Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes vagyok, és egy (39 db)

10 hetes vagyok, és úgy érzem magam, mint egy puffadt malac. Félek, hogy terhesség végére teljesen kiábrándul a férjem belőlem. Más is van így?

Eleve kb 5-10 kiló túlsúllyal küzdök évek óta, amit nem tudok leadni, és úgy érzem soha nem leszek már vonzó, és csinos. Nagyon akarjuk a babát, de most úgy érzem n?ként már nem leszek vonzó többet.

Legjobb válasz: Szerintem a legtöbb nõ érzi ezt,de hidd el,egy kismamánál nincs vonzóbb látvány.Fõleg ha tudja h a szerelmetek gyümölcse érik a szíved alatt :)

Szerintem a legtöbb nõ érzi ezt, de hidd el, egy kismamánál nincs vonzóbb látvány.Fõleg ha tudja h a szerelmetek gyümölcse érik a szíved alatt :)
Ne érezd így:) Én is 10 hetes vagyok, eleve van pár kiló fölöslegem, és már jött is fel 1-2 kg. A párom nehéz féken tartani, amióta babás vagyok többet akar:) ))))De én nem mindig:) ))) Ha szeret a párod, amiben biztos vagyok, nem fogezen variálni. Nyugi.
Nyugodj meg, nekem a legtöbb ismerõsöm, beleértve magamat is a szülés után vékonyabb voltam mint lánykoromban valaha! Terhesen meg senki sem tud "csinos" maradni, ez nem az az állapot. Szép lehetsz, de vékony nem igazán..

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt, akkor már használtam, de terhesség alatt még nem merte

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt,akkor már használtam, de terhesség alatt még nem mertem. A hormonoktól akkor érzékeny lett a hüvelyem, ez még most is egy kicsit fennáll. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

10 hetes vagyok, és most vettem be egy ibusztárt mert már annyira elviselhetetlenül fáj a fejem hogy alig látok és a nyelvem is össze akad. Ugye nem ártottam vele?

A betegtájékozató szerint 6 hónapos kor után tilos. Délelőtt kezdődött nagyon meg is ijedtem. Először el kezdett zsibbadni az arcom majd a karom végül az egész bal oldalam a csípőmig. Utána a zsibbadás lassan elmúlt, de a fejembe iszonyú görcs állt, és a kezemből kiment minden erő. Egy szem cukrot nem tudtam megtartani. Így lefeküdtem pihenni. De mikor felkeltem a fejem még jobban görcsölt. Így be vettem a gyógyszert. Mi lehet velem, és ugye nem ártottam ezzel?

Legjobb válasz: a gyógyszerrel nem, de ez nem hangzik jól, ha nem leszel sokkal jobban, menj orvoshoz!!

a gyógyszerrel nem, de ez nem hangzik jól, ha nem leszel sokkal jobban, menj orvoshoz!!
én is terhes vagyok, de a kávéval semmi baj, pont ezért, még jó is, a legtöbb kismama vérnyomása bazi alacsony:) de természetes az is, ha nem iszol, akkor meg pihenj, szellõztess, és ne stresszelj!:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó ezzel csak egy gond van hogy nem kávézom. Igazából a szentek életét élem, ami persze így helyes fõleg ha kisbabát vársz. Nem iszom semmennyi alkoholt, nem cigizek és nem is kávézom. Rendszeresen eszem és szedem a gravidát. Igaz hogy most van egy kis zûr férjem munka helye körül ami miatt eléggé sok stressz ér, de próbálok nyugodt maradni.
dobj be egy kávét. de komolyan, kicsit rázza fel azt a pulzust! és pihenj ma!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szerencsére már jobban vagyok. A zsibbadás elmúlt csak még egy kicsit kótyakos a fejem. Olyan mintha részeg lennék. (Ami ugye kizárt) Álmos vagyok és gyenge. Már voltam orvosnál régebben hasonló panaszokkal. Akkor azt mondta sokat stresszelek és írt ki homeopátiás nyugtatót meg hogy pihenjek sokat. Vérnyomásom normális a pulzusom 55. De az mindig ilyen alacson nagyon ritkán 70. Most pihenek és próbálok nem idegeskedni, holnap pedig meglátom hogyan tovább. Ha nem leszek teljesen jól akkor orvos.
Én is pont a vérnyomás mérést akartam javasolni. Vagy hívd fel a védõnõt.
Van neked vagy szomszédodnak vérnyomásmérõje? Hamar meg kéne mérni a vérnyomásod. És irány az ügyelet. A zsibbadás az nem jó elõjel, mihamarabb orvoshoz kéne menned.
Azert ez annyire nem hangzik jol, hogy holnapig varj. A gyogyszertol nem lesz bajotok, de ki tudja, mi okozta a zsibbadast. Lasson orvos, menj be az ugyeletre!!
Nincs orvos? ÜGYELET!
a gyógyszertõl tényleg semmi bajotok nem lesz, szóval nyugi ha [email protected] leszel megint, ügyelet!
A kérdező hozzászólása: Persze holnap elmék dokihoz, de ma már nincs orvos.
Nekem szó szerint ez szokott lenni. Nekem migrénem van ilyenkor. Nekem algopirin segít és fekvés sötétben.

Most 10 hetes vagyok! A puffadás elmúlik, mert most akkora a hasam, mint egy 16 hkm-nak, vagy már nem és egy idő után a terhes pocak veszi át a helyét? ! Mindenki kövérnek tart, pedig csak fel vagyok puffadva!

Legjobb válasz: Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm

Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm
9 hetes vagyok. A hasam akkorára puffadt, hogy úgy nézek ki, mit az elsõvel a 13-14. héten. Ráadásul 10 kg-mal több is vagyok, mint az elsõvel voltam, szóval rendesen dundinak tûnök. :) De nem zavar. :) Gondolom majd leapad és szépen elkezd kerekedni. Addig meg így vagyok, most mit csináljak.:)
A kérdező hozzászólása: Én viszont nem híztam, a magasságomhoz képest nem vagyok duci! Szóval nem tudom mi ez a dolog, csak a hasam nagy! Ennyi, mondjuk büszke vagyok rá, csak az elsõ baba, és 9 éve vagyunk együtt, csak most jött el ennek is az ideje! Csak ugye hallom, hogy ez csak háj, mert 1, 5 cm-es babának nem kell még ekkora has(8 hetes UH eredmény) Szóval ennyit ezekrõl az emberekrõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Mindenkinek a legjobbakat!
Én 15 hetes vagyok sose voltam vékony.És nem nagyon tûnt fel , hogy ez már terhes pocak hanem az orvosom hivta fel a figyelmemet, hogy ez már az.Azt mondta valakinek 20hetesen ekkora.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

Most voltam a 11. heti uh-n. A doki szerint 10 hetes vagyok, sok a magzatvíz és a koponyát is deformáltnak látta. Egy hét múlva vissza kell mennem. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam ,a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert

nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam , a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert
A kérdező hozzászólása: És a koponyadeformitás is volt nálatok?

Kisfiamnak folyik az orra, foleg ejszaka es kohecsel is, de csak neha egyet egyet. Mit tehetek h elmuljon, jobban erezze magat? 10 hetesek vagyunk.

....megprobaltam az orrszivo-porszivot, ami kiszivta az orraban levo folyadekot(egy nap hanyszor lehet alkalmazni max.?). A szaraz dolgok viszont nem jottek ki meg. Van meg vmi amit segithetek neki a legzesben? Szopni meg tud a dragasagom :)

Milyen babonából kifolyólag nem mehetek kismamaként temetésre? Elhunyt egyik kollégám és a kolléganőkkel elakartam menni a temetésre (25 hetes vagyok) és 10 emberből 8 azt mondja hogy kismamaként el ne menjek, mert nem szabad! De miért nem?

Legjobb válasz: Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.

szia! Az elsõ terhességem kb 20. hetében az alföldön temettük a nagymamámat akit megnéztem, és éppen ma másfél éve hogy meghalt a férjem, a lányommal 8 hónapos terhes voltam! Megnéztem, tettem mellé uh felvételt, mert alig várta a kicsi lány megszületését, de sajnos egy baleset közbeszolt és igy már csak fentrõl láthatja milyen gyönyörû! Amit nem irtam hogy a koporsófedelet én csuktam rá, mert nem akartam hogy illetéktelenek nézegessék, elõ voltam a temetõben aki látta és az utolsó is egyben!! Hogy vette volna ki magát ha én nem vagyok ott a saját férjem temetésén?
Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.
én 8 hónapos terhes voltam, amikor a nagypapám meghalt. senki nem mondta, hogy ne menjel el a temetésére.
Én mindhárom gyerekemmel voltam temetésen.A középsõvel 3x is sajnos.A legjobb barátnõmet a szülésem elõtt 2 héttel temették.Ez csak babona.Ha úgy érzed ott a helyed menj el nyugodtan.Ha viszont úgy érzed nagyon felzaklatna akkor ne menj.Kolléganõim is haltak meg ketten mikor terhes voltam, rokonok is, az apukám is sajnos, minden hozzám közel álló ember temetésére elmentem.
En 7 honapos voltam mikor aposom meghalt es mentem a temetesre.Meg nem hallottam hogy nem szabad.
én kb.5 hetes voltam mikor apukám meghallt.rosszul is éreztem volna magam ha nem megyek el a temetésre.nekem is mondták, hogy kismamaként nem kéne menni, de hogy pontosan miért nem tudom.szóval elmentem.nagyon meleg volt de kibirtam.a babának semmi baja.most 11 hetes.szépen dobog pici szive, és szépen fejlõdik.
Én még nem hallottam ezt a babonát.Barátnõm szülés elõtt 2 héttel temette el az édesapját.Szép lett volna ha nincs ott.Nem volt komplikáció a szülésnél, a babája ma már 4 éves és makk egészséges.Én 20.hétben járok, és 1 hónapja én is voltam temetésen sajnos.Jól vagyok és a babám is.Szóval...
Szia! Én voltam temetésen kb. a 20. héten. Senki nem mondta, hogy ne menjek. Kerestem magamnak egy kis padot és azon ücsörögtem, mert végigállni nehéz lett volna. Boldog babavárást! 33 hetes kismami
utolsónak: õszinte részvétem, nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ megnyugtatattok! Már kezdtem beparázni hogy mi baj lesz abból ha elmegyek hisz közeli kolléga volt. Természeteen ugysem az elsõ sorban akarok állni. Mégegyszer köszi!

10 hetes vagyok. Ma jobban fajogat, gorcsolget a hasam mint szokott. Pihenek egesz nap. Ha fekszem es a kezem a hasamon van akkor jobb. Lehet baj a babaval? Vagy ez egy ilyen nap?

Probalok + maradni de mar volt egy s.vetelesem 11 hetesen.Megegyszer nem birnam ki!!!!!Rettegek hogy megint begorcsolok......

Legjobb válasz: Lehet hogy feszul valamitol?Vagy ilyesmi?

A kérdező hozzászólása: Lehet hogy feszul valamitol?Vagy ilyesmi?
Szia Nõl a méhed azért ilyen az hogy ma jobban fáj ..lehet hogy ez egy ilyen nap mert a fórumon pont azt beszéltük a lányokkal hogy ma valamiért mindenki erõsebben érzi a fájdalmat

15 hetes terhes vagyok, a munkám igényli a 8-10 órás állást, és egyre inkább fáj a derekam, olyan mintha bármelyik mozdulattól becsípődne valami deráktájt. Mostanában már majdnem minden mozdulatnál érzem, hirtelen nyilaló érzés. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Megváltoznak a gerinc görbületei az egyre növekvõ súly miatt, és az ízületekben a szalagok is lazábbá válnak. A helyzet csak romlani fog, úgyhogy járj kismamatornára mindenképpen, és ha megoldható menj táppénzre. Üdv, Gyógytornász anyuka

Megváltoznak a gerinc görbületei az egyre növekvõ súly miatt, és az ízületekben a szalagok is lazábbá válnak. A helyzet csak romlani fog, úgyhogy járj kismamatornára mindenképpen, és ha megoldható menj táppénzre. Üdv, Gyógytornász anyuka
Együtt érzek veled! Én 16 hetes koromig dolgoztam napi 13 órát végig állva, heti 5-ször! Irtózatosan fájta a derekam, hátam, lábam a terheléstõl. A doki végül azt mondta, a leghelyesebb lenne, ha inkább már nem dolgoznék. Megfogadtam a tanácsát, mert fontosabb a z egészségünk. Így is 3 hét eltelt, mire javultak a panaszaim, hiába itthon vigyázok magadra. Szóval, ha nem feltétlenül kell, akkor inkább Te is gyere táppénzre, mert a fájdalom nem fog megszûnni, csak rosszabbodik! Jó egészséget kívánok és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat.azt hittem csak én vagyok így! boldog babavárást

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!