Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes A (851 db)

Létezik hogy 10 hetesen a babát éreztem mozogni?

Második gyerek.

Legjobb válasz: én a 3. terhességemnél voltam ugyanígy. Szentül meg voltam gyõzõdve, hogy a babát éreztem mozogni 10 hetesen, pedig tényleg akkor még olyannyira picike, hogy fizikai képtelenség. Szerintem olyankor még csak a belek csoportosulnak át, azt érezhetjük.

én a 3. terhességemnél voltam ugyanígy. Szentül meg voltam gyõzõdve, hogy a babát éreztem mozogni 10 hetesen, pedig tényleg akkor még olyannyira picike, hogy fizikai képtelenség. Szerintem olyankor még csak a belek csoportosulnak át, azt érezhetjük.
nagyon könnyû összekeverni az elején a babamozgását, akár a bélmozgással is. én erre akkor döbbentem rá, amikor szülés után is azt hittem mozgott a baba, és amikor a hasamhoz nyúltam akkor leesett, hogy már kint van a baba.. :-D
Hát nem hiszem, hogy egy max 40 mm-es embriót hogy lehet érezni, de ti tudjátok...
én is azt gondolo, hogy ilyenkor még csak 2-3 cm-es magzatról beszélünk és nem hiszem hogy õt érezted.
Szerintem sem õt érezted, ez ilyen korban szinte lehetetlen.
Tudom, hogy te csak kérdezted, én nem hiszem, hogy bunkó voltam, ha igen, akkor nem állt szándékomban, ne haragudj, de az ésszerûség határain belül, és józan ésszel végiggondolva szerintem nem érezhetsz még egy olyan pici embriót. De lehet, hogy csak én gondolom így. Én 19 hetesen éreztem, akkor éreztem elõször, hogy fészkelõdik, pedig nem vagyok kövér, sõt... 34 hkm
én az elsõt 14+4 hetesen éreztem, most a másodikat 11 hetesen, és tuti õ az!
Én a harmadikkal jártam így, hogy a 9-en mozogni éreztem. És valóban mozgott is, csak kiderült, hogy akkor már a 11-en voltam, mert én rosszul számoltam. :o)
Ilyen korán a beled meg a méhed nem egészen ugyanott van. Én konkrétan a "szõrös rész" alatt éreztem mozogni, sõt még láttam is a kanapén fekve. És két nappal késõbb voltam a dokimnál (akkor mentem elõször, azt hittem a 9. héten vagyok, már az is elég késõ volt elsõ alkalomnak, de így jött össze), és amikor UH-n nézte, úgy mozgott, mint egy kis bolond, õ mondta, hogy el is hiszi, hogy már éreztem. Egyébként nekem 8-10 éve olyan bélbetegségem volt, hogy még véletlenül sem tévesztem össze (sajnos) a bélmozgással... elsõ
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló. Én csak kérdeztem valamit. Amikor a lányommal voltam terhes akkor is ilyen érzés volt amikor megmozdult.
még láttad is mozogni??? ez ki van zárva!.max ilyen csiklandozás félét lehet elõszõr érezni. én nem vagyok terhes most, de hanyatt fekszek, akkor nekem is mozog egy picit a hasam...
Nem a hasam. Hanem annál lejjebb, hiszen a méh egészen alul van még. Alul egy szál bugyiban tespedtem a kanapén félig ülõ félig fekvõ helyzetben, és jobb oldal felé hullámzott néhányat. Éppen ezt egyébként nem is nagyon éreztem, tehát ha nem így feküdtem volna, lehet hogy tényleg nem veszem észre, de pont így alakult. Egyébként az "érzés" is csak hanyatt fekve volt akkor még. Ez van. Annyira hányingeres voltam és rosszul, hogy legkevésbé sem ez foglalkoztatott elhiheted, hogy most érzem/látom-e vagy sem, egyszerûen csak megtörtént... És cérna vékony vagyok, ha ez számít. :o)
Nekem is volt ilyen, feküdtem a kádban. Olyat mozgott mintha már 9 hónapos lennék! Tuti a beleim voltak csak! 12 hkm Ilyenkor még 3-4 cm. lehetetlen!
Jól van, legyen mindenkinek a maga hite szerint. Elõbb utóbb mindenki érzi, és végül is tök lényegtelen, hogy mikor, ezen meg nem fogok vitatkozni, csak válaszoltam a kérdésre, és megírtam, hogy én hogy jártam...
Igen. (nem fogom bizonygatni, de nálam be is volt bizonyítva. :P részemrõl negyedik terhesség és 9 hetesen még bizonytalan voltam, a tizediken szkeptikus, a 11.-en pedig elhittem, mert láttam. Sõt, a barátnõm is ezt mondta, aki a többedik terhességét élte meg, márpedig õ nem az a bemesélõs fajta. De hát ti tudjátok, akik makacsul ragaszkodtok a nem-hez, holott mi éltük át)
Sosem mondanék ilyet, hogy éreztem amikor bevándorolt a petevezetõbe, nem éreztem azt semhogy "teherbe estem", semmi misztikus dologról nem tudok beszámolni, viszont az orvosom az a típus, aki sosem csinálna ilyet, szóval rákenni nagy hülyeség lenne (mert értem mit írsz), de nem szokott hülyére venni. De úgy látom meddõ vita, hülyeség állást foglalni olyan dologban, ami más testében zajlik. Nem tudhatod, én mennyire vagyok érzékeny. Hiszen én is mondhatnám, hogy "hogy lehet, hogy csak a 20. héten érzed", hiszen nem akkor kezd mozogni egy baba, de nem teszem, tudom, hogy különbözünk. És elbúcsúzom, mert szerintem ennek a kérdésnek a kapcsán romlottam egy százalékot is. :o)
Lehet, h szabin lesz, ezért csúsztatott egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Igen, szabin lesz. Nem gond, hogy csak akkor lesznek meg a vizsgálatok? Azt mondta, addig védõnõhöz sem kell mennem. Ez azért is furcsa, mert még kiskönyvem sincs és két UH kívûl más vizsgálat még nem is volt.
Én is most vagyok 10 hetes, nekem is még csak 2 uh volt, se kiskönyv, se védõnõvel való találkozás, se egy vérvétel... és nekem is azt mondta az orvos, hogy majd a 13-14. héten lesznek ezek mind, mert hogy õ nem rossz szándékból mondja, de bármi történhet... Hát nem nyugodtam meg tõle, de mondjuk látszott rajta, hogy tényleg nem rosszindulatból mondta...
Nekem is a 13. hetemben lesz uh vizsgálat, peddig az én dokim nem szabizik!Amugy meg nyugodtan csináltasd meg a kiskönyvedet a védönõnél, ha minden igaz akkor vérvételre is el kellenne, hogy küldjön!ha még nem volt!
Én úgy tudom, hogy a 12. hét elõtt el kell menni a védõnõhöz és kiállítatni a kiskönyvet, mert különben nem kap a kismama majd juttatásokat, Gyed-et meg ilyeneket! De lehet hogy rossz az infóm, akkor bocsi! Egyébként én 10 hetesen voltam elõször védõnõnél, kaptam kiskönyvet, megcsinálták a vezelet és vérvizsgálatot is és a 12. hét elsõ napján kell mennem ultrahangra! Utána lévõ héten vissza dokihoz és a védõnõhöz és akkor már meglesz a vérvétel eredménye is! Szerintem nem érdemes várogatni, 10 hetesen azért már legalább egy kiskönyv meg pár vizsgálat nem árt!

10 hetes a goldim. Nagyon aranyos kutyus szinte egész nap mellette vagyunk, elöre sajnálom mi lesz vele, ha jön a suli. Szerintetek ki fogja bírni azt napi 6-8 órát egyedül otthon (kinn az udvarban)?

Legjobb válasz: na ez engem is érdekelne, mert nekem 13 hetes kis pincsi tacskó keverékem van és folyton ölben, szóval nem tudom mi lesz vele 2 hét múlva.(lakásban) bocsi, hogy ideírtam, de tényleg nagyon féltem.

na ez engem is érdekelne, mert nekem 13 hetes kis pincsi tacskó keverékem van és folyton ölben, szóval nem tudom mi lesz vele 2 hét múlva.(lakásban) bocsi, hogy ideírtam, de tényleg nagyon féltem.
Kifogja birni.Az én kutyámnak is kibirja és normálisan suliba járok, suli után pedig foglalkozok vele.
Jó dolog, hogy ennyit foglalkoztok vele, de azért szerintem lassan el lehet kezdeni magára hagyni õket rövidebb ideig. Nehogy egyik napról a másikra maradjanak magukra, mert könnyen lehet, hogy azt nem fogják érteni.
Az én 3 és fél hónapos labim amióta nálunk van (másfél hónapja) úgy van szoktatva, hogy nappal a helyén van, este kiengedjük és akkor van játék. Persze néha van kivétel, ha pl dolgunk van az udvaron vagy hasonlók. Ilyenkor kicsi nyüszi, de semmi gond. NYUGI, ki fogja bírni, csak néha bírd ki, hogy mondjuk csak este játszol vele. :)

Valaki kipróbálta már ebben a korban? Előre kérem nem kell megkövezni.10 hetes a fiam, főként tápszeres de nem tud tőle kakilni már váltottunk tápit igy sem megy, csak szélcső.

A doktornő azt mondta adjak neki baracklevet vagy sütőtök.

Legjobb válasz: ilyen probléma esetén szokták javasolni. én hallgatnék rá. csak tanult vagy 10 évet a diplomájáért!

ilyen probléma esetén szokták javasolni. én hallgatnék rá. csak tanult vagy 10 évet a diplomájáért!
A fiam 4-5 hónapos koráig szenvedett a kakilással, rengeteget "lázmérõztük". Elõször sokat sírt a tejtõl, végül már nem akart szopizni, ekkor írták fel a tápszert. A világ összes csodaszerét hazahordtam a patikából, végül egy szép napon megszûnt az egész magától. Azért az meredek volt, amikor egyszer 7 napig nem volt szélkete, már beletoltunk 3/4 üveg levolacot, és nekem egyszer sem adtak ilyen tanácsot. Viszont anyukám az almapürét javasolta és bejött. Bár, nem 10 hetes volt.
Szerintem azt nyugodtan kaphatja, fõleg ha javasolják, amit a hozzátáplálás kezdetekor elõször kapna, tehát azokat, amiket írtatok is, õszibarack leve, esetleg pürében, almapüré, sütõtök - az a lényege, hogy rost kerüljön az emésztõrendszerbe, ami lazítja kicsit a székletet, és mivel ezeket ehetik elõször a babák amúgy is, nem fogja megviselni a még fejletlen emésztést sem. Nyugodtan próbáld ki, baja nem lehet tõle, maximum hasmenés, de épp az a cél ugyebár, hogy megindítsa a cuccot. Nem is kell folyamatosan adni, és sokat sem, pici még, pár kanállal bõven elég.
Az én lányom is így volt és nekünk bejött, hogy hajnali evéskor a tápszer elõtt adtam neki ánizs teát nem sokat 20-30 ml, és a köv. evéskor is és délelõttre volt kaki, de nálunk végül a 6. tápszer volt a jó, Humana Digest Plus volt és hasfájás még maradt egy darabig, de legalább kaka volt és nem erõlködve, napjában 2x is.
nekem is tápszeres a babám nekem ilyenkor azt javasolta a doki hogy camilla teát csináljak neki úgy hogy 1decihez 1kocka cukorral jó feketére fõzni és minden etetés elõtt kb 10-20ml itassak vele hát csodát tett 2-3nap alatt helyre jött a széklete :) mai napig ha látom hogy nehezen kakil akkor adok neki és imádja is a teát :)

10 hetesen a terhességtől fáj a derekam?

A popsim fölött nagyon fáj,főleg ha sokat vagyok talpon.Ilyen hamar jelentkezne ez a tünet?Hiszen még hasam sincs :)

Legjobb válasz: Én 12 hetesen voltam így. Semmi se segített se fájdalomcsillapító, se forrófürdõ. Sírni tudtam volna a fájdalomtól, alig bírtam megmozdulni. Nem tudom mitõl lehetett, elõtte sose volt ilyen gondom.

Én 12 hetesen voltam így. Semmi se segített se fájdalomcsillapító, se forrófürdõ. Sírni tudtam volna a fájdalomtól, alig bírtam megmozdulni. Nem tudom mitõl lehetett, elõtte sose volt ilyen gondom.
Én is 10 hetes vagyok, tegnap voltam a védõnõmnél, és mondtam neki, hogy nagyon fáj a derekam, meg a lábam( de nekem van már egy kicsi hasam, mindenki azt mondja, hogy 13-14 hetes vagyok :D) és azt mondta, hogy a terhességtõl van, de azt pontosan nem mondta, hogy mi válthatja ki
12 hetes vagyok és szokott fájdogálni. De csak fájdogálni már. Õ a második gyermek, így már nem "tragikusan" élem meg a fájdalmat. Az elsõnél mozdulni se bírtam, sírtam a fájdalomtól. Bár rajtam van plusz kilók, így talán ezért se tûnik fel annyira. Ilyenkor tágul a medencéd, alakul a belsõ "rendezettség". Készül a szervezeted a maradék 6-7 hónapra és a szülésre. Emiatt fájhat "mindened". Sajnos ezt túl kell élni. :(
Ja és 25. hetes voltam, amikor a combcsontom és a nemiszervem körüli csontokban tört rám iszonyat hasogató fájdalom .. na, annál szerintem még a császár is lájtosabb :D
én 9 hetes vagyok és 3-4 napja nekem is estére fáj a derekam

10 hetesen a baba Crl mérése 28mm volt. Ez baj?

megnéztem a magzati méreteknél és az szerint 34 az ideális

Legjobb válasz: Szia! Ha belegondolsz, a doki a menstruációd elsõ napjától számol, Te pedig valószínûleg 2 hétre rá estél teherbe. Legalábbis leggyakoribb esetben akkor van peteérés. Így minden ok:) Sok sikert, gratulálok a babádhoz! Egy 23 hetes kismama

Szia! Ha belegondolsz, a doki a menstruációd elsõ napjától számol, Te pedig valószínûleg 2 hétre rá estél teherbe. Legalábbis leggyakoribb esetben akkor van peteérés. Így minden ok:) Sok sikert, gratulálok a babádhoz! Egy 23 hetes kismama
Szerintem is teljesen normális. A táblázat a betöltött hét méreteit írja le, ráadásul csak átlagértékek! A baba ilyen korban mindennap nõ, akár 2-3 mm-t is, tehát 10 hetes+1 napos terhességnél jóval nagyobb pl a 10 hetes+6 napos.
Szerintem ez miatt ne aggódj. Nekem is 12 hetesen alig érte el a "normálisnak" mondott 50mm-t és most 20 hetes korára már behozta a lemaradást. Szerintem szedjél mindenképp valami vitamint mert az is erõsíti a babát!

10 hetes a kislányom és meg nem jött meg a menszeszem! Lehet hogy ujbol babám lesz?

nektek mikor jött meg az elsö rendes menszesz?????

Legjobb válasz: Nekem 3 hós volt mindkét gyerek mikor megjött és nem szoptattam egyiket se. A második baba után 10 héttel tesztet is csináltam és valami visszamaradt hormon miatt + lett. Majdnem az idegosztályra kerültem aztán megjött 2 hétre rá pont aznap mikor a nõgyógyászhoz kellett volna mennem.

Nekem 3 hós volt mindkét gyerek mikor megjött és nem szoptattam egyiket se. A második baba után 10 héttel tesztet is csináltam és valami visszamaradt hormon miatt + lett. Majdnem az idegosztályra kerültem aztán megjött 2 hétre rá pont aznap mikor a nõgyógyászhoz kellett volna mennem.
hát ez nem teljesen igaz -1 gyereket 6 hónapos korig szoptattam kizárólagosan és mellette volt egy tejtestvére is (szal olyan volt mintha 2 gyereket szoptattam volna és 3 hónaposan megjött ..... -a másik gyereknél ugyan ez volt csak akkor 8 hónapos volt mikor megjött -a harmadiknál 6 hónaposan jött meg a tesómnak aki ugyan csak ezt csinálta mind a 3 esetben 6 hetesen jött meg szal váltózó mikor jön meg szopi alatt is terhes lehetsz mert mielõtt megjön elõtte van peteérés szal a védekezés fontos ekkor is
Amíg aktívan szoptatsz, nem fog megjönni, de az aktív szoptatás nem garantált fogamzásgátlás! Nagyon sokan estek így teherbe. Én nagyon sokáig szoptattam, de "már" 11 hónapos volt a fiam, amikor megjött, elõször. Szerintem ne aggódj, de mindenképp védekezzetek!!!
Ez nagyon változó! Én sajnos nem tudtam szoptatni, mégis 4 hónap múlva jött csak meg elõször. A barátnõm 2 évig szoptatott, neki 1 éves volt a babája, mikor megjött neki, másik barátnõm szintén 2 évig szoptatott, mégis 2 hónap múlva menstruált. Ez nagyon egyedi, hogy kinél hogy mûködnek a hormonok. Ja és azon se csodálkozz, ha megjön, aztán sokáig semmi, az is normális.
Szülés után kereken 6 hónappal jött meg és 10 hónapos volt a kislányom mikor terhes lettem újra, de nem volt nehéz kitalálni, hogy terhes vagyok, mert kb. tudtam, hogy meg kellene már jönnie, csináltam egy tesztet és pozitív lett. (így terveztük). Ha bizonytalan vagy, csinálj tesztet
nekem szülés után 5 hónappal jött meg.
Az elsõ fiam 6 hónapig szoptattam, 10 hónapos volt mire megjött, a második fiam 2 évig szoptattam és utána még hónapokig nem jött meg, gyógyszert kaptam, hogy megjöjjön. Most 4 hónapos a legkisebb fiam és megjött, pedig csak szoptatom. Tehát teljesen változó kinek mikor jön meg! Ha idegeskedsz rajta, csinálj alkalmanként tesztet és mindenképp védekezzetek!
Nekem 13 hónappal a szülés után, áprilisban jött meg elõször. A mai napig szoptatok (18 hónapos a fiam), és még most sem rendszeres a mensim, mégis, júliusban már pozit tezteltem, sajnos a baba nem maradt meg :-(
Szia! 2.5éve szültem. Nekem kb 1 évvel utána jött meg elöször, majd utána idén márciusban. Megbeszéltük a dokival áprilisban tesz fel spirált. De nem jött meg. Teszt is neg volt, azt mondta semmi gond. Erre junban összejött a kistesó és már 16 hetes kismama vagyok, kb 3 év lesz köztük. S most szokik le a lányom a szopiról..Rendszeres beállt mensesem nem is volt.

10 hetes a kislányom, és még szoptatok, de viszont baromira zavar az a 10 kilo plussz ami rajtam van. A 90 napos diéta, nem árt neki? Nem apad el a tejem? Probálta már vki szülés után?

Legjobb válasz: azt majd inkább akkor ha nem szopik a kicsi..nemtúl jó mivel csak egyfajta kajákat eszel 1 nap és a babának nemcsak 1 fajtára van szüksége. Most azis elég ha fogyókúrásabb kajákat eszel..pl tk kenyér reggel, meg gyümölcs, ebédre fõzelék vagy bármilyen zöldség hússal, vacsira lehet saláta, tükotojás, husok, joghurtok. És nemkell éhezni hiány állapot sem alakulna ki.

azt majd inkább akkor ha nem szopik a kicsi..nemtúl jó mivel csak egyfajta kajákat eszel 1 nap és a babának nemcsak 1 fajtára van szüksége. Most azis elég ha fogyókúrásabb kajákat eszel..pl tk kenyér reggel, meg gyümölcs, ebédre fõzelék vagy bármilyen zöldség hússal, vacsira lehet saláta, tükotojás, husok, joghurtok. És nemkell éhezni hiány állapot sem alakulna ki.
Nem szabad szoptatás alatt semmiféle fogyókúrát csinálni. Igen akár a tejed is elapadhat! Egyél egészségesen!
Rajtam több mint 20kg felesleg van ami részben terhesség során más részt szoptatás alatt jött fel.Négy hónapos a babám, de próbáltam nem fogyokurázni hanem változtatni az életmodomon, de sajnos apadni kezdet a tejem igy egyenlöre fel adtam.Majd mikor már a babám nem szopik vagy csak nagyon keveset újra megprobálom.Igy azt gondolom, hogy még várj vele.
Szia! Az én kislányom most 4 hónapos és most tartok a 29. napon a 90 naposban.Én iszom a laktoherb teát folyamatosan, és nem igazán csökkent a tejem.Van más ismim is, aki szopi alatt csinálja.Barinõm mondta, hogy a szoptatási tanácsadó is rábólintott erre a diétára.

10 hetesen a CRL: 34 mm. Az jó méret ennyi idősen?

Legjobb válasz: www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni. boldog babavárást

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt megtudod nézni. boldog babavárást
szerintem jo méret nekem 36mm volt ennyi idõsen 20 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!