Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok. Milyen (12 db)

10 hetes vagyok, nem küldött még az orvos semmilyen vizsgálatra, hétfőn megyek vissza, a 12. heti uh ig milyen vizsgálatokra fog elküldeni?

Veszélyeztetett terhes vagyok,lehet emiatt nem küldött még a véd?nöhöz sem?Nem baj ha csak a 11.héten megyek?

Legjobb válasz: Nem maradtál le semmirõl, én is a 12. heti uh napján voltam a vérvételeken is, nekem azt mondta a dokim, hogy ráérek azon a héten menni hogy ne kelljen annyit a kórházba járkálnom. Aznap levették a 4 ampulla vért, a dawn szûrés mintáját és megcsinálta a genetikai ultrahangot is, tényleg nagy könnyebbség volt hogy 1 délelõtt mindent elintéztünk! Nekem is hematómám volt, én sem mentem az ultrahangig a védõbe, féltem hogy baj lesz. a hematóma felszívódott 2 hét alatt, azóta minden rendben! Boldog babavárást. 35 hetes + 23 hós

Nem maradtál le semmirõl, én is a 12. heti uh napján voltam a vérvételeken is, nekem azt mondta a dokim, hogy ráérek azon a héten menni hogy ne kelljen annyit a kórházba járkálnom. Aznap levették a 4 ampulla vért, a dawn szûrés mintáját és megcsinálta a genetikai ultrahangot is, tényleg nagy könnyebbség volt hogy 1 délelõtt mindent elintéztünk! Nekem is hematómám volt, én sem mentem az ultrahangig a védõbe, féltem hogy baj lesz. a hematóma felszívódott 2 hét alatt, azóta minden rendben! Boldog babavárást. 35 hetes + 23 hós
Hát ez meglepõ. Akkor nem voltál még vérvételen sem? Kiskönyved sincs? Engem már 7 hetesen a védõnõhöz irányított az orvosom. Tõle kaptam a beutalókat, vérvétel, belgyógyászat stb. Jövõ héten megyek a 12.-ik heti ultrahangra + vérvétel (kombinált -teszt -ez nem kötelezõ vizsgálat úgy tudom) de pl. ehez is kellett beutaló. Ha van papírod az orvosodtól, hogy bizonyított a terhesség, akkor avval szerintem mehetsz a védõnõhöz! Én szeretek minden vizsgálatot mihamarabb letudni, túllenni rajta, mert az is idõ mire az eredmények visszajönnek. Boldog babavárást! 11hetes kismami
Minimum vérvizsgálatra elküldhetett volna. :-( Amúgy Magyagországon minden kismama veszélyeztetett (nézzétek meg csak a laborbeutalókon a kódot), mert csak így TB-támogatott nekik a laborvizsgálat, egészséges terhességnél nem. Kész röhej... vagy inkább sírnivaló hiányosság.
Jaj, akkor tegnap azért láttam a vérbeutalómon a fenyegetõ vetélés feliratot. Azt hittem tévedés. :) Én 10 hetes vagyok, tegnap kaptam meg az elsõ vérre a beutalókat. Lehet az orvos azt hiszi, hogy már jelentkeztél védõnõnél, vagy már elintézte ezeket a dolgokat. Kérdezz rá. Megkérdezhetem mi az oka a veszélyeztetettségnek?
A kérdező hozzászólása: Volt 1 haematomám ami veszélyeztette a magzatot, mivel közvetlen mellette volt.Meg szerintem a korom miatt is, illetve eléggé viszeres a lábam, mütöttek is vele.Szóval ezek miatt igy eggyüttesen vagyok veszélyeztetett terhes.
szerintem sem vagy lemaradva, vagy akkor én mit szóljak?? Én 11hetesen voltam elõször védõnõnél. 12hetesen a kombinált teszt, de azonkívül még nem volt vérvételem. Csodálkoztam is, meg a nõ is, aki levette vért, hogy csak ennyi, de a védõnõm azt mondta, majd a 16. hetivel leveszik az általános vérképhez is a vért. Csak el ne felejtsem eszébe juttatni! :) Ja, belgyógyászati vizsgálaton ma voltam. 13+2
Szia! Tegnap voltam dokinál, és megkérdeztem mikor intézzem a kiskönyvet, és õ azt mondta hogy majd csak a 11. heti uh után babonából, mivel nekem már volt tavaly két vetélésem. Így nem késtél még le róla, ráérsz te is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hétfõn leszek 11 hetes, akkor szerintem már intézni fogja ezek a vizsgálatokat.Mindenkinek boldog babavárást kivánok!

10 hetes vagyok. Nagyon fáj a fejem! Milyen gyógyszert vehetek be?

Legjobb válasz: Panadolt szoktam én, azt tudom,hogy szabad!Azt nyugodtan szedheted ha fáj valamid:)

Panadolt szoktam én, azt tudom, hogy szabad!Azt nyugodtan szedheted ha fáj valamid:)
Csak algopirint.Kórházban is azt adtak nekem császárszülés után és a védõnõ is ezt javasolta.Igaz, hogy receptes, de ha rendes a gyógyszertáros, akkor fog adni, vagy utólag kell bevinned a receptet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Rohanok a patikába!
A védõnõm is algopirint mondott, rajta kívül a patikus és az orvosok is panadolt.
A panadol-algopyrinrõl megoszlanak a vélemények, 3. babát várom, és se az elõzõ, se a mostani orvosom nem javasolja a panadolt a paracetamol miatt, ha muszáj akkor Algopyrin. A védõnõm is algopyrin párti. De nagyon sok anyukától hallom, hogy náluk meg panadolt javasoltak.
Az elsõ 3 hónapban nekem nem javasolták az Algopyrint, de utána csak azt. Hát ez van, minden doki mást mond... A lényeg szerintem, hogy csak egy-egy szemet vegyél be, és csak ha nagyon muszáj.
Szia! Én is nagyon fej fájos voltam az elején.Kivizsgálás a stb nekem Diclofenac-ot írak fel.Jobbulást
Advil-t.Azt mondta az orvos, hogy az ibuprofen tartalmút lehet ilyenkor bevenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bevettem egy fél Algopirint, lefeküdtem aludni, és elmult!

Ma reggel miközben a sálat próbáltam felrakni, egy hatalmasat roppant a nyakam és becsípődött. Milyen izomlazítót használhatnék? 10 hetes terhes vagyok! Nem tudom forgatni a felem és lesugárzik a bal karomba is!

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet használni rá semmit ilyenkor :( Legalábbis én nem kockáztattam.30 hetes vagyok,pár napja nekem is becsípõdött a nyakam.Úgy enyhítettem a fájdalmon,hogy melegvizet tusoltam rá percekig. Ma már sokkal jobb.

Szerintem nem lehet használni rá semmit ilyenkor :( Legalábbis én nem kockáztattam.30 hetes vagyok, pár napja nekem is becsípõdött a nyakam.Úgy enyhítettem a fájdalmon, hogy melegvizet tusoltam rá percekig. Ma már sokkal jobb.
Domestos, víz, felmosófej, meg egy vödör.
Kutyapelenkával a kutya nehézségek árán lesz szobatiszta. GOndolj bele, 3 hónapos koráig megengeded neki, sõt megdicséred, ha a lakásban végzi el a dolgát (most az tök mindegy, hogy pelenkára vagy sem), a lényeg a lakáson van. Majd 3 hónapos kora után hirtelen nem szabad. Ez nem következetes nevelés, nem fogja érteni. SOkan elveszik a pelenkát és a kutya még mindig a lakásba intézi a dolgát, hiszen eddig szabad volt. Fogd meg a kutyusod és vidd le, 1 oltással levittem én is az enyémet, semmi baja nem lett. Annyi a titka, hogy ne találkozzon más kutyákkal és más állat ürülékével sem és akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Boldog születésnapot neki. Ja de az nem ügy mert én mindig otthon leszek és ha megyek valahova tud rá valaki vigyázni figyelni rá vagy magammal viszem.. De nincs a lakásba olyan sok drót és ami van az meg úgy van hogy elvan bujtatva nem úgy.. Meg a szobámba lesz egy kis kuckója az ágyam mellett szóval amiatt nem nagyon aggódom... De azért köszi hogy szóltál!!
a lakásban minden olyan dolgot amit megrághat tegyél el! pl:kábel.. amúgy szerintem mindent leírtál :) amikor már megvannak az oltásai akkor pedig sûrûn vidd le , hogy szobatiszta legyen.. nekem is havanese-m van, kedden lesz 1 éves :)
A kérdező hozzászólása: Hát még kicsit késõbb :((
A kérdező hozzászólása: Kicsin cukika nagyon meg félek tõle..
A kérdező hozzászólása: igen tudtál de azt mondták hogy a lustáknak van meg minden de csak akkor vihetem ki hogyha be lesz oltva!! Köszii a válaszokat
Én ajánlom van olyan kutyapelenka amit nem aq kutyusra kell tenni hanem a földre.És mivel õk visszamennek a szagukra ezért ha lerakod és cserélgeted kicsiként sem történik remélhetõleg máshol"baleset". Érdemes kipróbálni:) Remélem tudtam segíteni.
Persze :) 11 hónapos bullmasztiff. Mikor érkezik?
A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm de már nagyon várom köszi a válaszokat. Neked is van gondolom kutyád!
Kaki felszedõ zacsi - lentre. Otthonra megvan mindene szerintem, de a Fressnapf amúgy is sokáig nyitva van, netrõl rendelve is 1-2 nap alatt kiviszik a dolgokat, szóval ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Alap van itthon is. De azért köszi.. És a kiskutyának? fekhely, kaja, játék, tálkák, póráz(elõször kicsi póráz) hám, kefe. Ki hagytam valamit? mert úgy érzem hogy igen. Megírnátok nekem? Köszönöm szépen!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm erre én is gondoltam hogy megfogom nem érdekel hogy 2 oltással akkor se idefog csinálni a dolgát. Csak hát a házunkba 1 kutya van a két oldali szomszédba meg 7 kutya van szóval nem hiszem hogy nem találkozna egyik kell sem de igaz nem kell odaengedni. Köszönöm szépen.
4D uh-ra a 24-26. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik.
Nekem hasi uh-t csináltak a 13. héten. Ha jól tudom hivatalosan a 18. hetit hívják "genetikainak".
Szia! Ez nem genetikai vizsgálat, majd 12. héten né zik a tarkóredõt.Nekem hüvelyi volt, legtöbb helyen a 12. hétig az van, nem tudom nálatok mi várható.Ha hüvelyi, nem kell félni, nem fájdalmas, csak kicsit hideg:-)Egy hosszabb rúdszerû tárgyat képzelj el.Kicsit forgatja.miközben nézi, de nem fájdalmas tényleg. Gratula a babához!
Bocsi látom két hetet írtál, nem most mész, bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!
12 hetes terhesen a tarkóredõt mérik meg, aminek az eltérése genetikai rendellenességre utalhat. Ezt hüvelyi UH-val nézik, a pontosság miatt, miután ilyenkor még pici a baba. 18-20 hetes terhesen lesz komplex genetikai UH, de az már hasi.
A kérdező hozzászólása: Lényegében akkor a fél terhességem végig izgulhatom, hogy minden rendben van-e? A 4D UH-t mikor érdemes már kérni?

10 hetes a Golden Retriverem. Elég tapasztalatlan vagyok, csak egy cicám van! Ez előtt a kutyus előtt valamilyen farkas keverék kutyám volt. Hogyan fürdessem és milyen sampont használjak?

Legjobb válasz: 6 hónapig nem kell fürdetni, nem szabad. Utánna három havonta. Amugy öntisztitó, ha összekeni magát, meg is tisztitja. Nekünk egy hat hónaposunk van, még egyszer sem volt fürdetve, és nem is lesz. Gyönyörû tiszta

6 hónapig nem kell fürdetni, nem szabad. Utánna három havonta. Amugy öntisztitó, ha összekeni magát, meg is tisztitja. Nekünk egy hat hónaposunk van, még egyszer sem volt fürdetve, és nem is lesz. Gyönyörû tiszta
Ez nem kirakat kutya. Imádja az esõt, a vizet, össze keni magát, de addig nyalja mig megtisztitja. Amugy egy kutyát minél többet fürdetsz annál erõssebb illatta van a mirigyeinek. Na lehet ha nem jól irtam. A lényeg ezek nem igénylik külön a fürdetést. Õ maga megoldja. Értelmes és tiszta
vannak boltokban kutyasampon golden retriever (aranyszõrû retriever msá néven) hosszõ szõrét kefélni tisztitani. több ápolást igényel mitn rövidszörûek de télen láttam udvaron goldit van kutya smapon kutyakád
Miért akarod megfüretni? Még nem kell, nincs itt az ideje, egyetértek utolsóval.
Bármilyen sampont, amiben nincs sok illatosító. A kutyasamponokon kívül megteszi a sima wu-2 is, ha kellõen felhigítod. Lényeg, hogy langyos vízben oldd fel és ne közvetlenül a kutyára nyomd a sampont. Nagyon alaposan öblítsd ki, miután a koszt lesikáltad róla, ne maradjon benne sampont, mert az kiszárítja a bõrét, ahogy az emberét is. Utána várd meg, hogy megrázza magát, akkor a víz nagy része kijön és alaposan törölgesd meg. Végén hajszárítóval szárítsd tökéletesen szárazra. Ha lehet, aznap ne nagyon menjen ki, aludjon benn, nehogy megfázzon.
A kérdező hozzászólása: boccs, hogy megkérdeztem ... amúgy szerintem, ti is megakarnátok fürdetni, hogyha a kutyátoknak disznóól szaga lenne! tudom, hogy nem lehetne még annyira, de óvatosan és vigyázva!

Milyen hámot javasoltok egy 10 hetes yorki kölyöknek? Van külön méret kölyöknek és felnőttnek vagy ami jó most, az később is jó lesz? Hosszabb utazásra el lehet már vinni autóval?

3 órás útra kéne majd mennem elmerjem vinni vagy bízzam rá az itthoniakra?

Legjobb válasz: ami az utazást illeti elõször vidd csak kis utakra, és mindig fokozatosan hosszabisd. fel kell rá készülni, hogy párszor meg kellesz állnotok, hogy elvégezze dolgát és hogy a hasikája regenerálódjon, és fontos, hogy elõtt két órával nem szabad neki enni adni. a hámok között is van sokfajta, a legtöbb állitható, és szerintem nem valami sokat fog nõni.

ami az utazást illeti elõször vidd csak kis utakra, és mindig fokozatosan hosszabisd. fel kell rá készülni, hogy párszor meg kellesz állnotok, hogy elvégezze dolgát és hogy a hasikája regenerálódjon, és fontos, hogy elõtt két órával nem szabad neki enni adni. a hámok között is van sokfajta, a legtöbb állitható, és szerintem nem valami sokat fog nõni.
10hetes kiskutyára bármilyen is ne adj hámot! elkophat a könyöke és hajlatai, majd az porckorong kopáshoz vezet! utána több lesz vele a bajod, 10 honapos koráig ne adj rá hámot csak nyakörvet

Milyen babonából kifolyólag nem mehetek kismamaként temetésre? Elhunyt egyik kollégám és a kolléganőkkel elakartam menni a temetésre (25 hetes vagyok) és 10 emberből 8 azt mondja hogy kismamaként el ne menjek, mert nem szabad! De miért nem?

Legjobb válasz: Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.

szia! Az elsõ terhességem kb 20. hetében az alföldön temettük a nagymamámat akit megnéztem, és éppen ma másfél éve hogy meghalt a férjem, a lányommal 8 hónapos terhes voltam! Megnéztem, tettem mellé uh felvételt, mert alig várta a kicsi lány megszületését, de sajnos egy baleset közbeszolt és igy már csak fentrõl láthatja milyen gyönyörû! Amit nem irtam hogy a koporsófedelet én csuktam rá, mert nem akartam hogy illetéktelenek nézegessék, elõ voltam a temetõben aki látta és az utolsó is egyben!! Hogy vette volna ki magát ha én nem vagyok ott a saját férjem temetésén?
Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.
én 8 hónapos terhes voltam, amikor a nagypapám meghalt. senki nem mondta, hogy ne menjel el a temetésére.
Én mindhárom gyerekemmel voltam temetésen.A középsõvel 3x is sajnos.A legjobb barátnõmet a szülésem elõtt 2 héttel temették.Ez csak babona.Ha úgy érzed ott a helyed menj el nyugodtan.Ha viszont úgy érzed nagyon felzaklatna akkor ne menj.Kolléganõim is haltak meg ketten mikor terhes voltam, rokonok is, az apukám is sajnos, minden hozzám közel álló ember temetésére elmentem.
En 7 honapos voltam mikor aposom meghalt es mentem a temetesre.Meg nem hallottam hogy nem szabad.
én kb.5 hetes voltam mikor apukám meghallt.rosszul is éreztem volna magam ha nem megyek el a temetésre.nekem is mondták, hogy kismamaként nem kéne menni, de hogy pontosan miért nem tudom.szóval elmentem.nagyon meleg volt de kibirtam.a babának semmi baja.most 11 hetes.szépen dobog pici szive, és szépen fejlõdik.
Én még nem hallottam ezt a babonát.Barátnõm szülés elõtt 2 héttel temette el az édesapját.Szép lett volna ha nincs ott.Nem volt komplikáció a szülésnél, a babája ma már 4 éves és makk egészséges.Én 20.hétben járok, és 1 hónapja én is voltam temetésen sajnos.Jól vagyok és a babám is.Szóval...
Szia! Én voltam temetésen kb. a 20. héten. Senki nem mondta, hogy ne menjek. Kerestem magamnak egy kis padot és azon ücsörögtem, mert végigállni nehéz lett volna. Boldog babavárást! 33 hetes kismami
utolsónak: õszinte részvétem, nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ megnyugtatattok! Már kezdtem beparázni hogy mi baj lesz abból ha elmegyek hisz közeli kolléga volt. Természeteen ugysem az elsõ sorban akarok állni. Mégegyszer köszi!

10 hetes kismami vagyok, és már két napja viszket a hüvelyem. Utrogestant szedek ami hüvelyen keresztül kell alkalmazni, folyást azt nem tudom meghatározni, hogy milyen, mert kijön a gyógyszer is csak oldott állapotban. Lehet ez az oka?

Pedig mindíg kezet mosok, miel?tt felhelyezném.

Legjobb válasz: Én sem hinném, hogy az Utrogestantól van. Nekem 3-szor 1-et kellett szednem, és semmi ilyen panaszom nem volt. Inkább szólj a dokidnak.

Én sem hinném, hogy az Utrogestantól van. Nekem 3-szor 1-et kellett szednem, és semmi ilyen panaszom nem volt. Inkább szólj a dokidnak.
Lehet, hogy ez a gyógyszer egyik mellékhatása, de érdemes rákérdezni a dokitól, Boldog babavárást, 19 hetes kismama:)
Szia! Nekem nem okozott ilyen gondot, pedig 3*2-öt használtam, lehet inkább valami fertõzés. Dokival beszélj mindenképpen szerintem.

10 hetes kismama vagyok. Mi a jó ilyenkor a herpeszre? Milyen kenőcsöt lehet használni?

Legjobb válasz: Szió! Bármilyen kenõcs jó, mert külsõleg használod, így semmi baja nem lehet a babádnak. Nekem is volt herpeszem a terhességem elején, a patikában azt mondták, hogy nyugodtan használjam azt, amit addig. Boldog babavárást!!! Zita

Szió! Bármilyen kenõcs jó, mert külsõleg használod, így semmi baja nem lehet a babádnak. Nekem is volt herpeszem a terhességem elején, a patikában azt mondták, hogy nyugodtan használjam azt, amit addig. Boldog babavárást!!! Zita
Én a Richtofit herpesz krémet használtam. Természetes alapanyagokból van, és olcsóbb is sokkal mint a többi herpesz krém. Nekem bevált, már évekóta ezt használom. Boldog baba várást! 38 hetes pocakos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!