Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes Még csak most kezdtem (2 db)

10 hetes vagyok. Még csak most kezdtem el szedni az elevitet de folsavat nem szedek, most kezdjek el szedni folsavat nem késő már?

Olvastam, hogy pl.a folsavat a terhesség els? 3 hónapjában ajánlott,utánna meg nem,most elkezdttem szedni az elevitet, vegyek még mellé folsavat?van értelme?vagy már kés??

Legjobb válasz: szia! egyáltalán nem késõ!! kzed el most! minél elõbb!!! nekem is igy mondta az orvos. gratulálok!!!

szia! egyáltalán nem késõ!! kzed el most! minél elõbb!!! nekem is igy mondta az orvos. gratulálok!!!
Szia! Én ezt anno megkérdeztem az orvosomtól. Azt mondta, hogy a folsavnak a terhesség elsõ 3 hónapjában van szerepe, ugyhogy felesleges elkezdenem. A terhes vitamin végig hasznos, mert sok-sok vitamint tartalmaz (többek között folsavat is) ami szükséges a baba megfelelõ fejlõdéséhez. Én nem is szedtem csak az Elevitet. Boldog babavárást! 25 hetes kismami

Nem baj, hogy én még csak most kezdtem el szedni a folsavat 9-10 hetesen?

Legjobb válasz: Szerintem nem, fõleg ha szedtél már Elevitet, vagy valami más vitamint. Az Elevit pl. tartalmaz folsavat. Én még Magne B6-ot szedek hányingerre, meg mindig rossz volt a gyomrom. Jó babóvárást!

Szerintem nem, fõleg ha szedtél már Elevitet, vagy valami más vitamint. Az Elevit pl. tartalmaz folsavat. Én még Magne B6-ot szedek hányingerre, meg mindig rossz volt a gyomrom. Jó babóvárást!
Baj nem lesz, de egyébként az elsõ hetekben a legfontosabb a folsav.Már valószínûleg lekéstél róla, de ha nincs baj, akkor már teljesen mindegy, hogy nem szedted!
Sajnos a folsav jelenlete a terhesseg elso masodpercetol kezdve fontos, eppen azert, mert tulajdonkeppen a te 9 hetes terhessegedben mar le is zarult a gerinoszlopocska kialakulasanak az a szakasza, amit a folsav meg tud tamogatni (h ne legyen nyitva a kis gerince stb). De sokan ilyenkor meg nem is tudjak, h babasak, ezert nem mindenki tudja idoben elkezdeni, es megis minden rendben!
16 kilót híztam. 41. héten szültem. De én mindent ettem. Nem bírta lemondani az édességrõl. Szerintem ez teljesen alkat függõ!
7. válaszoló!! Mennyit híztál?? Azt mondják, hogy az Elevittõl nagyon ragnak a + kilók.
Én egyáltalán nem is szedtem folsavat csak az elevitet kezdetm el szedni mikor terhes lettem. Ez is pont elég.
Én tegnap olvastam hogy van aki 20 hetesen vette észre hogy várandós, és ugye addig nem szedett semmit... A kisfia mostmár 10 éves ha jól emlékszem és minden teljesen rendbe volt vele. Tehát szerintem ilyeneket nem kell túlaggódni. Nem lesz belõle gond!
Szerintem nem baj. Én pl. csak 13 hetesen kezdtem el szedni az Elevitet, de azt is csak 2-3 naponta. Elõtte nem szedtem se folsavat se semmit. Nekem pl. a dokim nem is szereti az ilyeneket, mindig csak annyit mond hogy sok zöldség meg gyümi, tejtermékek és kész.:) Mostmár 20 hetesek vunk és zárt a gerince, minden rendbe van vele megvan mindene és teljesen jól fejlõdik és annyit mozog 30fokba is mint egy igazi kis sajtkukac.:)
Az elsõ válaszoló vagyok, nem igaz, hogy hízni lehet az Elevittõl, én a fiammal 9 kilót híztam és napra pontosan szültem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!