Találatok a következő kifejezésre: 10 hetesen CRL: (10 db)

10+1 hetesen CRL: 28mm. Ismerősömnek 10+4 hetesen CRL: 45mm?

Szerintetek az enyém nagyon kicsi? Direkt megkérdeztem a dokit,és azt mondta,h tökéletes a 28 mm. Ennyit számít pár nap különbség?

Legjobb válasz: http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/.. ezt olvasd el! az elején nagyon eltérõen fejlõdnek!!!!nyugi!

http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/.. ezt olvasd el! az elején nagyon eltérõen fejlõdnek!!!!nyugi!
Örülök! És tessék neked is örömködni, nem aggódni a semmin. Sajnálni fogod, ha visszagondolsz, hogy simán örülhettél volna. Minden a legnagyobb rendben van/lesz! További szép babavárást kívánok. 29hkm
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van, na most nyugodtam meg igazán :) Köszönöm szépen!!! :)
Fejlõdik az! :) Csak valószínû máskor volt a peteérésetek a cikluson belül, 3 nap is számít ezeknél az apróságoknál, illetve minden gép és doki picit elmérheti a dolgokat, ami ekkora nagyságokban ugye sokat számít (pár mm). Ezeket az összehasonlításokat hûvös nyugalommal kezeld, mert millió számra jönnek még az ilyenek. Minden lehet aggasztó, ha kisebb, ha nagyobb, de mindig csak arra kell gondolni hogyha a doki nem mondja, hogy baj van, akkor nincs is, mindegy, hogy a másiknak mekkora a micsodája :)
A kérdező hozzászólása: Egyértelmû, persze, utolsó! Csak megijedtem, h az enyém nem fejlõdik... Ezek szerint nem kell aggódnom.Köszönöm Nektek!!!
10+0-nál nekem 35mm-es volt a CRL. Középidõnél 1-2 nappal korábban volt a peteérésem. Teljesen jó a te, és az ismerõs értéke is. Nem az nyer, akinek nagyobb a CRL-je. :D
"Az ausztral atlagnepesseg meretei alapjan" 9+4-nek felel meg a 28mm. http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magzat-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/ Ha a tablazatbol indulunk ki, akkor 3 nappal kesobb fogant. Ilyen kicsi elteresnek nincs jelentosege. Meg az is lehet, h nem mertek pontosan...
Nekem mensi szerint 10+1 napos babánál, a baba 10+4 napos méreteket öltött :D CRL: 3, 83 cm
Az én babám CRL-je 10 hetesen 34 mm volt, szóval szerintem jó ez a 28 mm :) 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! :) Szép napot!

Mekkora volt a 10 hetes UH-on a babátok? CRL:34 mm az jó méret?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is 34mm volt 10 hetesen:-) 12 hetesen már 54mm.

Szia!Nekem is 34mm volt 10 hetesen:-) 12 hetesen már 54mm.
Jó. Én 9+4 hetesen voltam és 31 volt, amire azt mondta a doki, h megfelel a 10 hetesnek. Még miket írt a lapodra?
én 9 hetesen voltam, akkor volt 22. úgyhogy a 34 teljesen jó, szerintem :) http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=10
Szia! Nekem 8 hetesen volt 16, 5 mm, 12 hetesen pedig 42 mm, szóval szerintem tökéletes :)
Elsõ vagyok.10 hetes kismama. Mikor volt az utolsó menszid?
Nekem 8 hetesen 19mm volt, szerintem a 34 mm jó méret. De itt meg tudod nézni, hogy mi az átlag: http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&..
A kérdező hozzászólása: Márc 30 volt az utolsó mensim. Már 11+ 4 hetes vagyok. Csak azért kérdeztem a méreteket, hogy megfelel e 10 hetesnek. Amiatt, hogy mikor menjek a 12 hetes UH-ra. Mert az elsõ terhességem alatt túl hamar mentem és azt mondták, hogy még nem felel meg 12 hetesnek.
Szia!Nekem 10+3 hetesen 3.65cm volt a kisfiam.

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

10 hetes terhesség esetében 4, 5 mm crl, nagyon kicsi? Lehet ebből még egészséges terhesség?

Lányok nagyon aggódom, az orvos semmit nem mondott, csak,hogy két hét múlva menjek vissza. 24 éves vagyok, az első babámmal vagyok várandós, nem tudom hogy vannak ezek a dolgok, de az interneten a 10 hetes embriók már sokkal nagyobbak! Nektek mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Hát nekem 6 hetesen volt 4mm. Nem írta el? Nem 45 mm?

Hát nekem 6 hetesen volt 4mm. Nem írta el? Nem 45 mm?
A kérdező hozzászólása: Felhívtam, azt mondta, hogy kicsi és azért nem mondott semmit, mert még bármi lehet ebbõl, baba is, vetélés is, várjak türelemmel és idézem "ne agyaljak".
15 ös vagyok, akkor ezekszerint mégiscsak jó volt a 4.5mm?? Akkor viszont nem 10 hetes csak 6-7 körül...szívhang volt amúgy?
aha, szerintem most jött el az ideje az orvos váltásnak, kedves kérdezõ, legalább is elmennék egy másikhoz.
15 vagyok igen mondjuk az se mindegy mi az elõzmény (amire nem válaszoltál kérdezõ még hogy voltál e korábban is már uh-n akkor még stimmelt e a mérete a babának , van e szívhang mikor volt utolsó mensi stb.) Mert ha voltál korábban akkor még oké volt a mérete stb. és azóta nem fejlõdött akkor azért 2 hetet várni egy nem fejlõdõ babával magadban, az még veszélyes is lehet. Szóval akkor valóban sürgõsen mennék más orvoshoz. Ha mindezek nem állnak fent akkor elég lehet a türelem amire a doki intett hiszen el van számolva a terhesség jópár héttel valószínû. Mibõl gondolod amúgy hogy 10 hetes vagy?
Mi van veled Kedves KÉrdezõ? Nemmlehet, hogy fiatalabb a terhességed mint a menszi szerinti korod? Mert nekem is egy héttel kisebb a terhességem.
Mondjuk ha valóban annyi amennyit írtak méretre akkor az nem lehet 1 hét legalább 4 kell legyen ilyenkor rohamosan nõnek.
sziasztok!én most vagyok 7 hetes terhes hétfõn voltunk uh és a baba 4.87mm!akkor ez jónak számít?hétfõn még csak 6 hetes voltam.
nekem pont 7 hetesen volt 8, 36 mm . a ultrahang gép is pont 7 hetesre kalkulált
akkor túl kicsi?
A kérdező hozzászólása: nekem be kellett fejezni a terhességet, de köszönöm a válaszokat.
Nagyon sajnálom :-( mi történt?
A kérdező hozzászólása: egyszerûen nem fejlõdött tovább és elhalt...
Nagyon sajnálom, ami veled történt! De ne ess kétségbe! Tudom, hogy most nagyon fáj. Sírd ki magad alaposan, beszéld ki magadból, és gondolj arra, hogy pár hónap múlva jobban alakulnak majd a dolgok! Nagyon fiatal vagy, még sok gyereket szülhetsz :-) Pontosan úgy jártunk, mint te, és nagyon fájdalmas élmény volt lelkileg :-s Én is egy februári missed ab után várom a szeptembert, hogy ismét próbálkozhassunk, úgyhogy együttérzek veled!!!
?
elõzõ oldalon írtam (hogy 45 mm lesz az) de ha csak petezsákot meg vmi kis fehér foltot láttál az nem túl jó egy 10 hetes baba már baba alakú http://kepfeltoltes.hu/view/130508/10-week-ultrasound-1050_w.. Mint ez. Biztos hogy 10 hetes vagy? Mikor volt a terhességi teszt pozitív? Korábban voltál uh-n ott milyen eredményt kaptál?
de az orvos azt mondta, hogy kicsi? nem elírás? egyébként igen, nagyon kicsi, ha valóban így van.
Nem 4.5 cm az a 4.5 mm? Mert akkor tökéletesen stimmelne a mérete. Ha gond lenne, nem két hét múlvára hív vissza és megmondja. SZerintem félreírta vagy olvastad... http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m..
elõtte mekkora volt ? vagy ez az elsõ orvosi vizsgálat ?? 4.5 mm egy 10 hetes terhességnek nagyon kicsike...tényleg nem elírás ???
45 mm lesz az. És azért hívott 2 hét múlvára mert akkor lesz a szokásos 12 hetes genetikai uh:) Ha valóban 4.5 mm lenne akkor már mondta volna hogy vmi nagyon nem oké, visszahívott volna pár nap múlvára és befejezik a terhességet.
kaptál pl. fotót? láttad rendes UH-on? mert ha 4, 5 mm, kb. semmit nem látni még, ha kivehetõ volt, akkor aztán tuti elírás!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor remélem elírás... Lehet, hogy túlpörgöm, csak nagyon megijedtem.
A kérdező hozzászólása: hát a fotónk jóformán csak a petezsák látszik, egy nagyon pici fehér folt belül talán talán kivehetõ
UH-on mit láttál? doki mit mond?
hát akkor nem tudom:( hüvelyi volt, vagy hasi is?
A kérdező hozzászólása: Hasi volt.
és a doki mondta, hogy kicsi? szerintem még mindig esélyes az elírás, ha baj van, nem várnak vele 2 hetet! én is elsõ babás vagyok, és azt javaslom, hívd fel az orvost, nekem is volt már kérdésem, ami elmaradt akkor, készségesen válaszoltak rá! inkább, minthogy 2 hétig gyomorideged legyen!!
fel teszed a képet esetleg ???? SZÍVHANG VOLT ???? mert nekem 6 hét leges legelején volt 3 mm a baba és volt szívhangja, viszont 10 hetesen már tök más formája volt....látszódott a fej, gerinc...stb
szívhang volt? Mi van még a leleten? 45 mm vagy 4, 5 cm megfelelõ 10 hetesen, de 4, 5 mm az nagyon kicsi. Nem mondott az orvos semmit?
Ó kérdezõ nagyon sajnálom sok erõt neked és mihamarabb egészséges babát!!!!

10 hetesen a baba Crl mérése 28mm volt. Ez baj?

megnéztem a magzati méreteknél és az szerint 34 az ideális

Legjobb válasz: Szia! Ha belegondolsz, a doki a menstruációd elsõ napjától számol, Te pedig valószínûleg 2 hétre rá estél teherbe. Legalábbis leggyakoribb esetben akkor van peteérés. Így minden ok:) Sok sikert, gratulálok a babádhoz! Egy 23 hetes kismama

Szia! Ha belegondolsz, a doki a menstruációd elsõ napjától számol, Te pedig valószínûleg 2 hétre rá estél teherbe. Legalábbis leggyakoribb esetben akkor van peteérés. Így minden ok:) Sok sikert, gratulálok a babádhoz! Egy 23 hetes kismama
Szerintem is teljesen normális. A táblázat a betöltött hét méreteit írja le, ráadásul csak átlagértékek! A baba ilyen korban mindennap nõ, akár 2-3 mm-t is, tehát 10 hetes+1 napos terhességnél jóval nagyobb pl a 10 hetes+6 napos.
Szerintem ez miatt ne aggódj. Nekem is 12 hetesen alig érte el a "normálisnak" mondott 50mm-t és most 20 hetes korára már behozta a lemaradást. Szerintem szedjél mindenképp valami vitamint mert az is erõsíti a babát!

Mekkora volt a babátok (crl) 9-10 hetes terhesen?

Legjobb válasz: 9 hét 2 naposan voltam Uh-on, akkor 24 mm volt, vagy 28... már nem emlékszem pontosan, a kiskönyvem meg nincs kéznél, de holnapra megnézem.

9 hét 2 naposan voltam Uh-on, akkor 24 mm volt, vagy 28... már nem emlékszem pontosan, a kiskönyvem meg nincs kéznél, de holnapra megnézem.
Szia! 9 hét 4 naposan voltam uh-n, akkor 28 mm volt az ülõmagassága. Most 20 hetesen 26 cm.
Betöltött 10. hétben 35 mm.
Hétfõn voltam kereken 10 hetes, és a crl 33 mm volt.:)
9hét 4nap-osan voltam uh-on akkor 33, 1mm volt
sziasztok nekem 10 hetes 4 naposan volt 52mm :)

10 hetesen a CRL: 34 mm. Az jó méret ennyi idősen?

Legjobb válasz: www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni. boldog babavárást

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni. boldog babavárást
szerintem jo méret nekem 36mm volt ennyi idõsen 20 hetes kismama

10 mm-es petezsák hány hetes terhességnek felel meg? és hány hetesnek felel meg a 10, 6 mm-es CRL?

Legjobb válasz: 10mm petezsak: 5 hetes. 10mm crl: 6. het vege - 7. het eleje. (A hivatalos tablazat 6+6-nak irja, de ez atlag) www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magza t-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/

10mm petezsak: 5 hetes. 10mm crl: 6. het vege - 7. het eleje. (A hivatalos tablazat 6+6-nak irja, de ez atlag) http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magzat-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/
A kérdező hozzászólása: 12-13 hetes uh-n BDP 24mm (13. het) az FL 10mm. Ezeket és az elözõ adatokat összehasonlítva, szerinted ez hanyadik hét???Ugyanis a doki 5hetesen 10mm petezsákot látott, aztán kereken egy hét múlva látták a 10, 6 mm-es CRL. 12-13 hetesn az említett bDP-t és FL-t. Én arra gondolok, hogy inkább a kisebb a terhességem 13 hétnél, viszont a babánk jól fejlõdik.jól kalkulálok szerintetek?
A linkelt oldalon ezek az adatok is szerepelnek a tablazatban, 13hetnek felel meg. Nem teljesen ertem a kerdest. Ugy erted, hogy a 12. heten voltal ultrahangon, ott merte a doki a 13 hetesnek megfelelo adatokat, de Te ugy gondolod, hogy bizony 12 hetes, mert tudod mikor volt a foganntatas? Hat lehet. Bar allitolag a 12. hetig genetikatol fuggettlenul (oroklott testmerettol fuggetlenul) azonosan fejlodnek. De olvastam mar itt ilyet, aki ezt cafolta, pl a 8. heten sokkal kisebb volt, a 12. heten pedig megfelelt a 12-nek. Bocs, ha nem ezt kerdezed, de nem volt teljesen tiszta.
12-13 hetes uh-n mérték ezeket így írod, utána pedig azt hogy szerinted nem vagy 13 hetes, dehát azt írtad 12-13 hetes uh nem? :) Vagy a doki fix. 13 hetet mondott? 2 napja voltam uh-n 12 hét 2 nap és az én babámnak is 10 mm a femurja, a bpd je 22, a crl 58.7.És 12+2 nek írta a gép, a doki szerint is annyi, szerintem is annyi:) Én is úgy tudom egyébként hogy ilyen kis terhességnél még a genetika kevésbé számít az majd késõbb a 18.héttõl lesz jellemzõbb.
Sztem egyebkent a terhessegi kor meghatarozasanal egyszeruen a crl-t veszik alapul, ezt tamasztja ala a linkelt tablazat is, a masik valaszolo adatainak is megfelel. Kerdezo, neked mennyi volt a crl?
Szerintem teljesen megfelelõ a mérete. Miért gondolod fiatalabbnak a terhességed. Max pár nap eltérés lehet, de nincs jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: Nem mért most a doki CRL-t. :(
A kérdező hozzászólása: Egyébként megnéztem én is a táblázatot a 10mm-es femur 12. hétnek felel meg. A 24mm-es BDP már 13. hétnek felel meg. Ezen az egy uh-n van egy hét eltérés a táblázaton. Az 5. heti uh-n 10 mm-es petezsákot látott a doki, és mondta is h -"kb 3 hete eshetett teherbe". Rá egy hétre 7 hetesnek vélt a doki 10, 6 mm-es CRL-lel.Szóval 1-2 hét ugrál oda-vissza....
Hat, 1mm-t nem nehez elmerni sztem. En nem ragodnek ezen ennyit, rendben van a babad es szamolj az utolso mensitol! Par nap elteres tenyleg nem szamit! ;-)

5 mm-es petezsák hány hetes terhességnek felel meg? Ill.1 hét múlva 10.6 mm a CRL.4 különböző orvos 4 különböző időt állapít meg.

Legjobb válasz: Ha a crl 4 akkor azért olyan nagy különbségek nem lehetnek a 4 orvos által megállapított 4 különbözõ idõpontban. Nálunk pl. kis terhességnél nem írják a napokat oda az sztkban hanem csak a hetet, tehát én most 7+2 nél voltam orvosnál de csak 7 hetet írtak a papíromra.

Ha a crl 4 akkor azért olyan nagy különbségek nem lehetnek a 4 orvos által megállapított 4 különbözõ idõpontban. Nálunk pl. kis terhességnél nem írják a napokat oda az sztkban hanem csak a hetet, tehát én most 7+2 nél voltam orvosnál de csak 7 hetet írtak a papíromra.
A kérdező hozzászólása: a crl nem 4.
Nekem 5 hetesen volt 10mm-es petezsák 2mm-es a pici benne. Kedden megyek újra uh-ra akkor leszek 6+5 hetes.Remélem segítettem.:) Hogy hogy ennyi orvos vizsgál?
ja bocsi így egybefolyt na ha meg 10.6 mm a crl akkor sem lehet nagy különbség a mérésükben max. 1-2 nap nem? Vagy mit mértek ennyire különbözõen és miért kellett 4 orvosnál járnod? Egyébként nekem 7+2-nél 12 mm volt a crl.
Én is így jártam. Elsõ alkalommal 8-9 mm-es petezsákot látott az orvos, azt mondta kb 5 hetes lehetek. 1 hét múlva kontroll, akkor már 11-12 mm-es volt a magzat, szívhanggal. Ez 7+2 esetleg 3 napos terhesség. Én sem értem, ez hogy lehetséges, de nem akarom firtatni, a lényeg a dobogó szívû bébim.
A kérdező hozzászólása: veszélyeztetett terhes vagyok, ezért jártam ennyi orvosnál. Kedves utolsó válaszadó.Én teljesen ugyanebben a cipõben járok.És és gyógyszer szedés miatt vagyok veszélyeztetett.Viszont tudom , mikor hagytam abba a gyógyszereket és én ezért szeretném tudni a pontos(abb) idõt.

7 hetes vagyok, CRL 10 mm, petezsák viszont 53mm, ami 11 hetes terhességnek felel meg. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.

Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.
A kérdező hozzászólása: Légyszi valaki válaszoljon, totál kivagyok. Esetleg akinél ilyen elõfordult! Lehet ennek még jó kimenetele??
Szia! Mi lett veletek?
Szívbõl örülök! Csak így tovább! :) (2.= Jucus)
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Ma voltam a dokimnál és minden rendben, annyira hihetetlen volt látni. 9.5 hetes vagyok, már van keze lába és csak úgy hadonászott a kezével és rúgkapált a lábaival:) Annyira szuper volt, és már 3 cm:) Andy
Örülök, hogy minden rendben! A rosszullét rémes, tudom, de gondolj a végkifejletre! :) ) Nekem épp ma 3 hete, hogy missed ab miatt megmûtöttek, úgyhogy egyelõre az elsõ mensit várom, nem bánnám, ha 28 napra megérkezne... Nagyon lassan megy az idõ. :( Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Aranyos vagy hogy érdeklõdsz:) Idáig minden rendben, holnap megyek a dokimhoz, kicsit izgulok. Nagyon rosszul voltam, hányinger egész nap, csak feküdtem, most 3 napja kicsit jobb, nagyon remélem vége lesz, mert nagyon rosszul viseltem. Veled miujság??????
Jól vagytok? (2.)
2. vagyok. Nagyon örülök!!! Csak így tovább! :) Ehhez a kérdéshez bármikor írhatsz magatokról, én nagyon várom!
Szia! Én most vagyok 10+4. Pont 2 hete voltam utoljára dokinál, amikor kapásból kiszúrta, hogy kb 2* annyi magzatvízben lubickol a drága, mint amennyi úgymond lenni szokott, vagyis hát a petezsák jóval nagyobb, mint az átlag. Nem tudta megmondani mi lehet az oka, csak hogy legfeljebb majd alaposabban vizsgál. Azt mondta nyugodjak meg, minden valószínûség szerint minden rendben lesz. Néha persze átfut rajtam a félsz. De reméljük tényleg nem lesz baj, nálatok se. Ma voltam védõnõnél, õ azt mondta az, hogy nagyobb a petezsák ilyenkor még nem baj. Végülis a picurt illetõen nálam is mindent rendben talált a doki...
A kérdező hozzászólása: Ma bementem a dokimhoz a kórházba, megnéztük uh-n és minden ok. Szonográfus csaj azt mondta nem gond hogy nagyobb a petezsák, azt ilyenkor már nem is szokták méricskélni. Dobog a szive és szépen nõl, már 14 mm volt:) Mindenesetre arra a 4D ra soha többet nem megyek....
2. vaygok. Mindenképp írj, hogy mi van veled!! Sajnos neten semmi értelmeset nem találtam. Talán ketten laktak a petezsákban, csak most már egy van! Más ötletem nincs... Várom a fejleményeket!
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem volt decemberben missed-ab om, erre most meg ez:( Hát eléggé kivagyok... De köszönöm, aranyos vagy nagyon:)
Óh, te vagy az, aki válaszoltál nekem, hogy újra babád van... Vetélésrõl kérdeztem. Nem tudok érdemben hozzászólni, sajnos, de nagyon szorítok neked! Esetleg, ha találok valamit a neten, megírom!
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen voltam elsõ uh-n akkor 6 mm volt a baba, petezsákot nem mértek. Ma pont 7 hetes vagyok, elmentünk 4D ra, mert elõzõ terhességem pont 7 hetesen halt el. Most a baba 10mm ami megfelelõ, de a petezsák nagyon nagy. Ez a doki nem nagyon biztatott, mivel az elõzõ is elhalt, azt mondta vérzés görcs esetén menjek korházba. Felhívtam a dokimat is holnap reggel megyek be a korházba, ott megnéznek uh-n, de már kisírtam magam:(
Nem lehet hogy azért ilyen nagy a petezsák mert iker terhesség vagy annak indult?Nem akarlak ijesztgetni.Amugy a babával minden rendben?A doki mit mondott?Ha tuidsz keres fel másik dokit akinek komolyabb gépe van.Ne idegeskedj nem tesz jót.Írd meg mi lett?
A kérdező hozzászólása: Szia! Minden rendben volt, igaz 33 hetesen elment a nyákdugóm és leszállt a hasam, koraszülést jósóltak, de kiírt napig húztam, okt. 12.-én született meg a kis drága, már elmúlt 10 hós, mászik feláll lépeget, nagyon huncut kiskrapek és imádjuk:) Köszönöm az érdeklõdést, aranyos vagy:) Veletek mi történt azóta????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!