Találatok a következő kifejezésre: 10 hetes és pár napja (4 db)

2, 5 hetes kisfiam pár napja reggelente 6 és 10 között állandóan azt mutataja, hogy éhes és nagyon sír, ha nem teszem cicire. Szopizik valamennyit majd bealszik. Ha leteszem 15 perc múlva minden kezdődik előről. Mért van ez?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred,, akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1,5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.

Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred, , akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1, 5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Elõször én is erre gondoltam, de 10 körül (mikor már többször szopott valamennyit) egyszer csak elalszik és 3 órát fel sem ébred. Mindha ekkora lakna jól... A tejem pedig jó és van elég, ez csupán a reggeli órákra jellemzõ.

5 hetes a kislányom, és pár napja egyszerűen képtelen egy egészségeset aludni.10-15 perc nyugtalan alvás után rendszerint fölébred, és onnantól sír. Mi lehet ennek az oka?

Látszólag annyira fáradt. Csak anyatejet eszik, és a születési súlyához képest már 1300 gr-al többet nyom, tehát éhezni biztosan nem éhezik.

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..

A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..
Ugyanigy vagyunk mi is az 5 hetes kisfiammal, õ s több mint 1 kg-ot hizott. Én is keresem a sirás okát. Néha a hasa fáj.
Nekem már 5 hos a babám, de volt ilyen problémánk.Mérd meg mennyit eszik a babád.Lehet nem tud eleget vagy nem laktato ami van a cicibe.Nálunk így derült ki.Amíg nem mértem meg nem is gondoltam rá, mert kínálgattam a babám de nem kért, majd mikor a védönm tanácsára megmértem kiderült tényleg kevés amit eszik.Én éreztem, hogy lenne még böven amit ki tudna szopizni, de nehezebben jött és õ a fáradságtól nem tudta kiszívni.Kiprobáltam a tápszer két napig csak evett és aludt azóta nincs ilyen problémánk.Mérd meg azzal nem vesztes semmit hátha nektek is ez a baj.
Azt elfelejtettem, hogy az én babám is hízott 20-25 dekát hetente.Amikor kiderült hogy éhségtõl nem tud aludni 23 dekát hízott
Az én babám is ezt csinálta és megfigyeltem, hogy saját magát ébreszti fel az akaratlan kézmozgásaival, amikor még nincs a mély álom periódusában. Pont itt javasolta egy anyuka / hála neki érte /, hogy bugyoláljam be. Azóta úgy altatom, hogy egy puha babaplédbe "bepólyázom", az ölembe veszem, pár percig ringatom és mikor elaludt visszateszem a kiságyba. Így a kezecskéivel nem tud kapálózni és 3-4 órát is alszik. Egyébként azt gondoltam, hogy az én babám biztos nem tûri, hogy így bebugyolálják, de nem..., már elsõ alkalommal szó nélkül tûrte, sõt tetszett neki. Ha nálatok is ez a gond nagyon tudom ajánlani ezt a módszert.

10 hetes vagyok és pár napja színtelen de kellemetlen szagú folyásom van. Mitől lehet? Kell e emiatt aggódnom?

Holnap megyek orvoshoz.

Legjobb válasz: Ha holnap més orvoshoz,akkor majd ö megmondja.valószínü,hogy összeszedte´l valymi kis fertözést.

Ha holnap més orvoshoz, akkor majd ö megmondja.valószínü, hogy összeszedte´l valymi kis fertözést.
Igen, felfáztál, vagy idegen wc stb.Ha nem muszáj a doki biztos nem ír kúpot így az elején, de õ fogja látni mire van szükséged. Meg szerintem már nem is aktuális a válaszom.


10 hetes terhes vok, és letört az egyik fogam. Pár nap múlva megyek fogorvoshoz, mit tud ilyenkor csinálni?

Azt tudom,hogy a helyi érzéstelenít? nem árt pl ha húzni kell, de mi a helyzet a töméssel, gyökérkezeléssel? Azt lehet terhesen? Mert rtg-ezni nem szabad úgy tudom.

Legjobb válasz: ha szükséges, lehet röntgenezni is, gondolj csak egy autóbalesetre, de nyilván, ha nem létszükség, akkor megpróbálják kikerülni. Tömni, gyökérkezelni is lehet terhesség alatt, injekcióból is van olyan, amit kaphatsz, csak szólj, hogy babát vársz.

ha szükséges, lehet röntgenezni is, gondolj csak egy autóbalesetre, de nyilván, ha nem létszükség, akkor megpróbálják kikerülni. Tömni, gyökérkezelni is lehet terhesség alatt, injekcióból is van olyan, amit kaphatsz, csak szólj, hogy babát vársz.
Pont ugyanazt csinálja, mint ha nem lennél terhes. :) De ez inkább fogászati kérdés. Attól függ mit csinál, hogy mennyi tört le, milyen állapotban van a fogad. De a rtg-en kívül bármit lehet. :)
Szia, Én 15 hetes terhes vagyok és ma 2 órára megyek fogorvoshoz, mert nekem is letört a fogam, amint visszaérek elmondom mi volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, várom :) . Nekem elég nagy darab tört le, és még emellé van 1-2 lyukas fogam. Tudom, ha muszáj a rtg (baleset) akkor lehet, de nekem ez nem olyan sürgõs, fájni nem fáj (még) szerencsére..
szia!!22hetes vagyok és nekem is volt 2nagyon durván letört fogam.persze el is mentem fogorvoshoz 8hetesen, de akkor azt mondta kezelést csak a 2.trimeszterben fog csinálni(gondolom az érzéstelenítõ miatt).és vissza is mentem a 2.trimiben.múlt héten húzta ki a két letört fogat, vagyis gyökeret mert már annyira le voltak törve.Úgyhogy elmehetsz a dokihoz megmutatni, rákérdezel mit javasol!amúgy én kaptam injekciós érzéstelenítést és nem fájt amikor kihúzta!de lehet a tiédet még meg lehet menteni, attól függ mennyire van letörve. szóval fel a fejjel és kérdezz rá mindenképp!! 22hkm
15hetes terhes vagyok, és 2hete megfájdult a fogam, elmentem ügyeletre elkezdték a gyökérkezelést, majd még kétszer voltam (ma utoljára).Szóval a gyökérkezeléssel sincs semmi probléma! Még egyszer kell mennem az egyik fogamat betömni!
A fogorvosnál minden rendben volt, én most nem kaptam érzéstelenítést, mert nem volt érzékeny a letört fog, szépen felépítette, talált még egy pici lyukat az egyik fogon, a jövõ héten megyek vissza hozzá, azt mondta, h nyugodtan kérhetek érzéstelenítést, m nincs hatással a babára! Ne izgulj minden rendben lesz :)
Az elsõ 12 hétben semmilyen érzéstelenítõt nem kaphatsz, mert még nem alakult ki teljesen a placenta, mi szûri a "mérgeket". A második trimeszterben már adható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!