Találatok a következő kifejezésre: 10 hetesen kell (90 db)

Az elején milyen gyakran hív vissza az orvos általában? 6 hetesen voltam, 4 hét múlva, 10 hetesen kell menni újra.

Nem kellene s?r?bben? Vagy máshol sem szokás?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond akkor 4 hetente hív vissza.

Ha nincs semmi gond akkor 4 hetente hív vissza.
Nálunk (de én nem élek MO-n) úgy volt, hogy a 7. héten mentem, akkor visszahívott egy hét múlva, mert valami nem tetszett neki, aztán utána havonta kell menni, majd a 7. hónaptól kéthetente. Az utolsó hetekben még gyakrabban (kétnaponta azt hiszem, de addig még sok van nekem).
Szia! Nálunk a 30. hétig 4 hetente rendel vissza, utána a 36. hétig 2 hetente, utána pedig hetente. Ha nincs semmi probléma, nem is szükséges elmenni hozzá. Pl. engem eddig még csak uh-val vizsgált. 24 hetes vagyok. Boldog és problémamentes babavárást!
3. válaszoló Az lemaradt, hogy a kötelezõ vizsgálatokon kívül nem szükséges elmenni hozzá, csak akkor, ha probléma van. De ez ugyebár nem lesz!!!!
Nekem mind a két terhességemnél úgy volt-van, hogy elmentünk kb. 6-7 hetesen akkor bebizonyosodott a terhesség(akkor volt belsõ vizsgálat és ultrahang is), utána már csak 12 hetesen mentem csak ultrahangra. Szerintem ha minden rendben elég kb. havonta egyszer menni. Nálunk legalábbis nagyjából havonta kell menni.

6 hetesen épphogy csak látta a doki a szívhangot, legközelebb 10 hetesen kell mennem, másnál is így volt?

Nem tudom hogy bírom ki ezt a 4 hetet, ez normális, hogy nem akar el?bb látni a doki?

Legjobb válasz: Persze, hogy normális, de ha érdekel menj el a 8. héten.

Persze, hogy normális, de ha érdekel menj el a 8. héten.
Igen az, de ha magánrendelésre jársz hidd el nem fog haragudni ha a 8. héten is el akarsz menni. A barátnõm az elsõ 12 hétben ami a legkritikusabb 2 hetente járt. (nehezen jött a baba és õ így volt nyugodt, meg ki sem bírta volna a 4 hetet. )
Nekem az 5. héten petezsák volt, a 6. héten szívhang. Legközelebb már csak a 13. hétre hívott vissza de én sem tudok várni, így holnap megyek magánrendelésre, most vagyok 8 hetes, de utána is még ott lesz 4 hét amit nem tudom hogy fogok kibirni.
Angliában élek, itt a 12. hét környékén van az elsõ uh. Nekem volt egy kicsi vérzés a 6. héten, így a kórházban csináltak uh-t. Akkor már én is láttam ahogy a baba szíve pulzál. Kedden ismét bementem egy uh-ra, mert pénteken görcsölni kezdtem. Ekkor voltunk 10+4 és már ficánkolt a a bébi.:) Még másfél hét a 12hetes uh-ig, de ezt már fél lábbal kibírom, mert tudom, hogy minden rendben odabent. Nem tudom hogy bírtam volna ki a 12 hetet uh nélkül. Ha te sem bírod, akkor menj el magándokihoz.

Hogy bírtátok ki? 6 hetesen voltam dokinál, volt szívhang.10 hetesen kell újra mennem. Addig meg fogok őrülni hogy minden ok lesz-e!

Volt már vetélésem és itt nagyon sok rosszat hallani, hogy nincs szívhang...stb! Ugye nem ez az általános? És ha elmegyek 8 hetesen egy másik dokihoz is "lecsekkolni" hogy minden ok? Az jó ötlet?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan menj el akár egy másik dokihoz is, ha ettõl megnyugszol! Gratulálok a babucihoz! Amúgy megértelek - nekem is volt vetélésem és tuti, hogy így a következõ terhességnél akarva akaratlanul is jobban aggódunk, mint aki még nem esett át ilyen szörnyûségen! Nagyon jó egészséget nektek! ;-)

Szerintem nyugodtan menj el akár egy másik dokihoz is, ha ettõl megnyugszol! Gratulálok a babucihoz! Amúgy megértelek - nekem is volt vetélésem és tuti, hogy így a következõ terhességnél akarva akaratlanul is jobban aggódunk, mint aki még nem esett át ilyen szörnyûségen! Nagyon jó egészséget nektek! ;-)
elmehetsz sima kerületi rendelõbe de várj egy hetet. ugy menj mintha még nem jártál volna orvosnál(saját dokinál) megnézik és megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok. Akkor a jövöhéten elmegyek az sztk-ba, hogy nézzenek meg. Szinte minden nap rohannék hogy lássam :)
Nekem is volt már vetélésem, 5 hetesen voltam dokimnál, minden ok volt, volt szívhang. Aztán 6 hetesen bementem kórházba uh-ra, ott is volt szívhang és már 6mm volt:) Viszont dokimhoz csak 10 hetesen kell visszamennem, így 8 hetes leszek mikorra bejelentkeztem 4D ra. Ezek után már remélem megnyugszok:)

10 hetesen kell-e félnem a diabétesz vizsgálat eredményétől ha néha-néha lecsúszik pár chips és csoki? Szerintetek?

Mostanában inkább a chips-t kívánom(abból is a sósat) és nem az édeset.Nem iszom édesít?szeres italokat inkább gyümileveket és ásványvizet.

Legjobb válasz: nem a chips vagy a csoki mennyisege dont a terheleses vizsgalaton, akkor nem ehetsz majd egyiket se, ha hajlamos vagy a cukorbetegsegre, akkor ugy is az lesz az eredmeny, ha csak gyumolcsot eszel nasinak

nem a chips vagy a csoki mennyisege dont a terheleses vizsgalaton, akkor nem ehetsz majd egyiket se, ha hajlamos vagy a cukorbetegsegre, akkor ugy is az lesz az eredmeny, ha csak gyumolcsot eszel nasinak
Elsõ vagyok!! Ne félj, ezzel az erõvel, végigparázhatnád a terhességed, mert mindig vagy ezt hallottad, vagy valaki köhögött, stb. Nyugi, minden rendben lesz.Élvezd ezt a szép állapotot!! Viszont annyi, hogy a sok nasizás közepette arra azért figyelj, hogy ne hízz nagyon sokat.
Mármint a cukorterheléses vizsgálatra gondolsz? Mert akkor nem. Vérvételre éhgyomorral kell menni, elõzõ este meg azért ne egyél meg 5 tábla csokit. Ha nem erre gondoltál akkor bocsi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) Igazából attól félek a legjobban hogy cukorbeteg leszek a terhesség alatt.Az apukám anyukája cukorbeteg, senki más a családban.
tök mindegy mit eszel, sajnos benne vagyok a témában. Egy egészséges szervezetben szinte állandó a cukorszint, ha 5 tábla csokit, 1 kg szõlõcukrot eszel is meg, bármit soha semmilyen körülmények között nem mehet x érték fölé. Ha kicsit feljebb megy az már csökkent glukóz-tolerancia (diéta kell) illetve ha bizonyos határ fölé, akkor kialakult cukorbetegség.
elso vagyok, nekem anyukam cukorbeteg, nekem semmi bajom es a terhesseg alatt sem volt baj a cukrommal
Hopp!!!! masodik, nem elso, bocsi es meg annyit, hogy baratnom csaladjaban senki sem volt cukorbeteg, o megis beteg volt terhesseg alatt
Én a tehesség alatt lettem cukros szurtam magam megszültem két három hónap mulva elmúlt.ne idegeskedj!

10 hetes terhes vagyok, és ma reggel kell mennem az első vérvételre. Reggelizhetek? Mert nem bírom ki, hogy ne ehessek addig, mivel farkas étvággyal küszködöm a terhesség eleje óta.

Legjobb válasz: Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.

Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.
Nem lehet enni elõtte, nézik a cukrod és annak alapján mész majd a cukorterhelésre a 24.hétben
Szia! Reggeli vérvétel elõtt szerintem ne egyél, mert befolyásolja az eredményt (pl. cukor). Én ilyenkor vittem magammal szendvicset és ahogy kijöttem a vérvételrõl már be is faltam, egyébként vizet ittam, az egy kicsit segített. Üdv 32 heteske
Nálunk az elsõ vérvétel elõtt lehetett enni rendesen.
Érdekes...ezek a vérvételek városfüggõk... Itt kecskeméten mindig elmondják, h együnk ugyanúgy ahogy szoktunk....furi....
Itt Kecskeméten is elmondják, hogy ha cukrot néznek, akkor ne együnk elõtte! Ez attól függ, mit néznek!!! teljesen mindegy hol veszik le a vért. Amúgy sok vizsgálat eltér várostól, megyétõl függõen. De ha cukrot néznek, azt mindenhol éhgyomorra nézik (elvileg!) szerintem a dokitól kellett volna megkérdezned. Bár nekem volt olyan, hogy bennfekvõ voltam a kórházban és onnan mentem vérvételre. Az ápolónõket kérdeztem, és nem tudták a választ, leküldtek, hogy kérdezzem meg a vérvételes csajtól....
Az elsõ genetikait 12 hetesen csinálják, az a tarkóredõ mérés. A 18. héten pedig átnézik a babót tetõl-talpig.

10 hetes terhes vagyok. Ilyenkor már el lehet menni a fogorvoshoz? És ha igen mit mondjak neki? Hogy csak azért jöttem hogy nézze meg? Ezért nem kell fizetni?

Legjobb válasz: Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?

Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?
Hoppá, bocsi, félreértettem a kérdést! Sorry.
Szia. Menj is fogorvoshoz.Mondd meg, hogy a´llapotos vagy, és kontrollra jötte´l.azt nem tudom, hogy kell-e érte fizetni.Én Németorsza´gban e´lek, itt 3 havonta 10€kell fizetni az orvosnál, e´s minden ok.A többit fizeti a biztosíto´.Kivéve a fogpótlást, korona´t. e´n 3 hónaposan voltam kontrollon, és a köv.hónapban kell visszamennem.a 6.ban. Csak semmi pánik.gratula a babához.
HA MAGÁN DOKIHOZ MÉSZ AKKOR IGEN.HA AZ SZTKÁBA AKKOR NEKED MÁR OTT MINDEN INGYENES
Az SZTK-ban már minden egyes vizsgálat és ellenõrzés, amit végeznek, díjtalan, mert van terhességi kiskönyved. (Tehát még vizitdíjat sem kell sehol fizetned) Hangsúlyozom: itt most nem magánorvosokról beszélek.
Ha megkapod a terhességi kiskönyet, akkor a védõnõnek az lesz az elsõ utasítása, hogy el kell menni fogorvoshoz és a háziorvoshoz és EKG-t is kell csináltatni. Nem tudom, lesz-e probléma a fogaiddal, fogkövet érzéstelenítõ spray-vel szednek le, az szerintem nem ártalmas, azt nem tudom, hogy pl. egy tömésnél az injekcióval mi a helyzet. Nekem elsõ terhességkor azt mondta a doki, hogy a második harmadban mindent csinálhatok, mintha nem is lennék terhes.
Persze, ezen legjobb az elején túlesni, ilyenkor javasolt. Mond meg neki, hogy kismama vagy, legyen kedves megvizsgálni és bepecsételni a kiskönyvedbe, hogy voltál nála. Ez ingyen van, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat, ha már van kiskönyved.

Mit csináljak, ha annyi időre otthon kell hagynom 10 hetes szopizó babámat, hogy egy etetés mindenképpen beleesik?

Sehogy sem tudom megoldani, hogy magammal vigyem, és biztosan nem végzek az elintézni valómmal addig, amíg a következ? etetés következik. Egyébként nyugodtan otthon hagyom a nagyival, jól ellesznek, nem ezzel van a gond. Lefejt tejem nincs, hogy azt adhassa oda neki cumisüvegb?l, és nagyon lelkiismeretfurdalásom van arra a gondolatra, hogy most tápszerrel váltsak ki egy evést. Esténként már kap tápszert szopi után, szóval nem lenne idegen neki az íze, de még sosem volt olyan, hogy ne szoptattam volna meg, ha kérte. Nem fogja nagyon megzavarni, ha most egyb?l a mama cumisüvegb?l adja neki a tápszert? Vagy ne rágjam magam ezen, más is csinálta már így? Gondolom más sem tudja mindenhova magával vinni a babát, és nem is mindenkinek van literszámra lefejt teje a fagyóban. Nekem sajnos egy deci sincs, mert fejésre egyszer?en nem indul be a tejadó reflex, a véd?n?m szerint van ilyen. Sosem tudtam fejni.

Legjobb válasz: Èn alig tudtam szoptatni, szerinted éhen halasztottam a gyereket. Ha kap tápszert amúgy is akkor ez mitöl másabb hogy egyszer napközben is kap. Mindenki túl reagálja ezt hogy otthagyja a gyerekét. én tök örültem mikor kb 10 hetesen a párom maradt vele egyedül pár órára én meg vásároltam, aztán azóta marha boldog vagyok ha pár órára otthagyhatom valakinél. (nekem nincs segítségem a legközelebbi nagymama is 500 km-re van) Persze rettenetesen boldog vagyok mikor haza megyek és ott vár a mosolypannám.

Èn alig tudtam szoptatni, szerinted éhen halasztottam a gyereket. Ha kap tápszert amúgy is akkor ez mitöl másabb hogy egyszer napközben is kap. Mindenki túl reagálja ezt hogy otthagyja a gyerekét. én tök örültem mikor kb 10 hetesen a párom maradt vele egyedül pár órára én meg vásároltam, aztán azóta marha boldog vagyok ha pár órára otthagyhatom valakinél. (nekem nincs segítségem a legközelebbi nagymama is 500 km-re van) Persze rettenetesen boldog vagyok mikor haza megyek és ott vár a mosolypannám.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, mindenki túlreagálja az "otthonhagyom a gyereket" dolgot... Én amíg csak terhes voltam, úgy gondoltam, hogy nem fogok ebbõl problémát csinálni, de ez most egészen más. Ezt hallod mindenfelõl, és ezért érzem szar anyának magam, ha a fent leírtak szerint cselekszem. De ez azt hiszem hülyeség. Nyilván nem fog éhen halni, csak akkor is, furcsa érzés... de valószínûleg túlizgulom a dolgot, és nem kell vele foglalkoznom. Köszönöm a válaszod!
Én is úgy gondolom, mint az elõttem válaszoló. Ha valóban éhes lesz a nagyi biztosan meg fogja oldani, hogy jóllakassa. Pláne ha amúgy nyugodtan hagyod rá. Ne aggodalmaskodj rajta. Mint leírtad másképp úgysem tudod megoldani, akkor meg? Bízz a babádban és a nagyiban.
10 hetes lesz a babám, mikor 3 napra kórházba kell mennem, mert mûtenek. Õ is szopis, de lassan kénytelen vagyok itt hagyni. Hidd el, az egy szopi kimaradása nem fog nála gondot okozni.
Én nem hagytam.Nem létezett olyan elintézni való ami miatt kimaradt volna egy szopi.

Kb mennyinek kell lennie egy 10 hetes, kistestű kutyus napi kaja adagjának?

3x eszik egy nap, de nem igazán tudom pontosan mennyit adjak neki. Van hogy megeszik mindent, van hogy alig akar valamit. Van erre valami viszonyítási mód? (pl: 1 marék kutyakaja, vagy ilyesmi).

Legjobb válasz: * jaa, és õ is 10 hetes volt, Border Collie.

* jaa, és õ is 10 hetes volt, Border Collie.
1 tonna XD
Nekünk a tenyésztõ 130 dkgot javasolt, 3 részre osztva.
Nekem a Beagle kiskutyám 100G-ot kapott, szintén három részre osztva.
jaa elirtam... grammm lett volna... Border collies )

Repült már valai 10 hetes babával hosszab útra? Tengeren túlra Amerika lenne a cél 10 hetesen esküvőre mennénk rokonokhoz. Mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Szólj mindenképp idõben a légitársaságnak. legelõre fognak ületetni, ott több hely van, és a legtöbb légitársaságnál felszerelnek egy mózeskosarat a széked elõtti falra. Szoptatni is nyugodtan tudsz, tisztába tenni is. A check in-t elõre megcsinálják veled, külön mehettek fel a gépre. De mindenképp szólj idõben.

Szólj mindenképp idõben a légitársaságnak. legelõre fognak ületetni, ott több hely van, és a legtöbb légitársaságnál felszerelnek egy mózeskosarat a széked elõtti falra. Szoptatni is nyugodtan tudsz, tisztába tenni is. A check in-t elõre megcsinálják veled, külön mehettek fel a gépre. De mindenképp szólj idõben.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. Te utaztál már babával, tapasztalatból mondod? Hogy bírják a babák a repülést?
Javarészt a babák a fülbedugulástól szoktatk szenvedni. Ezért mindenképp legyen cicin, vagy legyen cumisüveg a szájában! (4 hetes unokahugom jött Amerikából repülõvel). Simán mintha autóban utazott volna.Szóval amikor le és felszáll a gép akkor itasd folyamatosan. Szép utat nektek! És mint elõttem írták, feltétlen szólj elõtte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!