Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes már 6 hetesen (10 db)

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

10 hetes vagyok, már 6 hetesen volt "szívhang". Viszont a dokim azóta sem küldött védőnőhöz, azt mondta, hogy még ráér. Jövőhéten megyek vissza hozzá, azt mondta majd utána. Nem várat ezzel sokáig?

Gond e ha én viszont holnap elmegyek mégis a véd?n?höz.Már szeretnék kiskönyvet is kapni meg nem volt még se vérvételem,se semmi.

Legjobb válasz: Szia! Már volt ilyen téma, a keresõben utána tudsz nézni. Teljesen változó válaszok jöttek. Volt, akit csak 12 hetesen küldött a doki védõnõhöz, de akadt olyan is, hogy 7 hetesen. Azt szokták mondani, hogy azért a 12. hét körül küldenek, mert akkor már túl vagyunk a veszélyes korszakon. Én pénteken megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, engem mikor küld. A munkahely miatt (ha olyan helyed van), nem mindegy, hogy mikor kapsz kiskönyvet, mert onnantól minõsülsz védettnek. Nem akarsz a dokidra rákérdezni, hogy miért nem küld még el? Én biztos kíváncsi lennék a válaszára. 7 hetes kismama

Szia! Már volt ilyen téma, a keresõben utána tudsz nézni. Teljesen változó válaszok jöttek. Volt, akit csak 12 hetesen küldött a doki védõnõhöz, de akadt olyan is, hogy 7 hetesen. Azt szokták mondani, hogy azért a 12. hét körül küldenek, mert akkor már túl vagyunk a veszélyes korszakon. Én pénteken megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, engem mikor küld. A munkahely miatt (ha olyan helyed van), nem mindegy, hogy mikor kapsz kiskönyvet, mert onnantól minõsülsz védettnek. Nem akarsz a dokidra rákérdezni, hogy miért nem küld még el? Én biztos kíváncsi lennék a válaszára. 7 hetes kismama
Szia. Èn csak 12 hetesen kaptam kiskönyvet.Nem lett töle semmi bajunk.Az normális, hogy egy hónapban egyszer me´sz vizsgálatra.Örülj neki, hogy nincsen többre szükség. Örülj a terhesse´gednek, és vigyázz magatokra. 39hetes kismama.
Szia! Jogos az aggodalmad, hisz hetekig nem tudsz semmit a picirõl!Nem értem miért a doki mondja meg mikor menj védõnõhöz, mert oda akkor mész amikor te akarsz!Menj csak el már csak azért is, hogy megnyugodj, nem a doki hordja ki a picit!Boldog babavárást!
Én 5 hetesen voltam dokinál, és mindjárt elküdlött védõnõhöz. nyugodtan elmehetsz, a dokinak nem kell tudni, hogy ott volátl. A te érdeked, hogy mielõbb legyen kiskönyved. Igen, sok helyen megvárják a 12 hetet, pedig az elsõ vérvételek általában 7 hét körül vannak, de van ahol csak késõbb. Ne félj, menj el nyugodtan a védõnõhöz, a dokinak meg nem kell mondani, hogy már voltál.
Szia! Egyáltalán nem kell, hogy a dokid küldjön el védõnõhöz, felkeresheted magadtól is. Nézd meg kihez tartozol, és menj el hozzá a rendelési idejében. De a elsõ UH leletedet vidd magaddal, mert az alapján tud felvenni, ha nem a dokid küld hozzá. Remélem tudtam segíteni.
Majd a dokid átírányit a védõnõhõz! 12 hetes korig ezt meg kell tenni különben nem fogsz pénzt kapni!!! ha jövõhéten mész hozzá még az sem baj! 30 hetes kismama:)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

10 mm-es petezsák már lehet 6 hetes terhesség?

Legjobb válasz: Lehet, de neked már nem petezsák van, hanem van szívhang is. Nyugodj meg menstruáció alapján 7 hetes vagy !

Lehet, de neked már nem petezsák van, hanem van szívhang is. Nyugodj meg menstruáció alapján 7 hetes vagy !
igen
kb 6 hetes lehet, plusz-mínusz 1-2 nap.
Lehet. 6 hetes terhesen 15mm petezsákot látott a dokim. Már 6 hónapos a fiam :)
Igwn, lehet!
*Igen
Nekem 4+5 hetesen 14 mm-es volt. Most 7+4 vagyok. Azóta nem voltam dokinál, remélem minden okés és látszik majd szerdán.

Ugye amíg vannak tüneteim (10 hetes vagyok) akkor minden rendben van odabent és nem halt el? Volt már vetélésem, most itthon vagyok. Utoljára 6 hetesen voltam dokinál, akkor volt szívműködés. Holnap megyek megint.

Persze úgy állok hozzá hogy minden rendben van és a picim egészséges...de néha azért félek egy kicsit, mert sok rosszat olvasni... De amíg van tünet azt jelenti hogy minden oké ugye?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz a rémisztgetõkkel, ne olvass ilyeneket. Biztosan jól van a babád. Nekem sosem voltak "tüneteim" mégis 4 terhességbõl 4 egészséges babám született.

Ne foglalkozz a rémisztgetõkkel, ne olvass ilyeneket. Biztosan jól van a babád. Nekem sosem voltak "tüneteim" mégis 4 terhességbõl 4 egészséges babám született.
Tudom, nagyon nehéz, én is túl vagyok egy vetélésen, de ne gondolj mindig a legrosszabbra, mert az idegességet, stresszt okoz, ami a méhedre nincs jó hatással. Gondolj arra, hogy nem lehet baj és bíztasd a kicsidet. Lehet, hülyeségnek hangzik, de a pozitív gondolkodás nem árthat. A tünetek a baba elhalása után még jelentkezhetnek egy-két hétig, de ilyen terhességi korban, mint amiben vagy, hamarosan már elmúlnak a rosszullétes idõszakok. Holnap már megnyugtat a doki és lassanként meg is nyugodhatsz, hiszen a 10-12. hét után már lényegesen kisebb az esély a vetélésre. Sok boldogságot!
Nekem a tünetem annyi volt hogy gyakran jártam pisilni meg néha mensi szerû fájdalmaim voltak. Azért én is aggódtam kicsit mert elõtte 3 hónappal volt vetélésem De ne aggódj biztos minden rendbe lesz :) 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem én is hogy minden rendben lesz. Már nagyon várom a holnapot!
Szia! Mit mondtak, minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi hogy érdeklõdsz, igen, ott ficánkolt a monitoron, 40 mm-es, így a jövöhét második felében már mehetek a 12.heti genetikai uh-ra. :) Minden rendben volt! Nagyon jó volt látni, nagyon boldog vagyok! :)

10 hetes terhes vagyok. Már van egy lányok aki nyáron lesz 6 éves. 2 hete nem jár óvodába mert vírus fertőzése van. Veszélyes lehet a babámra?

Ma hallottam, hogy az oviban bárányhiml?s megbetegedések vannak.Én gyerekkoromban átestem rajta, de nem tudom, hogyha hétf?n engedem a lányomat az oviba és elkapná veszélyes lenne e a babára nézve?!Kérlek segítsetek!!

Legjobb válasz: Ha már átestél rajta, nem árthat. Nem kaphatod el még egyszer, így a babára sem veszélyes. Boldog babavárást! 18 hetes kismami

Ha már átestél rajta, nem árthat. Nem kaphatod el még egyszer, így a babára sem veszélyes. Boldog babavárást! 18 hetes kismami
Így van, ha voltál bárányhimlõs, akkor védett vagy ellene, nincs mitõl tartanod. A kislányod miatt meg konzultálj a gyerekorvossal, már van védõoltás is ellene!!!! Boldog babavárást!

Minimális barna folyásom van már a 6-ik héttől. Most 10 hetes vagyok. A doki írt gyógyit, szedem is, de nem múlik. A doki azt mondta, nincs baj, hiszek neki, de normális ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.

Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.
Szia. En is ezzel kuzdottem ket hetig , es most mult el, nekem nem irt fel semmit az orvos csak szigoru fekvesre parancsolt, de nem mult el , es reggel mindig egy kicsit erosebb es tobb volt. Aztan rajottem a nyitjara, a hugyhojagom nyomot valamit, 3 oranket ha kellet ha nem kimentem wcre es ha egy picit is de pisiltem , az ejszakakon meg a ferjem keltet fe hogy menjek ki pisilni egy ejszaka 3 szor kicsit faraszto de bevalt telejen elmult azota. probalt ki\ udv egy 8 hetes kismama

10 hetes észreveszi már ha pár órát (kb5-6-ot) nem vagyok itthon? Mikortól veszik észre?

apával lesz, már hagytam ?ket néhányszor egyedül, jól elvannak, apa mindent meg tud csinálni, munkahelyi vacsorára hívtak

Legjobb válasz: Menj nyugodtan nem lessz semmi baj ha apával marad%

Menj nyugodtan nem lessz semmi baj ha apával marad%
Még jót is teszel neki, ha nem szokja meg, hogy állandóan veled van.Késõbb sem fog utánad sírni, ha magára kell hagynod.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor jó, elmegyek, annál szebb lesz a viszontlátás, hogy fér el ennyi szeretet egy anyai szívben?
Szia. Nálunk Apa az egyetlen, akivel ott lehet hagyni, csak Vele marad meg, ha Én nem vagyok. Úgyhogy, szerintem menj nyugodtan.
Szerintem is menjél, kell a kikapcsolódás.... Ettõl még jó anya vagy, ennyi Neked is jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azért kérdeztem mert most kezdett velem kommunikálni, érzem hogy már felismer, látom rajta(tudom eddig is)de most már viszonoz is, vigyorog meg ilyesmi más hangot ad ki mikor meglát és játszok vele.Meg hagytam is õket így csak nem ilyen sokáig.Nekem nem fog nagyon hiányozni?Vagy ez az érzés természetes?
De, Neked nagyon fog hiányozni, és percenként a telefonod fogod lesni, hogy nem hív-e Apa, hogy menj haza, mert nem bír Vele. De ez nem fog megtörténni, remekül ellesznek együtt. Én is így voltam, mikor elõször órákra magukra hagytam Õket, kislányom még csak 7 hetes volt, és ennek ellenére remekül elvoltak, legnagyobb meglepetésemre. Csak Én hittem azt, hogy "nélkülözhetetlen" vagyok. :-)
Nemrégiben osztálytalálkozón voltam, kicsi lány apával maradt. Hiába picurka még, én már napokkal elõtte mondogattam, hogy anya majd elmegy, apa lesz veled, stb. biztosan nem értette, de engem megnyugtatott. (sõt, utána elmeséltem neki, hogy milyen volt) Az elsõ gyerkõcnél fõsulira jártam, neki is mindig elmondtam, icipici korától, hogy anya elmegy a suliba, és ki fog rá vigyázni. Sosem volt sírás, meg hiszti. Jó szórakozást!

10+1 hetes kismama vagyok! 6+1 hetessen voltam utoljara ultrahangon. Minden rendben volt szivmukodest is detektaltak! Ha mar van szivmukodes akkor is felszivodhat a magzat?

Mar volt egy vetelesem es nagyon aggodom!Nincsen semmi panaszom jol vagyok ket het mulva mehetek csak a kovetkezo ultrahangra.Sok helyrol hallom h 8-9 hetessen felszivodik a magzat,ezert aggodom!

Legjobb válasz: nem! Nem fog felszívódni! Nyugodj meg, kérlek, és próbálj meg pozitívan állni a dologhoz. A tüneteid, ha megvannak, akkor biztos, hogy minden rendben. A vetélés azért vérzéssel és fájó görccsel jár 90%-ban. Nyugi, nyugi, nyugi!

nem! Nem fog felszívódni! Nyugodj meg, kérlek, és próbálj meg pozitívan állni a dologhoz. A tüneteid, ha megvannak, akkor biztos, hogy minden rendben. A vetélés azért vérzéssel és fájó görccsel jár 90%-ban. Nyugi, nyugi, nyugi!
Még annyi, hogy néha valóban az elsõ babával elvetél a kismama, (régen, tudod, mikor nem volt teszt, sem ultrahang, ezt még észre sem vették) csak annyit, hogy késett a mensi egyszer... ma észrevesszük, de sajnos az elsõnél tényleg elõfordult több ismerõsnek is, de utána sok-sok gyereket szültek még. Ne aggódj, minden rendben lesz!
Azt még megkérdezhetném, hogy a vetélésedkor ugye véreztél? Onnan tudtad? (ha igen, akkor látod még inkább megnyugodhatsz)
Nem szabad ezt a gyönyörû idõszakot rettegéssel töltened! Tudom, hogy nehéz a rossz tapasztalatok alapján nem idegeskedni, de vegyél nagy levegõt és beszéld meg magaddal, hogy most minden rendben lesz!!!! Beszéld meg a babáddal, hogy vigyázol rá és hogy mennyire szereted és várod õt! És ahogy az elsõ is írta, nyugi!!! Éppen az idegeskedéssel tudsz rossz dolgokat elõidézni, a 12. hétig fejlõdik ki mindene annak a csöppségnek! És ne olvasgass mindenfélét a neten!! Én is olvastam sok mindent és túlstresszeltem magam! Aztán a barátnõm és Anyukám helyre billentett!!! Csak jó dolgokat olvass ne azt, ami ijesztõ!! Most minden rendben lesz, mondogasd magadnak, hogy megnyugodjon a lelked!! :) 16hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom nektek!Megnyugodtam koszonom.Igen a vetelesemnel iszonyatos fajdalmam es verzesem is volt, nem is a vetelestol felek "feltem" :) csak attol h nehogy felszivodjon.De a szivembe erzem h minden rendben van, ez a kis baba kell nekunk es meg is lesz!mostmar igy fogok gondolkodni!Koszonom megegyszer!
Nem szívódhat fel!!! Már "csontosodik", marad õ még szépen legalább 30 hétig a pocidban!!!! Ne tessék ezen parázni, mert az nem tesz jót!!!! Boldog babavárást!!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! :)
9. hét környékén még akár vissza is hívhatott volna a dokid egy UH-ra. Én 6 hetesen voltam elõször, aztán 9, most következik a 12. heti genetikai UH.

10 hetesen 6 kg és 60 cm a babám. Már pár hete nem adom neki az espumisánt, mert elmúlt hála az égnek minden görcs és egészséges jókedvű és jóevő baba. Visszatérhet a hasfájás?

Csak anyatejet kap és az étkezésemre viszont még mindg nagyon odafigyelek. Nincs tejtermék,cukor,fehérliszt,tojás... A kérdésem az,hogy ebb?l is engedhetek már és ehetek végre fagyit,sajtokat,tojásos nokedlit meg amit megkívánok (persze nem halomszám és ész nélkül), vagy azért még mindíg vigyáznom kell? Ha elnötte a gyerek a hasfájást,az visszatérhet?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan egyél,de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz,megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam,valamint adhatsz a babónak is ha megissza,ez mégiscsak természetes anyag.

Szerintem nyugodtan egyél, de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz, megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam, valamint adhatsz a babónak is ha megissza, ez mégiscsak természetes anyag.
Szia! Mecsek tejszaporító teát ittam, amikor ilyen idõs volt a picim. Van benne ánizs, édeskömény, belekerül az anyatejbe és nagyon enyhén hajtja a szelet, így nem lesz semmi gond. Edd amit megkívánsz, mert a tejcsi úgy lesz finom!!!
3 hónap körül kinövik a hasfájást a babák az irodalom szerint. Szerintem már nem fog visszajönni. Lányom is 9 hetes, már rég nem fájt a hasa, vagy ha igen, akkor is kicsit csak, közel sem úgy, mint az elején. Én gyümölcsöt nem eszem meg semmi fõzeléket, illetve hüvelyesbõl levest, de fagyit vagonszámra, a gyümi helyett:-)Tejet nem iszom, tojást sem eszem, de fehér lisztet igen. EGyél, nyugodtan, de javaslom, lassan és fokozatosan kezd el, egyszerre egy olyan dologgal, amit eddig nem ettél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!