment bennem a barátom. Most biztosan nem lett baj?

Legjobb válasz: "A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!

"A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!
lehet...de az orvosok általában 2 hetet mondanak tutira
a 10 több, mint a 7, szerény matematikai számításaim szerint. az, hogy 7 nap múlva hat, azt jelenti, hogy HÉT DARAB NAPOT VÁROL A SEGGEDEN utána meg nyugodtan teleélvezhet abarátod.ennél jobban nem tudja sajna elmagyarázni a betegtáj se...
matekkönyvet vegyél szex helyet.lol
drágám , szerintem nincs baj, de a dm ben tudsz venni pá ezerért egy rohadt terhességi tesztet...ha nagyon izgulnál...
Ha a menstruációd elsõ napján vetted be az elsõ tabit, akkor nincs gond, védett vagy! Ha a menstruációd 5-ik napjáig vetted be bármikor (értsd, 2.; 3.; 4.; 5 napon, akkor az elsõ 7 napban gumit kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó válaszadó.:)
ez szöveges feladat. Ha 7 nap múlva 6 akkor 10 nap múlva mennyi?

Hogy kell szedni a fogamzásgátlót ha olyan gyógyszert szedtem mellette 10 napig ami csökkentheti a hatását?

A betegtájékoztatón úgy van írva, hogy a különböz? baktériumöl? gyógyszerek csökkenthetik a hatását, így 1 hétig más módon is kell védekezni. Én 10 napig szedtem a Klion nevezet? gyógyszert és rá 3 napra jött az 1 hetes gyógyszer szünet. Tegnap volt a 8. nap így elkezdtem szedni a 2. levéllel. Akkor most kell várni egy hetet(1 hét szünet után), hogy újra hasson a fogamzásgátló? (Sajnos még csak 1 hónapja szedem a tabit, és ezekkel nem vagyok tisztában, a dokim pedig nem veszi fel a telefont.) Hátha van valakinek itt ilyen tapasztalata. Köszi!

Legjobb válasz: Egyébként már az is sokat segít, ha a két tabletta szedése közben a lehetõ legtöbb órát hagyod ki. Emellett igaza van az elõttem szólónak, addig inkább használjatok óvszert is, mert az véd biztosan (és minden ilyen idõszakban, amikor más, a fogamzásgátló hatását rontó gyógyszert szedsz). Emellett egy dicséret jár ezért a kérdésért, mert sokan esnek úgy teherbe, hogy "de én szedtem fogamzásgátlót", és fel sem merül bennük, hogy van ami rontja a hatását...

Egyébként már az is sokat segít, ha a két tabletta szedése közben a lehetõ legtöbb órát hagyod ki. Emellett igaza van az elõttem szólónak, addig inkább használjatok óvszert is, mert az véd biztosan (és minden ilyen idõszakban, amikor más, a fogamzásgátló hatását rontó gyógyszert szedsz). Emellett egy dicséret jár ezért a kérdésért, mert sokan esnek úgy teherbe, hogy "de én szedtem fogamzásgátlót", és fel sem merül bennük, hogy van ami rontja a hatását...
Uj levelnel mar nem kell kiegeszito vedekezes.
Ugyanúgy kell szedni, ahogy egyébként is szednéd, de kell mellé kiegészítõ védekezés(gumióvszer).Szerintem az a biztos, ha ennél a levélnél végig védekezel óvszerrel amikor szexelsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Akkor még 1 hétig védekezünk másképp is!
De ha új levelet kezdesz, akkor nem kell kiegészítõ védekezés! Ezt írják általában a betegtájékoztatón is...
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt olvastam, de azt is írta, hogy ha szedtek mellette olyan gyógyszert ami rontja a hatását akkor 1 hétig kell máshogyan is védekezni. De nekem pont akkor jött az 1 hét szünet amikor menstruáltam, így nem tudom, hogy hat-e már normálisan(hiszen rögtön utána abbahagytam a gyógyszer szedését).

Most kezdtem el szedni fogamzásgátlót, Az orvos 2 hetet mondott, hatóidönek, 10 nap után lefeküdtem a barátommal. Nemtudom rossz ötlet volt e, és lehet e "bajom" belölle. Ja és a mell érzékenységre van valami praktika?

a menzeszem elsö napjától szedem elég pontosan.meliane-t szedek,most elösször, mindennap hozzávetöleg ugyanabban az idöben, egyet sem hagytam még ki.

Legjobb válasz: 2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.

2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.
izgulj csak, megérdemled. nembírtad kivárni azt a 4 napot? az ilyenek meglérdmelik h szarrá parázzák magukat. óvszer is létezik amúgy. és amúgy lehetsz terhes, jah.
Nekem is 2hetet mondott a doki, de mi sem tudtuk kivárni:) Következõ adag fogamzásgátló felírásakor megkérdeztem a dokit errõl, és azt mondta 2hetet javasolnak általában, de meg lehet nyugodni igazából egy hét után már teljes védelmet nyújt(nekem se lett semmi bajom:) ) Az meg, hogy az elsõ szem bevétele után már véd, ez egy nagyon nagy butaság...de a Te esetedben nincs ok az aggodalomra:)
Nem 2 hét, ne félj. Én is melianet szedtem. A fogamzásgátlók, ha a menstruáció elsõ napján vesszük be akkor már az adott hónapban is védelmet nyújtanak, mivel leállítják a peteérést. Nekem anno megvolt a meliane betegtájékoztatója, egyszer kíváncsiságból elolvastam, és ezen is az állt. Egyébként orvosa válogatja, hogy mit mondanak a fogamzásgátlókról, melyik mennyi idõ hat. Semmi baj sem lesz, nyugodj meg már bõven védett voltál :)
Én sem kioktatni akartalak, de ha nem volt kapható az a gyógyszer, vissza kellett volna menned a dokihoz, h írjon fel másikat. Oké h a gyógyszerész mondta h ez is jó, de mégiscsak kell vizsgálat ahhoz h szedhess fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: mert egy ojan gyógyszert irt fel amit lehetetlen volt kspni... ezt a gyógyszerész ajánlotta h ez is jo, jobb... na meg nem is doki irta fel hnem aszisztens...ö mondott 2 hetet, a papiron meg az van h az elsö naptol véd... tudom jo nagy balf*sz dolog volt... gondolkozhattam volna... de ez most sajna nem segit:S
Ha 2 hetet mondott a doki miért nem vártátok ki? Nem azért de jobb az h stresszelsz amíg meg nem jön, mint hogy azon a 4 napon óvszerrel védekeztetek volna? Nagy felelõtlenség.Azt sem értem h ha a doki felírt egy gyógyszert neked, vizsgálat után, miért nem azt szeded amit kell?
az egy nagy hülyeség hogy az elsõ naptól véd... legalább két hét, de én még az elsõ hónap végét is kivárnám. szerintem tesztelj a cinkes alkalom után 2-3 héttel, veszteni nem fogsz vele max megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: a doki 2 hetet mondott, de nem erre a gyógyszerre... ez egy másik, mert csak egy havi adagot akartam elsöre kiváltani(megnemmondom miért) a meliane után utánnanéztem, és rengetegen irták már az elsö héttöl(elsö naptól) hat. azért még jöhetnek a tanácsok, mert nagyon hasznosak... :) a legtöbb... és köszönöm öket.
Mivel a menstruációd elsõ napjától szeded ezért már védett voltál, elsõ nap kifejti hatását. Szerintem megnyugodhatsz.
Amit a doki mond, arra hallgatni kell. Nem véletlenül mondta, hogy 14 nap. De talán nem lesz baj...
A kérdező hozzászólása: aki elöször kommentelt az bekaphatja. már nem azért de tanácsot kértem nem egy csicska nyomorult kis... véleményét. a másikat pedig értékelem, az legalább normális volt...
A kérdező hozzászólása: köszi az utolso hozzászolást:D mondhatni megnyugodtam:D és én is ezt szürtem le a tájékoztatórol, mert hát sztem ott se konkrétan irták le... na de tök jóóóóó:D :D:D

Abba hagytam a fogamzásgátló szedését, legutoljára október 10-én jött meg, most meg nem jött meg az elõírt napra. Szerintetek mennyi az esélye, hogy állapotos lettem? Nagyon örülnék neki!?

A menstruációmnak 6-án kellett volna megjönnie. Remélem összejött!!

Legjobb válasz: Kettõt és könnyebbet! Ennyi infó kevés hozzá! Honnan tudjuk, hogy hányszor és jó idõben próbálkoztatok-e? A fogamzásgátló abbahagyása után akár hónapokra is kimaradhat illetve össze-vissza is jöhet.

Kettõt és könnyebbet! Ennyi infó kevés hozzá! Honnan tudjuk, hogy hányszor és jó idõben próbálkoztatok-e? A fogamzásgátló abbahagyása után akár hónapokra is kimaradhat illetve össze-vissza is jöhet.
terhességi teszt?
A kérdező hozzászólása: Szinte minden nap, peteérési teszteket is csináltunk.
50-50 % vagy az vagy, vagy nem. Nekem gyógyszer szedése után is rendszeres maradt a menzeszem, és elsõre összejött a baba. Tesztelj, és kiderül.

10 napja kezdtem el szedni a Novynette nevű fogamzásgátló tablettát, menstruációm első napján.10. napja menstruálok. Ez lehet annak a mellékhatása, hogy nem szívódott fel rendesen a tabi?

Sajna elkapott egy hasmenéses vírus a hetedik napon és tudom, hogy ilyenkor ürül a szervezetb?l a hatóanyag.A hasmenés negyedik napja tart (lassan vége), és a menstruációm nem múlt el.

Legjobb válasz: Szerintem elõfordulhat, hogy egy kicsit megzavarta a szervezetedet. Azért nem árt, ha megkérdezed a nõgyógyászod. 27/n

Szerintem elõfordulhat, hogy egy kicsit megzavarta a szervezetedet. Azért nem árt, ha megkérdezed a nõgyógyászod. 27/n
A kérdező hozzászólása: Köszi! Felhívtam, mondta, hogy ez teljesen normális, mert elvileg direkt ez a hatása, hogy mikor ürül a szervezetbõl megjön a mensi...és nálam ürült....köszönöm a választ!

Lehet az időváltozástól? Fogamzásgátlót szedek (Lindynette20).10 napra elmentük a hegyekbe, síelni, ami alatt végig véreztem. Mikor hazajöttünk akkor sem mult el, amit barnás folyás követett. Ez miért volt?

Legjobb válasz: Inkább a fogamzásgátlót okolnám. Most kezdted szedni? Ha most kezdted, akkor érdemes megvárni a következõ hónapot, ha elmúlik, akkor nincs gond. Ha régebbóta szeded, akkor menj vissza az orvoshoz.

Inkább a fogamzásgátlót okolnám. Most kezdted szedni? Ha most kezdted, akkor érdemes megvárni a következõ hónapot, ha elmúlik, akkor nincs gond. Ha régebbóta szeded, akkor menj vissza az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja szedem. Most van a 7 napos szünetem, és úgy gondoltan h nem szedem tovább.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!