Találatok a következő kifejezésre: 10 mm ha (14 db)

1. Az emberi haj négy hét alatt 10 mm-t nő. Mennyi a haj növekedési sebessége? 2. Mennyi utat tesz meg 10 perc alatt egy autó, ha sebessége 25m/s

Legjobb válasz: 1. http://www.wolframalpha.com/input/?i=t+%3D+1+week%3B+d+%3D+1.. 2. http://www.wolframalpha.com/input/?i=t+%3D+10+mins%3B+v+%3D+..

A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget de egyszerûbb ha eredményt irsz mert nem annyi értem amit ez angolul ír
Neked csak annyi kell, hogy a time az az idõ, a distance az a távolság illetve út, a speed pedig a sebesség. 1.v = 1, 43 mm/nap = 0, 0595 mm/óra = 0, 165 μm/s (ezek körülbelül egyenlõ jelek akarnak lenni) 2. s = 15 km

Akinek fültágítója van (mondjuk 10 mm), az a Ti szemetekben el van ásva? Ha igen, miért?

F?leg HR-esek válaszát várom, de mindenki véleménye érdekel.

Legjobb válasz: Én azt hiszem a mindenki kategóriába tartozok:): Nincs elásva,mindenkinek a saját dolga hogy mit csinál magával.Na jó,ha családtag,akkor nem 100%-osan saját dolga,de amúgy igen. (a másik kategóriába kik tartoznak:) )

Én azt hiszem a mindenki kategóriába tartozok:) : Nincs elásva, mindenkinek a saját dolga hogy mit csinál magával.Na jó, ha családtag, akkor nem 100%-osan saját dolga, de amúgy igen. (a másik kategóriába kik tartoznak:) )
Ilyenre gondolsz? http://torsalqvist.freeblog.hu/files/f%C3%BClt%C3%A1g%C3%ADt.. Hát aki így néz ki, azt én nem venném fel sehova ahol emberekkel kell érintkezni, az fix. Nagyon extrém, és nagyon hülyén néz ki. Árufeltöltõnek még esetleg elmegy, de mondjuk ügyfelesnek vagy eladónak...? Bár egy számtechboltba még talán ez is elmegy, de egy ruházati osztályra már nem hiszem. Bár én is csak a mindenki kategóriába tartozom.
Nem...régen a fiuknál a fülbevalo is kiverte ennyire a biztositékot sokaknál.szoval nem a külsõt nézem kizárólagosan. csak azon gondolkodtam el mostanság, hogy ha ezt kiveszik lógni fog a helye?vagy 80 évesen is benne lesz?
Nálunk tuti nem lenne felvéve. A vezetésbõl többen öncsonkításnak tartjuk.
Hat ez sem sokkal kisebb, ha meg nem csinaltattad meg, ne is tedd, szerintem. Hidd el, keves eselyed lenne normalis munkara. Az emberek tobbsege manapsag azert meg nem annyira nyitott, hogy az ilyesmi tetszen nekik.
Én azt hiszem, egy ilyen fültágítós srác..legalább hárommal hátrébb indul egy állás interjún:)
De ez egy olyan dolog, hogy az operába se abban a ruhádban mész, amiben autót szerelni szoknál. Vagy ha mégis, akkor ugye nem csodálkozol, ha a biztonsági õrök "felkérnek" a távozásra, nemde? Pedig az autószerelés is egy szakma, és szükség is van rá. De nem oda való.
"Az egy dolog, hogy nem tetszik valakinek, de hogy ezért el is ítélje azt az embert... " Viszont utána évekig együtt kell dolgozni. És az ember nem szeret olyannal együtt dolgozni, akinek olyan (külsõ vagy belsõ) tulajdonsága van, amit nem tud elfogadni. És ha megteheti az ember, akkor válogat. És a mai munkaerõpiaci helyzetben megteheti.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz:) De egy 1cm-es tömör valami alig észrevehetõ, és mellete fellehet öltözni elegánsan az interjúra. Köszönöm a választ:)
A kérdező hozzászólása: Mert ilyen a világ, sajnos:) Az egy dolog, hogy nem tetszik valakinek, de hogy ezért el is ítélje azt az embert... Van aki teljesen kulturáltan néz ki, mégis tömeggyilkos. Láttam Én már estélyiben utcán okádó "kulturhölgyet". Én nem cigizek és nem iszom:) Odafigyelek, hogy mozogjak stb. Köszönöm a választ:)
A kérdező hozzászólása: Na, az biztos, hogy nem nyitottak:) Amúgy a lyuk összeszûkül, ha kiveszem a tágítót:) Szóval szinte észre sem lehet venni:) Nekem már elég régóta van tágítóm, csak gondoltam megkérdezem:) De amúgy dolgoztam már vele boltokban, ráadásul lány vagyok:) Volt olyan fõnököm, akit egyáltalán nem zavart, szinte észre sem vette:) Ráadásul nem is egy kis semmi neve bolt volt:) Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm a válaszokat:) Nem akkorára gondoltam, mint ami azon a képen van, hanem mondjuk ilyenre: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.alatoerka.nl/w..
A kérdező hozzászólása: Ez is igaz. De az is, hogy nincs tökéletes ember és a kitûnõ kinézetû emberben is fog találni kivetnivalót. Akkor ennyi erõvel ne dolgozzon együtt senkivel. De mindenkinek megvan a maga ízlése, Én nem erõltetem rá senkire az enyémet, elfogadom, ha nem tetszik és beletörõdöm.

A Down szűrésnél volt valakinek a tarkóredő értéke 3, 10 mm vagy több? Ha igen akkor egészséges lett-e a baba illetve mekkora az esélye hogy beteg lesz?

Tapasztalt szűrések eredménye miatt írok/kérdezek illetve a félelem és bíztatás miatt. Orrcsont látható csak a fránya nyakiredő a vészes. 24 éves vagyok a párom 25.

Legjobb válasz: Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!

Szerintem ezzel az értékkel 50-50 % az esély. Az én babámnál tökéletes volt a nyakiredõ, mégis beteg lett, én akkor 27 éves voltam. Sok esetet láttam, amikor a vizsgálati eredmények feleslegesen hozták rá a frászt szegény kismamákra. Én a helyedben elmennék egy másik ultrahangra is a biztonság kedvéért, hátha Nálad is "csak" elmérték. Kívánom, hogy így legyen! Boldog babavárást, egészséges kisbabát kívánok!
igen, 4, 1-et mértek, mint késõbb kiderült, elmérték teljesen egészséges, ez már a terhesség alatt kiderült egyéb vizsgálatokból, de akkor nyugodtam meg igazán, amikor megszületett és láttam, hogy tényleg mindene megvan
A kérdező hozzászólása: nálad is volt magzatvíz minta vétel? hogy viselted? hogy hogy ekkora értéket elmértek?
Nálunk 3, 5 mm volt a tarkóredõ 13+0 naposan a genetikai ultrahangon, volt magzatvízvétel is és sok más, mindent rendben találtak utána, megszületett idõre szép nagy súllyal, mondták, hogy egészséges, de egy éves korában már láttuk, hogy bajok vannak 18 hónaposan már tudtuk, hogy nagy a baj, de csak három és fél évesen kaptunk megfelelõ diagnózist, elõtte orvostól orvosig jártunk, másfél éven át. A kislányunk sajnos értelmi fogyatékos.
A kérdező hozzászólása: nagyon megrázó. megkérdezhetem hogy mi a baja a picinek? sajnálom hogy rossz kimenetelû lett.. miben nyilvánult meg ez nálatok?
szia kérdezõ. mi újság mostanság veletek? én 14 hetes vagyok, kedden voltam cvs-en, várjuk az eredményt, 3, 3 lett a tarkóredõ az ultrahangon, aztán elmentünk kombinált tesztre, 1:670 lett az eredmény, majd elmentem erre a cvsre az ultrahang után 5 nappal, Dr. Hajdú Krisztina nem értette, miért mentem el, mikor ilyen kockázat jött ki és orrcsont is látható. én nem tudom hogy mi lesz ebbõl, de egy valamit elárulhatok: itt a gyakori kérdéseken száz kérdést is elolvastam már, ahol mindenhol megjelent ez a bizonyos 71%os válaszoló, mint itt nálad, és a szivbajt hozta rá a kismamákra, egyik kérdésben hol lánya volt aki értelmi fogyatékos lett, hol fia, aki autista lett tarkóredõ miatt. azért írom le neked, mert ez nem igaz, láttam hogy ide is írt. továbbá számtalan oldalt olvastam el a tarkóredõrõl és annak esetleges következményérõl. fórumokat, külföldi oldalakat, könyveket a neten, professzorok által írt bejegyzéseket. amit én találtam, és fontos: http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-hungarian.pdf ha érdekel olvasd el, számomra nagyon hasznos volt, de ha nincs idõd csak lapozz a 98 oldalra. azoknál a magzatoknál, akkor nem lett 3, 5 mm felett a tarkóredõ, továbbra is 95% esélyük van az egészséges életre, természetesen ki kell zárni elõtte kromoszómavizsgálattal a rendellenességeket és feltétlenül el kell menni a 14-16 héten, illetve a 21-22 héten valamikor részletes ultrahang vizsgálatra, ahol kizárják a fejlõdési rendellenességeket. én ebben bizakodom, várom a cvs eredményt, várom a késõbbi ultrahangokat. te hány hetes vagy most? voltál magzatvíz vagy méhlepény mintavételen?
Ezt is én írtam ki: Hogyan legyen ennyi türelmem a gyermekemhez? Úgy érzem teljesen kimerített! Rossz anya vagyok? Kezdem feladni! Nap 24 órás állandó felügyelet kell neki egy percre sem lehet magára hagyni, mert olyan dolgokat csinál ami veszélyes és nem normális dolgok! 3 és fél éves a kislányom van egy két éves húga is és pár héten belül születik a kisfiúnk! Jár óvodába szerencsére mert már kikötöttem volna a diliházba, reggel 8-tól délután négyig megy, de az utána következõ sok óra annyira kimerítõ, állandó hiszti dühkitörések, veszélyes helyzetek, egy percre sem áll le, éjfél hajnali egy-kettõ körül alszik el. Nem tud beszélni csak pár szót mond, nem szobatiszta, anyukám velünk lakik de õ sem bírja ezt már, férjem reggeltõl estig dolgozik késõn ér haza. Tegnap este is a mama próbálta elaltatni, a mama elõbb elaludt arra ébredt fel, hogy hangos nevetés közepette a kislányom ugrál az ágyon teljesen meztelenül és odakakilt a feje fölé és odapisilt, és persze ez nagyon tetszett a lányomnak. Pár napja kidobálta az összes szennyest a szennyes tartóból bele állt és bele kakilt. Volt, hogy fel kente a kakit a falra, és olyan is, hogy pl. tanuló kutyust vastagon bekente kakival. Ha egy percre magára hagyom felmászik a konyhaszekrényre bepakolja a mikrót elindítja és olyan boldog, hogy szikrákat szór, az udvarra sem merem nagyon kivinni mellettünk egy játszótér van, sok gyerek anyuka, az én kislányom 1-2 másodperc alatt teljesen meztelen az udvarba, ha felöltöztetem fél percenként újra és újra levetkõzik, üvõlt síkogat, bemegy a Wc-re nyalja a wc kefét, a pisis pelenkát nyalogatja. Több emberes, de mindenki kimerült!:( Egyre durvább dolgai vannak egyre nehezebb. Terhesség alatt veszélyeztetett terhes voltam ultrahangon talált rendellenesség miatt de utána minden vizsgálat érték jó lett egészséges gyermeket mutatott. Egészen másfél éves koráig majd apróbb dolgok mutattak a gondra, most három és fél évesen diagnosztizálták Autizmus sprektumzavarral, és enyhe értelmi fogyatékossággal. Tegnap éjjel már azt találtam mondani a férjemnek, hogy bárcsak akkor ott a 12.heti genetikai ultrahang után szabad döntést adtak volna nekünk és nem tették volna tönkre az életünk és a gyermekét sem. Belegondoltam mi lesz ha felnõttként is ilyen lesz, mi lesz vele?! Nagyon gyors úgymond villámgyors másodpercek alatt az életét veszélyezteti.
Elfelejtettem leírni fogadott osztály vezetõ fõorvos volt és jelenleg is az orvosom aki genetikai ultrahang specialista, de õ sem tudta akkor kiszûrni a bajt.


Milyen orvosnál voltál? Bõrgyógyásznál?
A kérdező hozzászólása: Nem. Elõször nogyogyasznal és aztan radiologusnal.
favágás a) 0 b) sin30/sinB1=n1, sin30=sinB2=n2 keresendõ: B2-B1 c) ugyanez, 30 helyére 50

Ha csak 1 db 10 mm-es petém érett (Clostytól), azért próbálkozzunk? Vagy reménytelen?

Ha azt vesszük, soknak is vehet? ez az egy, hiszen eddig semmi nem volt. Hozzáállás kérdése. :)

Legjobb válasz: Szia! Én uh-gos cikluskövetéssel szedtem a Closyt. Az utolsó uh-on sem látszott semmi biztató, mégis akkor estem teherbe. Szerintem próbálkozzatok, nincs veszítenivalótok. Sok sikert!

Szia! Én uh-gos cikluskövetéssel szedtem a Closyt. Az utolsó uh-on sem látszott semmi biztató, mégis akkor estem teherbe. Szerintem próbálkozzatok, nincs veszítenivalótok. Sok sikert!
Nekem is azt mondta a dokim abban a bizonyos ciklusban, hogy nincs pé-m. Egy 8mm-es pöttyöt láttak, azt mondták az a legnagyobb. Abban a ciklusban lettem terhes, most léptem a 10. hétbe. Nem kell mindig mindent elhinni, csak bízz abban, hogy sikerül és ne add fel soha!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató szavakat!
A kérdező hozzászólása: Oké, belehúzunk! :)
A dokim szavaival élve: Minden peteérést ki kell használni! :) Úgyhogy, rajta! Jó szórakozást! ;)
2mm
Szerintem 50 mm. Próbáld ki egy 10 literes fazekat tölts tele hóval és melegítsd amig teljesen elolvad.
1 cm hó=1mm esõ Ergo: 10cm
kb 10cm

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

10. nap 145-ös hcg szint, 15. nap 13 mm-es méhnyálkahártya, első lombik. Mik az esélyeim szerintetek? Kérlek, ha vkinek hasonló volt az esete, ossza meg velem. Nagyon vágyjuk már a babát.

Legjobb válasz: Szia nem nagyon értem a kérdést tehát ET után 10. nap 145 hcg szint??? Ha igen az nagyon jó nekem a lányommal ET + 10 nap 60 volt és rendben volt meg született most 4,5 éves..szóval szerintem nyugodtan bizakodhattok:) Gratulálok Légyszíves írd majd meg mi lett a vége a történetnek de ez nagy valószínûséggel baba:-D

Szia nem nagyon értem a kérdést tehát ET után 10. nap 145 hcg szint??? Ha igen az nagyon jó nekem a lányommal ET + 10 nap 60 volt és rendben volt meg született most 4, 5 éves..szóval szerintem nyugodtan bizakodhattok:) Gratulálok Légyszíves írd majd meg mi lett a vége a történetnek de ez nagy valószínûséggel baba:-D
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm a válaszod, ma tudtam meg a 2.vérvétel eredményt:8, 5hcg."sajnos nem sikerült..elindult vmi ééés sajnálom"telefonon tudtam meg.Készen vagyok teljesen, de alig várom a következõ próbálkozást.Most 2 hónap lelki feltöltõdés..könnyû igy leirni, de nagyon bizunk a jövõben!Aki olvassa és kicsit együttérez velünk, minden jót kivánunk :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!