Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok, a (377 db)

Most 10 hetes vagyok! A puffadás elmúlik, mert most akkora a hasam, mint egy 16 hkm-nak, vagy már nem és egy idő után a terhes pocak veszi át a helyét? ! Mindenki kövérnek tart, pedig csak fel vagyok puffadva!

Legjobb válasz: Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm

Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm
9 hetes vagyok. A hasam akkorára puffadt, hogy úgy nézek ki, mit az elsõvel a 13-14. héten. Ráadásul 10 kg-mal több is vagyok, mint az elsõvel voltam, szóval rendesen dundinak tûnök. :) De nem zavar. :) Gondolom majd leapad és szépen elkezd kerekedni. Addig meg így vagyok, most mit csináljak.:)
A kérdező hozzászólása: Én viszont nem híztam, a magasságomhoz képest nem vagyok duci! Szóval nem tudom mi ez a dolog, csak a hasam nagy! Ennyi, mondjuk büszke vagyok rá, csak az elsõ baba, és 9 éve vagyunk együtt, csak most jött el ennek is az ideje! Csak ugye hallom, hogy ez csak háj, mert 1, 5 cm-es babának nem kell még ekkora has(8 hetes UH eredmény) Szóval ennyit ezekrõl az emberekrõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Mindenkinek a legjobbakat!
Én 15 hetes vagyok sose voltam vékony.És nem nagyon tûnt fel , hogy ez már terhes pocak hanem az orvosom hivta fel a figyelmemet, hogy ez már az.Azt mondta valakinek 20hetesen ekkora.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

10 hetes vagyok. a dokim kéthetente hív vissza uh-ra, viszont terhesgondozáson csak egyszer voltam, oda nem rendelt vissza. ennek ellenére el kell mennem a védőnőhőz ellenőrzésre, vagy mindig csak gondozás előtt?

Legjobb válasz: Miért csinál 2 hetetnte uhot? Valmai baj van? Normál esetben csak 12, 18, 26, 32 és 36 hetesen kellene. Ez megfelel gondozásnak is, a lényeg, hogy bélyegezzen a könyvedbe, és legalább 4 pecsét legyen benne a dokidtõl és védõnõdtõl is, megírja a beutalóidat a laborba, és 2X vegyen kenetet. A védõnõhöz akkor kell menned, mikor a védõnõ visszahív. Kb havonta.

Miért csinál 2 hetetnte uhot? Valmai baj van? Normál esetben csak 12, 18, 26, 32 és 36 hetesen kellene. Ez megfelel gondozásnak is, a lényeg, hogy bélyegezzen a könyvedbe, és legalább 4 pecsét legyen benne a dokidtõl és védõnõdtõl is, megírja a beutalóidat a laborba, és 2X vegyen kenetet. A védõnõhöz akkor kell menned, mikor a védõnõ visszahív. Kb havonta.
A kérdező hozzászólása: nekem is ijesztõ volt, de azt mondták, hogy túlgondoskodás "áldozata" lettem. a védõnõ nem hívott vissza. akkor megvárom a következõ uh-ot, ami 3 hét múlva lesz, és utána elmegyek a védõnõhöz. köszi a választ!
Szia En havonta megyek dokihoz, es van mindig uh is, aminek orulok, mert legalabb latom a picikenket, h mit muvel a pocakomban. Biztos, h semmi gond nincs, de azert kerdezd meg, h nem e tul sok ilyen gyakran az uh, de En azt olvastam, h egyaltalan nem karos a babara. A vedononel kb 9-10 hetesen voltam aztan 2 honap mulva kelett visszamennem, aztan utana mar havonta ad idopontot, elvileg amikor ott voltal meg kellett volna beszelnetek, h legkozelebb mikor talalkoztok, de komolyan mondom, h az En vedonom is azt kerdezte, h szeretnek e menni, es erre mondtam neki, h ugy tudom kotelezo, foleg, h szeretned az anyasagi segelyt akkor 4 pecsetnek kell lenni a kiskonyvedbe. Nagyon boldog babavarast kivanok 22 hetes kismama

10 hetes vagyok, a családban mindenki várja a babát, engem körülrajonganak (föleg anyós és férj), de én valahogy nem vagyok felhötlenül boldog. Éreztétek igy magatokat, vagy én vagyok más, mint a többi?

Még igazán fel sem fogtam, hogy mi történik velem, kicsit közönyösen viszonyulok (most még ehez az egész terhességhez). Meg fog ez változni? Ugye ezek csak a hormonok játéka? Akartuk a babát, nincsenek anyagi gondjaink se, ami miatt aggódnom kéne, csak valahogy nem tudok úgy örülni ennek az egész babavárásnak, mint ahogy gondoltam, hogy fogok. El fog ez múlni? Más is érzett már igy? Irjatok!

Legjobb válasz: Nincs az életben nagyobb örörm egy babánál.Majd ha elkezd nõni a poci,meg érzitek a kisbabát,ez megfog változni.Semmi baj nics veletek.Szerintem a nõk 70% igy van vele az elején.Boldog babavárást!

Nincs az életben nagyobb örörm egy babánál.Majd ha elkezd nõni a poci, meg érzitek a kisbabát, ez megfog változni.Semmi baj nics veletek.Szerintem a nõk 70% igy van vele az elején.Boldog babavárást!
Szia! Nyugodj meg, teljesen normális, amit érzel. Hasonlóképp voltam én is, pedig tervezett baba a mienk. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy biztos, hogy helyesen döntöttünk-e, jó anya leszek-e, mennyi lemondással fog járni, ha a pici megszületik, stb. De aztán ahogy teltek a hetek, ez megváltozott, most már semmit sem akarok jobban, mint ezt a kisbabát a pocimban. Hány hetes vagy, mert csak egy nulla látszódik a kérdésedben? Boldog babvárást! 16 hetes kismami
Ugyan, ezért is van 9 hónapunk:) Én is falra mászom a rózsaszín mázas "életem legszebb idõszaka", csodálatos, felemelõ, stb. érzésektõl. Ilyet én nem érzek, de ez semmiben sem befolyásolja azt, hogy milyen anyák leszünk. Apám szerint amíg nem érzi az ember, hogy mozog a lurkó, addig nem is terhes. Persze addigra már minden eldõl odabent, tehát tudatosan figyelni kell sok mindenre, de az érzések nem parancsszóra jönnek. Ha netán késõbb még hányós leszel/rosszul leszel/szédülsz akármi, akkor pláne nehéz happy kismamát játszani. Egyik családi röffeneten, ahogy sorban mindenki elköszönt mézes mosollyal sokatmondó "vigyázz magatokra"-val, azt hittem a végén, hogy mindjárt sikítok. De megálltam:)
Én a 12. hétben vagyok és hasonlóképp érzek. Már nekem is eszembe jutott, hogy nem vagyok normális... Mindenki örvend (anyósjelölt még sírva is fakadt......), én meg csak 'úgy vagyok'. Szerintem még fel sem fogtam egyáltalán. Mielõtt sikerült, úgy gondoltam, hogy életem egyik legszebb és legromantikusabb /:) )/ idõszaka lesz, erre meg... De én is reménykedem, hogy ahogy nõ a baba, úgy változik ez az egész, szépen elhiszem és tudok majd neki tényleg, igazán örülni.
A kérdező hozzászólása: Vetélésre ne is gondolj! Szerintem idövel majd hozzászokunk a gondolathoz. Látom, hogy sokan vagyunk igy ezzel az érzéssel, úgyhogy valószinüleg ez normális. Amikor meg már a kezünkben tartjuk a picit, már õ lesz a fontos.
NEm vagy egyedul! En 26 hetes terhes vagyok, mar a pocim is eleg nagy. Mi is akartuk a babat, de eddig en is kozonyosen alltam az egeszhez. olyan, mintha ez az egesz nem is velem tortenne, es nem ertem masok miert reagaljak tul, folyton a terhessegrol kerdezgetnek, ami engem idegesit. Azt kellene ereznem, hogy "hu de boldog vagyok" es megsem...... Remelem ez valtozni fog idovel. Vagy csak ha megszuletik a baba? Es ha akkor sem?
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:52, 10 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Egybõl jobban is érzem magam.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy irtál! Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Már kezdtem azt gondolni, hogy meghülyültem. Akkor várok, hátha jön az a mindent elsöprõ érzés. Minden jót Neked is!
Sziasztok! Úgy látom, ez elég általános "probléma"! Én is 10 hetes babás vagyok, és nagyjábból ezek a gondolatok kavarognak bennem, hogy mi lesz velünk, eddig mindig nyüzsögtünk, mentünk minden felé a világban, és most mi lesz? Én itthon fogok ülni a picivel? És kövér leszek? És kellek a páromnak? Õrjítõ. De a nõvérem azt mondta, ez hülyeség. Õ 30 fölött szült, és õ is pánikolt. De azt mondja, a fia meg a lánya tette õt teljessé, igazi nõvé, és a kapcsolatukat még szorosabbra fonta a férjével. A világ legjobb dolgának tartja az anyaságot, és azt mondja ezzel így leszünk mi is, ha a kezünkben tartjuk a picinket. Sõt, amikor már nem a hányás, meg émelygés fogja kitölteni a napunkat, hanem az hogy érezzük a picink mozgását odabent, az mesés. Úgyhogy kitartás hölgyeim, hamarosan el fog múlni ez az ostoba érzés. :) Boldog babásodást mindenkinek!

Minimális barna folyásom van már a 6-ik héttől. Most 10 hetes vagyok. A doki írt gyógyit, szedem is, de nem múlik. A doki azt mondta, nincs baj, hiszek neki, de normális ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.

Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.
Szia. En is ezzel kuzdottem ket hetig , es most mult el, nekem nem irt fel semmit az orvos csak szigoru fekvesre parancsolt, de nem mult el , es reggel mindig egy kicsit erosebb es tobb volt. Aztan rajottem a nyitjara, a hugyhojagom nyomot valamit, 3 oranket ha kellet ha nem kimentem wcre es ha egy picit is de pisiltem , az ejszakakon meg a ferjem keltet fe hogy menjek ki pisilni egy ejszaka 3 szor kicsit faraszto de bevalt telejen elmult azota. probalt ki\ udv egy 8 hetes kismama

10 hetes vagyok. A vércsoportom 0 Rh+. A páromé A Rh-. Lehet az eltérő faktor miatt probléma a babócánkkal?

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem.Nekünk is különbözik mégsincs baj.

Én úgy tudom nem.Nekünk is különbözik mégsincs baj.
Én meg úgy tudom, ha az anya negativ akkor kell kapnia ellennyagot szülés után.Egyébként nincs semmi gond belõle.
Én is úgy tudom, hogy csak akkor van baj ha az édesanya Rh- és az apa Rh+. S akkor csak abban az esetben ha a bébi is Rh+ lesz, Akkor az anyukának kell kapni szülés után azonnal valami ellen anyagot. De minket ez szerencsére nem érintett, mert én is és a párom is A Rh+ ak vagyunk, és minõ meglepõ a gyermekeink is azok.... :)
Szia! Nálunk is ugyanaz a helyzet. De nem kell félni az elsõ babánál nem jelent problémát, de szülés után antiD injekciót kell kapnod igy a második babánál sem lehet gond.
Szia! A 4. választ a barátnõm irta és szeretné ha helyesbitenék. Õ az Rh- és a férje az Rh+ tehát ebben az esetben igaz amit irt. Nálatok semmi baj nem lehet és antiD-t sem kell kapnod.

2 éves gyermekem és most 10 hetes vagyok a kicsivel normális, hogy a nagy nem is érdeklődik? Mondom neki, hogy ott a baba anya hasába de nem nagyon izgatja

Legjobb válasz: 2 évesen még nem kell felfognia azt, ami eleve láthatatlan még egy jó ideig... Ha majd nõ a pocid jobban, akkor talán elkezd érdeklõdni, de szerintem ez neki még nem egy nagyon érdekes téma. Meg eleve elképzelhetetlen számára. Te: Nézd, ott a baba... Õ meg magában: de mégis hol???? Anya, ne hülyíts, nem látom!!! :):):) Nyugi, szerintem normális a viselkedése.

2 évesen még nem kell felfognia azt, ami eleve láthatatlan még egy jó ideig... Ha majd nõ a pocid jobban, akkor talán elkezd érdeklõdni, de szerintem ez neki még nem egy nagyon érdekes téma. Meg eleve elképzelhetetlen számára. Te: Nézd, ott a baba... Õ meg magában: de mégis hol???? Anya, ne hülyíts, nem látom!!! :) :) :) Nyugi, szerintem normális a viselkedése.
persze, hogy normális. nekem 2, 5éves a volt a fiam mikor terhes lettem.akkor kezdett érdeklõdni mikor már nagy volt a hasam, és igazán mikor már érezni lehetett (kívûlrõl is)a mozgást.akkor sokat jött oda magától , puszit adni adni rá.meg mindig mondta hogy vegyük ki. aztán amikor megszületett a pici akkor totál látszott hogy nem érti a dolgot, nézte a babát, de továbbra is a hasmra mutatott hogy kistesó. már 2hónapos a pici, most már talán "elfelejtette" hogy a hasamban volt.idáig sokszor még ott kereste. szóval picik még õk, nem érthetik ezt :) sok boldogságot és ne erõltesd a kistesós témát, megértését.
Szia! Az én kislányom is 2 éves múlt augusztusban, én most 27 hetes pocakos vagyok! Õ is akkor kezdett el érdeklõdni, amikor már látta hogy nõ a hasam! Azóta mindenkinek mondogatja hogy kistesója lesz, és hogy ott van anya pocijában! Naponta többször jön hogy megvizsgálja a hasam (látta már amikor a védõnõ mérte stb...), puszilgatja és beszél hozzá! Nagyon édes! Szóval ne izgulj teljesen normális, majd fog érdeklõdni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Valóban ilyen is van, hogy fel sem fogja még esetleg, bár a kisgyermekek megérzései kitûnõek, afelé hajlok, hogy érzi a magzatot, embriót. Az viszont, hogy testvérféltékenységbõl közönyös iránta, vagy mert még túlságosan messze van a születése, épp csak embrió (nem kizárt, hogy ezt is érzi hatodik érzékével egy kisgyermek a leendõ tesójáról), egyéne válogatja.
az en lanyom 2 eves volt mikor terhes voltam a kisoccsivel de ot se igazan erdekelte mindig mondta baby boy :) ennyi aztan tovabb allt:) most A kicsi fiu 2 eves es terhes vagyok a hugicaval :) ) de o jon racsap(na) aztan simogassa es mondja baby:) imadnivaloak.marmint a hasamra csapna ra ha hagynam
2 évesen ne is várd tõle és nagyon hamar szóltatok.. neki rengeteg hosszú idõ lesz az a 6-7 hónap ne is foglalkozz vele, majd a vége felé térjetek vissza, most legyél csak az övé, kistesózhat még eleget...
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:)

Ha 9+2 napos vagyok akkor az a 10. Het ugye? Akkor mikor leszek 10 hetes ha a 10. heten vagyok vagy ha betoltom? A babafejlodes miatt kerdem.

Legjobb válasz: Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.

Ez a betöltött 9. hét. Az orvosok mindig betöltött hetet néznek. Most 9 hetes terhes vagy. Igen, elkezdted már a 10. hetet, de 10 hetes majd 5 nap múlva leszel, ha be is töltötted. Tudom fura ez a terhességi matek, nekem is az volt. Én ma vagyok 38+6, tehát még 38 hétnek számít.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt. Egyebkent akkor ha a fejlodesrol olvasok akkor engem a 9. Het meretei es tortenesei erintenek?
Igen, a dokik a betöltött héttel számolnak. 9 hetes vagy, de benne vagy a 10.-ben. Ha fejlõdési infókat nézel, akkor a 10 heteset is nézd, mert abban azt írják, hogy a 10. hétre mi hogy alakul, azaz addigra, amire betöltöd a 10-et (szóval 9+1, 9+2, 9+3...) remélem, érthetõ voltam :)
Betöltött 9 hetes vagy, tehát a 10. héten tartasz.

10 hetes terhes vagyok, van otthoni ultrahangos készülékem, a szívhangot már lehet hallani 10 hetesen, vagy még csak a doki látja?

Legjobb válasz: én is akartam venni, szívhangot hallgató készüléket,brendonba láttam 10.000ft, de rájöttem a szívbaj jönne rám,ha nem találnám meg a babaszív hangját...meg szinte mindig azt hallgatnám,amikor eszem,h ver a szíve, amikor fekszem stb....

én is akartam venni, szívhangot hallgató készüléket, brendonba láttam 10.000ft, de rájöttem a szívbaj jönne rám, ha nem találnám meg a babaszív hangját...meg szinte mindig azt hallgatnám, amikor eszem, h ver a szíve, amikor fekszem stb....
Nekem a kórházban , és a védõnõ is azt mondta, hogy 20 hét után lehet hallgatni. Nekem 22 hét után hallgatta meg a védõnõ elõször. 10 hetesen szerintem még kicsi , és lehet erõtlen ahhoz, hogy halljad, de vidd el a védõnõhöz, megmutatja hogy kell használni.-)
A védõnõm 16 hetes koromban hallgatta elõször...

Hason ébredek többször is, nyugtalanul alszom. Gondolom a hasam nyomódik ezáltal, külső hatásoknak van kitéve.10 hetes vagyok. Lehet ebből baja a babámnak?

Legjobb válasz: 10 hetesen még olyan pici a baba, hogy mindegy neki, ha hasra fekszel, nem nyomod meg. Úgyis érezni fogod, hogy mikortól kényelmetlen a hasonfekvés. Addig meg nyugodtan, sõt használd ki, hogy még tudsz!!! Üdv 30 hetes kismami

10 hetesen még olyan pici a baba, hogy mindegy neki, ha hasra fekszel, nem nyomod meg. Úgyis érezni fogod, hogy mikortól kényelmetlen a hasonfekvés. Addig meg nyugodtan, sõt használd ki, hogy még tudsz!!! Üdv 30 hetes kismami
szia. biztos, h nem lehet belöle baja a babának, mert azt tényleg érezni fogod ugyis, amikor már kényelmetlen lesz hason feküdni, ha nyomod a babát és akkor amint hasra fordulsz, rögtön fel is ébredsz rá. amugy még én is hason alszom-15 hetesen-mert még nagyon pici a pocim.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!