Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok. Ilyenkor (22 db)

10 hetes vagyok és naponta mensi szerű görcsöket érzek. Ez normális ilyenkor vagy valami baj lehet? Hétfőn kell mennem orvoshoz.

Legjobb válasz: Vérzés van? Ha igen, akkor menj be az ügyeletre. Ha nincs vérzés, akkor talán csak nõ, tágul a méhed. Nekem szinte végig mensi szerû görcseim voltak. MagneB6-ot kaptam rá, amikor már nagyon erõs volt a fájdalom, az utolsó harmadban, akkor meg Magnesii citrici-t szedtem. Próbáld ki a MagneB6-ot.

Vérzés van? Ha igen, akkor menj be az ügyeletre. Ha nincs vérzés, akkor talán csak nõ, tágul a méhed. Nekem szinte végig mensi szerû görcseim voltak. MagneB6-ot kaptam rá, amikor már nagyon erõs volt a fájdalom, az utolsó harmadban, akkor meg Magnesii citrici-t szedtem. Próbáld ki a MagneB6-ot.
A kérdező hozzászólása: Vérzésem nincs, szerencsére. Megpróbálom a magnéziumot. Az nem baj ha szedem mellette az elevitet?
Amíg vérzés nincs és nem erõsek addig normális. Nõ a méhed, nekem ilyen mensis görcsök voltak úgy a 25-28 hétig. A magnéziumot szedheted nyugodtan az elevitel. Boldog babavárást!:) 39hkm

10. hetes vagyok. Mikor lehet háton fekve kitapintani a megnövekedett méhet? És mekkora ilyenkor?

Legjobb válasz: En kb 14 hettol tappintottam ki es mar lattam is a dudort..kis labda nagysagu..

En kb 14 hettol tappintottam ki es mar lattam is a dudort..kis labda nagysagu..
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szóval akkor még most hiába tapogatom?!
Inkabb ne, de 3-4 het mulva mar lathatod is...

9-10 hetesen az uh-on létezik, hogy a két lábacska között volt egy kis "pötty"? Vagy ez ilyenkor még mindkét nemnél ilyen?

Legjobb válasz: harom eve nekem is ilyen volt az uha kepem. kisfiu lett voltna, de a 26 heten halva szultem. szoval nagyobb a valoszinusege igen hogy fiucska. 10 heteske ismet :)

harom eve nekem is ilyen volt az uha kepem. kisfiu lett voltna, de a 26 heten halva szultem. szoval nagyobb a valoszinusege igen hogy fiucska. 10 heteske ismet :)
mindekét nemnél ilyen. Még várni kell hogy külömség legyen.
A kérdező hozzászólása: köszi mert a párom egybõl kiszúrta, hogy láb, valami, láb :) ) de ott is azt mondták, hogy még nem lehet nyilatkozni, de nem indokolták így konkrétan meg arra is gondolok, hogy nem olyan gyakran frissül az uh kép, mint pl egy tv filmnél, és lehet, hogy mozgott, és így valamije odamozgott :D érted...
A kérdező hozzászólása: csak a párom vélte látni, a szonográfus azt mondta, még nagyon nem lehet nyilatkozni semmit meg a neten is olvasom, hogy van egy egyforma kis pötty, amibõl kialakul valamelyik neked az uhs mondta? hogy volt?

10 hetes terhes vagyok. Ilyenkor már el lehet menni a fogorvoshoz? És ha igen mit mondjak neki? Hogy csak azért jöttem hogy nézze meg? Ezért nem kell fizetni?

Legjobb válasz: Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?

Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?
Hoppá, bocsi, félreértettem a kérdést! Sorry.
Szia. Menj is fogorvoshoz.Mondd meg, hogy a´llapotos vagy, és kontrollra jötte´l.azt nem tudom, hogy kell-e érte fizetni.Én Németorsza´gban e´lek, itt 3 havonta 10€kell fizetni az orvosnál, e´s minden ok.A többit fizeti a biztosíto´.Kivéve a fogpótlást, korona´t. e´n 3 hónaposan voltam kontrollon, és a köv.hónapban kell visszamennem.a 6.ban. Csak semmi pánik.gratula a babához.
HA MAGÁN DOKIHOZ MÉSZ AKKOR IGEN.HA AZ SZTKÁBA AKKOR NEKED MÁR OTT MINDEN INGYENES
Az SZTK-ban már minden egyes vizsgálat és ellenõrzés, amit végeznek, díjtalan, mert van terhességi kiskönyved. (Tehát még vizitdíjat sem kell sehol fizetned) Hangsúlyozom: itt most nem magánorvosokról beszélek.
Ha megkapod a terhességi kiskönyet, akkor a védõnõnek az lesz az elsõ utasítása, hogy el kell menni fogorvoshoz és a háziorvoshoz és EKG-t is kell csináltatni. Nem tudom, lesz-e probléma a fogaiddal, fogkövet érzéstelenítõ spray-vel szednek le, az szerintem nem ártalmas, azt nem tudom, hogy pl. egy tömésnél az injekcióval mi a helyzet. Nekem elsõ terhességkor azt mondta a doki, hogy a második harmadban mindent csinálhatok, mintha nem is lennék terhes.
Persze, ezen legjobb az elején túlesni, ilyenkor javasolt. Mond meg neki, hogy kismama vagy, legyen kedves megvizsgálni és bepecsételni a kiskönyvedbe, hogy voltál nála. Ez ingyen van, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat, ha már van kiskönyved.
Nem a CRL érték annyi? Vagy lehet h nem 13 hetes vagy.
Nekem 12 hetesen a Crl 54 mm volt, ami az ülõmagasságot jelenti, vagyis a feje búbjától a fenekéig. A 10 cm a teljes hossza, de ilyenkor még azt nem szokták mérni.
Azt sem ilyenkor, sem a késõbbiekben nem fogják feltüntetni, a feje búbjától a lábujjáig sohasem mérik a magzatot. Eleinte még az ülõmagasságot nézik, ami a feje búbjától a fenekéig terjedõ hosszúság, majd a késõbbiekben már azt sem, csak külön-külön a fejkörfogatot, haskörfogatot, combcsontot, stb. Ülõmagasságnak teljesen jó ennyi idõsen az 56 mm, ne aggódj emiatt!
Az elsõ vagyok, igaza van az elõttem válaszolóknak, nyugi, smmi gond sincs:) Jó terhességet kívánok :) És sok örömet a babához.
A kérdező hozzászólása: de a CRL érték annyi! De az nem a baba hosszát jelenti?
A kérdező hozzászólása: Akkor hol tüntetik fel az uh-s papiron hogy mekkora a baba?

10 hetes 4 napos terhes vagyok. Normális a napi 2x hányás még ilyenkor is? Ilyenkor fog mérséklődni majd?

Legjobb válasz: Sajnos normális... :-( Kitartás! Tapasztalatból mondom, hogy már csak napok, max. 2 hét van hátra, aztán egy nap úgy ébredsz, mintha elvágták volna az egészet!

Sajnos normális... :-( Kitartás! Tapasztalatból mondom, hogy már csak napok, max. 2 hét van hátra, aztán egy nap úgy ébredsz, mintha elvágták volna az egészet!
Szia! Ne parázz, hogy még mindig hányingered van sógor nõm egész terhessége aladt hányt.Bocsi nem elkeseríteni akartalak.Valakinek ilyen nehéz sajnos.
Sajnálom, de én 20-22 hetes koromig hánytam mindkét gyerekemmel. Vegyél gyömbérgyökeret és reszelj a teádba egy keveset, hidd el, jót fog tenni.
Normális. És sajna kiszámíthatatlan elõre, hogy meddig tart majd. :o( Bár esélyes, hogy a második trimesztertõl enyhül, de mint olvastad, van, akinél nem... Kitartás! Hideg italok, jégkrém nekem valamicskét enyhített. (Gyömbértõl égett a gyomrom)
A kérdező hozzászólása: :S dejó hírek :D a baj csak az, hogy eddig azt hittem csakis a savtól hányok és majdnem csak savat hánytam. viszont egy hete mindent :S (bocsánat a részletességért). és persze, a babáért mindent, de már a torkom is kezd kikészülni.
Sajnos ez tényleg kiszámíthatatlan. Én 18. hétig hánytam :( borzasztó volt. Nekem egy pohár hideg cola segített. Semmi más. Kitartás!

7 hetes vagyok, CRL 10 mm, petezsák viszont 53mm, ami 11 hetes terhességnek felel meg. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.

Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.
A kérdező hozzászólása: Légyszi valaki válaszoljon, totál kivagyok. Esetleg akinél ilyen elõfordult! Lehet ennek még jó kimenetele??
Szia! Mi lett veletek?
Szívbõl örülök! Csak így tovább! :) (2.= Jucus)
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Ma voltam a dokimnál és minden rendben, annyira hihetetlen volt látni. 9.5 hetes vagyok, már van keze lába és csak úgy hadonászott a kezével és rúgkapált a lábaival:) Annyira szuper volt, és már 3 cm:) Andy
Örülök, hogy minden rendben! A rosszullét rémes, tudom, de gondolj a végkifejletre! :) ) Nekem épp ma 3 hete, hogy missed ab miatt megmûtöttek, úgyhogy egyelõre az elsõ mensit várom, nem bánnám, ha 28 napra megérkezne... Nagyon lassan megy az idõ. :( Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Aranyos vagy hogy érdeklõdsz:) Idáig minden rendben, holnap megyek a dokimhoz, kicsit izgulok. Nagyon rosszul voltam, hányinger egész nap, csak feküdtem, most 3 napja kicsit jobb, nagyon remélem vége lesz, mert nagyon rosszul viseltem. Veled miujság??????
Jól vagytok? (2.)
2. vagyok. Nagyon örülök!!! Csak így tovább! :) Ehhez a kérdéshez bármikor írhatsz magatokról, én nagyon várom!
Szia! Én most vagyok 10+4. Pont 2 hete voltam utoljára dokinál, amikor kapásból kiszúrta, hogy kb 2* annyi magzatvízben lubickol a drága, mint amennyi úgymond lenni szokott, vagyis hát a petezsák jóval nagyobb, mint az átlag. Nem tudta megmondani mi lehet az oka, csak hogy legfeljebb majd alaposabban vizsgál. Azt mondta nyugodjak meg, minden valószínûség szerint minden rendben lesz. Néha persze átfut rajtam a félsz. De reméljük tényleg nem lesz baj, nálatok se. Ma voltam védõnõnél, õ azt mondta az, hogy nagyobb a petezsák ilyenkor még nem baj. Végülis a picurt illetõen nálam is mindent rendben talált a doki...
A kérdező hozzászólása: Ma bementem a dokimhoz a kórházba, megnéztük uh-n és minden ok. Szonográfus csaj azt mondta nem gond hogy nagyobb a petezsák, azt ilyenkor már nem is szokták méricskélni. Dobog a szive és szépen nõl, már 14 mm volt:) Mindenesetre arra a 4D ra soha többet nem megyek....
2. vaygok. Mindenképp írj, hogy mi van veled!! Sajnos neten semmi értelmeset nem találtam. Talán ketten laktak a petezsákban, csak most már egy van! Más ötletem nincs... Várom a fejleményeket!
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem volt decemberben missed-ab om, erre most meg ez:( Hát eléggé kivagyok... De köszönöm, aranyos vagy nagyon:)
Óh, te vagy az, aki válaszoltál nekem, hogy újra babád van... Vetélésrõl kérdeztem. Nem tudok érdemben hozzászólni, sajnos, de nagyon szorítok neked! Esetleg, ha találok valamit a neten, megírom!
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen voltam elsõ uh-n akkor 6 mm volt a baba, petezsákot nem mértek. Ma pont 7 hetes vagyok, elmentünk 4D ra, mert elõzõ terhességem pont 7 hetesen halt el. Most a baba 10mm ami megfelelõ, de a petezsák nagyon nagy. Ez a doki nem nagyon biztatott, mivel az elõzõ is elhalt, azt mondta vérzés görcs esetén menjek korházba. Felhívtam a dokimat is holnap reggel megyek be a korházba, ott megnéznek uh-n, de már kisírtam magam:(
Nem lehet hogy azért ilyen nagy a petezsák mert iker terhesség vagy annak indult?Nem akarlak ijesztgetni.Amugy a babával minden rendben?A doki mit mondott?Ha tuidsz keres fel másik dokit akinek komolyabb gépe van.Ne idegeskedj nem tesz jót.Írd meg mi lett?
A kérdező hozzászólása: Szia! Minden rendben volt, igaz 33 hetesen elment a nyákdugóm és leszállt a hasam, koraszülést jósóltak, de kiírt napig húztam, okt. 12.-én született meg a kis drága, már elmúlt 10 hós, mászik feláll lépeget, nagyon huncut kiskrapek és imádjuk:) Köszönöm az érdeklõdést, aranyos vagy:) Veletek mi történt azóta????

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

12. hetes és négy napos terhes vagyok. A babám 10. hetesen 43mm volt, most 56mm. Nem nőtt keveset 2. hét alatt? Ez normális méret ilyenkor?

Legjobb válasz: www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)

http://www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, és itt követni tudod majd a babád fejlõdését. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=12 Gratulálok a bébihez!
Nekem 6, 4mm volt 13 hetesen és három naposan.
Szia! Ne aggódj jók a méretei. Nekem 12 hetesen 49mm volt. Gratula! 22 hetes kismama

Szerintetek? Ma 12 oratol vannak fajasaim 10 15 percenkent, de nem erosodnek. Nem veszes de faj es ilyenkor felugrik a vernyomasom is eleg magasra. Mik lehetnek ezek joslok vagy szulni fogok? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: mindenkmindenképp hivd fel az orvosodat vagy a védõnõt, föleg a vérnoymás miatt, nehogy baj legyen belõle. Biztosat scak ök tudnak mondani.

mindenkmindenképp hivd fel az orvosodat vagy a védõnõt, föleg a vérnoymás miatt, nehogy baj legyen belõle. Biztosat scak ök tudnak mondani.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.október 15-én megszületett a gyönyörû kislányom.Vérnyomás miatt császár lett a vége, de minden megérte érte.
Ne hallgass senkire se.... RENDSZERTELEN FÁJÁSOKKALmentem be a kórházba , igaz 40+5 naposan. 8-11 percesek voltak, néha 5-7 percesek. Nem erõsödtek, de fájdalmasak voltak. Bocsi... Éjfélre be, emtem és 5:13ra megvolt a baba:-) igaz aznap a nyákdugóm elment plusz véreztem. Szerintem elkezdõdött a vajúdás. Menj kórházba, ill hivd az orvosod:-) 2 hetes kislány anyuja:-)
Menjetek be kórházba! Inkább fölöslegesen, mint, hogy utána baj legyen aztán ahogy beértek már visznek is császárra. Nézesd meg magad az a biztos. Nagyon szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Most jottem a furdobol, gondoltam hatha segit a melegviz, de nem.REndszertelen meg mindig, de most a 2 utolso fajas kozott csak 5 perc volt.
Szerintem menjetek be kórházba nehogy baj legyen, ez a vérnyomás ingadozás se neked sem a babának nem jó, még ha nem is indult be a szülés. De szerintem egyébként hajnalra babád lesz. :D Na majd írj mi lett veled.
A kérdező hozzászólása: ohhhh, koszi lanyok. az en vernyomasom felmegy 160 ra ha fajas van.
2 vagyok: A vérnyomás miatt is érdemes szerintem bemenni a kórházba, mert nekem többször volt rosszullétem az elmúlt idõben. És csak néhány percig tartottak, de megfigyeltek azért. Akkor kiderült, hogy mikor nekem leesik a vérnyomásom a babámnak fel megy. Ha ez igaz rád is akkor nem túl szerencsés, hogy a babád vérnyomása 10-15 percenként leesik.
Hát én biztos bemennék a kórházba, de ha más nem akkor a dokimat felhívnám. Inkább mondják a kórházba, hogy még menjek haza mint sem egyszer csak már a fejét érzem kijönni. :D A jóslók elvileg nem rendezõdnek egyik 20 perc után másik 10 perc után harmadik 5 perc után negyedik 15 perc után jön. Ha szabályosan 10-10-10 percenként jönnek akkor az már nem jósló. 36hkm
Gratulálok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!