Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok, úgy (39 db)

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre

Tonicot ittam 10 hetes vagyok, ugye nem baj?

Én nem vagyok egy ilyen pánikolos kismama soha nem tettem még fel ilyen kérdést, hogy mit ehettek és mit ihatok. De most azt olvastam hogy a tonic ártalmas a terhesség első felében. Ez igaz? Van aki itta és nem lett a babának baja? Nem tehetek rólla de nagyon kívánom.

Legjobb válasz: Egy-két pohár nem árt, gondolom, nem rendszeresen és literszámra iszod. Semmi baj nem lesz belöle, ne idegeskedj.

Egy-két pohár nem árt, gondolom, nem rendszeresen és literszámra iszod. Semmi baj nem lesz belöle, ne idegeskedj.
Igen, árthat. Kinint tartalmaz, vérbõséget okozhat, nem beszélve arról, hogy a szénsav se túl egészséges. Valahogy próbáld mellõzni.
A kérdező hozzászólása: Oké persze mától nem iszom. Nem tudtam hogy árthat. De a szénsavval mi a gond. Akkor üdítõt se ihatok vagy ásványvizet?
Igyál nyugodtan továbbra is, csak ne literszámra mindennap. Nem lesz semmi bajod tõle :) Nem kell hinni ilyen vészmadaraknak....
A kinin NAGY mennyiségben ártalmas LEHET - de egy literben sincs annyi, ami problémás. Ha egy-két pohárral megiszol, semmi baj sem lesz belöle. A szénsavas meg csak annyiban nem jó, hogy felfújodhatsz töle és az kellemetlen, bajod nem lesz, sem a babának.
Nekem az émelygésre csak ez használt, több hétig ittam, napi fél, 1 litert, semmi baj nem volt belõle.
Én a terhességem vége felé kívántam nagyon. Nem minden nap, de minden héten ittam egy-egy pohárral. Semmi baj nem lett tõle. Én is csak mostanában láttam, hogy páran írják, hogy baj-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az az igazság hogy nem kockáztatnék inkább, és most már nem is kívánom.

10 hetes vagyok, az előbb leguggoltam, de elveszítettem az egyensúosok és seggre és félig hanyattestem. Nem lehet baj, ugye?

Legjobb válasz: Szia! 16 hetesen mikor dolgoztam, megcsúsztam a vízes padlón, de nem lett semmi bajunk. Nálatok sem lesz gond! Ha görcsölsz, vagy vérzel, akkor doki. Egyébként nem hiszem, hogy gond lenne!

Szia! 16 hetesen mikor dolgoztam, megcsúsztam a vízes padlón, de nem lett semmi bajunk. Nálatok sem lesz gond! Ha görcsölsz, vagy vérzel, akkor doki. Egyébként nem hiszem, hogy gond lenne!
A kérdező hozzászólása: egyensúlyomat akartam írni
Érzel bármi rendelleneset? Szerintem nincs baj, ha nincs tünet. Nagyot nem eshettél ha guggoltál.
Nem lesz baj szerintem!
A kérdező hozzászólása: Nem érzek semmit. Persze nem estem nagyot, csak kicsit megijedtem. Köszi a válaszokat.

Ugye amíg vannak tüneteim (10 hetes vagyok) akkor minden rendben van odabent és nem halt el? Volt már vetélésem, most itthon vagyok. Utoljára 6 hetesen voltam dokinál, akkor volt szívműködés. Holnap megyek megint.

Persze úgy állok hozzá hogy minden rendben van és a picim egészséges...de néha azért félek egy kicsit, mert sok rosszat olvasni... De amíg van tünet azt jelenti hogy minden oké ugye?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz a rémisztgetõkkel, ne olvass ilyeneket. Biztosan jól van a babád. Nekem sosem voltak "tüneteim" mégis 4 terhességbõl 4 egészséges babám született.

Ne foglalkozz a rémisztgetõkkel, ne olvass ilyeneket. Biztosan jól van a babád. Nekem sosem voltak "tüneteim" mégis 4 terhességbõl 4 egészséges babám született.
Tudom, nagyon nehéz, én is túl vagyok egy vetélésen, de ne gondolj mindig a legrosszabbra, mert az idegességet, stresszt okoz, ami a méhedre nincs jó hatással. Gondolj arra, hogy nem lehet baj és bíztasd a kicsidet. Lehet, hülyeségnek hangzik, de a pozitív gondolkodás nem árthat. A tünetek a baba elhalása után még jelentkezhetnek egy-két hétig, de ilyen terhességi korban, mint amiben vagy, hamarosan már elmúlnak a rosszullétes idõszakok. Holnap már megnyugtat a doki és lassanként meg is nyugodhatsz, hiszen a 10-12. hét után már lényegesen kisebb az esély a vetélésre. Sok boldogságot!
Nekem a tünetem annyi volt hogy gyakran jártam pisilni meg néha mensi szerû fájdalmaim voltak. Azért én is aggódtam kicsit mert elõtte 3 hónappal volt vetélésem De ne aggódj biztos minden rendbe lesz :) 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem én is hogy minden rendben lesz. Már nagyon várom a holnapot!
Szia! Mit mondtak, minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi hogy érdeklõdsz, igen, ott ficánkolt a monitoron, 40 mm-es, így a jövöhét második felében már mehetek a 12.heti genetikai uh-ra. :) Minden rendben volt! Nagyon jó volt látni, nagyon boldog vagyok! :)

10 hetes vagyok és a doki azt mondta, hogy szedjek femibion 800-at. én úgy tudom, hogy azt 12. hétig kell szedni.1 dobozba 30 db van. Még 2 hetem van a 12. hétig. A többit dobjam ki? annyira nem olcsó! Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami

Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami
Szedd be nyugodtan, tényleg csak a folsav miatt ajánljáj 13. héttõl a femibion 400-at mert abban már csak a fele van. A folsavat nem lehet túladagolni , bajod nem lesz, csak már nincs szüksége a szervezetdnek rá. Ugyanis a velõcsõ már ilyenkor rendezõdik!!!
Nem szedek semmit. Eszek epret, cseresznyét, borsót, almát, házi tejet, tojást és még sok egészséges házi ételt.
Szia, sztem nyugodtan szedd másnaponta. Nekem ez a megoldás amúgy is kellemesebb volt. Az viszont nem igaz, hogy nincs már szükség késõbb folsavra, vas mellé is gyakran teszik (én ilyet kaptam a vérszegénységemre): segít a sejtosztódásban, a vérképzésben. A DHA-ról pedig nagyon jókat olvastam, azt is végig ajánlják. Én sokáig szedtem a másikat, ami a 12. hét utánra ajánlanak, de most csak sima dha-t veszek majd sztem, mert annyi mindent kell már szednem a vérképem miatt.

Nagyon lassan fog eltelni a 9 hónap? Még csak 10 hetes vagyok, de már nagyon türelmetlen, úgy szeretném már ha itt lenne az idő!

Legjobb válasz: Én pont az ellenkezõjét érzem sokszor. Olyan gyorsan röpülnek a hetek, de lehet, hogy azért is érzem így mert még dolgozom. Boldog babavárást neked! Meglátod gyorsan el fognak telni a hónapok és lesz egy gyönyörû babád! 27 hetes kismami

Én pont az ellenkezõjét érzem sokszor. Olyan gyorsan röpülnek a hetek, de lehet, hogy azért is érzem így mert még dolgozom. Boldog babavárást neked! Meglátod gyorsan el fognak telni a hónapok és lesz egy gyönyörû babád! 27 hetes kismami
A terhességem alatt én is így éreztem, de amióta megszültem, annyira rohan az idõ, hogy nem is tudom hova lesz. Ráadásul a terhességre visszagondolva most úgy tûnik, mitha most derült volna ki, hogy babás vagyok. Így utólag nagyon gyorsan elmúlt. De közben én is türelmetlen voltam és lassúnak éreztem minden egyes hetet, erre is emlékszem. Próbálj most foglalkozni minden olyasmivel amire eddig nem volt idõd. Barátok, lakáscsinosítás, kirándulás, kikapcsolódás és persze a babaholmik beszerzése. Így legalább addig gyorsabban megy az idõ, amíg benne vagy egyik-másik tevékenységben. És ne siettesd az idõt, élvezd ki a babavárás minden csodálatos pillanatát!
En is igy ereztem a 4-ik honap elejeig, aztan mostmar nyugodt vagyok es turelmes.Kitartast! 18 hetes kismami
Pont fordítva. El fog rohanni , hogy még kiélvezni is alig tudod. Én "most" tudtam meg, hogy terhes vagyok, és mindjárt szülök, hihetetlen gyorsan elment az idõ... EGyik hét a másik után, van, amelyik abszolut ki is esett, mintha nem is lett volna... Ne félj, mindennek megvan az ideje:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok! Boldog Babavárást nektek!
Használd ki az idõt, pihenj sokat, ha lehet, találkozz a barátaiddal, legyetek együtt sokat a pároddal! :-) Én már 32 hetes vagyok, és szinte röpülnek a hetek.. Már egyre többet gondolok a szülésre. A hányinger és rosszullét el fog múlni, tarts ki még egy kicsit, utána sokkal jobb lesz!!
Ne csüggedj, pár hét múlva remélhetõleg elmúlik a hányinger és nemsokára már a babát mozgását is érezni fogod.
A kérdező hozzászólása: A hányinger és a hányás tölti ki a napom...:(
szia nemtudom te hogy viseled, de én a 15.-16.hétig hánytam, meg a szokásos rosszullétek.azt hittem sose lesz vége, mintha megállt volnna az idõ.aztán ahogy ezek a rosszullétek elmultak egyszer csak azt veszem észre, hogy jé , már 25hetes vagyok :D repül az idõ boldog babavárást
szia! mi is 10 hetesek vagyunk én is ugyanigy érzek mint te! de nekem is sokan azt mondják hogy ugy elrepül ez az idõ hogy észre se fogjuk venni és már a szülõszobán vagyunk!na ott majd mennyire szeretnénk hogy két fájás között vége legyen ! de megéri! végre megláthatjuk a babócánkat akit 9 hónapig a szivünk alatt hordunk! könnyû szülést kivánok mindenkinek aki már a terhesség vége felé jár a többieknek pedig boldog babavárást ! üdv
Szerintem meg borzasztó gyorsan, észre sem veszed és máris a finisben leszel! Én legalábbis így vagyok! 32 hetes kismama.
szia :) . nagyon nagyon hamar elszalad az idõ és minden hét tartogat majd valami újat, addig nem tapasztaltat. :) hol kellemes, hol kellemetlen jellegek ezek, mint a gyomorégés, vagy kellemesként, mikor uh-ra mész és láthatod a babád, vagy mikor elõször mozdul meg érezhetõen. én most vagyok 31 hetes, és éppen most mondtam páromnak, hogy úristen, mindjárt szülök, pedig még csak nemrég estem teherbe :) ))). aztán mikor elkezdesz vásárolni a babának, rájössz, hogy húúú még ez sincs, az sincs :) )), meg mehetsz 16-dik héttõl 4d ultrahangra (elõtte is lehet, de innentõl érdemes), hát az valami leírhatatlan! :) nagyon sok boldog óra vár még rád :) , boldog babavárást :) .
Kitartás.Én a 32.héten járok, szinte elrepült az idõ. Az elsõ uh om csak a 12. héten volt, gondolhatod mennyire vártam, de eljött az idõ, éppugy mint ahogy a vége is nagyon hamar el fog jönni. Próbáltam úgy felfogni, mintha nem is lennék terhes.
Most ugye viccelsz?! :DD
Nyugodtan csinálj mindent úgy, mint amikor még nem vártál babát. Ha elfáradsz, pihenj egy kicsit. Nem fogsz kárt tenni a babában egy kis házimunkával. Neked is jobb, ha mozogsz, elfoglalod magad. Én minden terhesség alatt elláttam a házimunkát, mellette a nagy kertünkben is dolgoztam. Szerintem ez is segített abban, hogy mind a 4 babám könnyen és gyorsan született meg.
Miért nem értik meg sokan, h a terhesség NEM BETEGSÉG, HANEM EGY ÁLLAPOT!!!!!! HA problémamentes, akkor mindent ugyan úgy lehet csinálni, mint elõtte!! Persze óvatosabban.
Ha a kosz miatt hasraesel, az nagyobb gond lenne :-) Bocsi a viccelõdésért, de egész nyugodtan porszívózzál! Semmi bajod nem lesz tõle!
Ha vérzés vagy hasonló okok miatt nem vagy pihenésre, óvatosságra ítélve, akkor az eddig megszokott tevékenységek minden további nélkül folytatható.
Én 36 hetes vagyok egy ideje már párom csinálja helyettem de csak azért mert ahogy kicsit be vagyok hajolva nagyon megfájdul az egész hátam, egyébként simán lehet :)
A számból vetted ki a szót elsõ válaszoló!Porszívózással kárt maximum a poratkákban teszel...
Persze hogy lehet porszívózni!
A kérdező hozzászólása: Sajna feküdnöm kell sokat mert veszélyeztetett vagyok.
Szia, szerintem pórszívózhatsz, csak ne teljes hévvel, lassan szépen ráérõsen! Ha finoman csinálod, nem emeled-rántod meg magad nem lesz semmi baj! Üdv: 29 hetes kismama

10 hetes vagyok, és most vettem be egy ibusztárt mert már annyira elviselhetetlenül fáj a fejem hogy alig látok és a nyelvem is össze akad. Ugye nem ártottam vele?

A betegtájékozató szerint 6 hónapos kor után tilos. Délelőtt kezdődött nagyon meg is ijedtem. Először el kezdett zsibbadni az arcom majd a karom végül az egész bal oldalam a csípőmig. Utána a zsibbadás lassan elmúlt, de a fejembe iszonyú görcs állt, és a kezemből kiment minden erő. Egy szem cukrot nem tudtam megtartani. Így lefeküdtem pihenni. De mikor felkeltem a fejem még jobban görcsölt. Így be vettem a gyógyszert. Mi lehet velem, és ugye nem ártottam ezzel?

Legjobb válasz: a gyógyszerrel nem, de ez nem hangzik jól, ha nem leszel sokkal jobban, menj orvoshoz!!

a gyógyszerrel nem, de ez nem hangzik jól, ha nem leszel sokkal jobban, menj orvoshoz!!
én is terhes vagyok, de a kávéval semmi baj, pont ezért, még jó is, a legtöbb kismama vérnyomása bazi alacsony:) de természetes az is, ha nem iszol, akkor meg pihenj, szellõztess, és ne stresszelj!:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó ezzel csak egy gond van hogy nem kávézom. Igazából a szentek életét élem, ami persze így helyes fõleg ha kisbabát vársz. Nem iszom semmennyi alkoholt, nem cigizek és nem is kávézom. Rendszeresen eszem és szedem a gravidát. Igaz hogy most van egy kis zûr férjem munka helye körül ami miatt eléggé sok stressz ér, de próbálok nyugodt maradni.
dobj be egy kávét. de komolyan, kicsit rázza fel azt a pulzust! és pihenj ma!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szerencsére már jobban vagyok. A zsibbadás elmúlt csak még egy kicsit kótyakos a fejem. Olyan mintha részeg lennék. (Ami ugye kizárt) Álmos vagyok és gyenge. Már voltam orvosnál régebben hasonló panaszokkal. Akkor azt mondta sokat stresszelek és írt ki homeopátiás nyugtatót meg hogy pihenjek sokat. Vérnyomásom normális a pulzusom 55. De az mindig ilyen alacson nagyon ritkán 70. Most pihenek és próbálok nem idegeskedni, holnap pedig meglátom hogyan tovább. Ha nem leszek teljesen jól akkor orvos.
Én is pont a vérnyomás mérést akartam javasolni. Vagy hívd fel a védõnõt.
Van neked vagy szomszédodnak vérnyomásmérõje? Hamar meg kéne mérni a vérnyomásod. És irány az ügyelet. A zsibbadás az nem jó elõjel, mihamarabb orvoshoz kéne menned.
Azert ez annyire nem hangzik jol, hogy holnapig varj. A gyogyszertol nem lesz bajotok, de ki tudja, mi okozta a zsibbadast. Lasson orvos, menj be az ugyeletre!!
Nincs orvos? ÜGYELET!
a gyógyszertõl tényleg semmi bajotok nem lesz, szóval nyugi ha [email protected] leszel megint, ügyelet!
A kérdező hozzászólása: Persze holnap elmék dokihoz, de ma már nincs orvos.
Nekem szó szerint ez szokott lenni. Nekem migrénem van ilyenkor. Nekem algopirin segít és fekvés sötétben.

10 hetes vagyok, és úgy érzem magam, mint egy puffadt malac. Félek, hogy terhesség végére teljesen kiábrándul a férjem belőlem. Más is van így?

Eleve kb 5-10 kiló túlsúllyal küzdök évek óta, amit nem tudok leadni, és úgy érzem soha nem leszek már vonzó, és csinos. Nagyon akarjuk a babát, de most úgy érzem n?ként már nem leszek vonzó többet.

Legjobb válasz: Szerintem a legtöbb nõ érzi ezt,de hidd el,egy kismamánál nincs vonzóbb látvány.Fõleg ha tudja h a szerelmetek gyümölcse érik a szíved alatt :)

Szerintem a legtöbb nõ érzi ezt, de hidd el, egy kismamánál nincs vonzóbb látvány.Fõleg ha tudja h a szerelmetek gyümölcse érik a szíved alatt :)
Ne érezd így:) Én is 10 hetes vagyok, eleve van pár kiló fölöslegem, és már jött is fel 1-2 kg. A párom nehéz féken tartani, amióta babás vagyok többet akar:) ))))De én nem mindig:) ))) Ha szeret a párod, amiben biztos vagyok, nem fogezen variálni. Nyugi.
Nyugodj meg, nekem a legtöbb ismerõsöm, beleértve magamat is a szülés után vékonyabb voltam mint lánykoromban valaha! Terhesen meg senki sem tud "csinos" maradni, ez nem az az állapot. Szép lehetsz, de vékony nem igazán..

Bele-belenyilal néha az alhasam egy-egy rossz mozdulatra. Nektek is van ilyen? Ettől a baba még rendben van, ugye? 10 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is nyilalt egész terhességem alatt,a babával álltalában nincs gond nekem mondjuk állandó gyulladásom van és ez okozza menj el azért orvoshoz

Nekem is nyilalt egész terhességem alatt, a babával álltalában nincs gond nekem mondjuk állandó gyulladásom van és ez okozza menj el azért orvoshoz
Ez attól van, hogy nõ a méhed. Nekem is volt kb. a 14. hétig. Ez normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!