Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok. Kb. már (12 db)

10 hetes terhes vagyok. Kb. már 2 kg-t híztam, nem sok az? Normál alkatú vagyok, sem sovány, sem molett.

Legjobb válasz: Én 23 hetes vagyok,eddig 4 kilónál tartok. Hozzteszem,hogy nekem azért volt súlyfeleslegem a baba elõtt. Boldgo babavárást!

Én 23 hetes vagyok, eddig 4 kilónál tartok. Hozzteszem, hogy nekem azért volt súlyfeleslegem a baba elõtt. Boldgo babavárást!
én 18 hetesen 3-4 kg -nál tartok az én védönöm azt mondta hogy a súly 15%-át lehet felszedni akkor még nem beszélünk elhizásról ez a 9 hónap allat 9 kg jelent gondolom ez mindenkinél másképp jelentkezik ha ugy nézzük akkor neked sem sok a 2 kg mert már 2 hónapos vagy lehet a következö hónapban nem fogol semit hizni én is kb igy hiztam eddig havonta 1 kg jó bab várást
ja 60kg-nak a 15% -a 9 kg bocsi ezt elfelejtetem
én 15 hetes vagyok, 1 kg híztam, nekem is volt jócskán súlyfeleslegem a terhesség elõtt...
17 hetesen +4kg, de csak a pocim nõtt, máshova nem ment.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nekem is csak a hasamra ment eddig. Ja! Meg a melleimre, bár azzal eddig sem volt gond. A võlegényemnek nagyon tetszik!
13 hét +3 kg.de én 3 kg tulsullyal keztem..
Szia!10 hetesen rajtam is 2 kg volt, de ezt tartottam egészen a 20. hétig!Sõt 20. hétre fogytam is picit, akkor csak 1 kg volt rajtam.Most 22 hetes vagyok és 4 kg van rajtam.2 hét alatt 3 kg jött fel, de remélem nem ilyen ütemben folytatom!:) Szintén normál testalkatú voltam.Lehet nálad is marad még hosszú heteken át az a 2 kg, ne izgulj!:)

10 hetes terhes vagyok, a hasam viszont már "akkora", mintha kb.16-18 hetes lennék. Mitől van ez?

Az els? terhességem alatt sokáig nem látszott a pocakom, most viszont már a 8. hétt?l szemmel látható. Az UH szerint csak egy baba van. Lehetséges, hogy mégis ketten lennének? 6 hetesen voltam UH-n, lehet, hogy olyan kicsi volt, hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: Második terhességnél gyorsabban nõ a has. Nálam is nagyobb volt kezdetektõl fogva. A végére azonban nem lett nagyobb hasam, ugyanakkora volt mint az elsõ terhességemnél.

Második terhességnél gyorsabban nõ a has. Nálam is nagyobb volt kezdetektõl fogva. A végére azonban nem lett nagyobb hasam, ugyanakkora volt mint az elsõ terhességemnél.
vékony testalkatú vagy? én 50 kg kezdtem a terhességem és rajtam is már látszott rögtön az elején. Igaz nálam 2-en voltak :) )de kiderült rögtön a 2. uh-n.8.héten
Én is úgy tudom, hogy a 2. vagy többedik terhesség jóval hamarabb látszik! Unokatesóm most várja a 3. gyermekét, 2 héttel "fiatalabb" terhes mint én és nagyon nagy a hasa, pedig csak egy lakó van! :D Nekem is látszik már, sokan nem hiszik el, hogy még csak 15 hetes vagyok( elsõ pindurkám) Boldog babavárást! :)

40 hetes vagyok, 10-15 percenként jönnek ilyen nyilalásszerü alhasi fájdalmak, kb 5-10 másodpercig tart. Ez már a szülési fájás? Mennem kell?

most kezdödött kb.délután 1 orátol.

Legjobb válasz: Az idõ itt van! De még eltarthat akár egy napig is. Nem ártana készülni! Jó lefolyást(gyorsat) kívánok!

Kedves Elsõ válaszoló! Azért mert te tudtad, hogy mikor kell a kórházba indulni, attól még nem biztos, hogy mindenki tisztábab van vele. Biztos vagyok benne, hogy elsõ babás anyuka, aki szeretne biztosra menni és ezért írta ki a kérdését! Kedves leendõ anyuka! Szerintem is kezdj el csomagolni! Nálam is így indult hajnali 3-kor és délután fél 6-ra már kezemben tartottam a gyönyörû kisfiamat! Szívbõl szoritok neked, remélem, hogy gyors lefolyású szülésed lesz! 2, 5 hónapos baba anyukája
Az idõ itt van! De még eltarthat akár egy napig is. Nem ártana készülni! Jó lefolyást(gyorsat) kívánok!
Szia! Szerintem ma már a kezedben tarthatod a babádat:) ) 5 percesnél indulás a kórház!! Ügyesek legyetek!! Majd írd meg, hogy mi volt.
Próbálkozz langyos vizes zuhannyal. Ha elmúlik tõle, akkor ez még nem szülési fájdalom. Ha nem múlik el, hanem sûrûsödik, akkor 5 perces fájásoknál irány a kórház. Korábban nem érdemes, mert otthon mégicsak jobb vajúdni, mint kórházi folyosón.
Kedves Elsõ! Márpedig van ilyen :) Én se hittem de van! Nekem az elsõ babámnál a fájások úgy fájtak hogy tuti egyértelmû lett számomra hogy menni kell. De a második babánál én is csak 10-20 percenként pár másodperces fájásocskákat (nem tudom másképp hívni mert kellemetlennek az volt, de hogy nem fájt az is tuti) nekem is inkább nyilallott.. na és hát csak azért mentem be mert nem tudtam eldöntenihogy most akkor mizu.. 3kor rátettek a ctg-re azt mondták h ezek bizony fájások és ki is nyiltam tõlük 3 ujjnyira, majd 4kor repesztették a burkot és fél5re csajosom lett :) Én a kérdezõ helyében vennék egy jó meleg zuhanyt és ha nem múlnak ezek a nyilallások arra, akkor bizony elindulnék befelé.
kedves elso!!! neked miert kell valaszolnod ha ennyire nem esik jol, hogy lehetsz ilyen valaki ketsegbe van esve nem tudja mit kell tenni te meg meg idegesited is, szegyeld magad!
hogyha 5-10 percesre sürüsödnek akkor induljatok! Remélem már összekészítettél mindent :) kisfiú vagy kislány?:) Könnyû szülést és boldog babázást! :) 32 hetes kismama
kedves elsõ.gondolom a kérdezõ elsõ babás.azért nincs vele tisztában h mikor is kell mennie.sztem azért van ez az oldal h mindenki azt kérdezzen amit akar.nem????
lehet már el is indult :)
Ma nem ez az elsö kerdes.Nem hiszem el, hogy egy nö ne tudja mikor kell menni a korhazba. Szerintem meg van idöd, nehany ora hossza, majd akkor menj, ha mar kedved se lesz ide irni.
Az elsõ válaszolónak! Én elsõ babás vagyok, és én se nagyon tudnám, hogy mikor kell indulni. Az ilyen kérdésekre adott válaszok nekem is hasznosak. Fõleg mivel elég nagy a fájdalomküszöböm, ezért jó, ha vanna ilyen kérdések és segítõkész emberek, akik szívesen adnak tanácsot. A kérdés írójának: Remélem már túl is vagy a szülésen és éppen a kezedben tartod a babódat!
Csatlakozom az utolsóhoz. Az elsõ babások sok mindennel nincsenek még tisztában. Én is az vagyok és ha valaki sokat olvas róla és szülésfelkészítõn is járt, az sem biztos, hogy felismeri a jeleket. Hiszen más hallani valamirõl és más átélni/felismerni azt. Én kifejezetten örülök az ilyen kérdéseknek, mert ebbõl más is tanulhat, ha olyanok válaszolnak rá, akik segítõkészek és van már tapasztalatuk. Kérdezõ neked meg nagyon drukkolok. Remélem könnyû és gyors szülésed lesz. Majd írj, ha már túl vagy rajta és tudsz. :) 25 hetes km
Nem sertesböl irtam az elsö valaszomat...Ha mar ennyire irtok nekem* Egyszerüen nem hiszem el, nincs ilyen* Elhiszem hogy kevesebb a fajdalom valakinek, de tudni lehet hogy mikor kezdödik a szüles. Vagy ha nem tudnatok, akkor egyszerüen kipottyanna utközben a baba?Amikor nem volt szamitogep akkor honnan tudta a kedves kismama hogy na most korhazba?Egyszerüen a megerzesekre kell hagyatkozni.Termeszetesen nem letolni akartam a kedves kerdezöt.De mostanaban volt egy kerdes, hogy most akkor szülni fog-e. Mindenki zavarta a korhazba. Masnap beirt, hogy nem szült. Ott is azt irtam:tudni fogod mikor kell korhazba menned. Lam, ott nem lettem letolva, mert a kedves kerdezö ertette mire gondolok* 100-bol egy nö, aki tenyleg nem veszi eszre hogy szülni fog, max az utolso percekben...
Már biztosan meglett a baba, talán otthon is vagytok! Rendben vagytok?


bizony lehet az ülõmunkától, viszont szerintem lehet jót tenne egy kis mozgás. illetve az 5 nap 10 óra sem túl jó a szervezetednek.
Egy jó tanács ne menjél dolgozni nem ér annyit, pihenj!
Tényleg sok a napi 10 óra ülõmunka.Lehet a veséd is, igyál több folyadékot (kamilla teát)mozogj egy picit napközben is, ha megteheted.Hogyha nem múlik tegyél rá meleg törölközõt.A doki is csinálhat egy ultrahangot, de nem hiszem, hogy nagy baj lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Az elõbb sétálgattam és mintha jobb lenne egy kicsivel! Dolgoznom még muszály lesz március végéig!
4D uh-ra a 24-26. hét környékén érdemes menni, addigra már szépen kifejlõdik.
Nekem hasi uh-t csináltak a 13. héten. Ha jól tudom hivatalosan a 18. hetit hívják "genetikainak".
Szia! Ez nem genetikai vizsgálat, majd 12. héten né zik a tarkóredõt.Nekem hüvelyi volt, legtöbb helyen a 12. hétig az van, nem tudom nálatok mi várható.Ha hüvelyi, nem kell félni, nem fájdalmas, csak kicsit hideg:-)Egy hosszabb rúdszerû tárgyat képzelj el.Kicsit forgatja.miközben nézi, de nem fájdalmas tényleg. Gratula a babához!
Bocsi látom két hetet írtál, nem most mész, bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!
12 hetes terhesen a tarkóredõt mérik meg, aminek az eltérése genetikai rendellenességre utalhat. Ezt hüvelyi UH-val nézik, a pontosság miatt, miután ilyenkor még pici a baba. 18-20 hetes terhesen lesz komplex genetikai UH, de az már hasi.
A kérdező hozzászólása: Lényegében akkor a fél terhességem végig izgulhatom, hogy minden rendben van-e? A 4D UH-t mikor érdemes már kérni?

23 hetes vagyok estére annyira megfájdul a szeméremcsontom és a hasam aluról, hogy alig birok elaludni és megfordulni az ágyban. Normális ez igy? Ja és ez már kb.8-10 hete tart! Egyébként napközben minden rendben van.

Legjobb válasz: Nekem is volt ez, de csak az utolsó pár hétben, a dokim azt mondta, hogy attól van, hogy a testem készül a szülésre, vagy valami ilyesmi.

Nekem is volt ez, de csak az utolsó pár hétben, a dokim azt mondta, hogy attól van, hogy a testem készül a szülésre, vagy valami ilyesmi.
Szia! Nekem is kb. 23 hetesen kezdõdtek ezek a tünetek. Néha olyan érzésem volt, mintha ki akarna bújni a baba. Az orvosom szerint ez teljesen normális jelenség, (persze miután meggyõzõdött róla, hogy teljesen zárt a méhszájam). Azt jelenti, hogy tágul a medence, befészkelõdik a baba, az miatt fájdogálsz. Sajna ez valószínûleg elkísér a szülésig...bár nekem csak idõnként jött elõ. Jó babavárást és kitartást!
Nálam ez tegnap kezdõdött, nekem alul fáj a hasam és az oldalam, estére jött elõ és meg is éjerdtem, hogy ez miért van, de örülök, hogy feltetted ezt a kérdést Boldog babavárást, 21 hetes kismama:)
Szia, nekem mar a 19.heten kezdödött, elöször akkor vettem eszre, amikor nehany ora irodai munka utan felalltam az asztaltol... Hat azota csak fokozodik a fajdalom, eppen ezert holnapra berendelt a dokim, hogy megnezze a mehszaj zartsagat. Addig is magnezium szedeset javasolta, es sok fekvest. A hetvegen kedves volt a kisfiam es a parom, mert valoban hagytak pihenni, es most sokkal energetikusabban jöttem a meloba. Remelem meg minden rendben van, hiszen megcsak 23. hetben vagyok, es sok ismerösöm riogat koraszülessel...

38 hetes vagyok, este 7-től érzem a görcsöket lent a hasamban, először csak picik voltak, mstanra viszont elég fájdalamas.Kb 10-15 percenként.Ez jósló, vagy már vajúdás?

Legjobb válasz: Akkor ebbõl lehet még ma, de holnap baba lesz:-) Ha jól bírod, elég 5 percesek körül kórházba menni, de bemehetsz elõbb is. Viszont ha vérzel, elfolyik a víz, akkor kórház. Javaslom zuhanyozz, pihenj, lazíts, nézd az órát, és könnyû szülést kívánok:-) Illetve végy egy kellemes fürdõt, és ha megszünnek a fájások, akkor csak jósló, ha nem, akkor szülés:-)

Akkor ebbõl lehet még ma, de holnap baba lesz:-) Ha jól bírod, elég 5 percesek körül kórházba menni, de bemehetsz elõbb is. Viszont ha vérzel, elfolyik a víz, akkor kórház. Javaslom zuhanyozz, pihenj, lazíts, nézd az órát, és könnyû szülést kívánok:-) Illetve végy egy kellemes fürdõt, és ha megszünnek a fájások, akkor csak jósló, ha nem, akkor szülés:-)
ha forró fürdõt veszel, segíthet. De ha 15 perces fájásokkal bemész, valószínû, hogy hazaküldenek. Engem 10 percessel küldtek haza , igaz Pécsrõl, nem tudom te hol laksz, ott lehet hogy máshogy van. Nekem 1 héten keresztül voltak erõs fájásaim, akkor voltam bent, és küldtek haza, másnap visszamentem, nagy veszekedés árán, mert én féltem, hogy ismételten hazaküldenek, a férjewm meg noszogatott. Rásegítettek infúzióval, éjjel meglett a lányom. 38. héten. Minden jót nektek, és könnyû szülést!!!!!
Nem tudom, hogy most hol tartasz, de én 10 perces fájásokal épp a kórháznál jártam véletlenül , gondoltam beugrok, megnézetem magam, egybõl fektettek a szülõágyra, mert 3 ujjnyira nyitva voltam. Könnyû szülést kívánok neked!
Szia szerintem itt az ídQtQk menj korházba!!!és nagyon jó szülést kívánok neked

10 hetes terhes vagyok, kb két napja kezdett el fájni a derekam, eddig szinte semmi bajom nem volt. Normális, hogy már ilyen hamar elkezdődik a derékfájás?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a terhességtõl független a derékfájás? Nem erõltetted meg magad vmivel?

Nem lehet, hogy a terhességtõl független a derékfájás? Nem erõltetted meg magad vmivel?
Én a 7-ik hétben vagyok most és nálam azonnal kezdõdött, ahogy kiderült a terhesség, kicsit a menzesz elõtti derékfájáshoz hasonló. Mostanra nagyon ritkán érzem, de még elõfordul. Mindenki más, szerintem természetes, ha nem fáztál fel mondjuk.
Meglazulnak a hormonok hatására az ínszalagok, kezd alakulni a tested, még ha minimálisan is. Nekem pl terhesség elején többet fájt a derekam, mint a végére, pedig az alap 43 kilómhoz 23-at híztam :)
Nekem is kb. akkor kezdett el fájni, 3 hétig szenvedtem vele, aztán elmúlt... :) Most 21 hetes vagyok, azóta semmi (derék ügyben).
A kérdező hozzászólása: Egyébként ha fekszem akkor nem fáj, valószínûleg pihentetni kellene de a munkahelyen nem feküdhetek sajnos. Köszi a válaszokat.
szia nekem 10hetesen 41mm volt:)
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Írd be ide az adatokat, megjelennek a kívánt méretek. (Timmermann Dr. honlapja)
Szió.Nekem kerek 10 hetesen volt 34mm.12hetesen már mindene meglesz, sõt majd láthatod, hogy ficánkol, amit Te még nem érzel, de nagyon édes.Az én kisfiam folyamatosan lökdöste magát a pocimba.Most már kevésbé fér. 36heteske
Vagy itt egy másik oldal, tudsz hasonlitgatni, ez is nagyon jó http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Boldog Babavárást!

3 hetes kisfiam amikor ébren van sokat nyög erőlködik, kézben marad el de akkor se áll meg fél percre se. Ha leteszem kb 10 percig marad és sir. Már nagyon fáradt vagyok, szinte semmit nem tudok tőle csinálni. Mitől lehet ez? Normális ez?

Legjobb válasz: Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul,hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre,pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos,hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba,három órán keresztül cipelem,ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki,ide-oda rakosgatom stb... ,de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)

Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul, hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre, pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos, hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba, három órán keresztül cipelem, ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki, ide-oda rakosgatom stb... , de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:) én nem bánnám ha nem alszik csak el lehetne kicsit foglalni valamivel.õ is cicin jól elvan, de utánna kezdjül elõröl.akkor kitartás neked is.kicsit megnyugtattál hogy nem csak az enyém csinálja ezt:)
Sziasztok! Az én kisfiam 7 hetes és ugyan ez volt az elsõ 2 hétben míg rá nem jöttem hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy baromság.Folyamatosan görcsei voltak sikitozott a pocifájástól éskiprobáltam hogy 3oránként etetem, fél ora plussz minusszal.Az elsõ alkalom szívbemarkolo volt de nagynehezen letelt 2, 5 ora ás adhattam neki enni.ugy megszívta magát hogy onnantól 3 oránként kérte a cicit, most viszont már 4 oránként eszik.A játék cumit is megszeretettük vele és azóta nem akar álandóan rajtam "lógni", mert a cumiban megtalálta a nyugalmát.Ez nem azt jelenti hogy eltávolodott tõlem, mert ugyan ugy szeret az ölemben lenni csak nem kell minden szíre szóra felkapkodni, mert teljesen kiegyensúlyozott baba lett.Én mindenkinek azt tanácsolom probálja meg ezt a modszert, gyerektõl is függ hogy beválik e.Mindig egy és ugyanazon idõben játszok vele, mikor már a tennivalóimmal végeztem.Olyan picik még hogy azt szokják meg amit kapnak és ez lesz a természetes nekik.Jó babázást kívánok! E.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!