Találatok a következő kifejezésre: 10 hetesen nem (382 db)

A 9 heteset!Betöltött 9.hetes vagy:)
A 9 hetesen, mindíg a betöltött heteket kell figyelembe venni, ha elmész dokihoz vagy védõnõhöz õ is azt fogja kérdezni hány hetes terhes és majd hozzáteszi, hogy a betöltött hérte kíváncsi, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)
ha 9 hetes vagy akkor a 9 heteset nézd. 9 az 9. 10+0tól nézheted a 10 hetest.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) )

10 hetesen nem kellene menem tarkóredö szürésre?

Az újságban olvastam hogy ijenkor kellene mennem! Meg még egy kérdés az elsö terhességem tavaj volt és elvetéltem és a védönönél voltam a héten és kérdezte hogy a doki nem vett veszélyeztetetnek? MIért nem vett anak most nekem kéne neki mondani?

Legjobb válasz: Szia tarko redõ mérés 12 hetesen van

Szia tarko redõ mérés 12 hetesen van
A kérdező hozzászólása: Bocs akkor mérés!!
Nálunk a tarkóredõ szûrés 12 hetesen van. A második kérdésedre annyit tudok mondani, hogy kérdezz rá a dokinál, hogy az elõzõ vetélésed okot ad-e arra, hogy veszélyeztetett terhesnek nyilvánítson, ha nem, miért nem. Ha úgy érzed, nem foglalkozik a kérdéssel, keress másik orvost!
Tarkóredõ vizsgálat a 12. héten van. Ez tuti. 10. héten még nem. Ha már volt vetélésed, akkor elvileg veszélyeztettnek kéne venni Téged. Komolyan kell ezt szerintem venni. Az orvosod tudja, hogy volt?? Ha nem, akkor mondd neki mielõbb, ha meg tudja, és mégsem vesz táppénzre, hááát, vagy keress másikat, vagy nem is tudom ... én nem bíznék így már benne annyira .... bár én elég alapos vagyok és körültekintõ, szóval én nem riziókóznék, félteném annál jobban a 2. picimet. Sok egészséget Nektek!
12hetesen
A kérdező hozzászólása: De azt monta hoy 13 hetesen menjek vissza.
12 hetesen van nyakiredõ mérés.Sajna +- 1 hét eltérés lehet.Amúgy mindenképp kell mondani a dokinak, hogy volt vetélésed.
Vetélés volt vagy missed ab? mert nem mindegy! Missed ab. esetén nem leszel veszélyeztetett!

10 hetesen nem hajlandó macskakaját enni. Mit adjak neki?

Pár napja hoztam egy perzsa cicát, fogai szépen megvannak, mégsem hajlandó semmilyen macskakaját megenni. (Hill's száraz, meg tasakos) Ilyennel még nem igazán találkoztam, pedig gyakorlott macskatartó vagyok. Mit adjak neki? Tejfölön meg tejen csak nem élhet.

Legjobb válasz: Mit evett ott, ahonnan elhoztad? Az én cicám Royal Canin Kittent, de aztán rájöttem, hogy a fajtatápját jobban eszi, de ennél még jobban szereti a konzervet és a fõtt húst. Biztos nem az étvágyával van a baj? A cica, ha éhes, akkor eszik. Muszáj vagyok ezt csinálni a cicámmal, mert hajlamos lenne koplalással kikövetelni tõlem az egyébként estére szánt konzervet vagy húst.

Mit evett ott, ahonnan elhoztad? Az én cicám Royal Canin Kittent, de aztán rájöttem, hogy a fajtatápját jobban eszi, de ennél még jobban szereti a konzervet és a fõtt húst. Biztos nem az étvágyával van a baj? A cica, ha éhes, akkor eszik. Muszáj vagyok ezt csinálni a cicámmal, mert hajlamos lenne koplalással kikövetelni tõlem az egyébként estére szánt konzervet vagy húst.
A kérdező hozzászólása: Ma mentem vissza megkérdezni, hogy mit evett, kiderült, hogy eddig csak szopott. Érdekes, mert eléggé sovány. Ma adtam neki kenõmájast, az úgy ahogy ízlett neki. Meg rizst evett rántott hússal. De attól félek, hogy a házi koszt tartalma édes kevés egy kiscicának.
Mi így csináltuk cicáinkkal, akiket kb.3 hetesen találtunk: Egy igeig csak konzervet adtunk nekik, aztán mostmár nagyobbak, kb.8 hetesek.Elkezdtük azt, hogy a konzervhez rakunk eg kis szárazat és napról napra veszünk el a konzervbõl, és többet adunk szárazból.Szerintem ez a módszer jó.Sok sikert!;)


10 hetes német juhászkutyám nem eszi a tápot . Izesíthetem neki sertés májkrémmel?

A táp egy jó minőségű táp nem színezett, tartósítószeres... Kezdetben megette de vmikor tettem rá ilyen aszpikos Pedigree s valamit, azért megvolt őrülve, sztem ezekbe tesznek vmit ,hogy a kutyák függök legyenek , mert azóta nem eszik normálisan, na szóval ma elkezdtem sertés májkrémmel ízesíteni csak egy ujjpercnyit teszek a kajájához de úgy betermeli :) kérdésem ízesíthetem ezentúl is ? sertés májkrémtől ugye nem lehet semmi baja ?

Legjobb válasz: Ennyitõl nem lesz. Próbálkozhatsz egy kiskanálnyi natur yoghurttal is,vagy kefirrel.

Ennyitõl nem lesz. Próbálkozhatsz egy kiskanálnyi natur yoghurttal is, vagy kefirrel.
A kérdező hozzászólása: de én megszoktam áztatni a kaját , és akkor csak elfog pazarolódni . vagy csináljam azt hogy most amíg nem kattan rá szárazon adjam , meg mellette legyen víz ? ( de akkor ha ezt a szabály követem ne is ízesítsem májkrémmel igaz?
Azért szerintem még senki sem hallott olyat, hogy kutya éhenhalt volna ilyen körülmények között :) Fél éves korig 3x kell adni neki egy nap, reggel odaadod neki a kimért adagot, vársz 5-10 percet, ha csak húzza rá a száját, akkor elveszed. A következõ étkezésnél ezt megismétled és így tovább, hamar rá fog jönni, hogy ha nem eszi meg ami elõtte van, bizony éhen marad. Kb mindig ugyan abban az idõpontban add oda neki a kaját.
Senki nem beszélt arról, hogy hetekig ne adjon neki enni. Egyébként az 5 perces szabály amellett, hogy megkönnyíti az életed (nem kell újabb és újabb trükkökkel próbálkozni, mert egy idõ után már a májkrémre is húzni fogja a száját hátha kap jobbat is) nagyon hasznos is, mert minden betegség elsõ jele az étvágytalanság. Ha egy kutya alapból nem eszik jó étvággyal, sokkal nehezebb megállapítani, hogy mikor van igazi baj.
Egy 10-hetes kutyánál a táplálék nagyon fontos. Kell, hogy egyen, hiszen növésben van. Nem hinném, hogy egy 4-5-napos kaja megvonás hasznára válik a szervezetének.
8-as vagyok azt írtad hogy nem érted hogy akkor elõtte hagyd az ételt vagy sem, mert több dolgot mondank. Ezért írtam hogy nem hagyható elõtt étel. De lehet hogy én értelmeztem rosszúl a kommentedet, akkor bocs.
Mé g annyi hogy nem érzi megleckéztetésnek, may akkor ha evés közben veszed el az ételt és nem adod vissza. De itt nem errõl van szó, hanem arról hogy ha nem kell neki akkor elveszed.
A kérdező hozzászólása: 8as tudom , hogy nem szabad írtam is, tisztàban vagyok vele.
szerintem ne olvasd többet azt a könyvet, amiben ezt írták... a falkavezér bármikor elveheti a kutyától az ételt, ez az õ tekintélyét erõsíti. tégy úgy, ahogy írták: tedd le a tálat, hagyd elõtte 5 percig, ha felemeli a fejét tálból, akkor elveszed. 4-5 nap múlva meg fogja enni mind. ha hagyod válogatni, akkor válogatni fog, méghozzá egyre durvábban.
A kutya elõtt NEM hagyunk ételt. Ha egész nap akkor ehet amikor akar késõbb gondokhoz vezet. Te vagy a falkavezér(ideális esetben) te döntöd el mikor ehet nem õ. A falkában, szabadon élõ farkasok elõtt sincs mindíg ott az étel, és minden esetben az alfa (fönök) dönti el ki ehet és mikor. Ajánlanám hogy egy kicsit olvas utánna a falkavezérségnek, pl nagyon jó Jan Fennell Kutyapszihológia cimû könyve. A neten megtalálod letölthetõ verzióban nem hosszú kb 80 oldal de sok hasznos tanácsot ad miképp légy te a vezér ne a kutyád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat! Én azt olvastam , hogy nem szabad kutya elöl elvenni a kajàt akkor sem ha nem éhes mert ha elveszik akkor azt ö nagy megleckéztetésnek érzi. Ez mennyire igaz? Meg hàt nem is szabad elötte hagyni szal most nem igazàn értem.
Az 5 perces szabály az hogy leteszed a kutya elé a kaját és ha nem eszi 5 perc múlva elveszed, legközelebb csak a következõ étkezésnél kap. Ha akkor sem eszik ismét el veszed 5 perc múlva, elég hamar rájön hogy mi a helyzet és enni fog.
Persze, hogy ízesítheted. Semmi baja nem lesz tõle. Kenj rá egy fél dobozzal az elég. Adhatsz neki marha májkrémet is a táphoz.
A kérdező hozzászólása: mi az öt perces szabály ?
Nem . Nagy mennyiségben nincs rá szüksége. csak meg kell bolondítani a tápot. ha úgy sem eszi, jön az 5 perces szabály:) )
A kérdező hozzászólása: esetleg még úgy helyre állíthatnám ha kiéheztetem egy kicsi, t de ezt nagyon nem akarom, de akkor marad a májkrém , mert nagy mennyiségben nem jó neki ? kb egy doboz? mert nem akarom ám , hogy beteg legyen :(
Ha követed amit tanácsoltunk akkor ne áztas, és ne ízesíts. De víz mindíg legyen elõtte friss.

Az állatorvosunk azt mondta a 10 hetes német juhászunkra hogy jó a fogazata, mennyire tud még elcsúszni akár hogy előre vagy akár hogy hátra harapás legyen, illetve mik lehetnek még foghibák?

Legjobb válasz: Harapáshiba nem valószínû. Viszont a maradandóak kijövetele után derül ki, hogy van-e, vagy nincs foghiány.

Harapáshiba nem valószínû. Viszont a maradandóak kijövetele után derül ki, hogy van-e, vagy nincs foghiány.
A kérdező hozzászólása: És mikor derül ki tutira h jó a harapása?
ha leváltotta a fogait de alapból már azért ha 5-8 hetesen a helyén van akkor ritkán mászik el szóval én ezen nem aggódnék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Megkérdezhetem, hogy miért ennyire fontos ez? Kiállítási kutya lesz? Tényleg érdekel, azért kérdezem:)
A kérdező hozzászólása: Igen, kiállítási.

Mit tegyek? Van egy 10 hetes Német Juhászkutyám.

Néha-néha harapdálja a kezemet.Ez normális?Mit csináljak vele?Bántani nem akarom.Kezd? kutyás vagyok.Az nj-m törzskönyves,kennelb?l hoztam.

Legjobb válasz: Kennelbõl? Felelõs tenyésztõ "használati utasítást " ad egy kezdõ kutyatartónak a kölyökhöz. Minden kiskutya harapdál. Egyszerûen rászólsz, hogy nem! és a pofáját megfogva leveszed. Adsz helyette valami jó kis rágni valót.

Kennelbõl? Felelõs tenyésztõ "használati utasítást " ad egy kezdõ kutyatartónak a kölyökhöz. Minden kiskutya harapdál. Egyszerûen rászólsz, hogy nem! és a pofáját megfogva leveszed. Adsz helyette valami jó kis rágni valót.
én is adok használati utasítást de azért ennyire nem részleteset... aztán a gazdik hívogathatnak a mobilomon ha valami nem megy:) De ez teljesen normális amit leírsz, tiltsd neki, ha csinálja fordulj el és hagyd ott.
vegyél neki valami játékot, van ilyen kötél amit rághat, az a mi kutyusunkat leköti, illetve a papucsok.. :D adj neki régi papucsot, cipõt, imádni fogja:D egyébként leszoktatni úgy lehet, hogy ha megrágcsálja kicsit a kezedet, akkor szólsz neki hogy nem szabad, a hatásosabb eredményért pedig egy ceruzával az orrára koppintasz (az orra érzékeny, kézzel nagyon fáj, ceruzával nem, csak megérti hogy az nem jó neki se ha csinálja)
Kezdõ kutyának én inkább a helyedben Golden retrievert vagy Labradort vettem volna. De lehet akkor is problémák lettek volna, mert szinte minden kiskutya harapdálja az ember kezét, lábát.Le kell róla szoktatni, határozottan rá kell szólni, nem sikítva vagy visítva, hanem nyugodt, de határozott hangon.Fenyíteni és megütni a kutyát szigorúan tilos. Vidd el kutyaiskolába is, ott te is sokat fogsz tanulni az oktatótól, nem csak a kutya.
Minden kuyta harapdál4hónapos korba jön a fogváltás enyém akkor szokott le róla.Adj játékot neki amit haraphat vagy picit üss az orrára.bár mi összefogtuk az orrát (nem nagyon 1et nyüsszent hogy érezze az neki is fáj mint a kis éles fogai nekünk)valahogy szokasd le mert ha nem most akkor késõbb megmarad a tulajdonsága.sajna 10hetesen még ez van pár hétig
Na pl ha erõsen ráharap a kezedre akkor felállsz és elfordulsz. Ha eléd megy hátat fordítasz neki és ez addig míg le nem nyugszik ha lenyugodott akkor kezdj el játszani vele és ha megint erõsen harap akkor újra eljátszod ezt. Ebbõl az jön le neki h ha harapdálom a gazdit akkor nem foglalkozik velem. Ha iszonyat erõset harap akkor egy kicsit rázd meg a grabancát ez nem bántás a mama is így jelez a kölyöknek h ha elég. Sok sikert!

Mennyi hátránya van annak, ha 10 hetes német juhász szukám, aki nálunk született az én kutyámtól, nem választom el az anyjától? Szeretném komolyabban kiképezni saját magam, de nem tudom, hogy mennyire hátrányos-e ránézve az anyja?

Sétákon mindig az anyját követi, egyébként nagyon intelligens kutya, már most engedelmeskedik a parancsoknak.

Legjobb válasz: nálunk is a kislány kutya az anyjával él még most is:) nagyon szeretik egymást,mindig együtt vannak,szerintem nincs hátránya..

nálunk is a kislány kutya az anyjával él még most is:) nagyon szeretik egymást, mindig együtt vannak, szerintem nincs hátránya..
Semmilyen hátránya nincs. Szerinted akkor akinek egynél több kutyája van az már hátrányos helyzetben van? Pedig elég sok ilyen ember van és mind jól megvan a kutyáival. Ha a kutyád az anyjára figyel legjobban ilyen korban akkor te csinálsz valamit rosszul. Az én kutyáim is egy család, de nagyon jól tudok dolgozni velük, utánam jönnek, engem szeretnek, akkor is ha az anyja ott van sõt még jót is tesz ha együtt gyakorlunk mert akkor jobban igyekeznek teljesíteni. És csak akkor mengy játszani az anyukájával ha szólok neki. Nem is lehet és nem is normális elválasztani együtt lakó kutyákat, azt csak úgy lehet hogy különzárod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Igazából azért kérdeztem, mert egy kutyakiképzõ könyvébõl azt olvastam 16 hetes koráig el kell zárni az anyjától, mert káros lehet a kiképzésre nézve.

10 hetes német juhászom harapdos és nem tudom mit tegyek. Mit tegyek?

Már mindent megpróbáltam, pl le fogtam a b?rt a szája a alá, semmi.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10hetes Boxerem van és bizony ugyanígy viselkedik:) Fontos, hogy màr ekkora korban tisztázzátok, ki a fõnök. Ha erélyesen rászólok, hogy "NEM!" ezt megérti, vagy ha semmi nem használ, jön az összetekert újság, attol nagyon tart, pedig csak 2x legyintettem meg vele egy picit. 10hetesen még baba az a kutya, nevelni kell és elobb-utóbb ért majd a szóból, te meg légy vele türelmes és következetes!

Szia! Nekem 10hetes Boxerem van és bizony ugyanígy viselkedik:) Fontos, hogy màr ekkora korban tisztázzátok, ki a fõnök. Ha erélyesen rászólok, hogy "NEM!" ezt megérti, vagy ha semmi nem használ, jön az összetekert újság, attol nagyon tart, pedig csak 2x legyintettem meg vele egy picit. 10hetesen még baba az a kutya, nevelni kell és elobb-utóbb ért majd a szóból, te meg légy vele türelmes és következetes!
Többet kell vele foglalkozni, hogy meglegyen a játék helye is. Pl. délutánonként játék, de máskor nem harap. Ha máskor is játszana (mert neki ez játék) akkor azért mert nem törõdsz vele eleget. Ilyenkor bennük van az ösztön is mi csibészeltünk vele kiskorában egy rongyot húzott és azzal játszottunk. Persze óvatosan, a fogai miatt mármint nem szabad õt rángatni, nehogy kilógósodjon a foga.
Nagyon egyszerû! Óbudán vannak kisállat-shopok, ahol vegetáriánus kutyákat lehet kapni. Az egyik szomszédom vett egy pitbull terriert és, ha nem a saját szememmel látom el se hiszem. Rászokott a répára. Sõt, a csontot el se fogadja, egyik alkalommal állítólag megevett egy tál zöldborsófõzeléket. Szerintem hívd fel õket és kérdezd meg, hogy van-e német juhász vegetáriánus kiadásban?
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélsz? Hogy jön ez ide? Komolyan mondom, egy normális kérdésen is ugatni kell? Ennyi h.lyét egy rakáson!!! Nagy az Isten állatkertje, csak alacsony a kerítés......
A kérdező hozzászólása: Nem gondolod, hogy csak úgy kidobnám a mostani német juhászom, csak mert egy degenerált ilyeneket ír? Amúgy sem veszlek komolyan, ....persze, .... ha valami nem megy, azt hagyni kell, mi? Vegyek egy "vegetáriánus" kutyát, még ha átvitt értelemben is mondod? Mert ez csak igy mûködik, ha valamivel nem vagyunk megelégedve, akkor veszünk egy jobbat, szebbet, mást????? Na az ilyen felfogású "emberek" miatt van annyi kidobott állat, és annyi éhezõ kutyus a menhelyeken.... Nevetséges....
A kérdező hozzászólása: Nem arra értettem, hogy soha nem játszom vele, és azért olyan vad, hanem éppen az ominózus percben nem azért megyek oda hozzá, h játszak, mégis azt hiszi, és bevadul!!! Játszok én vele eleget, ha a lábamra teszi a fejét, és elalszik, akkor inkább ott õrzöm az álmát, és együtt vok vele!!!!

Nem baj, art a babanak ha a megfazasom mar 1 hete huzodik? Mar csak kicsit folyik az orrom es neha (foleg ejszaka) kohogok. Holnap leszunk 10 hetesek. Nem szedek semmit. Pihenek, teazok.

Rossz a kozerzetem de ez lehet a terhesseg miadt is.

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz nyugi. Én is voltam néhányszor megfázva, és makkegészségesek a gyerekeim. :)

Semmi baja nem lesz nyugi. Én is voltam néhányszor megfázva, és makkegészségesek a gyerekeim. :)
Nyers etetés.
BARF (további információk ebben a csoportban: [link]
mármint itt: [link]
Nyers etetés BARF, PREY megfelelõen összeállítva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!