Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok. Mennyire (21 db)

A 4d uh kb mennyibe kerül és mikor érdemes el menni 10 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Helyenként változó, kb 12-15000 Ft. A 22-25. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik. De persze, ha akarsz elõbb is mehetsz, ez inkább attól függ mennyi pénzt tudsz rászánni.

Helyenként változó, kb 12-15000 Ft. A 22-25. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik. De persze, ha akarsz elõbb is mehetsz, ez inkább attól függ mennyi pénzt tudsz rászánni.
Én azt tervezem, hogy a 18.-19. héten megyek, mert nem mozizni szeretnék, hanem így biztosabbra látható, ha van valamilyen fejlõdési rendellenesség.Persze azért az is érdekel, hogy milyen kis aranyos:) 17 hetes kismama
Szia, Nekem a 12. heti kötelezõ nyaki redõ ultrahagon átváltott a dr.Nõ 4D-re és láttam a kis csöpp babánknak a kisbesüllyedését...stb..kaptam képet 900 Ft-ért.Érdemes lenne megérdeklõdnök, hogy ahová te mész kötelezõre ott 4d-vel nézik-e a dolgokat.Ha igen akkor várd meg a videóval a 18-19-et.Elég drága és ezt az idõt ajánlják, na meg a 32.hetet.Én csütörtökön megyek újra genetikaira ott megint 4d-vel nézik már látni fogom a különbséget, hogy emnnyire éri meg a 12.be megnézetni...
Szia.Kb 11-15 ezer között van az ára.Én a 20-25.hétre tervezem, mert akkor már nem olyan pici a baba.Boldog babavárást!!!!!!
mi a 18.héten voltunk. Nagyon szépen látszott a baba. Az egyik barátnõmék voltak 30 hetesen és nem sikerült nekik. Nem mutatta meg magát, meg akkor már olyan nagyok, hogy mindig csak egy kis részletet lehet nézni. 18. héten még egyben látszott. Nagyon produkálta magát a mi kisfiunk, integetett, szopta az ujját, keresztbetette a lábát, takarta a szemét. Szerintem megérte. Nekünk õ mondta meg a nemét és 40 percet vett fel, rávette még a szívhangot is. 12.000 ft.-ba került. Üdv és minden jót: 30 hetes kismama
én 27 hetesen voltam, 9 ezerbe került.jól látszott a kis pofija:)

Mennyi idős terhességig normális a hasszurka, ill. a hüvelyszurka? 10 hetes vagyok és néha még erzek hasszurkát. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze,hogy normális,lesz majd még rosszabb is :) Boldog babavárást!

Persze, hogy normális, lesz majd még rosszabb is :) Boldog babavárást!

10 hetes vagyok és mennyire gond a hányás? , de már enyhült valamennyit.

Legjobb válasz: Csak neked gond, a babának nem! Én 3 hónapig reggeltõl-estig hánytam, de van olyan aki végig élvezheti a dolgot!

Csak neked gond, a babának nem! Én 3 hónapig reggeltõl-estig hánytam, de van olyan aki végig élvezheti a dolgot!
A kérdező hozzászólása: Én már nehezen birom mindig csak elvagyok keseredve a hányástól.amit jó izün eszek hála az nem jönn ki.
Szia! Én 4 hónapig hánytam minden reggel, és napközben is nagyon rosszul voltam, alig maradt meg bennem valami, de hála az égnek elmúlt. Szerintem légy türelmes és kitartó, hátha hamarosan jobb lesz.27hetes km.
A kérdező hozzászólása: Ki tudja megmondani ha lány vagy fiú lessz azt hogy lehet észre venni?
szia!én 17 hetes vagyok és épp ma reggel adtam ki magamból, amit ettem.az asszisztens a nõdokinál azt mondta, hogy a 18. hétig is eltarthat.kitartás!ha nagyon sokat hánysz, akkor viszont érdemes lenne megkérdezni a dokit, nehogy kiszáradj!
Én a 15. hétig hánytam, de olyan szinten, hogy a víz sem maradt meg bennem. Kórházba is kerültem, de a babának nem lett baja. Õ köszöni szépen jól van, elveszi az anyai szervezetbõl ami neki jár. :) A fiammal ugyanígy voltam, makkegészségesen született. Ez neked sokkal rosszabb, mint a babának. Ha enyhült az már jó, és az is, ha tudsz egy picit enni, inni. 18 hetes km


Max puffadsz, de más nem látszik még olyankor.
Szia. Általában a mellfeszülés az elsõ testi jel, de azt csak te érzed.A poci ilyenkor még általában úgy néz ki, mintha olyat ettél volna ami felpuffaszt. Persze az attól is függ milyen a testalkatod. Nekem még 18 hetesen is csak ilyen jellegû pocim volt. Üdv, 37 hetes kismama
Nem LÁCCIK semmi, legfeljebb kis dudor a szeméremcsont felett, de az is inkább a 12 hét körül.
Én is 10. hetes vagyok. Nekem a melleimen látszik, a férjem nagy örömére:-) A hasam viszont úgy fel van puffadva, mit ha lenyeltem volna egy dinnyét, de egészbe:-) Egyébként teljesen alkati kérdés. Egy biztos, a méhedet még nem érezheted nagyobbnak. Majd kb. a 12. héttõl. ...általában.
pár hét múlva már látszani fog a hasadon is, legyél türelmes. És csak pár apróbb tünet lép fel (mellfeszülés, szédülés, hányinger...)
A 10. héten nekem a mellem nõtt meg, de rettenetesen.A pocakom csak a 17. héten kezdett el látszani, de a 22.en is ráfoghattam volna, h híztam egy kicsit.Viszont ismerek olyat is, akinek a 20. héten nagyon tüchtig kis pocija volt.Alkatfüggõ, de a 10.en még senkinek sincs poci.Olyankor alig több, mint 1 cm a baba.
En 15 hetes vagyok es 5 napos es nekem sem nagyon latszik...a tavoli ismerosok is inkabb azt hittek, h csak felszedtem 1-2 kg-ot pedig 1 dekat sem hiztam. Gratula a babahoz!
9. héten vagyok, és egy kicsit fel vagyok puffadva. A mellem érzékenyebb, nagyobb lett, de más testi tünetem nincs.

Ha ideges vagy, mennyire érzi meg a baba ha szopizik? Elég nehezen aludt el este és egész nap nyugtalan volt. Nagyon ideges voltam ma! Remélem megmarad a tejem! 10 hetes anyatejes baba.

Legjobb válasz: Nalam megerezte a kislanyom. Kb 12 hetes volt, amikor egy nagyobb csaladi konfliktusba csoppentunk. Volt vita, kiabalas. Azonnal abbahagyta a szopizast es csak sirt, nehezen tudtam megnyugtatni. Nekem sajnos masnapra teljesen elapadt a tejem, hozzateszem, hogy mar elotte is csak reggel, este tudtam szoptatni, annyira keves volt. Remelem nalatok nem igy lesz.

Nalam megerezte a kislanyom. Kb 12 hetes volt, amikor egy nagyobb csaladi konfliktusba csoppentunk. Volt vita, kiabalas. Azonnal abbahagyta a szopizast es csak sirt, nehezen tudtam megnyugtatni. Nekem sajnos masnapra teljesen elapadt a tejem, hozzateszem, hogy mar elotte is csak reggel, este tudtam szoptatni, annyira keves volt. Remelem nalatok nem igy lesz.
Eléggé. Egyrészt a kis antennáival megérzi a te lelkiállapotodat, másrészt az anyatejjel õ is megkapja a szervezetedben termelõdõ stresszhormonokat, harmadrészt pedig a feszültség késleltetheti a tejleadó-reflex beindulását, ami nélkül viszont nem jut elég anyatejhez. Egy-egy alkalom általában nem szokott véget vetni a szoptatásnak, bár egyénenként változó a hatása. Hosszabb idõ kell ahhoz, hogy érezhetõen vagy akár véglegesen visszaessen a tejmennyiség. De mindenképp érdemes megnyugodni, biztos, ami biztos. :) Az elõzõ anyukánál szerintem sokkal inkább azért apadt el a tej, mert egyébként is ritkán szoptatott, a stressz csak "pontot tett az í-re".

10 hetes várandós vagyok. Ha jövő héten táppénzre megyek, mert nem vagyok jól, mennyi táppénzre számíthatok; a fizetésem hány %-a? Ha tovább dolgozom, akkor hogy alakul a táppénz, ha később mennék el?

Legjobb válasz: Attól függ mennyit dolgoztál elõtte. Ha 2 évnél kevesebbet, akkor a minimálbér 50%-át kapod. Ha maradsz természetesen továbbra is a fizetésedet kapod, nem a táppénzt.

Attól függ mennyit dolgoztál elõtte. Ha 2 évnél kevesebbet, akkor a minimálbér 50%-át kapod. Ha maradsz természetesen továbbra is a fizetésedet kapod, nem a táppénzt.
Ha még nem voltál ebben az évben legalább 15 napot beteg, akkor betegszabadság jár. Egyébként: A táppénz összege folyamatos, legalább kétévi biztosítási idõ esetében a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának hatvan százaléka.
60 százalék, így is, úgy is.Egy percig sem gondolkodnék, hanem mennék.
Az elõttem szólót még annyiban egészítenem ki, hogy ha nincs meg a 2 év akkor csak 50%-a a fizetésednek.
Ha veszélyeztetett terhesként vesznek fel akkor nem jár a 15 nap betegszabi. változott a kód, változtak a szabályok. Én is akkor néztem utána amikor eljöttem táppénzre. Ha késõbb jössz el akkor annyi lesz a tp-d, mintha most, hacsak nem emelik a fizudat! "A 9-es kódos keresõképtelenség, a veszélyeztetett terhesség: 2011. május 1-jétõl az Mt. módosítása szerint a veszélyeztetett terhesség esetén a biztosított a keresõképtelenség elsõ napjától táppénzre szerezhet jogosultságot, betegszabadság a részére nem állapítható meg. Ennek megfelelõen a Kormányrendeletben egy újabb keresõképtelenségi kód, a „9-es kód” került bevezetésre, veszélyeztetett terhesség esetére. A fentiek alapján, ha a biztosított „9”-es keresõképtelenségi kóddal válik keresõképtelenné, akkor a – jogosultság fennállása esetén — keresõképtelenség elsõ napjától táppénz kerül megállapításra és folyósításra. Eljárás a „9”-es kód változása esetén: Ha a biztosított keresõképtelensége alatt a „9”-es keresõképtelenségi kód megváltozik, mert a keresõképtelenség nem élveszüléssel zárult le, hanem egyéb ok (pl. vetélés) miatt szakad meg, és „8”-as keresõképtelenségi kóddal folytatódik tovább, úgy ennek igazolására, a — folyamatos keresõképtelenség fennállása ellenére — a keresõképtelenséget igazoló orvos az „Orvosi Igazolás a keresõképtelenségi (terhességi) állományba vételrõl” elnevezésû (nagyalakú, kezdõ orvosi igazolás) nyomtatványon ismét keresõképtelen állományba veszi a biztosítottat. (A veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség lezárását követõen.) A foglalkoztatónak ki kell adnia a biztosított részére az adott évre még esedékes betegszabadságot, és ezt követõen lehet a táppénzt megállapítani. A táppénzre jogosultság kezdõ napja a betegszabadság lejártát követõ nap lesz. Ha a veszélyeztetett terhesség ideje alatt a terhes nõ egyéb, a terhességgel összefüggésben nem levõ betegséggel kórházba kerül (pl. törött kar helyretétele miatti mûtét esetén), attól a terhesség szempontjából nincs változás, annak veszélyeztetettsége továbbra is fennáll, tehát a keresõképtelenségi kód nem változik. Ennek ellenére, ha a kórházi igazoláson mégis más keresõképtelenségi kód szerepel, akkor a kifizetõhely székhelye szerinti Területi Hivatal orvosszakmai területét kell megkeresni, a keresõképtelenségi kód tisztázása érdekében. A veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség és ennek megfelelõen folyósított táppénz esetén a munkáltató táppénz hozzájárulás fizetési kötelezettsége fennáll." forrás: http://www.tbinfo.hu/cikkek/keresokeptelenseg/keresokeptelen..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat! Egyébként 10 éve dolgozom ezen a munkahelyen, 2 éve voltam legutóbb táppénzen 1, 5 hétig. Így ha jól értelmezem a fizetésem 60 %-át fogom kapni. Szép hétvégét!

Mennyit alszik 10 napos, 2-3 hetes babátok? Vagy mennyit aludt?

I

Legjobb válasz: kb 6hetes koráig 20-22órát is aludt a fiam azt sem lehetett észrevenni h van a világon :-) 3óránként fölkelt enni és aludt is tovább :-)

kb 6hetes koráig 20-22órát is aludt a fiam azt sem lehetett észrevenni h van a világon :-) 3óránként fölkelt enni és aludt is tovább :-)
A kérdező hozzászólása: Uhh, köszönöm. Jöhetnek még válaszok
Lányom ennyi idõsen napközben max 2*30 percet. Éjjel 10 órát 3-4 megszakítással.
Utolsó vagyok, mindkét gyerekemmel így volt, de a kisebbik volt a sírósabb ennyi idõsen.
Keveset, 13-14 órát maximum!! Az ébren töltött idõt pedig kõkemény ordítással töltötte sajnos :-(((((
A kislányom ennyi idõsen összesen naponta 13-13, 5 órát aludt.Ma sem jobb alvó, és ennek ellenére egészséges, szépen fejlõdik! Amikor nem aludt, nem sírt, csak nézelõdött. Kezdetben kiegészítésnek tápszert is kapott, és attól sem aludt be, csak jóllakottan bámészkodott...(Most 16 hónapos, és napi 11 órát alszik a délutáni alvással együtt).
Kisfiam 6 hetes koráig nagyon rosszul aludt. Éjjel nappal 2 óránként evett, éjszaka szeretett fennt lenni, nézelõdött, ha visszaraktam az ágyba akkor sírt. Nappal hasfájós volt, így akkor is max fél órákat aludt. 6 hetes kora után kezdett beállni a nappali alvása, kb 10 hetes lehetett amikor nappal aludt délelött 1.5 órát, dél körül 3-4 órát és este felé még fél-1 órát. Az elsõ 6 hét nekem nagyon rossz volt ebbõl a szempontból.
Az én fiam nagyon keveset. Éjszaka jól aludt, napközben már akkor nézelõdött. Összesen olyan 13-15 órákat aludt.
ennyi idõsen nekem is csak aludt meg evett, néha fent maradt egy negyed órára aztán beájult :-) 2-3 óránként evett éjjel-nappal
Az én kisfiam is evett aludt ilyen idõsen.3 óránként evett éjjel nappal. Max 15-20 percet volt fent és aludt megint.

30 Hetes vagyok tegnap volta4D-n. A babám súlya 1970gr. Nem túl sok ez? Van még kb: 10 hetem, mennyit hízhat még? Nektek mennyi volt ilyen idősen?

Attól félek nagy baba lesz, én meg nem vagyok valami széles, és parázok, hogy nem fogom tudni megszülni.

Legjobb válasz: Na parázz! Igazából nem tudod befolyásolni, hogy mekkora lesz, még akkor sem ha ez súly tényleg nem kevés. Ezt a súlyt sem kell egészen pontosnak tekinteni, mert ez csak egy becslés, így van/lehet benne valamennyi mérési pontatlanság is.

Na parázz! Igazából nem tudod befolyásolni, hogy mekkora lesz, még akkor sem ha ez súly tényleg nem kevés. Ezt a súlyt sem kell egészen pontosnak tekinteni, mert ez csak egy becslés, így van/lehet benne valamennyi mérési pontatlanság is.
nekem ezen héten 2210gr volt, a szülés elött párnappal 3600grot saccoltak, 4100gr-mal született akislányom. a lényeg a lényeg 10hét alatt még bõven hizik anyit hogy érett sulyu legyen, és ez a lényeg.
Nekem a 30. héten 1672 gramm volt. A fiamnál 38. héten 36 grammot mondtak, végül a 41. héten született 4400 grammal.
szia! nekem 38.héten 3600gra mérték, na gondoltam jó nagy lesz, erre 3400-el szültem.. szóval ne vedd készpénznek..sõt olyan is volt h a doki mért x súlyt, egy komolyabb gép kevesebbet erre elküldtek egy naggyon komolyhoz, és kiderült, a 2.elszámolt..
Ezen az oldalon több kismami leírja, ezekhez talán tudsz viszonyítani. Amúgy benne van, hogy simán elszámolják! http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=154473&step=0&bw=1
Az ultrahangos készülék azt nem tudja pontosan meghatározni, hogy a babán mennyi husi lesz!!!! Csak saccol! Ezt egy doki magyarázta el nekünk is.
Én nem hiszek ebben, hogy megmondják, hogy mekkora lesz, mert nekem szülés elõtt egy nappal mondták, hogy 3, 5 kg és másnap megszültem 4, 5 kg-mal, nagyot tévedtek.
Szia! Nekem 30 hetesen 1800 grammot mondott a doki és 3960-al született. Viszont az elsõ manómnál meg azt mondta a szülés elõtt 4 nappal, hogy 2800 és 3300-al született.Nem nagyon tudják szerintem se igazán megmondani, csak tippelni. Nekem mondta is a dokim, hogy nagyon sokat lehet tévedni, ezrét nem is nagyon szeret súlyt mondani. És én is nagyon vékony vagyok, 60 kilósan szültem a majdnem 4 kilós babit. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Nekem 32 hetesen mérte az egyik doki 2700 gr-ra, és mondta hogy szerinte nagy baba lesz.A lepény érettsége végett 2 hetente járok uh-ra és ugyan az az orvos megint sokat mért 34 hetesen 3350gr-ot.Aztán a következõ uh-on egy másik orvoshoz kerültem és az 37 hetesen mért(saccolta) 3500gr-ra, és egyáltalán nem mondta hogy nagy baba lesz.Úgyhogy ez a dolog orvos függõ is.Szerintem. Üdv 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kezdek megnyugodni.

2002-től vagyok gyesen, a második gyerekemnek most fog lejárni a gyes-e. Közben 10 hetes terhes vagyok. Kaphatok munkanélküli segélyt? És ha igen, vajon mennyit?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy kaphatsz. Ha pedig nem vagy jogosult akkor regisztrélj a munkaügyi kp-ban az itt kapott papirral keresd fel a helyi családsegítõt aki a terhesség idejére segíteni fog rendszeres szoc segélyt igényelni. ez havi kb 22000.- ft, + a gyerekek után mindenféle kérhetõ az önkormányzattol. Ebben is segítenek a családsegítõben. Fordulj bizalommal hozzájuk! Nekem is Õk segítenek! Sok sikert!

Szia! Én úgy tudom, hogy kaphatsz. Ha pedig nem vagy jogosult akkor regisztrélj a munkaügyi kp-ban az itt kapott papirral keresd fel a helyi családsegítõt aki a terhesség idejére segíteni fog rendszeres szoc segélyt igényelni. ez havi kb 22000.- ft, + a gyerekek után mindenféle kérhetõ az önkormányzattol. Ebben is segítenek a családsegítõben. Fordulj bizalommal hozzájuk! Nekem is Õk segítenek! Sok sikert!

Az állatorvosunk azt mondta a 10 hetes német juhászunkra hogy jó a fogazata, mennyire tud még elcsúszni akár hogy előre vagy akár hogy hátra harapás legyen, illetve mik lehetnek még foghibák?

Legjobb válasz: Harapáshiba nem valószínû. Viszont a maradandóak kijövetele után derül ki, hogy van-e, vagy nincs foghiány.

Harapáshiba nem valószínû. Viszont a maradandóak kijövetele után derül ki, hogy van-e, vagy nincs foghiány.
A kérdező hozzászólása: És mikor derül ki tutira h jó a harapása?
ha leváltotta a fogait de alapból már azért ha 5-8 hetesen a helyén van akkor ritkán mászik el szóval én ezen nem aggódnék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Megkérdezhetem, hogy miért ennyire fontos ez? Kiállítási kutya lesz? Tényleg érdekel, azért kérdezem:)
A kérdező hozzászólása: Igen, kiállítási.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!