Találatok a következő kifejezésre: 10 hetesen baba (92 db)

Milyen az, ha az eddig sírós 10 hetes baba aluszékony és bágyadt?

Milyenek ilyenkor, mib?l veszem észre, hogy aluszékony és bágyadt ( vagy csak beállt a ritmusa az alvásba és evésbe)? Pld eddig 2,5-2 óránként evett, most meg 3-3,5 és alszik is napközben es kevesebbet igényli, hogy kézben legyen. Vmi baja lehet?

Legjobb válasz: Nem, ne ilyedj meg, ez nem baj:-) A babáknakmindig vannak ilyen korszakai, mikor kicsit megilyesztik a szülõt:-) Hol alszanak, hol nem, hol esznek, hol nem:-) Akkor bágyadt-amúgy észreveszed, ha tényleg bágyadt, mint akit fejbevertek, nincs jó kedve, nem mosolyog, esetleg lázas. Amúgy látod a szemén, hidd el, azt észre fogod venni, ha baja van, még ha nem is sír. A babák változnak, korszakosak, mindig csinálnak valami újat:-) Inkább örülj, ha nem sír, és jókat alszik:-) 9 hetes kislány anyukája

Nem, ne ilyedj meg, ez nem baj:-) A babáknakmindig vannak ilyen korszakai, mikor kicsit megilyesztik a szülõt:-) Hol alszanak, hol nem, hol esznek, hol nem:-) Akkor bágyadt-amúgy észreveszed, ha tényleg bágyadt, mint akit fejbevertek, nincs jó kedve, nem mosolyog, esetleg lázas. Amúgy látod a szemén, hidd el, azt észre fogod venni, ha baja van, még ha nem is sír. A babák változnak, korszakosak, mindig csinálnak valami újat:-) Inkább örülj, ha nem sír, és jókat alszik:-) 9 hetes kislány anyukája

10 hetes baba hozzátáplálása?

Mit gondoltok róla,ha valaki a 10 hetes babájának,tejpépet ad,amibe barackot almát kever,és kiskanállal adja neki,mert nincs teje,a tápszer meg szerinte nem jó a babájának. A rendes kaja sokkal jobb...

Legjobb válasz: Na jó gonosz leszek. Ez is a megélhetési anyaság egy fajtája. Allergiás gyerekre megkapja az emelt családit, gyes vagy 10 évig és még hármat sem kell szülni miatta. Szóval kb. az a véleményem róla, mint arról a kisebbségrõl akik kalapáccsal verik a hasukat ezekért.

Na jó gonosz leszek. Ez is a megélhetési anyaság egy fajtája. Allergiás gyerekre megkapja az emelt családit, gyes vagy 10 évig és még hármat sem kell szülni miatta. Szóval kb. az a véleményem róla, mint arról a kisebbségrõl akik kalapáccsal verik a hasukat ezekért.
Én már ott tartott, hogy nem érdekel. Allergiás lesz valami ételre aztán meg majd neked siránkozik.
Na és azt mégis hogy a fenébe bizonyítod, hogy pszichésen vagy fizikailag vagy képtelen a szoptatásra? Nem olyan egyszerû ám az!
Utána kell járni, mert sokan nem tudják. Küldöm a linket, melyet olvasva kiderül, hogy a feltételeknek gyakorlatilag bármelyik szoptatni nem tudó anyuka megfelel - lévén, hogy vagy testileg, vagy pszichikailag képtelen erre, íme: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/smcikk6.htm
miskolcon anyatejet anyatejgyûjtõ állomásról csak koraszülött, vagy extrém kis súllyal született babák kaphatnak, illetve orvos írhatja fel. ami egy normál baba esetében ugye zsebbe vándorló pénzt jelent a receptért... és egy liter anyatej 1800 ft.
Pontosan.De legalábbis 6hóig mindenképpen adnak.Ha sok a pici baba, akkor nem adnak 8ig, de bõven elég 6ig is a tejcsi.Mindenki saját dolga mit ad a gyereknek.Ismerek olyat, aki babakaját tett a tápszerbe, mondván hogy nem eszik rendesen a kicsi, ha csak tápszert kap.Õ dolga...Azért kell 1 éves korig a tápszer, mert össze van benne téve minden vitamin, amire szüksége van az elején és rendes kajával nem tudod bevinni neki.Az anyatejgyûjtõ meg igenis jó dolog, mert ingyen adnak akár több litert is és ráadásul az anyák és a tej is be van vizsgálva, nem adhat le mindenféle...
Az anyatejet receptre 8 hónapig ingyen kaphatják a babák.
Nekem kórház orvosi! tanácsra kellett elkezdenem 10 hetes babám hozzátáplálását.A gyomra nem ment gallyra, nem emésztett meg mindent rendesen, ez tény, de nem volt hasmenés, szorulás.Jól fejlõdött szépen helyreállt a vérképe is.Egyébként sokan élnek abban a tudatban, ha nincs tápszer akkor anyuka egy gonosz szadista némber...azon senki sem gondolkozik, hogy 1 éves kortól akár le is lehet állni a tápival?Vagyis nem a tápszertõl lesz a gyermek egészséges.Mondhatnám, hogy a csoki is gyümölcs, mert kakaóbab van benne, ami ugye fán terem... Írták még, hogy anyuka miért nem vesz anyatejet?Mert írdatlanul drága, mert még a védõnõ sem tudja mindenhol beszerezni, (és én személy szerint!! el sem tudnám képzelni, hogy olyasmit adjak a gyerekemnek, ami egy másik asszonyból jön ki!)
Azt gondolom róla, hogy okosabbnak, bölcsebbnek és szakmaibbnak tartja magát a gyermekorvos(ok)nál, és a védõnõ(k)nél. Meg azt, hogy ha nincs szerencséje, akkor árt ezzel a babájának.
Amit a 6-os leírt... Na az ilyen "anyukáktól" hányni tudnék. Mint ahogy a kérdésben szereplõtõl is. Ne is adjon tápszert, még a végén normálisan fog fejlõdni szegény kisbaba.:(
Igen néha én is megdöbbenek, hogy amióta erre az oldalra járok néhány emberrõl mennyire más véleményem van. Lehet nem a legszerencsésebb.
Húúú, 6-os ez megdöbbentõ! Most teljesen magam alatt vagyok. Még az is lehet, hogy igazad van, tudom. De én annyira naiv, jóhiszemû tudok lenni, hogy ilyesmit sosem feltételeznék senkirõl. Max. azt, hogy agyatlan, buta. Szóval szerintem az ilyen anya agyatlan, buta, okostojás, önfejû.
Szerintem az ilyen "okos" anyukák a modern természetes szelekció. :) ))
Hozzátáplálással még attól függetlenül várhatna még 1 hónapot legalább.Tápszer nem az ördögtõl való, sokkal jobb mint a tejpép.
Elég buta lehet, ha még azt sem tudja, hogy a tejpép az tápszer.
A kérdező hozzászólása: Kap anyatejet is gyûjtõbõl, de csak 2 napra elég az amit egy hétre adnak.Szerinte kevés a gyereknek azért ad neki õ maga enni.
Lehet hogy gallyra vágja a pici gyomrát.Azt gondolom hogy buta ember.Lehet hogy jót akar a babájának, de ne így.Miért nem kér akkor anyatejet a védõnõtõl?
Nézd, én sehogy, de a rendszer kidolgozója nyilván objektív mérési módokon és lehetõségekkel. A fizikai alkalmatlanság (pl. tejmirigyek hiánya) abszolút igazolható, a pszichés nehézségek mérésére pedig nyilván van egy erre alkalmas iránymutatás, meg szakember-gárda hiszen ha nem így lenne, akkor az általam hivatkozott rendelet se lenne. Olyan nõknek nyilvánvalóan nem jár ingyen, akik szántszándékkal nem akarnak anyatejet adni a babájuknak (ilyen is van és ez is egy szempont, amit nem ítélek el), de aki rászoruló, annak ingyen jár.

Miért nem akar a kiságyában aludni este? Csak babakocsiban, de ha felkel evés után elalszik az ágyában. Miért van ez? 10 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Nagy a kiságyad? A babák ilyen korban szeretik érezni a határokat. Próbáld pólyában altatni esetleg, vagy szoptatós párnát köré rakni, szûkíteni a kiságyban a helyet. Én olyan hálózsák szerûben altatom. Mindenképp szoktasd valahogy estére is a kiságyba, mert késõbb nehezebb lesz.

Nagy a kiságyad? A babák ilyen korban szeretik érezni a határokat. Próbáld pólyában altatni esetleg, vagy szoptatós párnát köré rakni, szûkíteni a kiságyban a helyet. Én olyan hálózsák szerûben altatom. Mindenképp szoktasd valahogy estére is a kiságyba, mert késõbb nehezebb lesz.
Tologatod a babakocsit közben? Mert ha igen, akkor valószínûleg a mozgást hiányolja a kiságyban. De az is lehet, hogy a kiságy túl nagy neki, a babakocsi meg kuckós. A babák általában jól elálmosodnak szopizás után, ezért lehet, hogy álmosan már jó neki a kiságy is.
A kérdező hozzászólása: Igen elálmosodik szopizás után de kb negyed óra 20 perc után felébred és sír
Hehe, mintha magamat olvasnám! Sok ilyen kérdést kiirtam én is! Rendszer szerint neveled/eteted, vagy igény szerint? Nálunk addig volt ez mig nem volt rendszer az életébe! Most hogy van, már semmi baja, leteszem kiságyba egy kicsit még nyüglõdik, gagyorászik de utána elalszik! Ha nincs rendszere, akkor próbáld rendszerre tanitani!

2 hét alatt 200 grammot hízott, nem kevés? 10 hetes baba, anyatejes.

Legjobb válasz: Ez egy kicsit kevésnek tûnik. A "normális" súlynövekedés heti 125-250g közt lenne. Tedd sûrûbben cicire, amikor csak úgy látod, hogy éhes. A tejed is megszaporodik a sûrûbb szopiktól, emiatt ne aggódj :) És igyál nagyon sokat!

Ez egy kicsit kevésnek tûnik. A "normális" súlynövekedés heti 125-250g közt lenne. Tedd sûrûbben cicire, amikor csak úgy látod, hogy éhes. A tejed is megszaporodik a sûrûbb szopiktól, emiatt ne aggódj :) És igyál nagyon sokat!
Kevésnek éppen kevésnek tûnik, de aggodalomra nem ad okot, mert a fõ az, hogy havi 500 gramm meglegyen. Még simán behozhatja. De vannak babák, akik nem gyarapodnak a nagy könyv szerint. Ha nem sír szopi után, jókedvû, boldog baba, akkor nincs gond.
Nem az.Az én lányom is ennyiket hízott.Ha jó kedélyû, érdeklõdõ és 2.5-3 óránként eszik akkor nem.
Teljesen jó, az én lányom max fél kilókat hízott, 6 hómapig csak anyatejes volt. És nem fogyott el, már 9, 4 kiló 11 hónapos, 4 kilóval született. Heti szinten a 100-120 gramm elég. És havi átlagot kell nézni!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

10 hetes baba milyen tápszert ehet? A védőnő a Humana- t ajánlotta, de nem akarja megenni. Folyamatosan ciciztetem, de nagyon kevés a tejcsi.

Legjobb válasz: Nekünk attól nem tudott kakálni.MI Mildibét kaptunk, olcsóbb, tejalapú, de bevált.

Nekünk attól nem tudott kakálni.MI Mildibét kaptunk, olcsóbb, tejalapú, de bevált.
Próbáljatok más hipoallergén tápszert. Ha az orvoshoz most nem tudtok elmenni feliratni, a patikában meg tudják mondani, melyik olyan, csak úgy drágább lesz...
Mi elõször a Nestlé Beba HA 1-t, majd a Beba Start Aktívot (ezektõl székrekedése volt), most pedig a Humana HA 1-t esszük. 9 hetes a kiscsaj. Választék az van bõven, a doki úgyis ajánl valamit, ha nem jön be valami miatt, akkor váltás...ki kell tapasztalni, minden babának más jó.
A Humananak borzalmas íze van (kóstold meg) lehet hogy azért nem kell neki. (bár a mienk szereti) Próbáld meg a Bebát, az finom. (csak a mienknek attól ment a hasa, ezért kapott Humanat)

Egy 10 hetes baba félig ülő helyzetbe már lehet az ölemben, vagy még csak fektetve?

Legjobb válasz: Szerintem ha félig öóülteted fel, akkr nagy baj nem lehet. Én is ezt csináltam... Dia

Szerintem ha félig öóülteted fel, akkr nagy baj nem lehet. Én is ezt csináltam... Dia
Nem gond. Én már egy naposan szembe ültettem az ölembe és úgy etettem meg cumisüvegbõl. Így mutatták a debreceni klinikán. Semmi probláma nincs a bébimmel!

Hason ébredek többször is, nyugtalanul alszom. Gondolom a hasam nyomódik ezáltal, külső hatásoknak van kitéve.10 hetes vagyok. Lehet ebből baja a babámnak?

Legjobb válasz: 10 hetesen még olyan pici a baba, hogy mindegy neki, ha hasra fekszel, nem nyomod meg. Úgyis érezni fogod, hogy mikortól kényelmetlen a hasonfekvés. Addig meg nyugodtan, sõt használd ki, hogy még tudsz!!! Üdv 30 hetes kismami

10 hetesen még olyan pici a baba, hogy mindegy neki, ha hasra fekszel, nem nyomod meg. Úgyis érezni fogod, hogy mikortól kényelmetlen a hasonfekvés. Addig meg nyugodtan, sõt használd ki, hogy még tudsz!!! Üdv 30 hetes kismami
szia. biztos, h nem lehet belöle baja a babának, mert azt tényleg érezni fogod ugyis, amikor már kényelmetlen lesz hason feküdni, ha nyomod a babát és akkor amint hasra fordulsz, rögtön fel is ébredsz rá. amugy még én is hason alszom-15 hetesen-mert még nagyon pici a pocim.

Kisfiam 10 hetesen 5770 gramm, sajnos tápszeres baba! Mindenki aki látja azt mondja, hogy milyen kis duci, szerintetek ez valóban sok ennyi idõs gyermeknél?

Az éjszakát teljesen átalussza,van hogy 10 órát is alszik egy huzamban,viszont nappal meg sûrûn eszik,nem tartja be a 3 órát!

Legjobb válasz: Majd ha elkezd mozogni, lassulni fog a hízása. 10 hetesen szerintem 3 órát bírnia kéne. Persze, hogy alszik 10 órát, ha nappal 2,5 óránként eszik. Kislányom is tápszeres volt, 10 körül evett utoljára és 5-6-ig aludt. Mennyi tápszert kap etetésenként?

Majd ha elkezd mozogni, lassulni fog a hízása. 10 hetesen szerintem 3 órát bírnia kéne. Persze, hogy alszik 10 órát, ha nappal 2, 5 óránként eszik. Kislányom is tápszeres volt, 10 körül evett utoljára és 5-6-ig aludt. Mennyi tápszert kap etetésenként?
Hát valóban kicsit sok.
Az én kislányom is ekkora volt ennyi idõsen. Õ sem bírta a 3 órát. Soha senki nem mondta, hogy duci meg túl sok a súlya..Már lassan kitalálják, hogy egy 2 hónapos túlsúlyos..Egyébként most 6 hónapos 8350gramm 73cm. Nem ducibb hanem nagyobb a kortársainál. Szóval ne aggódj, ráadásul õ fiú.
6 kg volt 10 hetesen a lanyunk, 4 honaposan 8, azota kozel 2 eves es 12 kilo, szoval 18 honap alatt hizott annyit, mint szuletesetol 4 honapos koraig. Fogzaskor, maszas-jaras kezdeten mindig fogyott picit. A ferjem orvos, azt mondta, h ilyenkor nem az a zsirszovet van a babakon, ami egy elhizott felnotton, szoval szinte mindegy, hany kilo.
Ja, az en lanyom is tapszeres volt, o 12 hetesen mar 4 orankent evett, ejjel meg mar 4 hetesen is aludt, es soha nem is evett ejszaka a kesobbiekben sem. Magas o is, 20 honaposan 90 cm volt, 10 hetesen meg 65.
az én lányom 3! hetesen már 5kg volt, pedig kizárólag anyatejes volt. A fiaim is mind így híztak kb. (3 fiam van). Egy éves korukra egyik se volt 10kg-nál több. Az elsõ 4-5 hónapban híztak ilyen sokat, kizárólag anyatejjel!
A kérdező hozzászólása: Elsõ, változó, hogy mennyit eszik van, hogy 120 ml-t van , hogy csak 60 ml-t!
Szia. Az én fiam 12 hetes és 4860gramm, doktornõje azt mondta, hogy kevés a korához képest. Nem soványka, vannnak hurkái is. 50-110milit eszik 3 óránként, de van, hogy 2 óra után is már kér enni. Éjszaka is kel születése óta.

10 hetes pocis vagyok. Nögyogyászom felirt hüvelytablettát, amit 6 napig kellett használni. Most meg viszket egy picit? Nem lessz baja a picinek? Csak két hét múlva megyek vissza.

Legjobb válasz: Nem lesz baja a babának, ne izgulj. Én elhasználtam már pár adag hüvelykúpot a terhességem alatt :( A baba remekül van :) :) 38 hetes

Nem lesz baja a babának, ne izgulj. Én elhasználtam már pár adag hüvelykúpot a terhességem alatt :( A baba remekül van :) :) 38 hetes

9-10. hetes kismamák! Hogy érzitek magatokat? Milyen tünetetek van? Baba mérete mekkora?

Legjobb válasz: Szia! Betöltöttük a 10. hetet. Múlt héten, tehát 9 hetesen voltam a dokinál, uh alapján 23 mm volt akkor a kis embriónk:-) A közérzetem csapnivaló, próbálom kihúzni valahogy így a 12. hét végéig, és bízom benne, hogy akkor pikk-pakk elmúlnak a rosszullétek. A kisfiammal csak az elsõ trimeszter volt szörnyû, a 12. hetet betöltve minden bajom megszûnt. Te hogy vagy, Kedves Kérdezõ?

Szia! Betöltöttük a 10. hetet. Múlt héten, tehát 9 hetesen voltam a dokinál, uh alapján 23 mm volt akkor a kis embriónk:-) A közérzetem csapnivaló, próbálom kihúzni valahogy így a 12. hét végéig, és bízom benne, hogy akkor pikk-pakk elmúlnak a rosszullétek. A kisfiammal csak az elsõ trimeszter volt szörnyû, a 12. hetet betöltve minden bajom megszûnt. Te hogy vagy, Kedves Kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: szuper!!! örülök Nektek! :) ) komolyan, még az ujjacskákat is láttad?? :) mi ennyire részletesen sajnos nem láttuk Õt (2D-s vizsgálat volt)
Szia, 4-es vagyok! Én is megjártam a dokit, szerencsére nálunk is minden rendben. 9+1 hetesen 22 mm-es a babucim, olyan amilyennek lennie kell. Hihetetlen volt ahogy mocorgott...még a pici ujjait is láttam, felfoghatatlan! :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :) azért még most is hihetetlen, pedig láttuk végre. csak ez a tünetmentes állapot...mondjuk a hasamon én már látom, mert elég lapos volt, most meg olyan, mintha hasra híztam volna. de én tudom, hogy más miatt..;) boldog babavárást mindenkinek! :)
Kedves kérdezõ. Gratulálok!! Olyan szuper!! ;) :) Utolsó voltam akinek kijutott... :P :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló, Neked aztán nem lehet könnyû...:( remélem hamar elmúlik a rosszulléted! 4-es válaszoló, gondolok ma Rád, írj, hogy mi volt a dokinál. Velünk minden rendben :) tegnap láttuk a 26 mm-es embriónkat, szépen vert a szíve és mocorgott is :) Ma már a védõnõmnél is voltam, aki kiállította a kiskönyvet és megkaptam az instrukciókat. :)
8+3 hét, baba 18 mm-es! Reggeltõl estig tartó hányinger ami annyira legyengít, hogy szinte a napi teendõimet alig tudom ellátni. Mellfájdalom, hasszúrka, gyomorégés, gyomorfájdalom, fejfájás. :) 4. Terhesség 2 gyerkõc+1 vetélés.
Na, mi volt a dokinál?
4-es vagyok! Igen, elég aggasztó ez a bizonytalanság, én holnap megyek a dokihoz. Majd írj légyszi, hogy mi volt ma, drukkolok, de bizti minden rendben lesz. Sokan azt írják, hogy ez normális, én ebben bízom! :)
A kérdező hozzászólása: de ma este okosabb leszek, miután megvizsgált az orvos. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy írtatok. 4-es válaszoló, én is azért aggódom egy kicsit, mert gyakorlatilag semmi tünetem nincs (azonkívül, hogy nincs menstruációm) én sem érzek már mellfeszülést, nem fáj semmim, nem émelygek. Néha gyomorégést érzek, iszok egy kis hideg tejet és elmúlik.
Sya! Ma vagyok 9 hetes :) . Reggelente szokott hanyingerem lenni, neha par percig tart megjon erzes. Hiaba szedem a Magne B6-ot :( 7+3 hetesen voltam uh akkor 1, 24cm volt a babóm. Kb 2-3 het mulva megyek vissza uh-ra. Mar alig varom :)
Szia! Én ma töltöttem a 9. hetet, holnap megyek ismét a dokihoz, már nagyon várom! Egyedül a tünetek aggasztanak, mert hol vannak, hol nem. A közérzetem nekem sem jó, az émelygés idõnként rámtör. De pl a mellfeszülésem 2 napja elmúlt... Remélem azért minden rendben van a babómmal...
En 10 hetesen voltam dokinal akkor 35 mm voltunk:) a hangulatom nagyon rossz volt egyszer sirtam maskor meg kacagtam. De a hanyinger nagyjabol megszunt a 10 het kornyeken. Most vagyunk 12 hetesek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én jól. :) Semmi bajom, szerencsére. Még nem hánytam, nem émelygek, csak fáradékony vagyok. Ma megyek dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok már. :) Ma vagyok 9+4 hetes.
Szia! 4-es vagyok! Én is nagyon örülök Nektek! :) Látod, a tünetek vagy a hiányuk nem jelent semmit! :) A nem tünet is tünet :) )) Képzeld, ez is 2D-s volt, de a dokimnak nagyon jó gépe van, és olyan rendes volt, h addig meddig állítgatta, míg olyan képet tudott róla csinálni, ahol látszódnak az ujjacskák! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!