Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes és szeretném (8 db)

Van 1 10 hetes kis kutyám de még játékos nem tudom tanítani vagy is nehezen és azt érzem hogy még nem szereti a családját, Mikor komolyodik meg és kezdi a gazdáját szeretni?

Legjobb válasz: Gratulálok 3as... 6-8 hónaposan már el is késett vele, pontosabban a kutyában már olyan kialakult rossz szokások vannak a nem tanítás miatt amiket elõször felül kell írni. Arról meg h nem lehet tanítani annyit h az én 9,5 hetes kutyán vezényszóra ül, fekszik, ismeri a járdaszabályt (nem magától csinálja még de közel vagyunk), arra h én lelépek a járdásról már nem mozdul be ill. a láb közötti 8asozást már viszonylag érti, csak a mehetsz vezényszóra ehet a kajájából és hívásra fut hozzám mint a nyúl.... szóval kedves kérdezõ, elég valószínû h rosszul állsz hozzá. Mivel azt nem írtad h hogyan csinálod, ezért nehéz megmondani h miben...

Gratulálok 3as... 6-8 hónaposan már el is késett vele, pontosabban a kutyában már olyan kialakult rossz szokások vannak a nem tanítás miatt amiket elõször felül kell írni. Arról meg h nem lehet tanítani annyit h az én 9, 5 hetes kutyán vezényszóra ül, fekszik, ismeri a járdaszabályt (nem magától csinálja még de közel vagyunk), arra h én lelépek a járdásról már nem mozdul be ill. a láb közötti 8asozást már viszonylag érti, csak a mehetsz vezényszóra ehet a kajájából és hívásra fut hozzám mint a nyúl.... szóval kedves kérdezõ, elég valószínû h rosszul állsz hozzá. Mivel azt nem írtad h hogyan csinálod, ezért nehéz megmondani h miben...
Most is szeret Téged, de az baj, ha nem tudod oktatni! Foglalkozz vele minnél többet, mert rendben, az enyém is játékos, de ha feladatot adok neki, egybõl véghezviszi, és a tanulás is viszonylag könnyedén megy a kutyámnál :) .
Mióta van nálad? A kölyökkutyáknál a kötõdés nagyon hamar kialakul, de 10 hetesen még nem lehet komolyságot elvárni tõle. Olyan, mintha egy kiscsoportos ovistól várnád el, hogy végigüljön egy tanórát. 1-2 perceket tanítsd, aztán nagy játék. Megint 1-2 perc, megint játék... hogy meg ne unja. "Játékosan" is lehet tanítani.
Te jó ég, hány éves vagy? Hogyan lehet kutyád, ha ennyire nem vagy tisztában a neveléssel, tanítással? Azért azt tudod mit eszik/ehet? Õ még bébike! Az a dolga, hogy játsszon! Alapvetõ dolgokra lehet szoktatni ilyenkor, de az igazi nevelés, tanítás 6-8 hónapos kortól kezdõdhet!
Már hogyne lehetne tanítani! Az én kutyám az elsõ héten már tudta az ül, fekszik, marad parancsszavakat. Kis jutalom falat, játékos rövid tanuló idõ, így a kutya is élvezi. Nagy komolyságot ne várj tõle, az a dolga, hogy játékos legyen. A kötõdés kialakulása minden kutyánál más szerintem. Miért gondolod, hogy nem szeret? Azért mert szeleburdi és nem úgy figyel rád mint egy felnõtt kutya? Ez butaság. Õ még baba. Aki meg azt írta, hogy 6-8 hónaposan kezd tanítani az baromságot írt! Akkor már rég el van rontva a kutya és lehet azzal szenvedni, hogy a berögzült rossz dolgokat korrigáld. Folyamatosan kell tanítani, lehet érezni meg látni, hogy mire van már felkészülve a kutya, mi az amit érdemes neki megtanítani és mi az amit még fölösleges.
Ha én a kutyámat (JRT, 8 hónapos lesz most) most kezdeném el tanítani, nagy [email protected] lennék. Nyugodtan lehet tanítani 10hetes korától is. Elõtte játszatok, fáraszd le egy kicsit, ne nagyon mert ha túlzottan kifárad aludni fog. Többször rövidebb ideg tanítsd, kicsi még nem valószínû hogy fél órát figyelni fog. naponta 2-3x 5-10percet tanítsd. Kezd az alap dolgokkal, ül, fekszik, marad..stb.

10 hetes kismama vagyok, és szeretném megtudni, az természetes e, hogy fájdogál a hasam kicsit... ?

Legjobb válasz: Szerintem a fájdogálás teljesen természetes, ne aggódj! Mindig azt mondják, hogy az a baj, ha vérzel és/vagy nagyon görcsölsz.Én 22 hetes vagyok,de a mai napig mindig fájdogál itt-ott, változnak a dolgok odabenn.Az elsõ három hónapban pedig mindig olyan érzésem volt, mintha meg akarna jönni! Nyugi,pihenj sokat,egyél magnéziumot, és ha úgy érzed, menj el orvoshoz egy "nyugtató uh-ra"!Ne idegeskedj!

Szerintem a fájdogálás teljesen természetes, ne aggódj! Mindig azt mondják, hogy az a baj, ha vérzel és/vagy nagyon görcsölsz.Én 22 hetes vagyok, de a mai napig mindig fájdogál itt-ott, változnak a dolgok odabenn.Az elsõ három hónapban pedig mindig olyan érzésem volt, mintha meg akarna jönni! Nyugi, pihenj sokat, egyél magnéziumot, és ha úgy érzed, menj el orvoshoz egy "nyugtató uh-ra"!Ne idegeskedj!
Szia...en a 14 hetben leptem es folyamatosan erzem azt amirol irsz..kissebb nagyobb fajdogalasok. A 4-ik hettol.Szerintem szokd meg mert sokaig eltarthat meg:-))) Addig nincs baj amig nem gorcsolsz es verzel:-) Boldog babavarast kivanok neked:-))

9-10 hetes vagyok, és az állandó hányingertől, és a rosszullétektől nem nagyon tudom élvezni, hogy kisbabám lesz, pedig nagyon szeretném. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni,szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama

szia hát sajnos nem sokat tudsz ellene tenni, szedjed rendszeressen a magne B6-ot talán segit . Majd a második trimeszterbe már fogod élvezni a terhességet én is igy voltam 15 hetes kismama
Szia!!! Én is így voltam vele, sõt, még mindig szenvedek néha! De mivel nekem már volt egy vetélésem, ezért örültem neki, hogy állandóan rosszul vagyok, mert az csak jót jelent!! Próbáld így felfogni, és hidd el könnyebb lesz!! Kitartás!!
Szia! Ezzel én is ugyanígy voltam! Én ráadásul napi 4-5-ször hánytam is, semmi nem maradt meg bennem. Az orvosom hideg kakaót ajánlott, ami bevált, mert a hideg megnyugtatja a gyomrot és csökkenti a hányingert. Most a csokifagyi a sláger. :-) Azt mondják, a 12. hét után alábbhagy a rosszullét, de én még néha most is hányok (15 hetesen), de sokkal ritkábban. Ha majd mész a 12. heti UH-ra és meglátod a kisbabád, az maga lesz a csoda. Én akkor fogtam fel igazán, hogy mekkora csoda terhesnek lenni. És ahogy elõttem írták, a rosszullét, a hányinger fontos szerepet játszik a terhesség megtartásában!!! Erre gondolj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat remélem, hogy már lassan én is jobban leszek!
Szedjél Motiliumot!


Van egy 10 hetes bolognese kiskutyám, jelenleg royal-t eszik, nézegettem a britet a joserat és az eukanubat. Melyik van amelyik jobb minõségû a royaltól? A legjobbat szeretném neki.

Legjobb válasz: Elõször is: mindenkinek más a legjobb! Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy melyik válik be a legjobban. Ha bevált az az jelenti hogy: szép a szõre, normális végtermék, és nem utolsó sorban szívesen fogyasztja a kutyus. Én nagyon sokat kipróbáltam, mire a Brit tápoknál maradtunk. Nekünk a Eukanubától sok volt a kaki. A Bento Kronent és az Ariont nem ette meg. A Happy Dogtól nagyon hullott a szõre. RC-t nem próbáltunk mert sok jót nem hallottam róla. Szóval mindenkinek más és más, próbálgasd! :)

Elõször is: mindenkinek más a legjobb! Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy melyik válik be a legjobban. Ha bevált az az jelenti hogy: szép a szõre, normális végtermék, és nem utolsó sorban szívesen fogyasztja a kutyus. Én nagyon sokat kipróbáltam, mire a Brit tápoknál maradtunk. Nekünk a Eukanubától sok volt a kaki. A Bento Kronent és az Ariont nem ette meg. A Happy Dogtól nagyon hullott a szõre. RC-t nem próbáltunk mert sok jót nem hallottam róla. Szóval mindenkinek más és más, próbálgasd! :)
A kérdező hozzászólása: A royaltol szép a szõr, tartalmas a végtermék. Viszont a britnek nagy kiszerelésben felére jön ki egy kiló mint a royalnal, josera kidest próbáltam de nem ette, túl nagy volt neki.
a royal egy jó táp, de mindig van jobb:) kinek, melyik kutyának mi válik be. ki kell tapasztalni. az eukanubát elég sok helyen nem javasolják, mióta más lett a gyártó, de attól még lehet jó a Te kutyádnak. ahány gazdi, annyi féle tápot tart jónak.
Bármelyiket is, fehér, allergiára hajlamos kutyáknál ajánlott a teljesen csirke mentes verzióval etetni.A legtöbb prémium terméknek van kis szemcse méretû tápja is.Az eukanuba jobb, de csak csirkés van belõle.De jó még az Acana, Pro Plan is.

Mit tegyek akkor ha eladtunk egy 10 hetes kan boxert és a vevõt nem érjük el a kutya után se üzenettel se hívással, félek hogy rossz embernek adtuk oda nem szeretném hogy baja essen? ! Kérem segítsen az aki tud!

oxer , kiskutya , SOS ,

Legjobb válasz: A szerzõdésnek tartalmaznia kell a vevõ címét személy azonosságát. ( az ( eladónak is ) Látogassátok meg az illetõt.

A szerzõdésnek tartalmaznia kell a vevõ címét személy azonosságát. ( az ( eladónak is ) Látogassátok meg az illetõt.
A kérdező hozzászólása: tudom csak azért rossz
Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de ha nincs szerzõdés akkor gyakorlatilag azt csinál a kutyával amit akar. Ha agyonelleti akkor agyonelleti, a éhezteti akkor éhezteti, ha veri, akkor veri. Nektek innentõl semmi közötök hozzá, az õ tulajdona, és mivel nem volt szerzõdés így semmiféle elszámolással nem tartozik felétek. Törõdjetek bele, ez a kutya már elveszett... És ne legyen több kiskutya!
A kérdező hozzászólása: semmi de én csak anyukámnak szeretnék segíteni hogy megnyugodjon de tök mind 1
Már elnézést a kérdésért, de miért akarod elérni? Lehet külföldön van, vagy valaami ilyesmi. Nem tudom, miért akarod mindenképpen elérni õt. A kutyát megvette, az övé. Ennyi.
Ez hülye.
mi az, hogy születtek? kutyák nem születnek csak úgy. kutyák úgy születnek, ha két kutyát pároztatnak. miért akartatok kölyköket? mondd meg a szüleidnek hogy többször ne forduljon elõ, hogy szül a kutya. mellesleg az ilyen szaporított kiskutyák sajnos tényleg NAGY ESÉLLYEL kerülnek rossz kezekbe. szóval ezt a szüleid majd feldolgozzák valahogy, együtt élnek vele, nem hiszem, hogy bármit tudtok tenni. IVARTALANÍTSÁTOK A KUTYÁITOKAT!!!
A kérdező hozzászólása: nem írtak anyuék, és születtek a kutyik!!
Szerzõdést írtatok?
A kérdező hozzászólása: eladtuk a kutyust és félünk (anyuékkal) hogy valami baja esik mert nem érjük el a vevõt !! azt viszont nem tudom miért írtam bele hogy 10 hetes meg ilyenek de nem nem az a fontos!!
csak hogy értsd a kérdést: hogy került hozzátok egy 10 hetes kiskutya, amit utána eladtatok?
Segíteni? Tippekkel, esetleg. Ha csipezve van a kutyus, be kell jelenteni az állatorvosoknál. Az összesnél, abban a városban. Ha nincs chip, akkor is végig kell járni az állatorvosi rendelõket. Szólni, hogy keresitek az illetõt, telszámot hagyni. A meghagyott elérhetõségeken rendszeresen próbálkozni...egyéb most nem jut eszembe. Ja, és máskor talán jobban megválogatni? Én személyi igazolvány, felelõsségvállalási aláírása nélkül szóba sem állok. Pedig "csak" korcsokat adok és "csak" örökbe.
most ki tudna segíteni?? az a kérdés, hogy ki vett mostanában 10hetes boxert?? szedd már össze magad kicsit és magyarázd el, hogy mi a helyzet.
mi az, hogy eladtatok egy kiskutyát? magyarázd el.
A kérdező hozzászólása: aki ismer valakit aki ki tudja vagy tud segíteni kideríteni azt légyszíves írjon és ami kell le irom (pl.:telszám, cím, név) elõre is köszönöm!! :'(
Talán azelõtt kellett volna ezen gondolkodni, mielõtt szaporítani kezdtetek.Meg lehet nagyon könnyen elõzni a hasonló problémákat:a kölykök árából elviszitek a szukát ivartalanítani. Ha az eladott kicsi rossz helyre került, ti tettétek tönkre az életét.
Kezeddel szépen eltávolítod az ebgyereket és közlöd vele, hogy nem!.
Kutyát eltolod, lábad elveszed, rászólsz, hogy nem. És hagyd magára egy idõre. Egy kölyöknek az a legnagyobb büntetés, ha a gazdi nem foglalkozik vele. Nevelõ célzatú nyaklevessel nem sokra mész. Ha kicsit ütsz játéknak veszi, ha nagyot, akkor fájni fog. Egy kutyát nem így kell nevelni. Én nem hiszek abban, hogy erõszakkal kell fegyelmezni egy kutyát. Határozottnak kell lenni, és következetesnek.
Én picit rácsaptam újsággal a popójára. Elolvastam a kutyapszichós könyvet, sose akartam bántani. Kipróbáltam az összes humánus módszert, kitartóan és következetesen. Semmi haszna nem volt. Ez a figyelmen kívül hagyás dolog..neki az is jutalom, ha a nadrágot rágja, miközben te rá se hederítesz. Le lehet pontozni, de mióta párszor megsuhintottam, sokkal normálisabb lett, mostmár öröm az együttélés, mert eleinte hihetetlenül vad volt tényleg. Amúgy egy bullterrierrõl van szó. És tárt karokkal üdvözlök mindenkit nálam, aki megneveli figyelem megvonással, szerintem õt lehetetlen.
Azért szerintem ne a suhintásokkal startoljon, hanem elõbb próbálja meg a humánosabb megoldásokat, és ha végképp nem marad semmi megoldás, akkor dorgáljon. Nem tudom hogy benti vagy kinti kutyus-e, de ha rosszalkodik, akkor leszeded magadról, rászólsz hogy NEM és elhagyod a helyiséget, amíg le nem csillapodik. De ebben a néhány percben rá se nézz, vedd totál levegõnek és úgy hagyd magára. Hamar rá fog jönni, hogy ha rosszalkodik akkor egyedül marad.
ja persze, én is így gondolom :) mi is kipróbáltuk õket és hát az erõszakot is ellenzem, de szerintem a kis rosszaság másból nem nagyon tanul :) mármint a mienk. meg azért van különbség harapdálás és harapdálás között is. például aki ilyet javasol, hogy told arrébb és mondd, hogy nem, az tuti nem a mi kutyusunk féle õrjöngõ támadásra gondol :D nehéz lenne félretolni olyankor, mivel a levegõben pörög és közben tépi le a nadrágunkat..node, ez már csak a múlt..remélem:)
értem, akkor jó :) hát nézd, minden kutya más egyéniség, nem válhat be mindenkinél ugyan az. Nem lehet amúgy hogy nem volt anno kellõképp lefárasztva és ezért pörgött annyira? Tehát hogy volt agyi fárasztás is, sétáltatás meg ilyenek.
hát most 10 hetes..8-9 hetes kora közt volt ez a kritikus idõszak, szóval séta nem volt, még mindig nincs sajnos, de már csak 2 hét..lakásban fárasztjuk, amennyire tudjuk :) játékokkal meg tanítgatással
A kérdező hozzászólása: Ha ennyivel ellehetne rendezni, hogy arrébb tolom meg nem figyelek rá meg ilyesmi. Róla azt kell tudni, hogy örök mozgó. lépni nem lehet tõle hiába minden nap sétáltatom addig ameddig látom, hogy nincs már elfáradva teljesen. Nappal minimális az az idõ amikor nincs vele senki mert a munka, iskola minimális idõbe fedi egymást és csak akkor van egyedül. akkor is szaladgál ha unatkozik a játékaival játszik. de a nap nagy részét valamelyik családtaggal tölti. szaladgál ugrál mindent bejár. nagyon pörgõs kutya. és lépni nem lehet tõle sokszor ha valami miatt ott kellene hagyni 2 percre.
Fektesd le a saját ágyába és ameddig nem alszik el maradj mellette.
Én bemásztam mellé a kiságyba, és ott ciciztettem, mert nekem is ugyan ez volt a problémám.

10 hetes vagyok és szeretném meliroztatani a hajam. Lehet-e, nem ártok vele a babának?

Legjobb válasz: Nyugodtan lehet! Festetni is! Ne hallgass azokra akik azt mondják h nem lehet, mert nem árt a babának, mert mostmár nem használnak olyan anyagot ami káros lenne a picinek. Sokszor van ez a kérdés, én sodálkozok h ennyi erõvel miért nem kérdezitek meg h pl. sampont lehet e használni mert az is tele van mindenfélével.

Nyugodtan lehet! Festetni is! Ne hallgass azokra akik azt mondják h nem lehet, mert nem árt a babának, mert mostmár nem használnak olyan anyagot ami káros lenne a picinek. Sokszor van ez a kérdés, én sodálkozok h ennyi erõvel miért nem kérdezitek meg h pl. sampont lehet e használni mert az is tele van mindenfélével.
Semmi baja nem lesz, nyugodtan, a melír különben is jobb, mint a festés, de én pl. festettem is, a következõ alkalommal melíroztatok majd én is. Azért a közérzet is fontos, hogy hogyan nézünk ki. Boldog és szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor a jövõ héten azt hiszem melir lesz. :)
Én is festettem is meg melíroztattam is.Semmi probléma nincs belõle.Ez csak túlaggódás.
A fodrászodat kérd meg, hogy a legkevésbé ártalmas festéket keverje ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!