Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok. Az normális, (19 db)

Ma közölte velem az orvos hogy elhalt a babám, 10 hetes vagyok és azt mondta kb 8-ik hét körül elhalhatott és jövőhéten menjek be műtétre. Ez normális dolog hogy ilyen sokára rendel be?

Vagy csak én gondolom hogy azonnal bekellett volna hívjon? 7 hetesen voltam nála volt szívhang minden rendben volt,azóta is nagyon jól éreztem magam,ma mentem vissza és közölte hogy a baba nem él:-( Hogy lehet ezt elviselni?? És normális dolog amit mondott? Volt már valaki így?

Legjobb válasz: En februarban vesztettem el a babat,nalam egy picit mas volt a helyzet mert mar otthon elment,erosen vereztem,a korhazban mar csak kipucoltak ugymond,de volt egy holgy a szobaban velem aki akkor tudta meg hogy elhalt a baba es rogton bennmarasztaltak,csodalkozom hogy neked ezt mondta az orvos,o is tiz hetes volt,szerintem menj el masik dokihoz surgosen,nem akarlak megijeszteni,de tiz hetesen mar fertozesveszely lehet.

En februarban vesztettem el a babat, nalam egy picit mas volt a helyzet mert mar otthon elment, erosen vereztem, a korhazban mar csak kipucoltak ugymond, de volt egy holgy a szobaban velem aki akkor tudta meg hogy elhalt a baba es rogton bennmarasztaltak, csodalkozom hogy neked ezt mondta az orvos, o is tiz hetes volt, szerintem menj el masik dokihoz surgosen, nem akarlak megijeszteni, de tiz hetesen mar fertozesveszely lehet.
Azonnal keress egy másik orvost.Nekem idén márciusban kellett megszülni 5 hónapos terhességet, utánna rögtön altatás-kaparás és rá kb.1 hétre jött ki két db méhlepény belõlem.Azt mondták, hogy hatalmas szerencsém volt, hogy magától távozott, mert simán össze eshettem volna és meghalok úgy, hogy nem is gondolják, hogy vérmérgezés!!!
Szia! Hát szerintem ez nem normális dolog, hogy ennyi ideig ne csináljon semmit ha a magzat elhalt. Én azt tanácsolom, hogy nézesd meg magad egy másik dokival. És nagyon sajnálom a bébit :-( tymy
én januárban jártam igy 10hetes voltam nekem azt mondta azonal megcsinálja a mütétet de én másnap reggel mentem be mivel semmi nem volt nálam
Annyira sajnálom ami veled történt!!!sajnos át tudom érezni azt amit te érzel most.velem júniusban történt hogy elhalt a terhességem, igaz még csak 6 hetes volt.mondjuk én be véreztem, magyarázatot sajnos nem tudtak adni az orvosok hogy miért történt meg ez a tragédia!engem már másnap megmûtöttek.szerintem is sokára küldött korházba!nehezen, de el lehet viselni!kitartást és fel a fejjel!:(((
Szerintem nem normalis, hogy csak a jovo heten csinaljak a mutetet. Gondolom a doki arra var, hogy hatha addig megindul nalad a veteles, ami utan ugyszinten vegeznek egy egezsegugyi "tisztitast". Nagyon sajnalom ami veled tortent, sok erot kivanok neked.
Nagyon sajnálom a történteket. Amúgy általános dolog, hogy a mûtéteket 1-2 héten belül végzik el.
Teljesen átérzem a helyzeted. Én is így jártam, 10 hetesen. Én csütörtökön tudtam meg és következõ héten hétfõn mentem be a kórházba, kedden volt a mûtét. Gondolom azért vár addig mert nem véreztél, bár nem értem hogy így miért ér rá a dolog. Fel a fejjel, most nagyon rossz, de ettõl már csak jobb lehet!! Minden nappal enyhülni fog a fájdalom.
szia!nagyon sajnálom, én is jártam igy csak nekem a harmincnyolcadik héten halt el a baba mint utobb kiderült nekem sem kellet volna egy hétig várni arra hogy megszüljem mert a baba miatt vérmérgezést kaphatam volna igaz akkor nem tudtam rendesen gondolkozni sem , mivel nekem meg kellet szülnöm a kicsit.Azt tanácsolom hogy mindenképp mennyél el másik orvossal is beszéljél, szerintem nem szabadna ennyit várni fõleg ha nem vérzel hanem a magzat benned van még.kitartás és hidd el a következõ baba szép lesz és nem lesz gond.
Nekem 3 hete volt spontán vetélésem, a 8.héten. Nagyon görcsölt a hasam, és barna vérzésem volt. Rettenetes volt átélni az egészet nekem is és a férjemnek is. A szörnyû az, hogy nem tudják, hogy mitõl lehetett. Elõzõ napon voltunk ultrahangon, dobogott a szíve, minden rendben volt vele. Én alig véreztem, kaptam Ergam cseppeket és a dokim 4 nap múlva megnézett ultrahanggal, tökéletesen kiürült a méhem, nem kellett kaparást csinálni. Szerintem az egy hét még belefér, de vigyázni kell, mert begyulladhat a méh a szövetdaraboktól. Hidd el teljesen átérzem a fájdalmadat, szörnyen nehéz ezt feldolgozni, és próbálkozni csak 3 hónap múlva lehet újra... Fel a fejjel, lesz még neked egézsséges babád!!!
Szerintem pedig nem probléma, ha nem azonnal csinálják meg a mûtétet. Nekem is volt ilyen sajnos, azt mondta a dokim, hogy két választás van ilyenkor: mûtét, vagy megvárni, amíg magától eltávozik, merthogy egyszer el fog, az biztos. Õ a mûtétet javasolta. Következõ terhességemmel másik dokihoz mentem, mondtam neki, minden héten szeretnék uh-ra jönni, hogy tudjam biztosan, hogy él. Erre azt válaszolta, higgyem el, felesleges, és különben sem probléma, ha késõbb derül ki az elhalás. Egyébként is ha belegondolsz, általában 7-8 hetesen végeznek egy 0. uh-t, utána sokan csak a 12. héten mennek megint. Ez alatt pedig sok minden megtörténhet.
szia nekem az elmúlt 9 hónapban már két ilkyen mûtétem volt de én nem birtam kivárni azt az egy hetet amit a doki mondott hogy majd akokr megmûttenek mi pápa mellett lakunk és a doki 10 nap múlva rendelt vissza mûtétre erre mi fogtuk magunkat és átmentünk gyõrbe ugyanis ott szültem a két lányomat és a doki azt mondta akkor hogy másnap megmûtt menjek be és délután 3-kor már otthon is voltam, ha megvártam volna azat az egy hetet akkorbiztos hogy beleõrülök, mert abban a hitben hagyott a doki vagyis én azt gondoltam azért vár egy hetet még mert hátha valami csoda történik de aztán nem nagoyn sajnálom ami veld történt és teljesen együtt tudok veled érezni, nagyon enhéz idõszak következik a férjedre nagy szükséged lesz most, beszéljétek meg és ne fojtsd el a z érzéseidet mert az nagoysn rosszul tud elsûlni az elsûlni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Rettenetes most az biztos! Holnap reggel megkérdezek egy másik orvost én is kiváncsi vagyok a véleményére. Mindenkinek hasonló jókat kivánok mint ti nekem! Mégegyszer köszönöm!
A másik orvos is végezzen ultrahangot, én megcsináltatnám, hallottam már olyanról is, hogy valakinek tévesen mondták ezt, nincs rá sok esély, de biztos, ami biztos. Nagyon sajnálom, ami történt!!

Normális az, hogy rengeteg nyálam van és borzasztó hányingerem van tőle? 10 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A mérsékelten fokozott nyálelválasztás koraterhességben normális lehet, de olyan mértéket is ölthet, hogy naponta több liter nyál is termelõdik. Ennek orvosi neve ptyalismus gravidarum. Így esetleg rákereshetsz a neten, ha úgy érzed, ennyire sok a nyálad. Ezt egyébként pszichoszomatikus betegségnek tartják. Kezelése a folyadékpótlás és a psziché gondozása.

A mérsékelten fokozott nyálelválasztás koraterhességben normális lehet, de olyan mértéket is ölthet, hogy naponta több liter nyál is termelõdik. Ennek orvosi neve ptyalismus gravidarum. Így esetleg rákereshetsz a neten, ha úgy érzed, ennyire sok a nyálad. Ezt egyébként pszichoszomatikus betegségnek tartják. Kezelése a folyadékpótlás és a psziché gondozása.
nem tudom mennyire természetes, de hogy lehetséges az tuti. az egyik ismerõsömnek annyi nyála volt, hogy rendesen köpnie kellet, s rosszul volt tõle. és ez eltartott a 20-23 hétig. szóval van ilyen, s elég kellemetlen
Én most 11 hetes vagyok és ezzel én is kínlódok pár hete. Érzem, hogy több a nyálam és hányingerem is van tõle. Sokszor jólesik köpni egyet, mert hányni nem hánytam, de rossz ízû tõle a szám.
persze. majd elmúlik.

10 hetes vagyok és ég a gyomrom, fõleg evés után, és a hasam is (nem az alhasam) ez normális vagy baj van?

szinte egèsz nap èmelygek hànyni mèg sosem hànytam úgy èrzem nagyon fel vagyok fujjódva làtszatra pedig nem is olyan vèszes

Legjobb válasz: A kismamáknál gyakori a gyomorégés, ugyanúgy mint az émelygés és a puffadás is. :) Esetleg próbáld ki, hogy iszol egy pohár tejet, vagy valami sós pufit, ami felszívja a savat. Ha nem válna be, akkor az orvosodtól kérdezd meg, hogy mit tudsz tenni ellene, ha jól tudom be lehet rá venni valamit. Nekem sosem égett a gyomrom, nem is tudtam milyen érzés, de a terhesség végére csak megtapasztaltam (igaz, nekem nem olyan gyakori). :D

A kismamáknál gyakori a gyomorégés, ugyanúgy mint az émelygés és a puffadás is. :) Esetleg próbáld ki, hogy iszol egy pohár tejet, vagy valami sós pufit, ami felszívja a savat. Ha nem válna be, akkor az orvosodtól kérdezd meg, hogy mit tudsz tenni ellene, ha jól tudom be lehet rá venni valamit. Nekem sosem égett a gyomrom, nem is tudtam milyen érzés, de a terhesség végére csak megtapasztaltam (igaz, nekem nem olyan gyakori). :D
Teljesen normális. A megváltozott hormonok miatt lelassul az emésztés (egyéni érzékenységtõl függõen), ez okozhat a gyomorégést, émelygést, hányást, puffadást, székrekedést vagy akár hasmenést is. Vígasztaljon, hogy a hányinger a statisztikák szerint jó jel arra, hogy erõsen mûködnek a hormonok és általában 12-13 héten megszûnik, amikor a sárgatest szerepét átveszi a méhlepény.
sok a savad. Nehogy elkezdj tejezgetni meg kiflizgetni, és semmi hasonló nassot, mert akkor fogsz elhízni! igyál enyhén citromos vizet. Az -a citromsav ellenére- lúgosít.
A kérdező hozzászólása: :-) nem szeretem a tejet. Utrogestànt szedek az befolyásolhatja 2 hete vannak ezek a tünetek, de màr 5 hete szedem. Nagyon fèlek hogy nem fejlõdik (missed ab lesz) ez elhalt magzatnak nem lehet a tünete?
Nekem is nagyon égett, de itt olvastam hogy sokaknál bevált a Salvus víz ( ez egy elég rossz ízû-sós- gyógyvíz, ) pár korty elég, nekem rengeteget segített.1, 5 l olyan 600 ft, de nagyon sokáig kitart, mióta iszom, nem is kell minden nap.Patikában lehet megvenni. Sok sikert!
Elõzõ vagyok, ne aggódj, sztem minden ok a magzatoddal!Ha nem görcsölsz, vérzel, akkor nincs okod aggódni.Oldd meg a gyomorégést és élvezd a babavárást! NYUGI!

Minimális barna folyásom van már a 6-ik héttől. Most 10 hetes vagyok. A doki írt gyógyit, szedem is, de nem múlik. A doki azt mondta, nincs baj, hiszek neki, de normális ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.

Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.
Szia. En is ezzel kuzdottem ket hetig , es most mult el, nekem nem irt fel semmit az orvos csak szigoru fekvesre parancsolt, de nem mult el , es reggel mindig egy kicsit erosebb es tobb volt. Aztan rajottem a nyitjara, a hugyhojagom nyomot valamit, 3 oranket ha kellet ha nem kimentem wcre es ha egy picit is de pisiltem , az ejszakakon meg a ferjem keltet fe hogy menjek ki pisilni egy ejszaka 3 szor kicsit faraszto de bevalt telejen elmult azota. probalt ki\ udv egy 8 hetes kismama
ha már terhes vagy akkor miért mész hõt??????
A kérdező hozzászólása: Nem a terhesség kapcsán mérem a hõmet. Állandóan az az érzésem, hogy beteg vagyok, ezért fordul elõ - hetente - hogy megnézem, nincs-e lázam.
Mit érzel, hogy azt hiszed, hogy beteg vagy?
A kérdező hozzászólása: Valójában nagyon gyengének, erõtlennek érzem magam.
Ez normális a terhesség alatt. Ha tehetném én is állandóan aludnék, vagy feküdnék. Én is gyenge vagyok, a hányingerrõl nem is beszélve...

7 hetes terhes vagyok. Az normális, hogy éjjel 10 órát alszom és méág délután is tudok 2 órát simán aludni? Más is volt ilyen aluszékony? Elmúlik?

Legjobb válasz: az elsõ trimeszterben álltalában ez így szokott lenni,amíg a szervezet át nem áll.a szervezetnek is új a helyzet.

az elsõ trimeszterben álltalában ez így szokott lenni, amíg a szervezet át nem áll.a szervezetnek is új a helyzet.
Fájna a végbeled és görcsölnél nagyon. De olvasd el a neten, rengeteg helyen van róla. Azért az ritka, és oka van legtöbbször, a legfontosabb, hogy ne nyugtalankodj. Nemsoká úgyis lát az orvos. Én is nagyon féltem tõle, hogy méhen kívüli, mert én nagyon görcsöltem, de meglátod, minden rendben lesz!
Én is így vagyok:) 6+4 vagyok, biztosan elmúlik:)
Én még 9 hetesen is képes vagyok átaludni akár az egész napot!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Csak pár nap múlva megyek az elsõ vizsgálatra, de már csomó kérdést összeírtam. :) ) Remélem jó helyen van a pici, lenne valami jele, ha méhen kívül lenne?
Én is így vagyok, bár én 12 órát alszom éjjel, plusz nappal egy kicsit. 14 hetes vagyok, de már nagyon zavar hogy szinte semmit nem tudok csinálni.

10 hetes terhes vagyok. Az elmúlt 4 hétben kínzott a hányinger, sokat hánytam is akár napi többször. Ma azonban semmi, se hányinger, se hányás. Szerintetek normális, hogy a tünetek így elmúltak? Vagy baj lehet?

Sőt, ma már annyira fáradtnak sem éreztem magamat. Ultrahangra sajnos csak 3 hét múlva megyek. Egyébként nem vérzek, a hasam fájogat, de nem erősen és nem görcsösen. Ez azért megnyugtat. A melleim fájdogálnak, de nem nagyon.

Legjobb válasz: Így megy ez a tünetekkel. Egyik nap vannak, másnap nincsenek. Teljesen normális ez így. Nekem kereken 7 hetesen még voltak tüneteim, 7 hetesen és 1 naposan egyszerûen semmi. Semmi gond, ne aggódj, ez természetes. Van, akiknek fokozatosan múlik el, van, akiknek hirtelen és a pecheseknek el sem múlnak a tünetek. 27 hetes kismama

Így megy ez a tünetekkel. Egyik nap vannak, másnap nincsenek. Teljesen normális ez így. Nekem kereken 7 hetesen még voltak tüneteim, 7 hetesen és 1 naposan egyszerûen semmi. Semmi gond, ne aggódj, ez természetes. Van, akiknek fokozatosan múlik el, van, akiknek hirtelen és a pecheseknek el sem múlnak a tünetek. 27 hetes kismama
Vannak jobb és rosszabb napok. Majd megszokod, az egész terhesség ilyen, minden nap meglepetés. EL múlik a rosszullét majd ugyan olyan gyorsan vissza is jön. Fog majd itt fájni ott fájni, szúrni. Nincs ezzel baj megszokod. :D Kellemes baba várást.
Örülj neki!!
Szia én 11 hetes leszek pénteken két hét mulva megyek uhra (12.heti genetikai) Nekem már bõ 2 hete nincsenek tüneteim csak az hogy a mellem meg van nagyobbodva, az elsõ lányommal semmi tünetem nem volt egyszer lettem vele rosszul és ennyi volt, de semmi egyéb
Nyugi!! Visszatér majd..férjem ilyenkor mindig viccelõdött, h.na kaptál 1-2 pihi napot:) ilyenkor egyél, mozdulj ki, töltõdj!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat.:) A hányinger vissza is tért, eddig tartott a szabadság. A fáradtság elmúlt viszont teljesen. Eddig délutánonként aludtam 2-2, 5 órát, tegnap egyáltalan nem aludtam, ma 1 órát ssikerült csak. Aztán ki tudja, lehet holnaptól az álomkór is visszatér.:)
én most vagyok 6 hetes és rám 2-3 napja tört rám ez a nagy fáradtság, éjszaka alig alszok, délután meg reggel már ragad is le a szemem:/ neked is volt h.egyik nap rosszul voltál második nap jobban?

10 hetes terhes vagyok. Normális az, hogy most már nem kell annyiszor és annyira pisilnem?

Eddig éjszaka is felébredtem, de két napja nem. Lehet, hogy valami baj van?

Legjobb válasz: Szia. A pisilési inger az elején jelentkezik, majd elmúllik, és a végén, mikor már nagy a baba újra jelentkezik. Ez általában így van, teljesen normális, ne aggódj. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.

Szia. A pisilési inger az elején jelentkezik, majd elmúllik, és a végén, mikor már nagy a baba újra jelentkezik. Ez általában így van, teljesen normális, ne aggódj. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.
Nincsen semmi baj. Majd lesznek még éjszakáid, amikor 3 óránként felkelsz pisilni. :) A babó is elõbb-utóbb rá fog feküdni. Az is érdekes új élmény lesz! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, akkor nem aggódom.

10 hetes kismama vagyok voltam rákszűrésen amitől elkezdtem erősen vérezni két nap után már csak barnázok a doki azt mondta normális. Tényleg normális? És meddig az?

Kicsit parázok miatta.

Legjobb válasz: Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama

Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama
Hát fura, nekem ilyen sose volt, szóval szerintem nem normális. De amíg nem vérzel, nincsenek görcseid, addig ne aggódj. 23 hetes kismama
Szia Mikor nekem vették le a rákszûrést 11 hetes voltam, én is barnáztam 2 napig, nekem is azt mondta a doki h elõfordul sokmindenkinél. Ne erölködj, nyugi de fõleg ne stresszelj az a babának árt. Biztos minden rendben a babód tudja hogy kell neked!!! :) Boldog babavárárst 23 hetes kismama ui: ha nem múlik azért szólj ismét a dokinak
Biztosan igaza van a dokidnak, de jól tennéd, ha most hétvégén sokat feküdnél, kerüld a szexet, mert az egy újabb erõfeszítés...és meglátod hétfõre elmúlik. Ha nem múlna el, esetleg görcseid vannak, akkor menj be egy ambulanciára és ott megnézik uh-n.
Én is véreztem rákszûrés után 2 napig, de elõtte szólt is a doki, hogy ne ijedjek majd meg. Ne izgulj, minden jót, 30 hetes kismami

Az ultrahang szerint 5 hetes terhes vagyok, 10 mm-es petezsákkal. Normális az, hogy ilyenkor még az embrió nem látszik? Félek, hogy túl pici, vagy hogy nem fog fejlődni rendesen.

2 hét múlva kell visszamennem kontrollra.

Legjobb válasz: Még ilyenkor nem látszik semmi,Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj,minden ok.

Még ilyenkor nem látszik semmi, Nekem is így volt.Most 31 hetesek vagyunk:-).Ne félj, minden ok.
Ne félj! Ez teljesen jó méret!! Ilyenkor még nem látszódik benne senki, mert olyan pici! Ezért is szokták javasolni, hogy 7 hétnél elõbb nem kell menni, mert csak úgy jár az em ber, mint te, idegeskedik, ami kinek rossz? Igen, a babának. :) Úgyhogy hagyd abba még idõ elõtt, tudományosan bizonyítottan sem kell ennél többet látni még ilyenkor. :)
Nekem sem látszott még akkor, csak 7 hetesen.
Én is 5 hetesen voltam elõször, nekem 9 mm volt a petezsák, és szabályos szikhólyag volt látható. De volt egy elveszített terhességem, amivel mikor legelõször mentem a dokihoz még nem is látott semmit. 2 hét múlva már biztos látni fogja. Ha baj lenne szólt volna a doki.
Kedves sorstárs. Képzeld, én ugyanígy jártam. Elmentem egy hétfõi napon, pozi teszt után természetesen, és azt mondta, nem lát semmit, csak megvastagodott nyálkahártyát. Én a hõm alapján arra következtettem, hogy késõi ovum volt. Tehát a mensitõl számítva 5 hetes voltam. Mondta, menjek 3 nap múlva. Na, gondoltam, mit fog látni 3 nap múlva? És láss csodát, látott egy 10 mm-s petezsákot szikhólyaggal. De nekem ez se volt elég, mert már volt egy missedem, és ez nem volt kielégítõ válasz. Mit mondott a doki? Menjek vissza 3 hét múlva. Na, az elsõ hét valami förtelem volt. Olyan lassan teltek a napok, hogy csak na. Minden nap egy rettegés volt, hogy jól vagyunk-e. Tegnap telt le a 3 hét, (ja, közben elõjött az õsellenség, az egésznapos hányinger, szóval van mivel foglalkoznom egész nap)mentem a dokihoz reggel, mire ki van írva, hogy jövõ kedden lesz leghamarabb, szabin van. Elõször kiakadtam, aztán rájöttem, hogy nem baj, mert akkor már túl leszek azon az idõponton, amikor a múltkori bébit elveszítettük (hozzáteszem, semmi tünetem nem volt akkor, csak az UH-n már nem volt szívhang). Szóval azt hiszem kedden, ha minden rendben lesz, nagy kõ fog leesni a szívemrõl. Csak fogalmam sincs, hány hetes leszek, mert õ akkor 4-et mondott, majd most szerintem a méretekbõl kiderül. Szóval kitartást neked, a méretek pedig teljesen jók.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!